ormanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
d- tamamen duygusal $

Mesela üretimi durdurup, geri dönüşümün yüz akı kese ya da karton poşetlere geçmiyoruz, parayla naylon satıyoruz.

d- tamamen duygusal $

Mesela üretimi durdurup, geri dönüşümün yüz akı kese ya da karton poşetlere geçmiyoruz, parayla naylon satıyoruz.

ağaçlar kesilirken yakılırken poşetin paralı olması zırvalık

Poşetin neden 25 kuruş olduğu belli çevreye çok duyarlı bir devletimiz var:ıslık:

Konunun anafikrini anlamadım ben.
Madem ormanlar yanıyor, poşete para vermeyelim yine bi poşetlik malzemeyi üç poşete doldurup evde çöp poşeti olarak kullanalım mı diyorsunuz yoksa biz poşet alıyorsak ormanlar yanmasın mı diyorsunuz?

Poşet uygulaması gayet güzel bir uygulama ama bizim ülkemizdeki betonsevicilikle bir çatı altında olması acayip bir tezat tabi. İnsanın böyle bir uygulamadan bile çevre duyarlılığı çıkarası gelmiyor. Peki ne olsun isterdiniz? Poşet ücretsiz mi olsun? Ağaçlar mı kesilmesin? Sadece ah vah edip geçelim mi? Yoksa keşke daha eğitimli insanlardan oluşan bir topluluk olsak da, hem poşetler tedavülden kalksa, hem ağaçlar dursa mı diyorsunuz?

Madem ormanlar yanıyor, poşete para vermeyelim yine bi poşetlik malzemeyi üç poşete doldurup evde çöp poşeti olarak kullanalım mı diyorsunuz yoksa biz poşet alıyorsak ormanlar yanmasın mı diyorsunuz?

ormanların yakılmasına kesilmesine izin verirlerken poşeti paralı yapmaları ironik diyorum saçma

millet ormanları yakarken , yetişmiş ağaçları keserken , biz "çevreye destek"için naylon poşetleri 25 kuruşa alıyoruz.
a- saçma
b-komik
c-trajik
ağaçlar kesilirken yakılırken poşetin paralı olması zırvalık
İşe yarıyor mu yarıyor. Tüm avrupada poşetler yıllardır paralıydı. Ben öncesinde de bez torba taşımaya çalışırken millet 3 parça ürüne 3 ayrı poşet kullanıyordu, şimdi bakıyorum sütü makarnayı kocalar elde, deterjanı hanım kızımız kucaklıyor.

Siz de ormanlarlardan çok 25 kuruşunuz için dertleniyorsanız, bez torba edinin derim.

Son düzenleme:
Ağaçlar hunharca kesilirken poşetlerin parayla satılıyor olma sebebinin Çevreye destek için olduğunu düşünmüyorum ben 😟😟

ormanların yakılmasına kesilmesine izin verirlerken poşeti paralı yapmaları ironik diyorum saçma

İkisi bağlantılı şeyler değil. Sizin konunuz saçma bence. Ormanların yakılmasına da poşetlerin gereğinden fazla kullanılmasına da karşı olabilirsiniz. Mantıklı olan bu zaten.

Son düzenleme:
İşe yarıyor mu yarıyor. Tüm avrupada poşetler yıllardır paralıydı. Ben öncesinde de bez torba taşımaya çalışırken millet 3 parça ürüne 3 ayrı poşet kullanıyordu, şimdi bakıyorum sütü makarnayı kocalar elde, deterjanı hanım kızımız kucaklıyor.

Siz de ormanlarlardan çok 25 kuruşunuz için dertleniyorsanız, bez torba edinin derim.

Kesinlikle işe yarıyor. Ben çantamda bez torba taşıyorum diye benimle dalga geçenler şimdi paşa paşa yanlarında taşıyorlar çantalarını filelerini. Sebebi ister devletin çıkarı olsun, ister çevre duyarlılığı, işe yarıyor mu yarıyor.

Konu sahibinin derdi orman filan degil gibi geldi bana. Madem orman yaniyor, kesiliyor biz niye posete para veriyoruz olan olmuş posette bedava oluversin diyor 🤣🤣bence konu poşet parasi vermek istmemek 😁😁

Konu sahibinin derdi orman filan degil gibi geldi bana. Madem orman yaniyor, kesiliyor biz niye posete para veriyoruz olan olmuş posette bedava oluversin diyor 🤣🤣bence konu poşet parasi vermek istmemek 😁😁

Bana da öyle geldi biraz. Ya market poşetine para verecek ya çöp poşetine. Zor bir durum tabi.

Ben napiyorum biliyormusunuz alıyorum cantalarımı ve daha önce satın aldığım poşetlerimi öyle gidiyorum markete. Yani hem param cebimde kalıyor hemde çevreyi daha fazla kirletmiyorum:halay:.

millet ormanları yakarken , yetişmiş ağaçları keserken , biz "çevreye destek"için naylon poşetleri 25 kuruşa alıyoruz.
a- saçma
b-komik
c-trajik

Tabiatın katledildiği bir ülkede yaşıyoruz ama ben paralı poşet uygulamasını seviyorum, tabi ki devletin amacı doğa dostluğu değil ama ne kadar az kullanılırsa o kadar kardır gözüyle bakıyorum.
Devletin tabiatı korumak gibi bir kaygısı yok ama vatandaşında yok, yıl 2019 hala ormanda, parkta, bahçede mangal var, kişi başı su tüketimi 190 litrelere ulaşmış günde, atık yağlar hala lavabolardan dökülüyor, plastiğin zararları diye dünya kendini yırtıyor bizim mutfaklar plastik dolu, tabiat deyip markete bile arabayla giden milletiz. Toprağı, suyu, havayı hunharca tüketip sonra ağaçlara ağlıyoruz

Konu içeriği devlet politikalarıyla alakalı, haliyle siyasi içerikli yorumlara zemin hazırlayan bir konu, ki konu sahibesinin yorumları da bu yönde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X