oruc tutacak misiniz

alyazmali_

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2009
33
1
296
Konya
hamile arkadaslar oruc tutacakmisiniz.kac aylik hamile oldugunuzu ve tutup tutmayacaginizi yazar misiniz.doktor randevum bir hafta sonra.arayip sormayi da unuttum.tut diyen de var tutma diyende.

Bu durum hak la senin aranda istersen tut istersen tutma farz değil bil ama, dayanabiliyorsan tutabilirsin bu konuda fikir beyan etmek doğru değil, kendin kara ver ama aklında olsun emzikliyken sütün kaçıyor denedim çocuğum memeyi bırakmıştı çok üzüldüm

Hamilelere farz değil oruç.
Belki dayanabilirsiniz etkilenmezsiniz açlıktan falan ama,
Bebeğinizin sağlıklı gelişmesi için düzenli beslenmeniz oruç tutmamanız daha uygun olur.

ben 2 senedir tutmuyorum
ilk sene hamileydim
ikinci senede emziriyordum
bu senede hamileyim ve yine iki sene tutmam

arkadaşlar hamilelere oruç farz değil diye bişey yok. isteyen tutar isteyen tutmaz. tabiki tutmamak bebek ve anne açısından daha iyi. bunu doktorla görüşmekte fayda var diye düşünüyorum.. hamileyken tutmadığımız oruçların kazasını tutmamız gerekiyor..

hasta ve hamilelere,yola çıkacaklara oruç tutmamak serbest ruhsat verilmiştir. eskiden annelerimiz,ananelerimiz tutuyomuş ama günümüzdeki doktorlar kesinlikle hamileyken oruç tutmayı önermiyor. benim doktorum özellikle bu aylarda bol sıvı almalısın en az 2,5 litre su içmen lazım yaz aylarında dedi ben şuan 28 haftalık hamileyim ve ilk gebeliğimde de tutmadım şimdi yine tutmuyorum.
ilk gebeliğimin borçlarını geçen sene tuttup bitirdim ve emzirme dönemimde ramazana denk geldiğimizde zaten sütüm kesilmişti.
kendine güvenen tutsun ama tansiyon düşüklüğü,sıvı kaybı bütün riskleri göze almanız gerek. benim arkadaşım 7 aylıkken tuttu 1 gün bi daha tutamadı.

bende 15+4 hamileyim ve bugun orucluyum ,dün gebelik eğitimim vardı.orada sordum.Hemşire ben beslenmenın önemini uzun uzun anlattım istersen tut sen bilirsin ama bebeğinin kan şekeri düşer,hep uyur vaziyette olur ve hastaneye gelirsen eger biz o orucu bozdururuz dedi.

yinede Allaha sığınarak bir gün denemek istedim ,çünkü sonrasında o orucu tutmak gerekiyor birde emzirme dönemimiz var borclanmak istemedim ama tabi bugunku durumuma baglı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…