Öylesine bir konu

shiloh9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
17
6
1
28
İnanılmaz bunalıyorum. İçimdeki sıkıntı bir türlü geçmiyor. Ne yapsam olmuyor. Kaçıp gitmek istiyorum sürekli ama kaçamıyorum maalesef belli bazı sebeplerden. Hiç arkadaşım yok ve arkadaş edinemiyorum küçüklüğümden beri. Nedenini bilmiyorum sadece insanlar benden pek hoşlanmıyor. Ne kadar denediysem de bir çevre kuramadım. İnsanların nasıl bağlar kurduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Benim için koca bir soru işareti. Bir kardeşim var ve o da benden pek hoşlanmıyor, direkt yüzüme karşı söylediği de oldu. Kavga ederken söyledi ama büyük ihtimalle gerçek düşüncesiydi. Zira benimle hiç vakit geçirmiyor. Sadece bir işi düşünce yanıma geliyor, normalde bana karşı nezaketli davranıyor ama dediğim gibi hiç birlikte vakit geçirmeyiz, ben istediğim zaman da geri çevirir. Bende çok büyük ihtimalle bir şey var, bu insanların bende hoşlanmamasına neden oluyor, tıpkı kardeşim gibi. Ama bilmiyorum tam olarak. Buraya neden yazdığımı da bilmiyorum. Şu anda çok bunalmış bir haldeyim ve sadece yazmak istedim. Bir işe yarar mı bilmiyorum.

Yani başka konularınız da olsa daha kolay yorum yapabilirdim ama ne diyeceğimi bilemedim şimdilik🤷‍♀️

Eğer hıc kimse yoksa sizde bi sorun olabilir mi ?biraz kendınızden bahseder misiniz
Evet sorun bende büyük ihtimalle zaten komunda bunu söylüyordum. Koca dünyayı suçlayacak değilim sonuçta. Bahsedilecek bir özelliğim yok düz ortalama biriyim işte

Evet sorun bende büyük ihtimalle zaten komunda bunu söylüyordum. Koca dünyayı suçlayacak değilim sonuçta. Bahsedilecek bir özelliğim yok düz ortalama biriyim işte
Şuan beni bile ittiniz yani 🙊🙈
Kendınızden bahseder misiniz derken okul hayatı ilişki tarzı aile kuzen ilişkileri sadece kız kardeşten ibaret değilsiniz dimi

Şuan beni bile ittiniz yani 🙊🙈
Kendınızden bahseder misiniz derken okul hayatı ilişki tarzı aile kuzen ilişkileri sadece kız kardeşten ibaret değilsiniz dimi
Kardeşim erkek. Okul hayatımda hep yalnızdm ve oldukça sessiz bir çocuktum, zamanla sessiz bir yetişkin haline dönüştüm. Kuzenim yok. Ailemle iletişimim iyi sayılır, annem ve babamla en azından bir sorunum yok. Onlar biliyorlar hiç arkadaşım olmadığını ama bir şey yapamazlar haliyle. İlişkilerle sorunumu eskiden takmıyordum, hayatımın uzun bir bölümünde depresyondaydım. Yaşamayı bile istemiyordum diyebilirim. Şu sıralar depresyon tedavisi görüyorum. Ne kadar yalnız olduğumu yeni yeni fark etmeye başladım o yüzden.

Soğuk biri misiniz? Yada dışarıya karşı tavrınız nasıl? Güler yüz, sıcakkanlılık etkili olabilir. Somurtup sürekli negatif tavır takınan , karamsar insanlar yorar.
Soğuk biri değilim. Güler yüz gösteririm mümkün olduğunca. Sürekli negatif bir tavır içerisinde değilim.

Bence sen somurtkan herkese karşı negatif yaklaşan birisin, insanlarla samimi guleryuzlu şekilde iletişim kurmuyorsun buna ailende dahil hep bı duvar örüyorsun . Ufak seylerden mutlu olamıyorsun yada olsanda karşındaki insanlara bunu hissetmiyorsun

Bence sen somurtkan herkese karşı negatif yaklaşan birisin, insanlarla samimi guleryuzlu şekilde iletişim kurmuyorsun buna ailende dahil hep bı duvar örüyorsun . Ufak seylerden mutlu olamıyorsun yada olsanda karşındaki insanlara bunu hissetmiyorsun
Şimdi bir şey söylesem yalnız olmayı ne kadar hakettiğime dair bir şeyler yazacaksınız muhtemelen :) somurtkan birisi değilim. Depresyon süreci geçirdim onun dışında kolayca gülen birisiyim. Küçükken de çok kolay gülerdim, neşeli bir çocuktum ve tam tersi şekilde neşeme karşılık alamadığımı hatırlıyorum. Bazen bunalsam da mutlu olmak için çok şey bekleyen biri değilim, tahminlerinizin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Kardeşim erkek. Okul hayatımda hep yalnızdm ve oldukça sessiz bir çocuktum, zamanla sessiz bir yetişkin haline dönüştüm. Kuzenim yok. Ailemle iletişimim iyi sayılır, annem ve babamla en azından bir sorunum yok. Onlar biliyorlar hiç arkadaşım olmadığını ama bir şey yapamazlar haliyle. İlişkilerle sorunumu eskiden takmıyordum, hayatımın uzun bir bölümünde depresyondaydım. Yaşamayı bile istemiyordum diyebilirim. Şu sıralar depresyon tedavisi görüyorum. Ne kadar yalnız olduğumu yeni yeni fark etmeye başladım o yüzden.
yaşınız profılde yazan mı çalışma hayatı oldu mu hiç yada düşünüyor musunuz

İş yerinde arkadaş ortamı nasıl sabahları böyle gülen yüzle samimi günaydınlar var mı
Günaydınlaşmalar var evet ama ben zaten kimseyle hiç konuşmadığımı söylemiyorum, bağ kuramıyorum bir türlü. İş yerindekiler kendi aralarında arkadaş olabiliyor ama ben ne kadar denesem de aralarına giremiyorum hep bir şekilde dışarıda olduğumu hissediyorum ve problem bunun her yerde olması.

Günaydınlaşmalar var evet ama ben zaten kimseyle hiç konuşmadığımı söylemiyorum, bağ kuramıyorum bir türlü. İş yerindekiler kendi aralarında arkadaş olabiliyor ama ben ne kadar denesem de aralarına giremiyorum hep bir şekilde dışarıda olduğumu hissediyorum ve problem bunun her yerde olması.
Bağ kurmak öğrenilen bir şeydir. Bazılarımız buna çok elverişli ortamlarda büyür, bazılarımız eksik ve kırık parçalarla. Bu senin hatan değil.
Ama bu senin değerini, sevilmeyi hak edip etmediğini belirlemez.
Kardeşinin sana karşı olan uzaklığı da, senin sevilebilir biri olup olmadığını belirlemez. İnsanlar kendi içlerindeki eksiklikleri ya da çözemedikleri duyguları, başkalarına yansıtarak yaşar. Sana söyledikleri, çoğu zaman seni değil, kendilerini anlatır. O tartışmada söylediği cümle sana acı veriyor ama muhtemelen kendi içindeki bir öfkenin kontrolsüz patlamasıydı. Bu da onun duygusal yetersizliğiyle ilgili bir mesele.
Günlük hayatında en küçük şey bile olsa iyi hissettiren, rahatlatan ne var , aldığınız terapi size iyi geliyor mu ??

Bağ kurmak öğrenilen bir şeydir. Bazılarımız buna çok elverişli ortamlarda büyür, bazılarımız eksik ve kırık parçalarla. Bu senin hatan değil.
Ama bu senin değerini, sevilmeyi hak edip etmediğini belirlemez.
Kardeşinin sana karşı olan uzaklığı da, senin sevilebilir biri olup olmadığını belirlemez. İnsanlar kendi içlerindeki eksiklikleri ya da çözemedikleri duyguları, başkalarına yansıtarak yaşar. Sana söyledikleri, çoğu zaman seni değil, kendilerini anlatır. O tartışmada söylediği cümle sana acı veriyor ama muhtemelen kendi içindeki bir öfkenin kontrolsüz patlamasıydı. Bu da onun duygusal yetersizliğiyle ilgili bir mesele.
Günlük hayatında en küçük şey bile olsa iyi hissettiren, rahatlatan ne var , aldığınız terapi size iyi geliyor mu ??
Öncelikle yorumunuz bana çok iyi hissettirdi, bunun için teşekkür ederim. Terapi almıyorum, sadece ilaç tedavim devam ediyor. İlaçlardan verim alıyorum yalnızca bazen bunalıyorum onun dışında iyiyim. Günlük hayatta bana iyi gelen şeyler yüzmek ve yürüyüş yapmak. Çalıştığım için boş vaktim fazla yok ama akşamları yürüyüşe çıkmak ya da yüzmek bana çok iyi geliyor. Ben de bunları fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum.

Öncelikle yorumunuz bana çok iyi hissettirdi, bunun için teşekkür ederim. Terapi almıyorum, sadece ilaç tedavim devam ediyor. İlaçlardan verim alıyorum yalnızca bazen bunalıyorum onun dışında iyiyim. Günlük hayatta bana iyi gelen şeyler yüzmek ve yürüyüş yapmak. Çalıştığım için boş vaktim fazla yok ama akşamları yürüyüşe çıkmak ya da yüzmek bana çok iyi geliyor. Ben de bunları fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum.
Peki hıc şu açıdan düşündünüz mü belki de siz insan istemiyorsunuz yalnızlığı çok sevdınız ve ınsanların yapmacık halleri gereksiz tripleri belkide davranış şekilleri sizi itiyor . İyi hissetmenize sevındım ne zaman konuşmak istersenız özelden de yazabilirsiniz .

Back
X