Doğuma Hazırlık Ortada hamilelik yokken simdiden buyuklerin isim verme istegi hakkinda dusunceleriniz

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Cankiiz5o

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
1.444
0
116
Hollanda
Merhaba arkadaslar,
ben 1,5 yillik evliyim, ve cocuk dusunuyoruz Rabbim verirse, isteyen herkese versin insallah.

Henuz hamile degilim 6 aydir korunmuyorum, dun kayinvalidemlerde otururken nerden estiyse cocuga isim verme hevesi coktu(hangi cocuga oda belli degil beni kastediyolar sanirim),
daha hamilelik bile yokken simdiden sakayla karisik isim onerileri falan fistan hepiniz bilirsiniz iste.
Esimin 7 tane erkek yegeni var ve hicbirine kayinpederimin ismi konulmamis, dunde bana ima etmeye calistilar iste bu zamana kadar kimse koymadi diye.
Benim dusuncem ise 7 tane erkek torun olmus konulmamis ismi, bundan sonrada bana dusmez kayinpederimin ismini koymak.

kayinvalidemde sakayla karisik benim gobek adim var, esime bakarak siz koyabilirsiniz dedi kiziniz olursa. ''Bende oyle dusunuyordum zaten'' dedim kayinvalideme o mesaji aldi.
Dun cok huzursuz oldum o anda cunku simdi benden baska cocuk doguracak kimse yok, dogal olarak ustume alindim.

Ama sirf bu konu yuzunden inanin hamilelikten soguyorum, bi yandan istiyorum bi yandan olmasa benim icin daha hayirli olucak diye dusunuyorum.
Cunku ben yeri geldiginde cok sert biri olabiliyorum bu yuzden insanlarin kalbini kirmaktan korkuyorum.
Ve bu konu hamileligim boyunca 9 ay devam edicek her gorusmemizde isim konusu acilacak. Benim hoslanmadigim en ufak bi kelimede bile yuzum yere duser.

Ben ise buyuk konusmak istemiyorum ama kesinlikle buyuklerin isimi koymam, esimde az cok benim huyumu ve karakterimi bilir. Bu konuya cok karsiyim

Benim kendi annem ve babam, abimin cocuklarina hic 1 defa bile isim onerisinde bulunmadilar, cunku bu anlasiytan,empatiden ote gelen birsey. Zamaninda abilerimin benim isimlerini babannem koymus, halam koymus onune gelen isim koymus anlicaginiz.

hatta yengem babamin ismini koymakla israr etti, babam hayir benim ismim konulmayacak dedi. Gencler kendileri anlasip koysunlar cocuklarinin ismini dedi. ve kesinlikle koydurmadi yegenim dogduktan sonra bile yengem koyalim dedi babam istemedi.

Siz bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz eminim ki cogu kiside bu problem vardir, inanin insan evlilikten hamilelikten soguyor ki hamile degilim

Rabbim herkesi anlayisli ailelerle karsilastirsin, ve evimize en ufak bi huzursuzluk katacak insanlardan uzak tutsun

Son düzenleme:
"Rabbim herkesi anlayisli ailelerle karsilastirsin, ve evimize en ufak bi huzursuzluk katacak insanlardan uzak tutsun" demissn öncelkle amin diyelim..
bende kesnlkle taraftar değilim..ay cidden 7 kişi ne demek hiç biri koymadysa kurban sen mi olacakmssn çok komik
çok şükür bana bizim ismimimi koyalım demediler ama genel isim konusnda önerileri var evet..
bence tepki verme hatta sinirinide bozma..
eskidenmiş o artık eşlerde anlayışlı tutupta babamn ismini koy diye ısrar etmez
eşinle yanlzken iki cilveyle falan keyifle isim önerilernde bulunun..
eşin kabul etmzse onlar hiiç bişi yapamazlar

Evet canim illaki isim onerileri sunulacak ister istemez insanin morali bozulur, ben burdaki arkadaslarin dusuncelerini merak ettim onlar ne dusunuyolar bu konu hakkinda

canım takma bunlara kafana nolur, inan olan sana olur stres ve o anını zehir edersin. hepimizin başına zaman zaman buna benzer şeyler geliyo bence hiç yorum yapmaki niyetin olmadığını anlasınlar. konuşsunlar sen he he de kalplerini de kırma sesini çıkarma. hayırlısıyla hamile kaldığında bunlarla geçirme hamileliğini bunaltma kendini. Nihayetinde eşinle birlikte vereceğiniz karar hep sevgiyle saygıyla kalın inşallah =)))

Benim tavsiyem önce büyüklerin isimlerinin anlamlarını araştırman.Eğer güzelse düşünebilirsin,baştan diğerleri koymamış ben de koymayacağım diye düşünme,bu istememe değil,inat meselesi olur,eşinle sorun yaşayabilirsin çünkü eşler anne ve babalarından birisinin adını muhakkak koymak isterler.İngilizce bebek bakımıyla ilgili bir kitapta çocuğun gözle görülebilir, kişilikleri takdir edilen kişilerin adlarını almasının hiç tanımadığınız insanların isimlerinden almasından daha iyidir diye yazıyordu.Kendi ailem ve eşimin ailesinde çocuk ve torunlardan birisini daha çok sevme eğilimlerini şiddetle kınıyorum ama böyle görmüşler ve cahilliklerini gizlemektede çekinmiyorlar.Benim dedem ,amcamın oğlunu sırf adım diye bayramlarda bile daha çok harçlık verirdi,ona olan sevgisini gizlemezdi.Bizlerde sinir olurduk.Bunun isim koyulan çocuğa avantajıda var diğer kuzenler tarafından bakıldığında dezavantajıda.İnşallah istediğiniz zamanda hemen yavrunuza kavuşursunuz.Hamilelik sürecini daha keyifli yaşamak için şimdiden isim konusunda karar verin ve eşiniz ailesine beklentileri konusunda yön versin.

Sizden sonra bebeğinizin ismine müdahale edebilecek tek kişi eşinizdir bence.Ben evli değilim çocuğum da yok ama ben olaya böyle bakıyorum.Bebek ikinizin bebeği olacak ve bence söz hakkın öncelikle annenin ve sonrasında babanındır.İki kişinin bile bazen ortak bir paydada buluşması çok zor olabiliyorken insanları ve fikirleri çoğaltmak kargaşadan,anlaşmazlıklardan ve sizi üzmekten başka hiç bir işe yaramaz.Hamileliğiniz boyunca öncelik sizsiniz.Anneden daha önemli,daha değerli bir kişi daha yoktur.Hamileliğiniz sırasında her türlü sıkıntıyı,zorluğu,iniş,çıkışları siz yaşayacaksınız.İkinci olarak size destek olan eşiniz.İçinizde bir canlı büyütüp,dünyaya getiriyorsunuz,var mı daha ötesi.İstediğiniz ismi vermek de en doğal hakkınız.Bu konunun ayıbı,günahı yok.Asıl ayıp bunları düşünmeyip eğer böyle bir zorlama olursa size böyle bir emrivaki yapıp size böyle bir zamanda köstek olan insanlarındır.Her kim olursa olsun.Ailenize de düşüncelerinden dolayı saygı dıydum,benim ailemde anı düşüncede.

bu muhabbet ben hamile değilken de bana da yapılmıştı.

benim cevabım kibar ve imalı olarak '' ben hamile olsam kesinlikle çocuğuma büyüklerin ismini yada ölmüşlerin ismini

koymayacağım. bu konudada kimse benim 9 ay karnımda taşıdığım evladımın üzerinde hak idda edemez''

bir daha da bu muhabbet açılmadı benim yanımda. demekki imalar banaymış.

kesinlikle taviz verme bu konuda. isim koyma hakkı babaya bile ait değildir bence. annenindir.

benim yengem bile hamile yken , onun kararına saygı duyduk. fikirlerimizi söyledik. son karar onun oldu.

bu konudada bence kimseye laf düşmez. babada fikrini söyler, ama son söz annenindir.

tatlı dille ama iğneleyeci olarak taviz verme.

Merhaba arkadaslar,
ben 1,5 yillik evliyim, ve cocuk dusunuyoruz Rabbim verirse, isteyen herkese versin insallah.

Henuz hamile degilim 6 aydir korunmuyorum, dun kayinvalidemlerde otururken nerden estiyse cocuga isim verme hevesi coktu(hangi cocuga oda belli degil beni kastediyolar sanirim),
daha hamilelik bile yokken simdiden sakayla karisik isim onerileri falan fistan hepiniz bilirsiniz iste.
Esimin 7 tane erkek yegeni var ve hicbirine kayinpederimin ismi konulmamis, dunde bana ima etmeye calistilar iste bu zamana kadar kimse koymadi diye.
Benim dusuncem ise 7 tane erkek torun olmus konulmamis ismi, bundan sonrada bana dusmez kayinpederimin ismini koymak.

kayinvalidemde sakayla karisik benim gobek adim var, esime bakarak siz koyabilirsiniz dedi kiziniz olursa. ''Bende oyle dusunuyordum zaten'' dedim kayinvalideme o mesaji aldi.
Dun cok huzursuz oldum o anda cunku simdi benden baska cocuk doguracak kimse yok, dogal olarak ustume alindim.

Ama sirf bu konu yuzunden inanin hamilelikten soguyorum, bi yandan istiyorum bi yandan olmasa benim icin daha hayirli olucak diye dusunuyorum.
Cunku ben yeri geldiginde cok sert biri olabiliyorum bu yuzden insanlarin kalbini kirmaktan korkuyorum.
Ve bu konu hamileligim boyunca 9 ay devam edicek her gorusmemizde isim konusu acilacak. Benim hoslanmadigim en ufak bi kelimede bile yuzum yere duser.

Ben ise buyuk konusmak istemiyorum ama kesinlikle buyuklerin isimi koymam, esimde az cok benim huyumu ve karakterimi bilir. Bu konuya cok karsiyim

Benim kendi annem ve babam, abimin cocuklarina hic 1 defa bile isim onerisinde bulunmadilar, cunku bu anlasiytan,empatiden ote gelen birsey. Zamaninda abilerimin benim isimlerini babannem koymus, halam koymus onune gelen isim koymus anlicaginiz.

hatta yengem babamin ismini koymakla israr etti, babam hayir benim ismim konulmayacak dedi. Gencler kendileri anlasip koysunlar cocuklarinin ismini dedi. ve kesinlikle koydurmadi yegenim dogduktan sonra bile yengem koyalim dedi babam istemedi.

Siz bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz eminim ki cogu kiside bu problem vardir, inanin insan evlilikten hamilelikten soguyor ki hamile degilim

Rabbim herkesi anlayisli ailelerle karsilastirsin, ve evimize en ufak bi huzursuzluk katacak insanlardan uzak tutsun

Canım bence şimdiden bu konulara boşyere takılma. Herkesin ailesi senin ailen kadar anlayışlı olmayabiliyor maalesef. Benim eşimin ailesi seninkiler cinsinden. Evlendik daha 1 ay geçmeden çocuk istemeye başladılar. Ben çok sinir olurdum, k.pederim açık açık sölerdi herkesin içinde, ben yerin dibine girerdim. Ama sonradan düşündümki, ben boşuna kafayı takıyorum, cahiller işte, bu yaşa gelmişler adamları değiştirememki. Hala sinir olduğum şeyler oluyor ama yapacak bişi yok. Sakın inat edipde eşine öle yaklaşma, oda inat eder ve basit şey aranızda sorun yaratır. Güzellikle sölersin zamanı geldiğinde koymak istemediğini. Bizim babalarımızın ismi aynı ve eşim erkek olursa illa koyucam diyor ama ben istemiyorum, geçen gün gayet normal bi şekilde sordum, gerçekten koymak istiyormusun diye, ben yumuşak bi şekilde sorduğum için oda gayet normal bir cevap verdi. İstiyorum ama illa değil dedi. ve biliyorumki daha güzel isimlerle karşısına çıkarsam koymayabilir. Sorun yapmayada gerek yok :16:

cnm sen bunları kafana takma simdiden bence..kendi kendini strese sokup,madem çocukta düşünüyosun günlerini zehir etme sakın.bu hamile kalmanı bile etkiler bak...ben de çok karsıyım bu olaya.bırakın gençler(anne-baba)karar versinler kendi yaptıkları şaheserlerine di mi yani????ama tabii büyükler hele de erkeklerin aileleri zannediyor ki kızı aldık bizim oldu,hep biz hep biz....yok erkeğin babasının anasının adı falan....neden kadının tarafı neden kadının ana babasının adı konulmuyo...bizimde ana babamız yok mu onların isimleri konsa bozulurlar ama...

Back
X