Oyun Bağımlılığı ve Eşimin Tavrı

sudankalp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mart 2021
108
175
18
34
Farklı bir konudan uzun zamandır dargındık. Yeni barıştık sayılır. 2 akşamdır gece yarılarına kadar oyun oynuyor. Bu gün işten döndüm oyun oynuyor. Dediğim farklı bir şey yap bu durumdan kaygılanıyorum. Dediğim bu kelimeden dolayı bile bana dediği “ işene bak bana karışamazsın” o kadar kırıldım ki ben onun için zararlı gördüğün bir şeyi bile söylemeyecek miyim. Sürekli bana karışamazsın modunda. Amacım karışmakta değil kaldı ki ne arkadaşları ile gittiği yere karışırım ne bir şey. Asla kısıtlamam yoktur. Mutsuzum arkadaşlar kalbimi paramparça etti. Defalarca boşanma fikrinden döndüm olmuyor olmuyor.

Yani iki gün gece yarılarına kadar oyun oynadı diye bağımlı sayılmaz aslında. Belki bir oyuna çok sarmış olabilir. Eğer durum uzun süreli olursa zararlı bir hal alır sadece.
Tabi işine bak bana karışamazsın demesi çok gereksiz ve ayıp. Acaba ısrarla çok üsteleyerek mi uyardınız yoksa tek lafınızda hemen böyle mi çıkıştı?
Normalde sıkıntılarınız neler neden boşanmayı düşünüyorsunuz?

Her insanın dönem dönem oyuna sardığı zamanlar olur.
Bence biraz kafasını dagitmasina izin verin.
Eğer bunu alışkanlık haline getirirse o zaman mudahele edince haklı olursunuz.
Belki geçici bir şey.

Benim de oyun başında sabahladigim zamanlarım oldu.
Şimdi de telefonumda oyun bile yok.

Her insanın dönem dönem oyuna sardığı zamanlar olur.
Bence biraz kafasını dagitmasina izin verin.
Eğer bunu alışkanlık haline getirirse o zaman mudahele edince haklı olursunuz.
Belki geçici bir şey.

Benim de oyun başında sabahladigim zamanlarım oldu.
Şimdi de telefonumda oyun bile yok.
Oynamasına karşı değilim hatta ps5 i hediye alacaktım kendisi de biliyor ama bu ara fazla oynadığı için sadece kaygılandığımı söyledim hepi topu bu bana işe bak demesi ağır geliyor. Yok oynasın

Yani iki gün gece yarılarına kadar oyun oynadı diye bağımlı sayılmaz aslında. Belki bir oyuna çok sarmış olabilir. Eğer durum uzun süreli olursa zararlı bir hal alır sadece.
Tabi işine bak bana karışamazsın demesi çok gereksiz ve ayıp. Acaba ısrarla çok üsteleyerek mi uyardınız yoksa tek lafınızda hemen böyle mi çıkıştı?
Normalde sıkıntılarınız neler neden boşanmayı düşünüyorsunuz?
Ev işlerinde yardım etmemek. Böyle sert söylemleri, işine bak sana ne gibi, ilişki kuramadığımızı düşünüyorum. Hatta genel olarak yalnız uyuyor o oyun oynar. Düşünüyorum çoğunlukla da her konuda yalnızım

Oynamasına karşı değilim hatta ps5 i hediye alacaktım kendisi de biliyor ama bu ara fazla oynadığı için sadece kaygılandığımı söyledim hepi topu bu bana işe bak demesi ağır geliyor. Yok oynasın
2 gün bence bu tepki için fazla gibi.
Tabi eşinizin de onu demesi doğru değil.
Eşim de ben uyuduktan sonra bile bir ara saatlerce oynadığı oyun vardı çok sevmişti.
Şimdi oynamıyor.
İnsanları deşarj edebiliyor böyle oyunlar

Eşim ve benimde ara ara oyuna sardığımız zamanlar oldu. Şuan eşim aylardır oynamıyor. Bende bıraktım ondan sonra binde bir kafa dagitmak icin oynuyorum. Gecicidir diye dusunuyorum. Ama size karsi olan tavrini hic hos bulmadim siz ne sekilde soylediniz bilemem tabi o anki durumu.

2 gün bence bu tepki için fazla gibi.
Tabi eşinizin de onu demesi doğru değil.
Eşim de ben uyuduktan sonra bile bir ara saatlerce oynadığı oyun vardı çok sevmişti.
Şimdi oynamıyor.
İnsanları deşarj edebiliyor böyle oyunlar
Oyun oynamadığı gün yok son zamanlarda gece yarılarına kadar oynadığı için kaygılandım.

Eşim ve benimde ara ara oyuna sardığımız zamanlar oldu. Şuan eşim aylardır oynamıyor. Bende bıraktım ondan sonra binde bir kafa dagitmak icin oynuyorum. Gecicidir diye dusunuyorum. Ama size karsi olan tavrini hic hos bulmadim siz ne sekilde soylediniz bilemem tabi o anki durumu.
Söylediğim bu bu durumdan kaygılanıyorum

Genelleme yapmayı sevmem ama erkekler bizim gibi değil biz sorunlarımızı ve duygularımızı konuşarak paylaşarak aşıyoruz, onlarda kabuklarına çekilip bambaşka şeylere kafa yorarak aşıyorlar. Yeni barışmışsınız belki çıkamamıştır henüz o moddan.

Oyun oynamadığı gün yok son zamanlarda gece yarılarına kadar oynadığı için kaygılandım.
Tam durumunu bilemiyorum
Kitap okumak dizi izlemek nasıl her gün yapılan bir şeyse bence oyunda normal.
Daha yeni barışmışsınız bence onun ruh hali hala olabilir.

Arkadaşlar herkesin zaman zaman oyuna sarmasi değil konu. Lütfen okuduğumuzu anlamaya çalışalım.

Konudaki mesele es kisisinin çirkin tavri.
Sen bana karisamazsin demek yerine "evet hayatım bu ara cok sardi beni bu oyun hiç başından kalkasim yok. Biraz daha oynayacağım" dese daha isabetli olurdu.

Adam bal gibi konuşmayı bilmeyen, uslupsuz bir adam.

Yani ben yakıştıramıyorum koca koca adamlara bu tür zaafları bilemiyorum.

Oyun oynamak başka, oyunun basından kalkamamak başka.

Sabahlara ve sabahlardan gecelere kadar oyun oynayan dayıma "'beni sahura kaldır" dedikten sonra yatıp öğlen vaktine yakın uyanan ve dayimi bıraktığı yerde oyun oynarken bulan yengem geldi aklıma

Bazen 1-2 ay hiç oyun oynamam, bazen de 1 hafta oyunun başindan zor kalkarim. Oluyor yani ara ara ozellikle yeni bir oyun sarmişsa...

Bazen de eşim yoğun olur, oyun oynamaz ama işiyle ilgili geliştirme yapar gece yarilarina kadar.

Bu durumlarda kimse kimsenin başina gelip bagimliymiş gibi konuşmaz, konuşmayiz.

Tabi bizdeki durum devamli değil ve en kotu ihtimalle be akşam eve geldiginde once bir özlem giderir sohbet ederiz, birlikte yemek yerken kahve icerken de konusuruz. Oyun oynarken ve calisirken de ayni ortamda olur yine iletisimde kaliriz.

Siz de ayri durmayin. Eşim oyun oynuyor olsa harika olurdu. 😬😬

Arkadaşlar herkesin zaman zaman oyuna sarmasi değil konu. Lütfen okuduğumuzu anlamaya çalışalım.

Konudaki mesele es kisisinin çirkin tavri.
Sen bana karisamazsin demek yerine "evet hayatım bu ara cok sardi beni bu oyun hiç başından kalkasim yok. Biraz daha oynayacağım" dese daha isabetli olurdu.

Adam bal gibi konuşmayı bilmeyen, uslupsuz bir adam.

Yani ben yakıştıramıyorum koca koca adamlara bu tür zaafları bilemiyorum.

Oyun oynamak başka, oyunun basından kalkamamak başka.

Sabahlara ve sabahlardan gecelere kadar oyun oynayan dayıma "'beni sahura kaldır" dedikten sonra yatıp öğlen vaktine yakın uyanan ve dayimi bıraktığı yerde oyun oynarken bulan yengem geldi aklıma
Aynen duygularım bu özellikle üslubu

Farklı bir konudan uzun zamandır dargındık. Yeni barıştık sayılır. 2 akşamdır gece yarılarına kadar oyun oynuyor. Bu gün işten döndüm oyun oynuyor. Dediğim farklı bir şey yap bu durumdan kaygılanıyorum. Dediğim bu kelimeden dolayı bile bana dediği “ işene bak bana karışamazsın” o kadar kırıldım ki ben onun için zararlı gördüğün bir şeyi bile söylemeyecek miyim. Sürekli bana karışamazsın modunda. Amacım karışmakta değil kaldı ki ne arkadaşları ile gittiği yere karışırım ne bir şey. Asla kısıtlamam yoktur. Mutsuzum arkadaşlar kalbimi paramparça etti. Defalarca boşanma fikrinden döndüm olmuyor olmuyor.
Oyun resmen kırmızı çizgileri üzülme canım benim eşim de aynı yemek yer hemen oyuna geçer söyleyince de ben sana evlenmeden oyun oynarım dedin sen kabul ettin der. Bir yere misafirliğe gideriz daha kapıdan girerken çay içip kalkicaz der. Anlamıyorum bu erkeklerin oyun bağımlılığını yaşları da küçük değil ki 30 ,yaşında adamlar.

O bilgisayarın fişini çeker, benimle saygısız saygısız konuşmayacağım suratına haykirirdim. Sonra da köşeme çekilir keyifli keyifli tv izler takılırdım. Hiç yapmadım ama yapmakla tehdit etmisligim çoktur, benimki de blöf yapmadığımi bilir geri basar. Sizinle böyle konusamiycagini o kalın kafasına ite kaka sokmanız gerekiyo

O bilgisayarın fişini çeker, benimle saygısız saygısız konuşmayacağım suratına haykirirdim. Sonra da köşeme çekilir keyifli keyifli tv izler takılırdım. Hiç yapmadım ama yapmakla tehdit etmisligim çoktur, benimki de blöf yapmadığımi bilir geri basar. Sizinle böyle konusamiycagini o kalın kafasına ite kaka sokmanız gerekiyo
O kadar üzgünüm ki. Bu gün yemekte verilen keki bile yanımda getirdim ona seviyor diye. Hatta dedim bak sana sürprizim var. Üzerine 5 dk sonra bu yaşandı. Ağlamktan gözlerim kıp kırmızı şuan Benim kıymetimi bilmiyor tek bildiğim bu

Siz kötü birşey dememişsiniz ki. Resmen çemkirmiş çok afedersiniz.
Salın yakasını ne hali varsa görsün.

Niye fikrinden dönüyorsun dönme! Sana saygısı yok, düşüncelerini tınlamıyor. Dışarı çıkarkende sormuyordur kesin. Sizde bunları normal sanıyorsunuz. Çünkü %60-%70 gibi erkek bu modelden güzel ülkemde.
Evlilik bu değil arkadaşlar. Benim evimde eşim oyun oynayamaz mesela. Yıkarım ortalığı. Çocuk mu? Evlenmeyeymiş. Cinsellik diyince çocuk olmuyor ama. Arkadaşlarıyla dışarıda öyle her istediğinde çıkamaz. Bekar kalsaymış o zaman. Beraber çıkarız yada aynı zamanda herkes kendi arkadaşlarıyla takılır amenna. Ama paşam beni evde bırakacak kendi arkadaşlarıyla sık sık alem yapacak höh yiyorsa 😄
Seven insan, asıl önemlisi karşısındakini insan yerine koyup değer veren gerçek adam bunu yapmaz. Bundan da var. Ha Çevrenizde yoksa bilemem ama benim tanıdığım düzgün evliliği olan insanlar böyle.

eşim de ps4 hastası. hatta oğlum doğmadan önce ben de öyle sayılırdım. saatlerce başından kalkmadığımız çok olmuştur. eşim hala ara ara oynar. oynadığında genelde tüm gün sabahtan akşama kadar oynar. yemek yerken vs durdurur. o gün ona ilişmem çünkü oyun bitirmesi gerektğini ve bunun keyfini bilirim. ama bittiğinde bitmiştir. gece ayrı yatmaz, oynarken uyuyamaz. ondan sonra bir hafta 10 15 gün oynamaz. her gecesini ona harcamaz. bu bizim yazılı olmayan kuralımız. eşiniz o şekilde stres atıyor olabilir. ama üslubu çok çirkin. olayı karışıp karışmama mevzusu olarak görmemesi lazım. sakince anlatın. beraber paylaşımımız azalıyor ayrıca sağlığın içşn endişelenyorum deyin. oynayacaksan mesela haftada bir gün oyna bir gün belirle deyin. direk evli adamsın çocuk musun ps oynuyorsun tarzında konuşunca olmuyor. geri tepiyor.

Back
X