Osmanlı şehzadesinin anne acısı

kito_

Gülümse ! ne düşündüğünü bilmesinler..
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
3.033
4.653
198
Hayattaki 26 Osmanlı şehzadesinden biri olan Cengiz Osmanoğlu’nun annesi Emine Perizat Perin vefat etti. 30 Ağustos 2015 Pazar günü Bakırköy’de bir hastanede hayata veda eden Perin 97 yaşındaydı.

Sultan Mehmed Reşad Han'ın sürgündeki torunu Şehzade Mehmed Nazım Efendi ile 1938 yılında İskenderiye'de evlenen Perin, 1939 Kasımında oğlunun Kahire'de doğumundan kısa bir süre sonra Şehzade'den boşanıp İstanbul'a dönmüş ve doğar doğmaz vatana girmesi yasak olan şehzade oğlundan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Daha sonra gazeteci ve Demokrat Parti milletvekili Mithat Perin ile evlenen Perizat Perin'in bu evlilikten, genç yaşta vefat eden bir kızı ile Selçuk Perin isimli oğlu bulunuyor. Perin'in babası, Erzurum'un köklü ailesi Söylemezoğulları'ndan Süleyman Şefik Paşa, Basra Valiliği ve 1919'da Harbiye nazırlığı görevlerinde bulunmuştu.

Merhume Perizat Perin, Amerika Birleşik Devletleri, North Carolina eyaletinin Greensboro şehrinde yaşayan oğlu Cengiz Osmanoğlu'nun İstanbul'a gelişinden sonra 2 Eylül 2015 Çarşamba günü Bebek Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda eşi ve kızının yanında toprağa verilecek.

http://www.sabah.com.tr/yasam/2015/09/01/osmanli-sehzadesinin-anne-acisi

Hatun evladini hic goremeden mi vefat etmis.Haberin ayrintisini anlayamadim daha .yorgunum.... :(Osmanli sehzadesi niye amerikada yasar yahuuu

Osmanlı Osmanlı diye ortalığı yıkanlar acaba cenazeye gidecek mi ?
Adamlar amerikada yaşıyor dünya umurlarında değil bizimkiler Osmanlıya dönecekmiş.
Ben olsam bu aileden dönelim eski günlere verin benim saraylarımı geri ,cumhurbaşkanı kimmiş ben padişahım der otururdum.Bu kadar isteklisi var madem Osmanlının kimse itiraz etmez herhalde.

Adamlar amerikada yaşıyor dünya umurlarında değil bizimkiler Osmanlıya dönecekmiş.
Ben olsam bu aileden dönelim eski günlere verin benim saraylarımı geri ,cumhurbaşkanı kimmiş ben padişahım der otururdum.Bu kadar isteklisi var madem Osmanlının kimse itiraz etmez herhalde.
cevapları büyük bir merakla bekliyorum..
cok guzel bıryere değinmişsin..

cevapları büyük bir merakla bekliyorum..
cok guzel bıryere değinmişsin..

gördüğün gibi burada bile kimse ses etmiyor ,hepsi laf olsun diye Osmanlılar çünkü
Gerçi ben Osmanlıya saygı duyuyorum ama yalnızca yükseliş dönemi ile gurur duyup diğer yaşanmışlıkları silmiyorum. başkaları gibi.

gördüğün gibi burada bile kimse ses etmiyor ,hepsi laf olsun diye Osmanlılar çünkü
Gerçi ben Osmanlıya saygı duyuyorum ama yalnızca yükseliş dönemi ile gurur duyup diğer yaşanmışlıkları silmiyorum. başkaları gibi.
durum bu aslında evet.. dunyaya yayıldık falan evet.. asla ınkar edılemez.. ee sonra neden coktuk.. son donemınde noldu..
Ataturk osmanlıyı yok ettı. nokta. bu kadar :KK20:

Hayattaki 26 Osmanlı şehzadesinden biri olan Cengiz Osmanoğlu’nun annesi Emine Perizat Perin vefat etti. 30 Ağustos 2015 Pazar günü Bakırköy’de bir hastanede hayata veda eden Perin 97 yaşındaydı.

Sultan Mehmed Reşad Han'ın sürgündeki torunu Şehzade Mehmed Nazım Efendi ile 1938 yılında İskenderiye'de evlenen Perin, 1939 Kasımında oğlunun Kahire'de doğumundan kısa bir süre sonra Şehzade'den boşanıp İstanbul'a dönmüş ve doğar doğmaz vatana girmesi yasak olan şehzade oğlundan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Daha sonra gazeteci ve Demokrat Parti milletvekili Mithat Perin ile evlenen Perizat Perin'in bu evlilikten, genç yaşta vefat eden bir kızı ile Selçuk Perin isimli oğlu bulunuyor. Perin'in babası, Erzurum'un köklü ailesi Söylemezoğulları'ndan Süleyman Şefik Paşa, Basra Valiliği ve 1919'da Harbiye nazırlığı görevlerinde bulunmuştu.

Merhume Perizat Perin, Amerika Birleşik Devletleri, North Carolina eyaletinin Greensboro şehrinde yaşayan oğlu Cengiz Osmanoğlu'nun İstanbul'a gelişinden sonra 2 Eylül 2015 Çarşamba günü Bebek Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda eşi ve kızının yanında toprağa verilecek.

http://www.sabah.com.tr/yasam/2015/09/01/osmanli-sehzadesinin-anne-acisi
ALLAH rahmet etsinn....

Arkadaşlar Osmanlı nın ülkeyi nasıl diğer devletlerin eline bıraktığını sevr i nasıl kabul ettiğini lütfen unutmayalım. Osmanlıyı bitiren Atatürk falan değil ezbere konuşmayın. Osmanlı zaten sevr i kabul etmişti. Atatürk olmasaydı şimdi İngiliz mandasında falan olurduk. Yazıklar olsun..

Osmanlı 1700lerin başında gerileme ve çöküş dönemi başladı Atatürk 1881 de doğdu yıkılmasını ona yüklemeye çalıştılar.
1400 yıllık islamiyetide zaten 12 yıldır yaşıyoruz o da ayrı bir konu.

Surgun edildiler yuzyillardir. O yuzden baska ulkede olmasinlar.

1924 de sürgün edilmişler,dediğiniz gibi "yüzyıllardır" değil...
Hanedan Üyesi Kadınlara Vatandaşlık 1952'de Verilmiş
Erkeklere Sürgün 1974'te Bitmiş
Oldukça fırsatları varmış dönmek için...Dönmemişler...

Osmanlı 1700lerin başında gerileme ve çöküş dönemi başladı Atatürk 1881 de doğdu yıkılmasını ona yüklemeye çalıştılar.

Cevapların daha doğrusu ince detay soruların bende tebessüm oluşturdu.
Iki sorun için de Osmanlı sevdalılarından merakla Yanıt bekliyorum. :KK51:

Osmanlı devlet yönetimindeki herkes yurt dışına kaçtı neden acaba ülkeyi sattıkları için ve burada kalacak yüzleri olmadığı için olabilir mi?
Arkadaşlar Osmanlı nın ülkeyi nasıl diğer devletlerin eline bıraktığını sevr i nasıl kabul ettiğini lütfen unutmayalım. Osmanlıyı bitiren Atatürk falan değil ezbere konuşmayın. Osmanlı zaten sevr i kabul etmişti. Atatürk olmasaydı şimdi İngiliz mandasında falan olurduk. Yazıklar olsun..
Onların tarih kitapları SEVR antlaşmasını yazmıyor.
Lozan I'n eksikleri öğretilmiş sadece.

Iyiki uzun adam var:KK53:

Onların tarih kitapları SEVR antlaşmasını yazmıyor.
Lozan I'n eksikleri öğretilmiş sadece.

Yanlisiniz var. Tarih kitaplarimizda sevr eksiksiz anlatılır da lozan bir başarıymış gibi yedirilmeye çalışılır.

Yanlisiniz var. Tarih kitaplarimizda sevr eksiksiz anlatılır da lozan bir başarıymış gibi yedirilmeye çalışılır.
Sevr î bilip Lozan'ın başarı olmadığını düşündüren nedir size peki ?
Cidden merak ediyorum.Lozan ı kabul ettirmeyip Osmanlı'nın kabul ettiği Sevr antlaşmasına mı razı olsalardı?

Allah rahmet eylesin.

Bende osmanliyi karalamaya calisanlari hic anlamamisimdir. Yasadigi cagda en üstün kültür medeniyet bütün batinin dahi hayran kaldigi osmanli, bugün ne yazık ki bir takım halkı tarafindan hakkında kara kampanyalar başlatıldı. Yükseliş donemiyle gerileyis donemiyle de gurur duyuyorum ceddimle. Her zaman adaletli ve merhametli bir devlet olduk biz.

Back
X