Çocuk Hastalıkları Otizmin nedenleri hak

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Meloosss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2018
1
0
1
43
Otizmin nedenleri hakkında hamilelikte kullanılan ilaçların büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Son yapılan çalışmalarda hamileliğinde Folik asit ve B12 vitamin fazlalığı bulunan kadınların çocuklarının otizm olma riskleri daha yüksek bulunmuş.

Ayrıca progesteron içerikli haplar ve özellikle düşük önleyici ve erken doğumu önleyici olarak kullanılan iğnelerinde otizme neden olduğunu düşünüyorum. İnsanlar üzerinde henüz kanıtlanmamış ama yurt dışında hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda düşük ve erken doğumu engellemek için kullanılan iğnelerin davranışsal bozukluklara neden olduğu ile ilgili çalışmalar var. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Ne düşünüyorsunuz?

Evet fazla folik asitin sebep olabildiğini ben de duydum benim hamileliğimin tam folik asit döneminde yeni yayınlanmış bi araştırmaydı o.Doktorum da söylemişti.Ama yine de tek sebebi olamaz işte bence otizm bir tür birikmenin ortaya çıkması gibi.Tetikleyici onlarca unsur var hepsi bi araya gelince de görülüyo işte.

otizmi okadar cok seye bagliyorlarki kizima menenjit asisi yaptirmam lazim bu hafta bi bi arastirayim dedim onda bile fazla civa yuklemenin otizme sebep olabilecegi yaziyor allaha emanet kar zarar dusunerek yasiyoruz resmen herseyi

Merhaba bende 3 tane amalgam dolgu var esim 36 yasinda ve ben okb hastasiyim ikinci bebegi cok istiyorum ama otizme takmis durumdayim ya otizm olursa diye kafama takiyorum tedavi goruyorm ama ne yapacagimi sasirdim dolgulari soktursem daha cok civa aciga cikar diyorlar sokturmesem zarari var diyenler var yok diyenler var valla biktm dusunmekten

Back
X