eger hazir değilseniz önce yavaş yavas gardrobunuzu duzenleyin, tesetture uygun kiyafetler giyin. kilmiyorsaniz namazi hayatiniza alin - duzenli kilmaya çalışın. bir süre sonra kapansaniz da kimse sasirmayacak, tepki vermeyecektir. ayrica dolabiniz tesettüre uygun kiyafetlerle doldugu icin günlük hayatınıza daha kolay adapte olursunuz.
eger kendinizden emin olamıyorsaniz da tatile /haftasonluguna sizi tanimayan insanların olduğu bir sehre gittiginizde tesetturlu sekilde gidin. bohlecd kimsenin soru soran bakislarina maruz kalmadan, gergin hissetmeden rahatca deneyimlersiniz. eger icinize sinmedigini farkedip ertelemek isterseniz de kapanmış acilmis gibi olmazsiniz - mahalle baskisi yememis olursunuz.
bence boyle yavas yavas, adım adım ilerleseniz hersey daha kolay olur.
benim acilan arkadaşlarım da genelde aynisini yapiyor. önce oje falan sürmeye başlıyorlar, basortulerinden saclarinin birazi görünüyor, kiyafetleri falan insanlarin "cikcikcik" diyecegi seye evriliyor kotu ustu gömlek , bilekleri görünen etek, kollari görünen bluz derken aciliyorlar kimse umursamiyor bile cunku bir yerde insanlar beklemis oluyor.