orta yaş bunalımım

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
14
156
Diğer
31 yaşındayım. 30 yaş bunalımındayım.Yani insan bu yaşa gelince bir inişe geçtiğini düşünüyor ve hayat bu kadar mıymış diye üzülüyorum.öğretmenim bir eşim bir kızım var daha ne olsun de mi?neden buhranlardayım.hep eskileri hatırlıyorum liseyi üniversiteyi.sürekli aynalara bakıyorum.ve eski beni bulamıyorum.nerde o yüz ve heyecan ?Farkındayım ve engel olamıyorum.Adeta hayatımın gerileme dönemini yaşıyorum.Ben bu hezeyan içindeyken bir de yüz felci geçiriyorum.evet fazla yamulmadım ama düzelmedim de.doktorlar inşallah düzelir diyorlar .İnsanlar anlamıyor ama dudakta yamukluk var ve yüz de asimetri kaybı.ben öylesine anlıyorum ki farkı.Bir de kulakta ağrı yüzde çenede kasılma.Çok aı vermiyor şükür ama genel bir huzursuzluk durumu işte.Kendimi çok çirkin hissediyorum.Malesef ama güzelliği önemseyen biriyim.Şuanda toplum içine çıkmıyorum nasıl çıkacağım bu girdiğim girdaptan?:52:

Canım ya ben de 33 yaşındayım ama tam tersi bence en güzel yaşlar 30 lu yaşlar. Gerçekten kendimi en güzel hissettiğim, ayaklarımın yere sağlam bastığı, kendimle barışık olduğum yıllar. Sen niye böyle hissettin ki. Acaba geçirdiğin rahatsızlık yüzünden mi?
İnşallah en kısa zamanda iyileşirsin.

Son düzenleme:
Canım ya ben de 33 yaşındayım ama tam tersi bence en güzel yaşlar 30 lu yaşlar. Gerçekten kendimi en güzel hissettiğim, ayaklarımın yere sağlam bastığı, kendimle barışık olduğum yıllar. Sen niye böyle hissettin ki. Acaba geçirdiğin rahatsızlık yüzünden mi?

evet evin var ,araban ,işin,eşin,kızın, itibarın ,gücün.yani sevgi de var para da (az da olsa)neden bu aşırılık bilmiyorum.Vakit geçiremiyorum.bir yerlere gidiyorum kitap okuyorum yapıyorum bişeyler ama yine de sıkılıyorum.

Son düzenleme:
kadınların en güzel yaşı 30 lu yaşlar diye düşünüyorum
rahatsızlığınız inşallah geçer..

Yüz felci olan 2 kişi tanıyorum.Birisine ayaz vurmuştu ama hemen ve tamamen iyileşti.
2. si senden çok ileri yaştaydı ve felç sebebi net değildi.O biraz daha uzun zamanda iyileşti.

Sen de inşallah iyi olacaksın.Biraz pozitif düşünmeye çalışırsan yardımı olur.
Kusur aramaya çalışıp geçmiyor diyeceğine,çok daha iyiyim,geçiyor,azalıyor demeye çalış.

30 yaş nedir ki,ben 40 ı geçtim.O yüzden yaşına yorum yapmayacağım :)

evet evin var ,araban ,işin,eşin,kızın, itibarın ,gücün.yani sevgi de var para da (az da olsa)neden bu aşırılık bilmiyorum.Vakit geçiremiyorum.bir yerlere gidiyorum kitap okuyorum yapıyorum bişeyler ama yine de sıkılıyorum.

Canım ben de öğretmenim belki yıl içinde yoğun çalıştığımız için , yazın sıkılıyoruz. Ramazan ,üstüne sıcaklar, ben bir de hamileyim . Evde sıkılıyorum ama yine de Allaha şükür.
Merak etme okullar açılınca sıkılacak zaman kalmayacak. Dolayısıyla bu bunalımın da geçecek eminim. Çünkü dönem dönem hepimizin başına gelebiliyor.

Allah şifa versin bizlerden yas itibari ile cok küçük bı arkadasım da geçirmişti yüz felci su an herseyi normal

Egzersizleri vardı her gün yaptıgı umarım sizde en kısa zamanda iyilesirsiniz
30 yas krizi .... Duymuştum inanmamıştım ama yaşanıyor cok yakında 7 gün sonra 35 olacağım insaallah.. İnsan zamanın nasıl geçtiğini fark edemiyor bir bakmışsin ki hayat parmaklarının arasında kayıp gidiyor

30 yasına bastığım da aynada gözlerimin altında kirisikliklar aramaya başladım sacımda beyazlar her gün hem de odum patlıyordu bı cizgi görürüm diye

Zamanla geçiyor yüzündeki her çizginin bir anlamı olduğunu fark ediyor insan kaslarını çatında alnindaki çizgiyi gülünce dudaklarının kenarindakini sevmeye başlıyor her beyaz telin anlamını fark ediyor ve seviyor ya bütün saclarım simsiyah ve suratımda tek cizgi yokken hayata veda etmiş olsaydım diyor Sanki hayata yeniden başlamak gibidir 30 yas içtiğin kahvenin tadı başkadır yeşilin mavinin tonu yüreğine isler
Kızının ilk anne deyişini ilk yürüyüşünü okula ilk gidişini göremeseydim cok şükür yavaş yavaş yaslanıyorum ve soluk alıyorum diye sevinmeye başlıyor
Sizi cok iyi anliyorum geçici bir durum Umarım en kısa zamanda atlatirsiniz

insanın her yası ayrı bi güzeldir.. sakın üzülmeyin o kadar .. yarın 50 yasınıza geldiğinizde bu yaslarınızı özliyeceksiniz haberiniz olsun keyfini çıkartın..

31 yaşındayım. 30 yaş bunalımındayım.Yani insan bu yaşa gelince bir inişe geçtiğini düşünüyor ve hayat bu kadar mıymış diye üzülüyorum.öğretmenim bir eşim bir kızım var daha ne olsun de mi?neden buhranlardayım.hep eskileri hatırlıyorum liseyi üniversiteyi.sürekli aynalara bakıyorum.ve eski beni bulamıyorum.nerde o yüz ve heyecan ?Farkındayım ve engel olamıyorum.Adeta hayatımın gerileme dönemini yaşıyorum.Ben bu hezeyan içindeyken bir de yüz felci geçiriyorum.evet fazla yamulmadım ama düzelmedim de.doktorlar inşallah düzelir diyorlar .İnsanlar anlamıyor ama dudakta yamukluk var ve yüz de asimetri kaybı.ben öylesine anlıyorum ki farkı.Bir de kulakta ağrı yüzde çenede kasılma.Çok aı vermiyor şükür ama genel bir huzursuzluk durumu işte.Kendimi çok çirkin hissediyorum.Malesef ama güzelliği önemseyen biriyim.Şuanda toplum içine çıkmıyorum nasıl çıkacağım bu girdiğim girdaptan?:52:

seni cok iyi anliyorum..ayni yastayiz. bu durum bende 30 a yaklastigimdan beri var :26: universite yillarimi ben de cok ozluyorum.. ha hayatimda yolunda gitmeyen hic bisi yok. sevdigim-sevildigim bi esim, iyi bi isim, kizim, oglumda gelecek insallah yakinda, sagligim yerinde vs...ama ozluyorum iste. o citi piti, hareketli, yerinde duramayan kizi ozluyorum :19: bunda sunun da etkisi var biliyorum..o donemler hic bir sorumlulugun olmuyo. tek derdin okul. evi otel gibi kullaniyosun nerdeyse. en azindan benim icin oyleydi :27: yemegim, utum her seyimi annem yapardi..bide okulda da biraz populerdim sanirim buda biraz hosuma gidiyodu :37: cok zayiftim giydigim her sey yakisiyodu. simdi kilo aldim artik.. bazen diyorum keske bi sihirli degnek olsa da 10 yil onceye gitsem :31:

Son düzenleme:

seninle aynı yaştayım ama henüz bir çocuğum ve eşim yok.elimde bir diploma ve yakın zamanda bırakmak zorunda kaldığım iyi bir işim ve bir nişanlım var.30 yaş sendromunu ben birde çevre baskısı ile geçirdim hala evlenmemiş olduğum için.2 kez döndüm evliliğin kıyısından nasip bu zamanaymış diyorum ama üniversitede de geç bitti evlilikte geç geldi benim için.daha 30 a 5 kala falan başlamıştı bu sendrom bende ama benim seninki gibi tutunacağım bir çocuğum yoktu herkes kadar ailesine bağlı biriydim ama çocuğu olan biri olarak bunun farkını benden daha iyi biliyor olmalısın.hayat öyle ya da böyle bir şekilde geçiyor işte bence kendini şükür etmeye empoze et ki dermansız bir hastalığın yok.okul yılların anıların kızın büyüdükçe ve onunla bunları paylaştıkça küçük bir tebessüm ve belkide küçücük bir göz yaşı ile hatırlayacağın anılar olarak kalacak sende.çünkü anı biriktirme ve bunları dinleme sırası sende :) umarım bu mutsuz süreci yakın bir zamanda atlatırsın ben alışalı çok oldu :)... sevgiler

seninle aynı yaştayım ama henüz bir çocuğum ve eşim yok.elimde bir diploma ve yakın zamanda bırakmak zorunda kaldığım iyi bir işim ve bir nişanlım var.30 yaş sendromunu ben birde çevre baskısı ile geçirdim hala evlenmemiş olduğum için.2 kez döndüm evliliğin kıyısından nasip bu zamanaymış diyorum ama üniversitede de geç bitti evlilikte geç geldi benim için.daha 30 a 5 kala falan başlamıştı bu sendrom bende ama benim seninki gibi tutunacağım bir çocuğum yoktu herkes kadar ailesine bağlı biriydim ama çocuğu olan biri olarak bunun farkını benden daha iyi biliyor olmalısın.hayat öyle ya da böyle bir şekilde geçiyor işte bence kendini şükür etmeye empoze et ki dermansız bir hastalığın yok.okul yılların anıların kızın büyüdükçe ve onunla bunları paylaştıkça küçük bir tebessüm ve belkide küçücük bir göz yaşı ile hatırlayacağın anılar olarak kalacak sende.çünkü anı biriktirme ve bunları dinleme sırası sende :) umarım bu mutsuz süreci yakın bir zamanda atlatırsın ben alışalı çok oldu :)... sevgiler

çünkü anı biriktirme sırası kızında ve bunları dinleme sırası da sende :) umarım bu mutsuz süreci yakın bir zamanda atlatırsın ben alışalı çok oldu :)... sevgiler
(sanırım çok uykum geldi küçük bir düzeltmeydi :)

Ben de öyle düşünmüştüm 30 lu yaşlar için ama yanılmışım. 40 lı yaşlar daha güzelmiş.

Ama önemli olan sağlık elbet.

Yüz felci geçirmek ruh halini etkilemiştir muhakkak. Allah beterinden korusun. Geçici bir sorun. Fizik tedavinin de faydası olacaktır. Geçmiş olsun.

Uçuğum çıktı ondan olabilir dediler, denize gittim deniz meltemi yapmış olabilir ya da klima beyin ve kulak mr ım temiz çıktı ama yüzde yamukluk var.fizik tedaviye gideceğim yarın:(

uçuğun yüz felcine sebeb olduğunu ilk senden duydum canım ya, ıslak saçla rüzgara çıkmak derler ama, klimada olabilir tabii, çok çok geçmiş olsun, umarım bir an önce sağlığına kavuşursun
bence burası çok güzel bi başlık olmuş. 30 lu yaşların en güzel yaşlar olduğunu düşünüyorum hiç geçmişe özlem duymana gerek yok, bence insanların geçmişi özlemesi monotonluktan, ev iş, ev iş, derken yıllar yuvarlanıp gidiyo işte, öğrencilikte öyle değildi tabii
sanırım seni yüz felci zorluyor psikolojik olarak, belki o olmaza 30 yaş bunalımına girmeyecektin
başlığın adı orta yaş bunalımı ama 30 yaş orta yaş değil artık bence, bi 50 sene önce öyleydi belki

Son düzenleme:
Back
X