Oto koltuğu

Bilmiyorumneolsyn

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2019
310
168
103
Güzel anneler selamlar. Kullandığınız, memnun kaldığınız koltuklar için öneri yapabilir misiniz?

Gözüme kestirdiklerim arasında Britax römer advansafix pro var kullanıp memnun kalan var mı? Bu baktığımda 360° dönme mevcut değil ama 3 kademeli yatışı var. 360 olması avantaj sağlıyor mu ya da gerekli bir özellik mi? Bir çok seçenek var maalesef bir türlü karar veremiyoruz.

Allah göstermesin, hiç kimseye de yaşatmasın fakat bazı koltuk testleri sadece ön ve arkadan çarpışma anında testlere tabi tutulmuş, yandan çarpışma anlarında da koruyucu kollayıcı bir şey olmasını istiyorum. Önerilerinize ve deneyimlerinize açığım, şimdiden çok teşekkür ederim.

Ben besafe diye bir marka aldım.diğerlerine daha yüksekte oturuyorlar ve çevreyi rahatlıkla izleyebiliyor. Güvenlik testleri ikiye ayrılıyor sanırım diğerimden geçmiş bu markada. Bendeki model dönmüyor 9 kilo olduktan sonra başladık kullanmaya.

Besafe de iyi diye biliyorum.

Adaclı değil ama prego trendfix var bizde. 360 dönebilmesi ve isofix çok önemli bence. Araba isofixli değil ama isofix aparatı aldık ekstra. Koltuğu tak çıkar cok işe yarıyo.

Biz çok taşındığımız için çok marka deneme durumumuz oldu. Besafe yüksek olduğu için çocuk daha sessiz duruyor yolculukta. Ki bu aşırı derecede önemli bir özellik :) cybecler kucaklarında yastık var gibi geldiği için pek çoğu sevmiyor. Britaxı da hala kullanıyoruz, bir sıkıntısı yok. Ancak besafei tercih ederdim.

Isofiks olayı hakkında da yazayım. Hem isofiksli hem isofikssiz koltuklarımız var. Bence hiç bir farkı yok. İsofijssiz olanı da emniyet kemeeiyle güzelce sabitliyoruz. Bence mutlaka olması gereken bir özellik değil.
Ayrıca bu yıl o kadar çok otokoltuksuz seyahat eden çocuk gördüm ki kaç defa şöför koltuğunda 3 yaş altı çocuğa denk geldim

Görümcenin kızından Britax döner marka oto koltuğu gelmişti fakat dönme tuşunda sıkıntı vardı ve beklediği için kokuyordu kullanamadık.
Holmer alacaktım. Alman markasıdır güvenilirdir diye düşündüm. Bir sürü de yorumu vardı olumlu. Araştırırken holmerin alman üretimi olmadığını sadece bir tasarımın kopyası olduğunu öğrendim Tamam prego olsun bari dedim onda da kaza yapmış birilerinin olumsuz yorumlarını gördüm ve çok endişelendim almadım.Amazondan Besafe aldım 9-18kg 360 derece dönmüyor ama kızım da hep yola bakmak istiyordu o nedenle çok beğendi. Yüksek olduğu için daha mutlu oldu. 3 pozisyonu var bence yatışı yeterli. Bir dezavantajını yaşamadım henüz tek yönlü olmasının. Kızım 8 kilo bile değildi ama kullanmaya başladık.

Be safe izi comfort x3 isofix 'ı de favori listeme almıştım dediğiniz gibi yüksek yolu izleme vs. Hangi modeli sizinki?

Adaclı değil ama prego trendfix var bizde. 360 dönebilmesi ve isofix çok önemli bence. Araba isofixli değil ama isofix aparatı aldık ekstra. Koltuğu tak çıkar cok işe yarıyo.
360ın ne gibi avantajını gördünüz peki? Kızım yolda pek takmıyor beni, dışarıyı yolu izlemek istiyor hep
Maalesef ben de çok denk geldim Allah vermesin ama kaza anında en fazla hasar alanlar hep çocuklar kemer, koltuk olmadığı için.
Britax sanırım biraz aşağıda kalıyor görsellerden anladığım kadarıyla. Hangi modeli kullanıyorsunuz?
Besafe'in hangi modelini aldınız acaba?

Oturtup kaldırırken hep döndürüyoruz. Koltuk. 0-36 kilo 3.5 yaşında hala kullanıyoruz. Daha küçükken uyuyunca mesela güneşe göre yönünü çeviriyoduk.

Bende cok çocuk görüyorum. Motosiklette anne ve babanın arasinda oturan, arabada önde oturan çocuklar. Büyük oğlum 11 yaşında onada şehir içinde dahil arkada otururken kemerini baglattiriyorum. Her bindiğimizde hatırlatıyorum takamamis olursa hemen takıyor.

cybex kullandık biz 4 yaşına kadar, çok memnunduk, modelini tam bilemiyorum şimdi..
sonra kızım rahat edememeye başladı, kenarları biraz yüksekti, bacaklarını rahat hareket ettiremiyordu, sonra britax römer e geçtik, o da fena değil, adac testleri falan da yapılmış. bununla da rahat ediyor.
ama bütçe varsa cybex derim daha çok güven veriyor.

Besafe comfort x3 isofix modeli bizimkinin yan korumalığı ve destek ayağı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…