otobüste telefon görüşmesi

Of en sinir olduĝum şey. Insanlar topluluk icinde nasil davranmalari gerektigini bilmiyor. Bacaklarini 1 metre ayirarak oturan, kolunu koltugunuzun arkasina atan, yer oldugu halde ustunuze cikmaya calisan insanlarla dolu her yer. Tam aksine her seye dikkat ederim ben. Kimseyi rahatsiz etmemek icin ince dusunurum. Sigara mi iciyorum en basitinden cocuk varsa icmem. Dumani esintiden insanlara mi geliyor yine icmem, dumani baska yere uflerim ille 1 tane iceceksem. Yukarı ufluyorum kafami kaldirip mesela millet diyordur bu ne yapiyor diye. Telefon calarsa otobusteyim sonra konusalim derim. Kotu kokmamak insanlari rahatsiz etmemek icin sık sık duş alirim ve astim hastalarini dusunerek parfumu ustume bosaltmam az sikarim belli belirsiz. Daha bir cok ornek var aklima gelmiyor. Benim halim abarti sanirim insanlar magarada tek baslarina yasiyor gibi rahatlar. Bir ben rahat olamadim.

Bizim dolmuslarda "Lutfen bedava kontorlerinizi evinizde degerlendiriniz" yaziyor :53: ona ragmen millet gunluk sohbetini ediyor telefonda :110:

ayrica konu sahini madem herkesin duyacagi sekilde konusuyordu neden biriside cikip kapat su telefonu demedi? demekki bagira bagira konusmuorms. konussaydi bir otobus insan dayanamazdi.
Yanlışın var, bal gibi de dayanıyorlar ve kimse kimseyi uyarmıyor. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama ben İzmir'de yaşıyorum, başka illerde de bir süreliğine bulundum ve her yerde durum aynıydı. Yol boyunca bağıra bağıra konuşanı kimse uyarmıyor çünkü manyak mıdır, kavga mı çıkarır, laftan anlayıp susar mı bilemiyorsun. Yani böyle bir durumda kimse uyarmadığına göre bağırmıyordu diye bi'şey yok, hakkaten bağıranı uyarmıyorlar, ben görmedim.
Kesin çözüm, alın bi kulakiçi kulaklık ya da telefonun kendi kulaklığı vardır, atın telefona 10 tane falan şarkı, birisi sizi rahatsız edecek bişey yaptığında kulaklıkla müzik dinlemeye başlarsınız. Vallahi sinir olduğunuza değmez. O telefonda konuşmasa öbürü yanındakiyle konuşacak çünkü herkese duyura duyura.

univ. iki senelik mezunum ben de arkadasimla kanka kanka diyorum konusuyorum kaldi ki erkek arkadaslarimizdan konusuyoruz ama bu tek derdim erkek anlamina gelmiyor. kaldi ki kime nasil hitap edecegimi kimse sorgulayamaz. dinlemezsiniz olur biter. he sadece dikkat etmek icin bagira bagira konusanlardan degiliz aksine fisir fisir. her insanin yanlis yaptigi bisey var onlarda genc kafalarina gore takiliyorlsr ogrenirler.

ayrica konu sahini madem herkesin duyacagi sekilde konusuyordu neden biriside cikip kapat su telefonu demedi? demekki bagira bagira konusmuorms. konussaydi bir otobus insan dayanamazdi.

Bir kadının taciz edildiğini gördüğünde ya da o kadın bağırdığında kimse karışmıyor.
Bunu mu uyaracaklar?

Yorgunluktan kimsenin kimseye çatacak hali yok. Herkes her şeye dayanıyor. Bir kadının taciz edilişine, birinin saçma salak sohbetine, üste boca edilmiş bayık bir parfüme, kulaklıktan taşan müziğe... Her şeye...

Ben mesela normalde parfümü üstüne boca etmeyi seven bir insanım ama kapalı bir alana gireceksem ki bu toplu taşıma olur, ne bileyim ders için gittiğim sınıf falan olur, yapmıyorum. Çünkü astım hastası insanlar var. Açık havada yürüyeceksem yapıyorum çünkü kısa sürede dağılıyor ama kapalı alanlarda çekilmiyor. Düşünceli olmak lazım.

Kesinlikle katılıyorum.Tabikide telefonla konuşabiliriz ama otobüstesin bebek olur,yaşlı olur,yorgun hasta biri olur hiç düşünen yok.Kimse dinlemek zorunda değil yani.Ne kadar düşüncesizler ya.Hadi önemli bir olay olsa neyse.Ufak şeyler ama biz böyle ufak şeylerle gelişebiliriz medenileşebiliriz.Keşke düzeltebilsek kendimizi

Gecen otobuste uc yolcu kavga etti. 2 kadin arkadas beraber binmisler yol biyu konusuyolar guluyolar sesli tabi. Bunlardan rahatsiz olan baska bi kadin uyardi basladilar bagira cagira seviyesizce mahalle kavgasina. Ama neler neler. Yonarima kadar geldi iş sofor falan da sinirlendi. Herkes donup bunlara bakiyo falan bi huzursuzluk. Koca otobus bunlari dinledik. Ve yol boyu durup durup atistilar. Sanmayinki insanlar rahatsiz olmuyo da bisey demiuo deli gbi olmus artik herkes.benim yanimdaki de yol boyu esiyle konustu artik yildim ama bsey demedim. Esi alkol aliyomus da yemin etcekmis de ccugunun ustune. Ama yol boyu sapik gbi taciz etti adami. Kapatiyo sonra tekrar ariyo niye mesaja bakmadin bilmem ne. Ay elimde olsa binmicem otobuse falan.

Otobüste asla konusamam zaten çok sessiz bir ortam konuştuğum her şeyi herkes duyuyor. Herkes benim anlattıklarımı dinliyor gibi. Mesela okuldan gelirken simit falan alıyor oluyorum otobüse binince aklıma geliyor anneme çay demle demek. Arıyorum konuşma tarzim kısık sesle "inni çiy dimlir misin simit ildim" :KK48::KK48: başka türlüsü dediginiz gibi gerçekten sinir bozucu oluyor :KK51:

Ben mesela normalde parfümü üstüne boca etmeyi seven bir insanım ama kapalı bir alana gireceksem ki bu toplu taşıma olur, ne bileyim ders için gittiğim sınıf falan olur, yapmıyorum. Çünkü astım hastası insanlar var. Açık havada yürüyeceksem yapıyorum çünkü kısa sürede dağılıyor ama kapalı alanlarda çekilmiyor. Düşünceli olmak lazım.
Toplum icinde nasil davranmayi gerektigini bilmek ve ozellikle insanlari dusunerek kendinde degisiklikler yapmak erdem oldu artik gunumuzde. Olmasi gereken bu halbuki. Ben evimde bile kurallara sahibim sabah ve aksam elektrik supurgesi acmam, yuksek sesle muzik dinlemem, camdan asagi bir sey atmam, ayakkabilari disarida birakmam, cop birakmam kendim atarim. Sonucta apartmanda baska insanlar da yasiyor. Ozgurluk adi altinda insanlari rahatsiz etmek cok ayip benim icin utanirim ben.

Gecen otobuste uc yolcu kavga etti. 2 kadin arkadas beraber binmisler yol biyu konusuyolar guluyolar sesli tabi. Bunlardan rahatsiz olan baska bi kadin uyardi basladilar bagira cagira seviyesizce mahalle kavgasina. Ama neler neler. Yonarima kadar geldi iş sofor falan da sinirlendi. Herkes donup bunlara bakiyo falan bi huzursuzluk. Koca otobus bunlari dinledik. Ve yol boyu durup durup atistilar. Sanmayinki insanlar rahatsiz olmuyo da bisey demiuo deli gbi olmus artik herkes.benim yanimdaki de yol boyu esiyle konustu artik yildim ama bsey demedim. Esi alkol aliyomus da yemin etcekmis de ccugunun ustune. Ama yol boyu sapik gbi taciz etti adami. Kapatiyo sonra tekrar ariyo niye mesaja bakmadin bilmem ne. Ay elimde olsa binmicem otobuse falan.

Şimdi "niye konuşmasını dinledin, sanane eşinden alkolünden" diye size de kızmasınlar. :)

Geçen gün de bir kız, belli İstanbula yeni gelmiş küçük bir şehirden. Konuşmaları o yönde yani. Özel bir üniversiteye kaydolmuş.
Bağıra bağıra babasına anlatıyor telefonda.

- Baba bilmem ne kadar parayı peşin verdim. Şu kadarını taksit yaptım.

Ama nasıl bağırıyor. Kız için korktum bir an. Hele bir adamın bakışı hiç hoş değildi

Telefonu kapadı, abisi kızdı.
-otobüste böyle paralardan bahsedilir mi. Seni kaçıracaklar, kapkaç yapacaklar.

Falan...

Kız "bir şey olmaz" falan diyordu. Öğrenecek muhtelemen, buranın o kadar güvenli bir yer olmadığını. Ama inşallah kötü bir şekilde öğrenmez.

Bir kadının taciz edildiğini gördüğünde ya da o kadın bağırdığında kimse karışmıyor.
Bunu mu uyaracaklar?

Yorgunluktan kimsenin kimseye çatacak hali yok. Herkes her şeye dayanıyor. Bir kadının taciz edilişine, birinin saçma salak sohbetine, üste boca edilmiş bayık bir parfüme, kulaklıktan taşan müziğe... Her şeye...

konumuzun tacizle ne alakasi var? herkesin kendi agizi var taciz edilen avazi ciktigi kadar bagirsin ki oyle oldugunda da yaka paca atiyorlar adami toplu tasimadan. evet herkes bir seylere katlaniyorlar katlanmak zorundalar zaten. ben birisine katlaniyorsan birisi de bana katlaniyordur. siz toplu tasimada cok sessiz sakin olduunuzu kimseyi rahatsiz etmediginizi dusunursunuz ama belki birisi sizdenrahatsiz oluyordur? begenmiyorsaniz kendinize ozel araca alin

konumuzun tacizle ne alakasi var? herkesin kendi agizi var taciz edilen avazi ciktigi kadar bagirsin ki oyle oldugunda da yaka paca atiyorlar adami toplu tasimadan. evet herkes bir seylere katlaniyorlar katlanmak zorundalar zaten. ben birisine katlaniyorsan birisi de bana katlaniyordur. siz toplu tasimada cok sessiz sakin olduunuzu kimseyi rahatsiz etmediginizi dusunursunuz ama belki birisi sizdenrahatsiz oluyordur? begenmiyorsaniz kendinize ozel araca alin

Tacizle şöyle bir alakası var. Toplu taşımada insanların uyarıp uyarmadığını konuşuyorduk.
Siz, "yüksek sesle konuşsaydı, insanlar uyarırdı. Demek ki yüksek sesle konuşmuyormuş. " gibi bir tez ortaya attınız.
Ben de sizin tezinizi çürüttüm.
Siz de bunun karşılığında bana saldırmayı tercih ettiniz.
Eyvallah.

Otobüsler çok nezih ortamlar değil, liselilerde kahkahaları sizin tabirinizle "bır bır"ları ile insanı çileden çıkarıyolar ayrıca bi hem cinsinize "bu ne çene" "bır bır konuşuyo" "allah kocasına sabır versin" tabirleri hoş değil. yer değiştirebilir veya uyarabilirdiniz

Tacizle şöyle bir alakası var. Toplu taşımada insanların uyarıp uyarmadığını konuşuyorduk.
Siz, "yüksek sesle konuşsaydı, insanlar uyarırdı. Demek ki yüksek sesle konuşmuyormuş. " gibi bir tez ortaya attınız.
Ben de sizin tezinizi çürüttüm.
Siz de bunun karşılığında bana saldırmayı tercih ettiniz.
Eyvallah.

tez ortaya atmadim hadi atmis olayim tezimi curutememis bildigin sacmalamissin. saldirmiyorum yorumlarima bakarsaniz kimi zaman sert dille yazdigimi gorursunuz. kim ne hak ediyorsa. burada bu kadar laf yapacagina rahatsiz oldugunilu dile getirseydiniz.

• Beğen
Reactions: K_G
Back
X