inşallah konu sahibinin çocuğu otizmli değildir. Rabbim korusun ama lütfen şu genellemelerden sakinin. belki etrafınızdaki birine de yapar ve teşhisin geç konulmasına sebep olursunuz. her otizmli çamaşır makinesini sevmez. benim yeğenim hiç izlemiyor mesela. ayrıca önceden göz teması ve iletişimi olup sonradan kaybedenler de var. yeğenim bir yaşında ilk kelimelerini söylemişti biliyor musunuz? bir buçuk yaşından sonra yavaş yavaş geriledi. 2. 5 yaşında hala bazen seslendigimizde bakiyordu. yani bes kere sesleniyorsak 2 sine tepki veriyordu. hastaneler dr lar derken teşhisteşhise kadar onu da kaybetti.Endiselenmeyin... uzulmeyin.. cocuk normal bir çocuk... erkek mi bilmem ama erkek cocuklar genelde gec konusurlar...
Siz sizle goz temasi kuruyormu vede seslendiginizde donup bakiyormu ona bakın... he ayrica otizmli cocuklar camasir makinesini cok severler... basinda dönmesini izlerler... bunlarin hicbiri yoksa yersiz korku icindesiniz demektir.. ayrica ben anaokul ogretmeniydim... bi cok ogrencimiz vardi kaynastirma egitiminde...
Sizin ki normal.. korkmayin
lütfen insanların içi rahat olsun diye böyle konuşmayın. iyi niyetinizi anlıyorum. ama bazen maraz doğuruyor. zaten uzmanlar en doğrususunu söyleyecektir. muhakkak anneler takipte olsun. çok çeşidi var ve her 60 çocuktan 1 ı otizmli maalesef.