Organik Tarim Bölümü Yardimm

HaRBiGuZeL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
73
24
98
u
Bu sene kız kardesim universite sinavlarina hazirlanmisti. İstedigi bolumlerden biride Ziraat Muhendisligi bolumleriydi. Ama Ygs sinavindan istedigi puani alamadi Arkadaslar simdi kiz kardesim seneye tekrar hazirlanmak istemiyor en azindan 2 yillik bu organik tarim, tarimsal isletmecilik,bahce bitkileri gibi bolumleri tercih ediyim. 2 yilin sonunda Dgs ile 4 yillik ziraat bolumlerine gecerim diyor. Dgs ile gecis yapamazsamda tekniker olur kpss denerim diyor. Size sormak istedigim arkadaslar kardesim dgs ile gecis yapamazsa tekniker olarak kpss atanabilirmi ve bu bolumlerin Turkiyede gelecegi nasil. Kardesim sizce bu bolume gitmeli mi ?

Eğer gerçekten ziraatçi olmak istiyorsa okusun kendini geliştirsin özelde çalışsın ha illa ki memur olacağım diyorsa hiç denemesin hele ki iki yıllık...
2 yıllık gıda veya ziraat bölümlerinin ataması yapılmıyor yapılsa da çok az...
Ancak özelde bir ziraat firmasında teknikerlik yapabilir o yüzden ya mühendislik okusun ya da atanabileceği başka alanlara yönelsin diyorum çünkü dgs geçişi zor ve eğer ki "şimdi okuyayım geçersem okurum geçemezsem tekniker olarak idare ederim" diyorsa hiç denemesin
Sevgiler...

Bir sürü kişi tanıyorum istediği bölümü tutturamadığı için dgs ile geçerim deyip iki yıllık okuyan. Hiç biri de dediğini yapamadı. Zor demek ki bilmiyorum, kontenjan olayı var bir de, öyle kendi okulunda okuma şansı da pek olmuyor. Memuriyet düşünüyorsa neden daha kolay atanabileceği bir bölüm tercih etmiyor ki? Çok mu seviyor ziraati? :26:

Soyle bir durum ziraat bolumlerini istiyordu ama dusundugu tercih etmek istedigi baska bolumlerde vardi ama ygs puani dusuk geldi. Puanida iste bu bolumlere yetiyor onun icin. Kesinliklede memuriyeti dusunuyor

Dgs sinavlari zordur..ayrica diyelim dgs ile muhendislige gecti.. bir dersten bile kalsa devam edemiyor okula diye bikiyirum ben..Yani cok riskli..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dgs sinavi cokmu zor oluyor. Gecis yapma ihtimali yok mu ?

Dgs çoook kolay. Abartmiyorum. Gercekten. Ama gecis yapmak icin cok az kisiyi aliyorlar. Ayrıca istediği bolum yuksek iyi bir sehirde istiyorsa dgs de full ya da 1veya 2 yanlis gerekli. Tabii siz yinede detayli bir arastirma yapin.
Kolayliklar.

Dgs cok zor degil lise 1 turkcesi ve matematigi ayrica mantik sorulari var . ama sure sinirli cok hizli cozmesi lazim bunun icinde cok soru cozmus olmali. Gelen bir suru insan var intibak suresini artik kaldirdilar sanirim atilma kalma sorunu yok. Kpssde trkniker olarak atama cok az sanirim. Ama dgsden tamamlarsa 4 yilliga gecen sene sanirim 74e kadar dustu puanlar ve muhendis olarak ise baslar 3bin-3bin500 maas alir ama ilcede koyde yasar 5 yildan sonra biraz merkeze gelebilir. Seviyorsa topragi dogayi bir seyler uretmeyi okusun bedenen calismaya alisacaksa ama ben sehir cocuguyum yapamam diyorsa basarili olamaz. Ozel firmalarda da iyi calisirsa ve iyi ogrenirse cok iyi konumlara gelebilir hatta kendi bile uretim yapabilir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X