Örtünmek istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geç bile kalmışsınız. İnşallah namaz kiliyorsunuzdur. Çünkü İslam bir bütündür. Bazı emirleri yerine getireyim bazılarını görmezden geleyim yok. İnsanlar için yapmiyorsunuz ki onların ne dediği önemli olsun.
hemennn özeleştirini ver şu arkadaşa konu sahibi. namaz , oruç, kurban,zekat bir excel tablosu yap 😂 bir foruma örtünmek istiyorum ama kafam karışık yazıyorsun. biri çıkıp geç kalmışsın, namaz da kıl diyor 😂 bu haddi nereden buluyor meçhul.

Geç bile kalmışsınız. İnşallah namaz kiliyorsunuzdur. Çünkü İslam bir bütündür. Bazı emirleri yerine getireyim bazılarını görmezden geleyim yok. İnsanlar için yapmiyorsunuz ki onların ne dediği önemli olsun.

Yani evet İslam bir bütündür ama üslubunuz çok itici. Namaz, oruç, tesettür bunlar Allah ile kul arasındaki mevzular. Bende tesettürlüyüm dikkat etmeye çalışıyorum ama ibadet konusunda eksiğim ve hatam var. Sizin yok sanırım. Bu şekilde konuşmak bence biraz cesaret ister.

eger hazir değilseniz önce yavaş yavas gardrobunuzu duzenleyin, tesetture uygun kiyafetler giyin. kilmiyorsaniz namazi hayatiniza alin - duzenli kilmaya çalışın. bir süre sonra kapansaniz da kimse sasirmayacak, tepki vermeyecektir. ayrica dolabiniz tesettüre uygun kiyafetlerle doldugu icin günlük hayatınıza daha kolay adapte olursunuz.
eger kendinizden emin olamıyorsaniz da tatile /haftasonluguna sizi tanimayan insanların olduğu bir sehre gittiginizde tesetturlu sekilde gidin. bohlecd kimsenin soru soran bakislarina maruz kalmadan, gergin hissetmeden rahatca deneyimlersiniz. eger icinize sinmedigini farkedip ertelemek isterseniz de kapanmış acilmis gibi olmazsiniz - mahalle baskisi yememis olursunuz.
bence boyle yavas yavas, adım adım ilerleseniz hersey daha kolay olur.
benim acilan arkadaşlarım da genelde aynisini yapiyor. önce oje falan sürmeye başlıyorlar, basortulerinden saclarinin birazi görünüyor, kiyafetleri falan insanlarin "cikcikcik" diyecegi seye evriliyor kotu ustu gömlek , bilekleri görünen etek, kollari görünen bluz derken aciliyorlar kimse umursamiyor bile cunku bir yerde insanlar beklemis oluyor.
Çok doğru. Farklı bi yerde örtünerek başlamak çok mantıklı. 9 aydır namaz kılıyorum çok şükür onda bi erteleme vazgeçme olmadı. Ama örtünme konusu biraz nefsimi zorluyor. Hiç bir zaman çok açık giyen biri olmadım. Yazın kot tshirt en fazla. Normal zamanda da bol şeyler giyerim . Ama bunu yapmam lazım gibi hissediyorum. Çok teşekkür ederim 🙏🏻

Çok çok çok iyi düşünüp karar vermeniz gereken bi konu. Çocuk olmadığımız için tekrar açılınca malesef söz olabiliyor. Eğer ki sadece 1sene dayanabilirseniz bidaha açılmak zorlaşıyor. Aklınıza geliyor elbette ama nefisi yenmekte sizin elinizde. Bir de bunu Allah için yapmayı unutmayın. Hayırlısı olsun hakkınızda 🌸
Kesinlikle öyle. Anlık fikirle yapmıyorum olur da tam olarak netleşmemiştir kafamda diye. Ama yaparsam da Allah’ın izniyle açılacağımı sanmıyorum . Dediğiniz gibi o daha hoş olmayan bi durum oluyor. Dinen de insanlar açısından da . Çok teşekkür ederim 🙏🏻

Tesettüre girmek istiyorum diyen bir insan geç bile kalmışsın demek nasıl bir hadsizlik ya. İslam dininin hoşgörü dini olduğunu da idrak etseydiniz keşke. Sizde nezaketi öğrenmeye geç kalmışsınız. !

Evet onların dediğinin illaki önemi yok ama nefis var bunu yenmeye çalışıyorum . Sanıyorum siz herşeyi layığıyla yapıyorsunuz .şanslısınız. Bi ara hz. Ömer’in 40 yaş muhabbetini okuyun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X