• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortada bir haksızlık mi var objektif olamiyorum...

Anlıyorum da yegeninizin ailesi haksızlık durumunda susacak bi aile mi? Yani seslerini çıkarırlardı sanırım onu demek istiyorum

Ya iste malesef oyle :(
Hakkimizi arasak sanki kötu olucaz modunda insanlar bu onlarin iyi niyetinden kaynakli kötü amaçli değil her konuda boyleler canlarim ya

Tam da benim şuan yaşadığım duyguları yaşıyorsunuz.p:KK12:
Kızım da 3.sınıfı bitirdi. Başarılı ve terbiyeli bir çocuktur. Öğretmen hep çok memnun olduğunu söyler yalnız karne günü onur belgesi vermedi kızıma karneyi aldı bekledi yavrum eli boş döndü çok üzüldü. Dediğiniz gibi davranışlarından rahatsız oldığu çok hareketli bir çocuğa verdi belgeyi. Bu çocuk da sınıf annesinin oğluydu. Kızım ağlayınca çıktık biz bikaç foto çekilip. Arkamızdan sınıf annesi aradı öğretmen belge çıkarttı kızınıza da gelin üzülmesin diye. Ben zaten çok sinirliydim birşey demedim ama sonrasında güzel bir mesaj yolladım. Önemli olan kızımın hakedip haketmemesiydi. Artık bu belgeyi alsa da önemli değil şeklinde. Ama 3 gündür içim içimi yiyor gece uykum kaçıyor.sanırım gidip öğretmenle konuşacağım. Sadece nedenini merak ediyorum.hatta karne günü eve gelince ben de ağladım. Fazla mı büyüttüm diyorum ama yok içim soğumuyor.
Siz de arayın konuşun yeğeninizin velisi olarak arayabilirsiniz ben de öğretmenim aynı zamanda bakalım öğretmen ne diyecek

Bu yaşta; hakettiği düşündüğü halde onur belgesi alamamışsa, ileride herhangi bir şeyi yapmak, başarmak için bir güdüsü kalmaz, nasılsa başarımın karşılığını vermiyorlar diye düşünür. Yetişkin olduğunda hiç bir şeye ses çıkarmaz olur. mutlaka arayın öğretmenini ve nedenini sorun. çocuğa da uygun bir dille nedenini anlatın.

Onur belgesı sadece derslerı ıyı olana verılmıyor ama
Sınıf ıcınde duzenı , arkadaslarıyla ılıskısı , efendılıgı , ogretmenıne karsı davranısları, odev sorumlulugu vs
Benım oglumda onur belgesı daha dogrusu onur madalyası aldı ama tek bır sebebe dayanmıyor
Sızdekı de boyle olabılır. 2. sınıfı bıtırdı

zaten takdir aldigi için diğerlerine vererek onları motive etmeye calismis olabilir. haksizlik yapacak olsa derslerdeki basirisinda da hakkini yerdi. Toplantıda hakkında olumsuz konusurdu vs. ders icinde nasil oldugunu bilemezsiniz. bazi cocuk caliskan oluyor ama ukala yada ogretmene karsi saygisiz olabiliyor. ua da kendine cok guvendigi icin ders icinde cok konusuyor olabilir. bunu bilemezsiniz. ogretmen onur belgesi vermeyerek onu uyarmis olabilir bir sekilde. bir de halasinin aramasi cok uygun olmaz. merak ediyorsaniz bile annesine arattirin.

Kızlar kaç gündür uykularimı kaçiran bir hadise var.
Paylaşip fikir alip ona gore hareket etmek istiyorum.

Şimdi benim bir yegnim var 3.sınıfa giden maşallah çok akillidir dersleri cok iyidir ögretmenler toplntida yorum bile yapmadan.
Bi sikayet yok calismaya dewam etsin derler.
Hatta yabanci dil dersinde maşallah o kadar iyimis ki ögretmeni onu yatdimcı oğretmeni yapmış.
Arkadaşlarina yardim ediomuş anlamiyana anlatiomuş filan.

Buraya kadar iyi hoş ancakkk karneler alindi ya ilk defa onur belgesi vermış ler siniflarinda.
Ve benim yeğenime verilmemis.
Yeğenim de bayağı bir ağlamıs uzulmuş.
Sonra beni aradı yaz tatillerinde yanima gelir kalır aramiz ciddi anlamda cok iyidr ve güclu bir bağ vardir aramizda(.ben ayri bir sehirdeyim)

Inanabiliyormusun ben onur belgesi alamadim.
Ögretmenimi hep uzen cok konusan cocuk bile aldi ben alamadim diye bir sesi titredi (tabi bnimde) ama salmadim ve onu yatıstrdim nitekim bayağida rahatladi.

Hani yalan soylicek bi cocuk da degildir tabiri caizse doğrucu davuttur.
Hatasini soylemkten cekinmez kndini iyi ifade eder.

Ben diorum ki acaba ögretmenini arayip konuşsam mi. Tatli tatli.

Bu konuya değinmek istemiyorum ama siyasi farklilik var aramzda ögretmeniyle acaba diorum onunlami alakali cocugun hakkini yedi.
Tabi konusurkn bu konuya deginmiycem.

Uzuluyorum cunku bu kadar basarili bir cocuğun okuldan sogumasindan korkuyorum

Şimdi diyeceksnz annasi babasi yok mu.
Onlar biraz daha ögrermenin bir bldigi vardir havasnda birde cok boyle ince düşunmezler aman karne aldilar okul kapandi ya havasndalar.

Bu arada yegenim okulu şiir yarışmasinda ilcede temsil etmis bir ögrenci.
Okul elemesinden gecip ne dersiniz ne yapmali??
Aramali ve sorulmalı..Bi alo ya bakar.

Onurbelgesi sene sonunda bir kisiyeveriliyor diye biliyorum ve buna karar verenmerci öğretmenler o yuzden bence fazla takilmayin. Soyle bir durumda olabilir bazen icinde ışık gordugun zeki ama haylaz cocuklar vardir. Bende oyleydim mesela derslerin cok iyi degildi cokta haylazdim ama bana da onur belgesi vermişlerdi ve bi beni motive etmisti bunun gibi bitseu olabilit bu durum. Fazla takilmayin. Okuldan sogumaz daha cok hirs yaoar

Tam da benim şuan yaşadığım duyguları yaşıyorsunuz.p:KK12:
Kızım da 3.sınıfı bitirdi. Başarılı ve terbiyeli bir çocuktur. Öğretmen hep çok memnun olduğunu söyler yalnız karne günü onur belgesi vermedi kızıma karneyi aldı bekledi yavrum eli boş döndü çok üzüldü. Dediğiniz gibi davranışlarından rahatsız oldığu çok hareketli bir çocuğa verdi belgeyi. Bu çocuk da sınıf annesinin oğluydu. Kızım ağlayınca çıktık biz bikaç foto çekilip. Arkamızdan sınıf annesi aradı öğretmen belge çıkarttı kızınıza da gelin üzülmesin diye. Ben zaten çok sinirliydim birşey demedim ama sonrasında güzel bir mesaj yolladım. Önemli olan kızımın hakedip haketmemesiydi. Artık bu belgeyi alsa da önemli değil şeklinde. Ama 3 gündür içim içimi yiyor gece uykum kaçıyor.sanırım gidip öğretmenle konuşacağım. Sadece nedenini merak ediyorum.hatta karne günü eve gelince ben de ağladım. Fazla mı büyüttüm diyorum ama yok içim soğumuyor.
Siz de arayın konuşun yeğeninizin velisi olarak arayabilirsiniz ben de öğretmenim aynı zamanda bakalım öğretmen ne diyecek
Bu yaşta; hakettiği düşündüğü halde onur belgesi alamamışsa, ileride herhangi bir şeyi yapmak, başarmak için bir güdüsü kalmaz, nasılsa başarımın karşılığını vermiyorlar diye düşünür. Yetişkin olduğunda hiç bir şeye ses çıkarmaz olur. mutlaka arayın öğretmenini ve nedenini sorun. çocuğa da uygun bir dille nedenini anlatın.

Bana bu yalnış geliyor. Çok mu hırslı yetişiyor çocuklar, başarının karşılığı somut notlar karne varken öğretmenin kendi iradesiyle verdiği onur belgesi mi, bilmiyorum benim çocuğum daha küçük belki ben ileride anlayabilirim bu duyguları ama , çocukların yarış atı gibi oradan oraya koşması , hırslarıyla asıl olması gereken insan olamaması , sonra keşkeleri bundan kaynaklanmıyor mu .....

Onur belgesi tum donemlerde karnesi 5 olanlara veriliyordu yanlis hatirlamiyorsam
Cok aldim oradan biliyorum da simdi sistem degismis olabilir. Karnesi hep 5 mi?

Onur belgesi notlarla ilgili değil, tabi çocuk üzülmekte haklı çünkü yaşı küçük. Fakat sizin böyle düşünmenize hatta aramayı düşünmenizi anlamsız buldum. Daha olgun düşünmelisiniz ve empati yapmalısınız.
Çocuk yaramazdır ama etkinliğe katılıyordur, başka bir olumlu özelliği vardır.
Çocuğu iyi yönde güdülemek için bile vermiş olabilir öğretmeni. Buna kimsenin müdahale etmeye hakkı yok.
Belki seneye çocuk o onur belgesi sayesinde daha iyi bir öğrenci olacak?
Ayrıca bu çocuklar daha küçük derste konuşuyor, yaramazlık yapıyor filan diye neden bu tarz belgeler verilmesin ki?

Onur belgesi tum donemlerde karnesi 5 olanlara veriliyordu yanlis hatirlamiyorsam
Cok aldim oradan biliyorum da simdi sistem degismis olabilir. Karnesi hep 5 mi?
Benim çoğu öğretmenim dersi iyi olanlara değil umut vaat eden öğrencilere vermiştir ve o öğrenciler de iyi yönde güdülendikleri için ertesi sene daha iyi bir performans sergilemişlerdi...

Onur belgesi dersleri çok iyi olanlara verilen bişey değil. Her öğretmenin, okulun kriteri farklı olabilir. Mesela benim okuduğum lisede hiç devamsızlığı olmayan öğrenciye verirlerdi. Öğretmeni, küçücük çocuğa olmayan siyasi görüşünden dolayı haksızlık yapacak olsa puan verme konusunda ona karşı kıt olabilirdi, etkinliklerde aktif olmasına izin vermeyebilirdi. O katıldığı şiir yarışmasına sınıftan başka arkadaşlarını gönderebilirdi.

Ay ben sinir olurum böyle veliye.
Bir çocuğa bir şey verirsin hepsi arar benimki neden almadı diye, demek ki o yeterlilikte değilmiş değil mi?
Onur belgesi çalışkana verilmiyor, hal ve tavrıyla düzgün olana veriliyor; belki başka çocukları da motive etmek istemiştir. Karışmayın derim ben.

Back
X