Ovulasyon testi pik günü sonrası ilişki

QueenM77

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2022
135
46
18
27
Arkadaşlar ben ovulasyon testi yaptım. Bugün öğlen 1 gibi yapmıştım. Pik çıktı çizgi koyuydu. Eşimle bebek istiyoruz ama bugün ilişkiye giremedik eşim şehir dışındaydı ama yarın dönüyor. Bugünü kaçırdık ama yarını denesek şansımız var mı acaba olur mu?

Canım bi kaç gündür yok. Dün ve ondan önceki günleri değerlendiremedik malesef

Arkadaşlar ben ovulasyon testi yaptım. Bugün öğlen 1 gibi yapmıştım. Pik çıktı çizgi koyuydu. Eşimle bebek istiyoruz ama bugün ilişkiye giremedik eşim şehir dışındaydı ama yarın dönüyor. Bugünü kaçırdık ama yarını denesek şansımız var mı acaba olur mu?
Yine test yapmaya devam edin siz. Çizgi silikleştikten sonra yumurtanın yaklaşık canlılık süresi 24 saat. Yani çizgi silikleştiğinde, yumurta olgunlaşıp yumurtalıklardan tüplere salındı ve de döllenmek için bekliyor demek oluyor. Aslında eşiniz erken gelecek ise kaçırmış değilsiniz gibi. Tabii ki olabilir, belki de tam vakti. Öncesinde de ilişki tavsiye edilmesinin sebebi de spermin canlılık süresi (3-5 gün) yumurtadan daha uzun olduğu için yumurta salındığında 2-3 gün önceki ilişkinin spermi de yumurtayı dölleyebilir o yüzden.

Yine test yapmaya devam edin siz. Çizgi silikleştikten sonra yumurtanın yaklaşık canlılık süresi 24 saat. Yani çizgi silikleştiğinde, yumurta olgunlaşıp yumurtalıklardan tüplere salındı ve de döllenmek için bekliyor demek oluyor. Aslında eşiniz erken gelecek ise kaçırmış değilsiniz gibi. Tabii ki olabilir, belki de tam vakti. Öncesinde de ilişki tavsiye edilmesinin sebebi de spermin canlılık süresi (3-5 gün) yumurtadan daha uzun olduğu için yumurta salındığında 2-3 gün önceki ilişkinin spermi de yumurtayı dölleyebilir o yüzden.
Rahatsız etmiyorsam ben de bi şey sorabilir miyim ben de ovülasyon testimi yeni yaptım pik süresine ve silikleştikten sonrasına kadar değerlendirdim. Bundan sonraki süreçte sizce yapılması gereken bi şeyler var mı embriyonun tutunması için

Rahatsız etmiyorsam ben de bi şey sorabilir miyim ben de ovülasyon testimi yeni yaptım pik süresine ve silikleştikten sonrasına kadar değerlendirdim. Bundan sonraki süreçte sizce yapılması gereken bi şeyler var mı embriyonun tutunması için
Estağfirullah, çok detaylı bir bilgim yok bu konuda. Hani sadece bebek tutunsun diye özel bir şey duymadım. Ama omega 3 içeren besinler tüketmeniz iyi olur. Balık, fındık, badem,zeytinyağı, avokado veya baklagil olarak da barbunya,kuru fasulye, nohut gibi baklagil de haftada 2 tüketilmesi iyi olur, yumurta ve süt. Folikasitten zengin yeşillikler de yerseniz güzel olur. Yani sağlıksız şeyler yerine böyle sağlıklı, besin değeri yüksek şeyler yerseniz güzel olur, aklıma gelenleri yazdım sadece. Bol su için. Ama sizin hususi tutunsun diye bir şey de yapmanıza gerek yok. Sağlıklı ise tutunuyor, sağlıksız ise tutunmuyorlar genelde. Hayırlısıyla olur inşallah.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim çok açıklayıcı bir cevap olmuş 🥰 Rabbim yüzümüzü güldürsün İnşallah hepimizin. Sağlıklı hamilelikler, sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah herkese 🤲🏻

Back
X