• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortada bir haksızlık mi var objektif olamiyorum...

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kızlar kaç gündür uykularimı kaçiran bir hadise var.
Paylaşip fikir alip ona gore hareket etmek istiyorum.

Şimdi benim bir yegnim var 3.sınıfa giden maşallah çok akillidir dersleri cok iyidir ögretmenler toplntida yorum bile yapmadan.
Bi sikayet yok calismaya dewam etsin derler.
Hatta yabanci dil dersinde maşallah o kadar iyimis ki ögretmeni onu yatdimcı oğretmeni yapmış.
Arkadaşlarina yardim ediomuş anlamiyana anlatiomuş filan.

Buraya kadar iyi hoş ancakkk karneler alindi ya ilk defa onur belgesi vermış ler siniflarinda.
Ve benim yeğenime verilmemis.
Yeğenim de bayağı bir ağlamıs uzulmuş.
Sonra beni aradı yaz tatillerinde yanima gelir kalır aramiz ciddi anlamda cok iyidr ve güclu bir bağ vardir aramizda(.ben ayri bir sehirdeyim)

Inanabiliyormusun ben onur belgesi alamadim.
Ögretmenimi hep uzen cok konusan cocuk bile aldi ben alamadim diye bir sesi titredi (tabi bnimde) ama salmadim ve onu yatıstrdim nitekim bayağida rahatladi.

Hani yalan soylicek bi cocuk da degildir tabiri caizse doğrucu davuttur.
Hatasini soylemkten cekinmez kndini iyi ifade eder.

Ben diorum ki acaba ögretmenini arayip konuşsam mi. Tatli tatli.

Bu konuya değinmek istemiyorum ama siyasi farklilik var aramzda ögretmeniyle acaba diorum onunlami alakali cocugun hakkini yedi.
Tabi konusurkn bu konuya deginmiycem.

Uzuluyorum cunku bu kadar basarili bir cocuğun okuldan sogumasindan korkuyorum

Şimdi diyeceksnz annasi babasi yok mu.
Onlar biraz daha ögrermenin bir bldigi vardir havasnda birde cok boyle ince düşunmezler aman karne aldilar okul kapandi ya havasndalar.

Bu arada yegenim okulu şiir yarışmasinda ilcede temsil etmis bir ögrenci.
Okul elemesinden gecip ne dersiniz ne yapmali??

Öğretmenini arayabilirsin bence. Bahane olarak da bir eksiği var mı? Varsa yazın telafi edelim falan dersiniz. Bakalım ne diyecek? Eksiği yok derse. Onur belgesi alamayınca sizden fikir almak istedim dersin. Lafı kıvırıp kivirmamasindan gerçeği anlarsın.

Öğretmenini arayabilirsin bence. Bahane olarak da bir eksiği var mı? Varsa yazın telafi edelim falan dersiniz. Bakalım ne diyecek? Eksiği yok derse. Onur belgesi alamayınca sizden fikir almak istedim dersin. Lafı kıvırıp kivirmamasindan gerçeği anlarsın.

En iyisi öle yapmak gerçkten yoksa catlıyacağim artik.
Ben aramam dogru olurmu olmaz mı ona karar verememistim sanirim aramali.

Onur belgesi notlarla ilgili değil sadece yalnız.

Katilinan organizasyonlar ,aktivitelerde gösterdiği başarılardan falan ötürü verilebiliyor.

Yani notları çok yüksek olmayan öğrenciler de alabiliyor.

Bilemedim uygun görse öğretmen niye vermesin ki.

Bende kaç gundur bunu düsunuyorum arasam mi diye.
Heralde en doğrusu aramam tşk ederim

Rica ederim.Aramaniz doğrusu.hocasina çok üzüldüğünü;bunun Yen'i donemde yigeninizin motivasyonunu düşürebileceğini söyleyin.eger belge verecek olurlarsa ;sizin aradığınızı söylemesinler.bir yanlışlık oldu diyip;versinler.

Onur belgesi bildiğim kadarıyla ders başarısıyla alakalı değil sosyal kültürel faliyetlerde aktif olan öğrencilere veriliyor.

Siz bi hediye eşliğinde onur belgesi hazırlayıp verebilirsiniz.Olan olmuş öğretmeni sizin aramanız biraz manasız olur gibi geldi bana.Siyasi fikir ayrılıklarını yansıtan biri olsaydı yegeninizin ailesi duruma müdahele ederdi sanırım.Bence siz karışmamalısınız.

Onur belgesi notlarla ilgili değil sadece yalnız.

Katilinan organizasyonlar ,aktivitelerde gösterdiği başarılardan falan ötürü verilebiliyor.

Yani notları çok yüksek olmayan öğrenciler de alabiliyor.

Bilemedim uygun görse öğretmen niye vermesin ki.

Haklısıniz ama orda da bi skntı yok ki.
Her etknliğe katildi.
Uslu akilli laf dinleyen bir çocuktur.
Okul elmesini gecip ilcede okulu temsil etmis bir cocuk ayni zamnda.
Bilemedim ki iste.

Onur belgesi bildiğim kadarıyla ders başarısıyla alakalı değil sosyal kültürel faliyetlerde aktif olan öğrencilere veriliyor.

Siz bi hediye eşliğinde onur belgesi hazırlayıp verebilirsiniz.Olan olmuş öğretmeni sizin aramanız biraz manasız olur gibi geldi bana.Siyasi fikir ayrılıklarını yansıtan biri olsaydı yegeninizin ailesi duruma müdahele ederdi sanırım.Bence siz karışmamalısınız.

Ewet çok haklisiniz ama o faaliyetlerinde de bi skntı yok.
Zaten aramadan önce annesi ile bir detaylı konusucam ya ailesi dedigmz abim ve yengem boyle ince düsunmezler onlara göre alsada olur almasada.Ama bana bi hakszlik yapilmis gbi geliyor

Mesajinizi okuyunca nerden baslayim bilemedim ama yegeniniz onur belgesi alinca ne olacak? veya tesekkur takdir belgesi alinca? Ne oluyor?
Bence cocuk durust, caliskan, ogrenmeyi seven, vicdanli bir cocuksa hic bir kagidin veya puanin onemi yoktur.
Benim de kizim okula gigiyor, yurtdisinda ama sinizfin en caliskani en tembeli kim bilmeyiz. eger cocugun yasadigi probler varsa ogretmenle konusur, neler yapabiliriz, nasil bir yol izeriz bunu olustururuz.

Yegeninizin onur belgesi almadigi icin uzulmesine ve diger cocuklarin bu tur belgeler almayinca uzulebilme ihtimallerine uzuldum.

Ewet çok haklisiniz ama o faaliyetlerinde de bi skntı yok.
Zaten aramadan önce annesi ile bir detaylı konusucam ya ailesi dedigmz abim ve yengem boyle ince düsunmezler onlara göre alsada olur almasada.Ama bana bi hakszlik yapilmis gbi geliyor

Yani olabilir belki ama halası aradı diye yegeninize onur belgesi verileceğini sanmıyorum.Boşuna sinirinizi germeye gerek yok.Çocuğun gönlünü yapın kafi gibi geldi bana hani ortada kesin bi durum olsa ve düzeltilebilcek olsa tamam da.Aradığınızda kalırsınız gerek yok

En iyisi öle yapmak gerçkten yoksa catlıyacağim artik.
Ben aramam dogru olurmu olmaz mı ona karar verememistim sanirim aramali.
Ben de teyzeyim ve böyle bir şey olursa aramayı kendime hak görüyorum. Hicbir görüş profesyonel iş hayatına yansımamalı. Ama biz biraz heyecanlı bir milletiz ve düşüncelerimize fanatık şekilde bağlanıyoruz. Eğer böyle bir şey varsa en azından gözünüzün üzerinde olduğunu bilir ve az bile olsa biraz rahatsız olur.

Artık belgeyi vermezler zaten. Bu saatten sonra da kıymeti yok. Öğretmenin tavrı önemli. Haksız yere başarılı bir öğrenci gözardı ediliyorsa bu tepki verilmesi gereken bir durumdur.

Artık belgeyi vermezler zaten. Bu saatten sonra da kıymeti yok. Öğretmenin tavrı önemli. Haksız yere başarılı bir öğrenci gözardı ediliyorsa bu tepki verilmesi gereken bir durumdur.

Zaten ben yeğenimle konusup o belgenin cok bir onemi olmadigini anlattim hani baya bir rahatladi ben de zaten arayip belge verin filan demiycem inanin tek gayem bi hakszlik mi onu bulmak ve dedıginz gbi arkasinda oldugumuzu bilmk bir hakszlik varsa buna bir daha yeltenmesinin önunü kapatmak

Ben de teyzeyim ve böyle bir şey olursa aramayı kendime hak görüyorum. Hicbir görüş profesyonel iş hayatına yansımamalı. Ama biz biraz heyecanlı bir milletiz ve düşüncelerimize fanatık şekilde bağlanıyoruz. Eğer böyle bir şey varsa en azından gözünüzün üzerinde olduğunu bilir ve az bile olsa biraz rahatsız olur.

Zaten amacim onu öğrenmk yoksa hadi belğe verin demek değil.
Bilsin ve görsun istiyorum yavrum7n yaninda oldugumuzu ki bir hakszlik varsa bir daha ona göre davransın

Yani olabilir belki ama halası aradı diye yegeninize onur belgesi verileceğini sanmıyorum.Boşuna sinirinizi germeye gerek yok.Çocuğun gönlünü yapın kafi gibi geldi bana hani ortada kesin bi durum olsa ve düzeltilebilcek olsa tamam da.Aradığınızda kalırsınız gerek yok

Ben yeğen8min gönlunu yaptim hatta 15 gün sonra kismetse yanima gelicek ona bir blge hediye etmeyi düşünuyorum .
Derdim belge verilip verilmemesi değil asla.
Boýle bir talepte de bulunmam sadece bi hakszlik varsa dur demek için

Ben yeğen8min gönlunu yaptim hatta 15 gün sonra kismetse yanima gelicek ona bir blge hediye etmeyi düşünuyorum .
Derdim belge verilip verilmemesi değil asla.
Boýle bir talepte de bulunmam sadece bi hakszlik varsa dur demek için
Anlıyorum da yegeninizin ailesi haksızlık durumunda susacak bi aile mi? Yani seslerini çıkarırlardı sanırım onu demek istiyorum

Mesajinizi okuyunca nerden baslayim bilemedim ama yegeniniz onur belgesi alinca ne olacak? veya tesekkur takdir belgesi alinca? Ne oluyor?
Bence cocuk durust, caliskan, ogrenmeyi seven, vicdanli bir cocuksa hic bir kagidin veya puanin onemi yoktur.
Benim de kizim okula gigiyor, yurtdisinda ama sinizfin en caliskani en tembeli kim bilmeyiz. eger cocugun yasadigi probler varsa ogretmenle konusur, neler yapabiliriz, nasil bir yol izeriz bunu olustururuz.

Yegeninizin onur belgesi almadigi icin uzulmesine ve diger cocuklarin bu tur belgeler almayinca uzulebilme ihtimallerine uzuldum.

Ben kndimi yanlis ifade ettim galiba .
Ben ögretmeni arayip yeğenime hadi belge verin de mutlu olalim demiycem zaten.
Ayrica ben yeğenime o belgen8n bir onemi olmadigini bir güzel anlattim konusmanin sonunda baya rahatladı.Benim canimi skan onun bu duruma bu kadar üzülmesi.
Ve zaten 15 güne yanima gelecek ona bir belğe hazirlatmayı dsunuyorum .
Benim canimi skan ögretmenin gercekten bi hakszlik yapip yapmadığini bilmemek.
Onu ögrenicem ve de bir hakszlik varsa tekrarlanmamasi için ufak bir göz daği sonuçta bi hakszlik varsa ve ustelemessek sürer gider.

Back
X