- 30 Ocak 2013
- 29.427
- 43.922
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Kitap basımı için sözleşme şart bir nüshası siz de bir nüshası yayınevinde olur hukuki olarak birşey yapacagınızı zannetmiyorum çünkü elinizde sözleşme yok.kızlar ben bir süre bir yayınevinde editörlük yaptım 10 a yakın kitap editledim ve en başından bu editöryal çalışmaların ücreti karşılığında bu yayıncı olacak adam benim kitabımı basacaktı. temmuzun ortasından beri şu hafta kapağa başlanacak vs diye oyalıyor beni ( sözleşme yapmadık. sözüne güvendim ve bir ara atarım gerektiğinde tekrar editörümüz olarak desteğinizi alırız dedi.)
sosyal medya üzerinden yazıyordum dün kendisi engel attı. bugün arıyorum meşgule atıyor. ancak attığım mailler yani editöryal çalışma yaptığıma dair olan mailler ve kitabımı basacağına dair olan mesajlar duruyor. ben bu kişi hakkında hukuki yaptırıma başvurabilir miyim? şahidim de var üstelik.
elimde sözleşme yok ancak mesajlar mailler ve şahidim var sözleşmeyi de kapağa başlandığı zaman yollayacağım dedi.Kitap basımı için sözleşme şart bir nüshası siz de bir nüshası yayınevinde olur hukuki olarak birşey yapacagınızı zannetmiyorum çünkü elinizde sözleşme yok.
dedim adam nereye gidrsen git diyor üstüne hakaret ettiMailler delil sayilabilir. Yasal basvurularinizi yapin. Ama oncesinde farkli bir adresten hakkinizi arayacaginizi bildirin.
Kapak basılmadan önce sözleşme yollanır ki sözleşme incelenir yani siz incelersiniz şartları okursunuz kitap basımı için sözleşme şart yani sözleşmeler karşılıklı imzalandıktan sonra kitap basıma girer kapak tasarımı vs.elimde sözleşme yok ancak mesajlar mailler ve şahidim var sözleşmeyi de kapağa başlandığı zaman yollayacağım dedi.
dedim adam nereye gidrsen git diyor üstüne hakaret etti
Adam bir de hakaret mi etti? Neyin ısrarı o zaman bu sendeki? Bu saatten sonra bassa ne olacak? Hakaret davasi ac bari..
Tamam sizde hakaretini dava konusu yaparak baslayin :)
Yazili hakaret kabul edin, mail sms vs
Paranizi bu sekilde tazminatla bile almis olacaksınız :)
yaptığınız çalışmaların maddi karşılığını almadınız mı ?
o zaman dava açabilirsiniz ..
konuyu açtıktan sonra olan birşey bu
amacım paramı almak benimde zaten kendisine de söyledim ama değil 2500 tl 40lira bile vermem sana dedi.
kitabımın basımında kullanılacaktı. paramı istedim değil 2500 tl 40lira bile vermem sana dedi.
Paran için şikayet edebilirsin benim yazdıklarım kitap basımı için di onun için sözleşme gerek dedim ama paran için şikayet edebilirsin.konuyu açtıktan sonra olan birşey bu
amacım paramı almak benimde zaten kendisine de söyledim ama değil 2500 tl 40lira bile vermem sana dedi.
kitabımın basımında kullanılacaktı. paramı istedim değil 2500 tl 40lira bile vermem sana dedi.
ok iş mahkemesine başvur o zaman..
sonuçta elinde donelerin var dimi ?
nette mi yayınlandı ?
sözleşmeye gerek yok o sana paranı ödediğini ispatlamak zorunda sen hiçbirşey ispatlamak zorunda değilsin..
Oooo hem paranı vermiyor , hem sözünde durmuyor , hem de hakaret ediyor ha ?
Sağlam bir avukat bul , tazminat bile al.
Resmen kafasına vur , ekmeğini al yapmış adam ...
Paran için şikayet edebilirsin benim yazdıklarım kitap basımı için di onun için sözleşme gerek dedim ama paran için şikayet edebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?