Otizm varmı yok mu anlamıyorum

ismimsiz123

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2024
45
18
8
26
Merhaba hanımlar 8 aylık bir bebeğim var ilk bebeğim korktuğunda ellerini sallıyor ve normal zamanlarda ayakları durmuyor süreli kaldırıp yere vuruyor göz teması var ama adıyla seslenince bazen bakmıyor bazen bakıyor gel gel yapıyor dede baba mama gel diyor henüz emeklemiyor ama olduğu yerde dönüyor bunlar normal mi bilmiyorum doktora götürdüm hiç bir şey olmadığını korktuğunda konuşamadığı için vücut diliyle tepki verdiğini söyledi hamileyken çok stres yaşadım belki de o yüzden herşeyden korkuyorum bebeği böyle tepkiler veren var mı aranızda

Korkmayın daha minnak normal böyle şeyler doktorada götürmüşsünüz bilirkişi sonuçta içiniz rahat olsun evham yapmayın sağlıkla büyüsün inşallah 🙏

Ben bu kadar küçük bebeklerde böyle etiketleme olaylarını doğru bulmuyorum. Otizm tanısı için 2-3 yaşı bekleniyor çoğu zaman. Şu an otizmli olsa dahi bir şey yapamazsınız zaten. O yüzden ben bebeklik döneminin tadını çıkarın her bebek farklıdır lütfen kendinizi üzmeyin diyorum

Ben bu kadar küçük bebeklerde böyle etiketleme olaylarını doğru bulmuyorum. Otizm tanısı için 2-3 yaşı bekleniyor çoğu zaman. Şu an otizmli olsa dahi bir şey yapamazsınız zaten. O yüzden ben bebeklik döneminin tadını çıkarın her bebek farklıdır lütfen kendinizi üzmeyin diyorum
Bende ne kadar erken fark edilirse o kadar iyi olur diye biliyorum ama çok haklısınız

Stresli bir hamilelik yaşadığım için
Bebeğinizin bağırsaklarında sorun var mı doğuştan gelen kronik kabızlık veya ishal otizim bagirsakla ilgili hastalık bağırsaktan kaynaklanıyor şuana kadar otizimli bir çok anneyle görüştüm içinde bagirsakla ilgili sorun yaşamayan yok ona dikkat edin

Benim büyük oğlum da sevinince aşırı kanat çırpardı o aylarda. Sonra geçti o dönemi. Şimdi fıldır fıldır valla zehir gibi aşırı sosyal maşallah büyümüş de küçülmüş sanki. Korkmayın lütfen bu kadar. Çok da araştırmayın. Bebekte her şey güzel ilerliyor işte.

Merhaba özel eğitimciyim. Eğer içinize şüphe düştüyse bol bol oyun oynayıp etkileşim kurmaya çalışın,telefon televizyon uzak tutun. Bulunduğu ortamda arkasında bile açmayın mümkünse,umarım hiçbir şey yoktur.💫

Merhaba hanımlar 8 aylık bir bebeğim var ilk bebeğim korktuğunda ellerini sallıyor ve normal zamanlarda ayakları durmuyor süreli kaldırıp yere vuruyor göz teması var ama adıyla seslenince bazen bakmıyor bazen bakıyor gel gel yapıyor dede baba mama gel diyor henüz emeklemiyor ama olduğu yerde dönüyor bunlar normal mi bilmiyorum doktora götürdüm hiç bir şey olmadığını korktuğunda konuşamadığı için vücut diliyle tepki verdiğini söyledi hamileyken çok stres yaşadım belki de o yüzden herşeyden korkuyorum bebeği böyle tepkiler veren var mı aranızda
Bebekler genellikle ayaklarıyla yere vurur yani diğer şeylerde normal bence böyle bişey düşünmeyin. Allah korusun otizm öyle bişey ki herşey normal oluyor birden gerileme başlıyor. Şuanda herşeyi akisina bırakın

Back
X