Otizm korkusu

Endiselenmeyin... uzulmeyin.. cocuk normal bir çocuk... erkek mi bilmem ama erkek cocuklar genelde gec konusurlar...
Siz sizle goz temasi kuruyormu vede seslendiginizde donup bakiyormu ona bakın... he ayrica otizmli cocuklar camasir makinesini cok severler... basinda dönmesini izlerler... bunlarin hicbiri yoksa yersiz korku icindesiniz demektir.. ayrica ben anaokul ogretmeniydim... bi cok ogrencimiz vardi kaynastirma egitiminde...
Sizin ki normal.. korkmayin
inşallah konu sahibinin çocuğu otizmli değildir. Rabbim korusun ama lütfen şu genellemelerden sakinin. belki etrafınızdaki birine de yapar ve teşhisin geç konulmasına sebep olursunuz. her otizmli çamaşır makinesini sevmez. benim yeğenim hiç izlemiyor mesela. ayrıca önceden göz teması ve iletişimi olup sonradan kaybedenler de var. yeğenim bir yaşında ilk kelimelerini söylemişti biliyor musunuz? bir buçuk yaşından sonra yavaş yavaş geriledi. 2. 5 yaşında hala bazen seslendigimizde bakiyordu. yani bes kere sesleniyorsak 2 sine tepki veriyordu. hastaneler dr lar derken teşhisteşhise kadar onu da kaybetti.
lütfen insanların içi rahat olsun diye böyle konuşmayın. iyi niyetinizi anlıyorum. ama bazen maraz doğuruyor. zaten uzmanlar en doğrususunu söyleyecektir. muhakkak anneler takipte olsun. çok çeşidi var ve her 60 çocuktan 1 ı otizmli maalesef.

Otizmli bir meleğim var.
"Göz teması varsa otizm değildir" diye bir çizgisi yok maalesef.
Zamanla göz teması kaybolabiliyor.
Teşhisi kolay değil, aşama aşama olabiliyor ve bir çok çocukta farklılık gösterebiliyor.

Allah kolaylık versin. Sabır gerekiyor bunu net öğrenme sürecinde.
Amin hepimize insallah peki bunun teshisi hemen koyuluyormu simdi bir ay sonrasina randevu verildi belki de oglum bi kac ay sonra normal tepkiler verilcek hemen ilk etapta bu teshis koyulurmu yada bize verilem bir aylik sürec bu gözlem icin yeterlimi

Doktor degilim. Anneyim. Ama yazmak istedim. Insallah guzel haberler alirsiniz. Otizm teshisi konulmadi sanirim degil mi?
Bazen suphelenip internetten baktigimiz bilgiler ne yazik ki amacini cok asip bizi daha da dehsete surukluyor.
Isiklarin acip kapanmasi veya bazi seylerin tekrarinin kesin olarak otizm ile baglantisi olmaz diye dusunuyorum. Iletisim problemi yok gibi anlatiyorsunuz. Goz temasinda kacinma veya dokunmaya tepki gibi... O yaslarda ayni seyleri tekrarlamak cokca gorulen birsey.
Konusmasiyla ilgili bir gecikme durumu olabilir. Bazi cocuklarda konusma gecliginin blok ogrenme ile ilgili oldugunu duymustum. "Su" dediklerinde aslinda "bana su ver" demek istiyorlar ya, bazi cocuklar bu cumleyi tam kurana kadar konusmazlarmis. Bence icinizi sikmadan bekleyin doktorun yanitini. Insallah Allah korkularinizi bosa cikarsin diyorum. Ayrica otizm bile dense dereceleri var uzulmeyin lutfen. Guzel haberlerinizi aliriz insallah.
Insallah çok tesekkur ederim guzel dilekleriniz için agzimi okuyor onunla konusunca bazen umutlaniyorum aniden konusucak diye

Canım ben okulöncesi öğretmeniyim özellikle göz teması önemli. anlattıklarından bana normal geldi ama kaldı ki var böyle bişey çözümü var ve ne kadar duyarlı bi annesin tebrik ederim bişey olsa erken teşhis olur takip et.Benim bi öğrencimde belirtilerin hepsine yakını vardı rehber öğretmen ile gözlemledik aileye söylemedik çünkü aile çok katı idi daha sonra rehber öğretmen paylaştı çünkü o bu konunun uzmanı diye o konuştu. Aile atarlandı asla kabul etmedi. Bi yıl sonra duydum ki daha da artmış belirtiler aile gitmiş pedagog vs ye varmış gerçekten bi yıl önce iletişime açık olsa daha erken başlardık eğitime
Cok tesekkür ederim bizimde babamiz konduramiyor surekli bana sacmalama neyi var çocugun diyor ama benim icim rahat degil oyuzden ben takipteyim insallah yersizdir suphelrlerim

Cok tesekkür ederim bizimde babamiz konduramiyor surekli bana sacmalama neyi var çocugun diyor ama benim icim rahat degil oyuzden ben takipteyim insallah yersizdir suphelrlerim
İnşAllah canım ama konduramayacak bişey yok bu kötü bişey değil ki

Benim oğlumda 25 aylık tek kelime dahi konuşmuyor işaretle veya çığlıkla istiyor.birkaç pedagoga doktora gittik otizm değil dedi komutları alıyor ve göz teması varsa otizm olmaz diyorlar ki zaten en belirgin özellikleridir. Yani sadece arabanın tekeriini döndürmek ışıkları açıp kapamak otizm için yeterli değil çocukların çoğunluğu sever böyle şeyleri.ayrıca bakıcı çok TV.izletmişsse oda etkilemiştir.ilçelerdeki rehabilitasyon merkezlerinin çok faydasını görürsün doğru eğitimle düzelebilen bir durum sıkmayın canınızı
Insallah cok sagolun benim oglum isaretle gostermez elimi tutup goturur istedigi sey neyse isaret parmagini kullanmiyor maalesef

Evet bulguları var oğlunuzda. Doktorun söylediklerini yapın. Kreşe gitmesi cok iyi. Konusma terapistine götürün gerekirse zaten doktor sizi yönlendirir. Küçük yaşta farketmeniz sizin için büyük fayda. Otizmli mi değil mi diye bu kısma fazla takılmayın. Şu an bulguları var ve bununla ilgili adımlar atın.

Amin hepimize insallah peki bunun teshisi hemen koyuluyormu simdi bir ay sonrasina randevu verildi belki de oglum bi kac ay sonra normal tepkiler verilcek hemen ilk etapta bu teshis koyulurmu yada bize verilem bir aylik sürec bu gözlem icin yeterlimi

Yeterli değil eğer ileri düzeyde değilse.
Otizm teşhisi konulup sonra olmayan kişiler tanıyorum.
Kolay değil ..

inşallah konu sahibinin çocuğu otizmli değildir. Rabbim korusun ama lütfen şu genellemelerden sakinin. belki etrafınızdaki birine de yapar ve teşhisin geç konulmasına sebep olursunuz. her otizmli çamaşır makinesini sevmez. benim yeğenim hiç izlemiyor mesela. ayrıca önceden göz teması ve iletişimi olup sonradan kaybedenler de var. yeğenim bir yaşında ilk kelimelerini söylemişti biliyor musunuz? bir buçuk yaşından sonra yavaş yavaş geriledi. 2. 5 yaşında hala bazen seslendigimizde bakiyordu. yani bes kere sesleniyorsak 2 sine tepki veriyordu. hastaneler dr lar derken teşhisteşhise kadar onu da kaybetti.
lütfen insanların içi rahat olsun diye böyle konuşmayın. iyi niyetinizi anlıyorum. ama bazen maraz doğuruyor. zaten uzmanlar en doğrususunu söyleyecektir. muhakkak anneler takipte olsun. çok çeşidi var ve her 60 çocuktan 1 ı otizmli maalesef.
Kesinlikle size katılıyorum. Tamam iyi niyetlerinden bir şey yok içiniz rahat olsun diyorlar, ama bu öyle bir konu değil. Anneyi her şeye hazırlıklı olmaya çağırmalı ona göre destek olmalıyız. Hiçbir şeyi yok diyeceğiz(Bundan örnek gösterdikleri şey de filanın çocuğu da geç konuştu falan filan..) kadın haliyle bu örneklere bakarak içini rahatlatacak 1 ay sonra otizm tanısı konursa(Allah korusun) dünya başına yıkalacak. Bu konuda gerçekten bilinçli olmayan insanlar falancanın çocuğunu göstererek bir şeyi yok demesinler lütfen. Gerçekten otizmle birlikte yaşayan, bunun öğretmeni olan ya da detaylı bilgi sahibi insanlar yorum yapsın derim ben... Güzel haberlerini alırız inşAllah

Back
X