- 19 Ocak 2024
- 241
- 124
- 23
- 23
Merheba. Oglum 4 yaş 4 aylık bundan bır bucuk yıl once otizm süphesiyle piskiyatrıye goturdum .3 ay tanı seansı aldık hafta da 2 defa olmak üzere o zaman lar 3 yaşındaydı 3 ay sonrasında bana evet otizm belirtileri taşıyor ama otizm değil hiperaktive ve dikkat dağınıklıgı gelişim geriliği var dedi . Üzerimden oyle bir yük kalkmış tı ki taaki 2 gün once terapi aldırmak icin goturdugum piskologumuz otizm tanısını koyana kadar . 3 defa terapi seansına girdi ve bu şekilde tanı koyması beni mahvetti bundan bir yıl oncesine kadar gercekten cok geriydi oğlum şuan anlıyor kısa kısa cümleler kuruyor . Lakin diyaloğu fazla yok bir akraba olsun yabancı olsun spru sordugu zaman cevap vermıyor sadece cevaplar da evet ya da hayır olmaz onları kullanıyor dil konusunda gercekten eksiklerimiz var ben dil terapisi ve ergo terapi istiyorum. Ama gelecek hafta cuma günü yeni oiskologumuz tanıyı tam şekilde koyup hangi terapi alacamızı soyleyecek ona gore ilerleyecez . Yurtdısındayım . İlk once ucretsiz terapi yerlerini bekledik sonra ben gec kalmayalım diye eşimden gizli cocugumu goturmeye başladım bu cuma birlikte gidip dr ile gorusecegiz . Eşim hic bir şekilde inanmıyor parada vermiyor bana terapi icin. Ben cocuk parasından veriyorum her hafta 100 euro verıyorum 1 saatlik rerapi icin deger ogluma kurban olsun para ben toplarım tuvalette temizler gerekirse her işi de yapar oğlumu yine o terapilerine gotururum . Ben terapi aldıracagım ogluma dedgımde eşim bana kızıyor sen bu cocugu bu hale getirdin diye otizm diye diye yaptın diyerek zaten bu durum beni mahvediyor eşimin de bana destek cıkması yerine kostek cıkması da beni ayrıyetten mahvetti yıktı sasırdım kaldım oğlum kreşe gidiyır bir problem yok sadece cok konusuyormus onu biraz sıkıntı yaptılar . Uyku düzeni cok güzel aksam 8 de yatar sabah 7 7:30 gibi kalkar bir tame 2 bucuk yaşında kız kardeşi var oğlum kıskanc bir cocuk da her cocukla herşeyini paylaşır ama kardeşiyle paylaşmax fazla onunla oynamak da istemez . Ve arada oğlum cok dalıyor cok fazla . Resim cizmeyi ve puzzel küre gibi oyunları cok sever arkadaslarıyla da cok iyi arası cok da güzel oynarlar . Lakin takıntısı da var cizgi filmdeki marıo ve peach onları oynamak değilde aslında kendini onlar gibi yapmaya calısıyor marıo erkek ve sapkasın da m harfi var oglumda sapkasına m harfi yaoıp kafasına takıyor ben marıoyum diyor peach bir kız onun da sarı sscları uzjn var ve benim yemenim ile basına koyar ben peachm der takıntısı bu şekilde hatta ben peach yatıyorum der kafasından cıkarmaz yemeniyi onunla oyle yatar . Bilemiyorum icimi dokmek istedim yazılanlara da acıgım onerilerinize de acıgım .bu oğlum otizm li ise cok agır derece de değil gibi hissediyorum sıkı bir eğitimle düzelirmi ?