• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ower yetmezligi- yumurta problemi ceken hanimlar gelin birlikte savasalim

ebrulikis

Biliyorum birgun geliceksin bebegim...
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
821
188
53
Merhaba hanimlar benim ower yetmezligim var. Yumurtam olmuyo olsada catlamiyor bu ay corek otu tarcin bal icmeye karar verdim benim gibi olan varsa buyrun kendi tedavimizi kendimiz yapalim

Canım ben de bir sene önce öğrendim yumurta rezerv azlığı olduğunu.FSH ilk 38 ikinci ise 19 ölçüldü. Amh 0,13. İki tüp bebek denemem oldu, birincisinde 4 yumurtamdan sadece bir yumurta büyüdü ve yumurta toplama gününde erken çatladığı için tedavim iptal oldu.İkinci tedavimde yüksek dozda ilaç kullanmama rağman 3 yumurtamdan hiçbiri büyümedi. Bir süre ara verdim, çünkü yoruldum artık.İki aydır da doktora gidiyorum vitamin, hayıt tohumu, arı sütü, çörekotu kullanıyorum.Şimdi duruma göre 3. tedavim olacak, herşey yolunda giderse.Sen tedavi oldun mu canım, amh ve fsh nasıl, yumurta kaç tane görülüyor?

Canım ben de bir sene önce öğrendim yumurta rezerv azlığı olduğunu.FSH ilk 38 ikinci ise 19 ölçüldü. Amh 0,13. İki tüp bebek denemem oldu, birincisinde 4 yumurtamdan sadece bir yumurta büyüdü ve yumurta toplama gününde erken çatladığı için tedavim iptal oldu.İkinci tedavimde yüksek dozda ilaç kullanmama rağman 3 yumurtamdan hiçbiri büyümedi. Bir süre ara verdim, çünkü yoruldum artık.İki aydır da doktora gidiyorum vitamin, hayıt tohumu, arı sütü, çörekotu kullanıyorum.Şimdi duruma göre 3. tedavim olacak, herşey yolunda giderse.Sen tedavi oldun mu canım, amh ve fsh nasıl, yumurta kaç tane görülüyor?
Merhaba canim bende 1.5 yillik evliyim hic korunmadim. Fsh en dusuk 6 cikti. Amh 0.16 moralim gayet guzell stres yapmiyorum. Ilicsizher ay olmasada a iki ayda bir iki yumurta oluyo buyuyo catlamiyo. Bu ay corek otu bal tarcin kullaniyorum bakalim ins yararini gorurum. Bir tane asilama var basarisiz adetlerim asilama oncesi cok duzensiz di bekarken bile asilamadan sonra duzeldi simdi yada yumurta azaldigi icin mi bilmem 22gunde bir adet oluyorum 6 gunu buluyo once 3 gun olurdu 31-32-33-40 gun surerdi

:( allah yardimcimiz
Olsun. Bende 10 aydir deniyorum.6 yillik evliim ama
Bu zamana kada hic denememeMistik. 2013 subat ayindan beri deniyoruz fakat olmuyor. Aslinda ilk 6 ayim yok yere gecti doktosa gittim hep sabret falan dedi hic tedavi yontemi uygulamadi. Daha sonra agustos sonu baska doktora gittim. Butun testlerimi yapti, hormon kan dusuge sebep olabilevek hersey. Fsh,tsh hersey yani hep normal
Cikti.ama benim sol yumurtaligimda adetliyken 3 adet bitiminde 2 cm olan bi kistim bar 3 yildir hic gecmedi. Doktor engel degil diyor. Hatta kist olan sol yumurtaligim yumurtada uretiyor. Ama baski. Olan sag yumurtaliggimis zaten ve o yumjrta uretiyor ve buyutuyor. Doktor eylulden beri yumurta takibine aldi 2 ay iyice buyudu ve xatladi ama
Gebe kalamadim. Klomen verdi doktor
Klomen gecen ay cok yumjrtlamaam sebep oldu ve sag yumurtaligimdada kist oldu ama o bu ay ki adetle atilacakmis.suan adetliyim sali da randevum var vakalim gittimi. Esimede test yaptik sorun yok. Aslinda bizde bilinen bi sorun yok, ama 10 aydir gebe kalamiyorum
İste. Her ay agliyorum cevremde o kdr hamile varki

:KK43: allah yardimcimiz
Bu zamana kada hic denememeMistik. 2013 subat ayindan beri deniyoruz fakat olmuyor. Aslinda ilk 6 ayim yok yere gecti doktosa gittim hep sabret falan dedi hic tedavi yontemi uygulamadi. Daha sonra agustos sonu baska doktora gittim. Butun testlerimi yapti, hormon kan dusuge sebep olabilevek hersey. Fsh,tsh hersey yani hep normal
Cikti.ama benim sol yumurtaligimda adetliyken 3 adet bitiminde 2 cm olan bi kistim bar 3 yildir hic gecmedi. Doktor engel degil diyor. Hatta kist olan sol yumurtaligim yumurtada uretiyor. Ama baski. Olan sag yumurtaliggimis zaten ve o yumjrta uretiyor ve buyutuyor. Doktor eylulden beri yumurta takibine aldi 2 ay iyice buyudu ve xatladi ama
Klomen gecen ay cok yumjrtlamaam sebep oldu ve sag yumurtaligimdada kist oldu ama o bu ay ki adetle atilacakmis.suan adetliyim sali da randevum var vakalim gittimi. Esimede test yaptik sorun yok. Aslinda bizde bilinen bi sorun yok, ama 10 aydir gebe kalamiyorum
Ay gulum benim aglama agladikca vucudun geri ye atar. Kur denedin mi bak ben simdi corek otu bal tarcik kullaniyorum hayit tohumu iciyorum. Neden bu kadar beklediniz guzelim ya

:KK43: allah yardimcimiz
Cnm nerde oturuyorsunuz ve memur musunuz

Biz erken evlendik ben 87 dogumluyum. 21 yaaimda evlendim ve calisiodum. Simdi isten ayrilxim. Ama
İsi birakmayi kafama koyduggmdan beri deniykrum subattan beri. İstanbuldayim kartal tarafinda

Biz erken evlendik ben 87 dogumluyum. 21 yaaimda evlendim ve calisiodum. Simdi isten ayrilxim. Ama
İsi birakmayi kafama koyduggmdan beri deniykrum subattan beri. İstanbuldayim kartal tarafinda
Cnm o rda cok unlu bir doktor varmis bana cok soylediler adini hatirlamiyorum para sorununuz yoksa ogreneyim sizin icin muayenesi 250 liraymis bana cok uzak gidemedim simdi ankarada tedavi goruyorum

Bende medipole gidiorum bana da arkadaslarkm tavsiye etti. Cok memnunum simdiki doktordan. Senin ne sikintin vardi?

Back
X