Davranış Bozuklukları Otizmmi degilmi?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

kimyager25

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
633
348
358
Merhaba,
Bayramdan önce 21 aylık oğluma pedagog %30 atipik otizm uzantıları var dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum? Gözlerimin icine icine bakan oglumda nasıl böyle birsey var diyor anlamıyorum. Biz sadece adına arada sırada bakıyor ve komutları almakta güclük çekiyor diye götürdük. Dünyam yıkıldı. Tvyi hemen kapattık. ve artık adına eskiye oranla büyük ölçüde bakmaya başladı ve komutları daha rahat alıyor. Gel, otur, ac, kapat, bıcı bıcı diyince pesimden gelmesi yada disari çıkacagimiz zaman hemen kucağıma atlamasi. Yapma, hayir gibi seyleri anlıyor. Pis birsey agzina atiyorsa pis diyince hemen atar kendinden uzaklaştırır. ne biliym kafam karmakarisik. Her yabanciya gitmez. Tanidiklarin arkasina aglar. Babasina ve bana daha cok hickirarak aglar. Kapidan girer girmez babasinin kucagina dogru gitmek ister. Kizinca bize gülüp, bisiler anlatiyormus gibi yapip bizi tavlamaya calisir. Ve en onemli göz kontagi iyi. Benim biseye kizacagimi biliyorsa ozellikle o isi yaparken bana bakar tepkimi ölçer. Ben daha ne yapabilirim? Sokakta cocuk görsün gidip yanlarina bisiler anlatir ama daha oyun kurmayi falan bilmiyor. Arabaları sürer gibide yapar ama tekerleklerinide döndürür. Kafam cok karisik. Almayı bilir ama cogunlukla vermez. Birde gülerek suratina bakiym güler, aglama numarasi yapiyorux babasiyla suratlarimizi inceler oda baslar ağlamaya. Sarki soyleriz oynamaya baslar. Birde lego yapariz her aksam. Tak cikar kovasindan oynariz. Ama en sevdigi yakalamaç ve saklambaç. Bulmaya bayılır ve beni kovalar. Konusmasi yok ama kelimeler var. Byby yapıyor ama arada yapmiyor. Buaralar dembaba diyip duruyor. nolur yorumlariniz onemli.

kimyager 25 daha çok küçük çocuğun ama anlattığın kadarıyla sorun yok bence.. otizm başlığına gelirsen daha aydınlatıcı olur sizin için

Back
X