Otizm mi ?

Leylalis

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2022
40
17
18
Merhabalar . Bu sitede önce bebek sahibi olabilmek adına sizlerden fikir alıyordum şimdi ise 20 aylık oğlum için görüşlerinizi rica edeceğim.
Benim oğlumda canımı sıkan konu ismini seslendiğimde bakmaması bu sürekli olan bir şey başka seslere tepki veriyor ama kendi ismine tepki vermiyor.
İkinci olarakta komut almaması ‘ Atlas bunu bana ver , atlas bunu tut vs sanki duymuyormuş gibi geçip gidiyor.
Üçüncüsü 20 aylık olmamıza rağmen sadece 4 kelimesi var.
Bir anne olarak canımın nasıl sıkıldığını anlatamam . Haftaya psikiyatriye randevu aldım. İnsanın uykuları kaçıyor gerçekten. Bu konu hakkında bilgilendirebilecek birileri varsa lütfen yazsın

Merhaba özel eğitim öğretmeniyim göz teması nasıl cee ee gibi oyunlar oynarken nasıl davranıyor siz gülerken onunla ilgilenirken gülme var mı ?

Merhaba özel eğitim öğretmeniyim göz teması nasıl cee ee gibi oyunlar oynarken nasıl davranıyor siz gülerken onunla ilgilenirken gülme var mı ?
Göz temasımız var , cee-ee gibi yada saklambaç gibi oyunlara bayılıyor . İlgilenirken de çok güler bizle oynamayı fln sever

Dizme dönme fln gibi takıntılı bir davranışı yok oyuncaklarıyla da amacına uygun oynuyor , arabayı iterek oynuyor gibi

Bu aylarda çocuklardan yönerge alması beklenir diğer anlattıklarınıza göre tam otizm gibi durmuyor ama başlangıcı olabilir. Bol bol park gibi etkileşim kuracağı yerlere götürün tv telefondan hiçbir şey açmayın. Uyaran eksikliği de yaşıyor olabilir,uzmanın değerlendirmesinde fayda var.

Randevu aldık umarım korktuğumuz değildir.

Göz teması var mı ? Komut almasi, anne al , baba ver gibi basit ikili cümle kurması bekleniyor o aylarda . Bir uzman görüşünü alın.
Çok TV izliyor mu ? Günlük ekran süresi var mı? Sizin izlediğiniz bakmıyor deniliyor ya o da dahil oluyor ekran süresine. Eğer bakıyorsa sıfırlayın . Hiç vermeyin Parka, kalabalık yerlere sokun . Bol bol konuşun etrafı anlatın dış ses gibi davranın yani . Beyaz kuş bak ne güzel ötüyor , bak çimenler ne kadar yeşil ve guzel
Sarı kaydirakdan kayalim mi ? Ayakkabılarımızı giyelim ve çıkalım evden gibi....kısa uzun üçük büyük asagi yukarı içinde disinda gibi zıt kavramları günlük hayatta sürekli kullanın.

Son düzenleme:
Merhaba, benim kızımda 16 aylık, ağlarken elleriyle kulaklarına vuruyor veya kulaklarını çekiyor, bu normal bir davranış mı acaba? Başka normal olmayan bi durum gözlemlemedim henüz.
O kadar zormuş ki anne olmak şüphesi bile uyutmuyor insanı ben 5 gün oldu bu gün ekrandan uzaklaştırdım oğlumda gözle görülür bir farklılık oldu ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…