• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oyun halısı (minderi)önerilerinizi bekliyorum

tayyare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
35
0
36
Bursa
merhaba arkadaşlarç
2 aylık bir oğlum var.renkli hareketli şeyler inanılmaz dikkatini çekiyor.
oyun halısı olarak ben tiny love tekmele oyna yı seçmiştim ama bana oyun halısı hediye geldiği için almadım.fakat bu da bize çok sade geldi.yetersiz gibi:)
önerebileceğiniz oyun halılarını ve neden önerdiğinizi bekliyorum.
sevgiler:)

bende kızıma tiny love tekmele ve oynayı almıştık çok memnun kaldık kızım içinde hiç sıkılmadan oynadı hala arasıra onunla oynar müzikli ve içinde hışırtılı parçalarıda bulunması dikkatlerini çok çekiyo

bende kızıma tiny love tekmele ve oynayı almıştık çok memnun kaldık kızım içinde hiç sıkılmadan oynadı hala arasıra onunla oynar müzikli ve içinde hışırtılı parçalarıda bulunması dikkatlerini çok çekiyo

ben de o oyun minderini almayı düşünüyorum:) peki çekince oyuncaklar üzerine düşer mi sağlam mı? bir de oyuncakların asıldığı çubuklar tabana nasıl bağlanıyor? (mesela bana gelen minder cırtlı cırtlar bi acaip çekince üst kısım düşüyor :S)

ben de o oyun minderini almayı düşünüyorum:) peki çekince oyuncaklar üzerine düşer mi sağlam mı? bir de oyuncakların asıldığı çubuklar tabana nasıl bağlanıyor? (mesela bana gelen minder cırtlı cırtlar bi acaip çekince üst kısım düşüyor :S)

Tiny Love Tekmele ve Oyna yı kesinlikle tavsiye ederim. Biz önce Fisher Price'ın yağmur Ormanı'nı aldık ama eve gelip de kutuyu açınca şok olduk, halının eni boyu zaten bizim çocuk kadar, dikdörtgen şeklinde, ve bana çok küçük ve ince geldi, üstündeki oyuncaklar cırt cırtla bağlanıyo ve oyuncaklardan müzik sesi çıkaran sert bir oyuncak, yani bebek onu çekebilecek zamana geldiğinde çekip kafasına falan vurabilir. Bide müzik sesi çıkaran sadece o oyuncak var, onada yetişip topunu döndürmesi lazım ki, müzik sesi çıksın, zaten kısacık bi melodi çalıyor o kadar. Onun dışında çıngırak mıngırak bişey yok, incecik kumaştan bi kaç tane kelebeği var. evet zürafası ve palmiye ağacı var güzel ama bukadar dezavantaj içinde onlar kaybolup gidiyor.

Velhasıl durum böyle olunca kutuyu toparladık, mağazaya gittik ve Tiny Love'ın Tekmele ve Oyna'sı ile değiştirdik. Bence oyun halısı seçenekleri içinde en iyisi diyorum çünkü değiştirmeye gitmeden önce internetten de baya araştırmıştım, eve gelip halıyı açınca da ne kadar doğru birşey yaptığımı anladım. Bir kere 10 dakika aralıksız çalan müziği var ve benim oğlum müzik eşliğinde oynamayı seviyor. oyuncakları yumuşak ve çok güzel, zürafası aslanı yumuşak, içlerinde boncuk var sallanınca ses çıkarıyor. Kelebekleri diş kaşıyıcısı gibi. Sadece ördeğin alt kısmı sert ama oda kafasına fln vursa bile acıtacak gibi değil içi boş. Ördek şıngır şıngr ses çıkarıyor vurunca ve bizim ufaklık ona vurup ses çıkarmaya bayılıyor. Oyuncakların herbiri halkaya takılı ve o halkalarda halı üstünde gerili yayın deliklerine takılıyor, ama halkalar yuvarlak değil, iki ucu sivri armut gibi düşünün çektiği zaman gelmesi çok zor. Ayrıca yayda bissürü delik var, bebeğiniz sıkıldığında yada daha fazla oyuncak isterse dışardan ayrıca oyuncak alıp takabilirsiniz. halının üstünde hışırtılı parçalar var, aynası var, ve tekmelediğinde ses çıkaran bir parça var, ama onun için biraz büyümesi gerekiyor, oğlum şimdi 3buçuk aylık ama ona ses çıkaracak kadar hızlı vuramıyor henüz. ben onun yerine ayaklarının altına bir çıngıraklı top atıyorum, halının kenarları kapanabildiği için topu tekmelediğinde çıkmıyor top, onu tekmeleyip duruyor, hatta top ayağının altından kayınca sinirleniyor bile :):) Oyuncakların takılı olduğu yay da taban halıya çıtçıtla bağlı, geçenlerde şehir dışına çıkarken yanımıza alalım diye poşete koymak için çıkarayım dedim, ben bile zorlandım, bebiş nası yapsın :) ve son olarak halısı kocaman, açık haliyle Fisher Price'ın neredeyse 2buçuk katı diyebilirim. Ha, renklerin cıvıl cıvıllığını zaten internetteki resimlerinden görmüşsündür. bide üstü silinebiliyor, benim bebiş malum yemekten sonra fazla sütü çıkarıyor bazen halıda yatarken, ama silinebiliyor yani sorun yok. kılavuzunda bütün parçaları çıkarılıp sadece halısı elde veya makinada soğuk yıkanabilir diyo ama denemedim ben.

Şimdi bukadar şeyden sonra diyceksin komisyon mu alıyosun:1::1: hayır tabiki, sadece 1 aydır kullandığım ama çok memnun kaldığım bir ürünü paylaşmak istiyorum, oğlum çok sevdi, umarım senin bebişin de sever..

Tiny Love Tekmele ve Oyna yı kesinlikle tavsiye ederim. Biz önce Fisher Price'ın yağmur Ormanı'nı aldık ama eve gelip de kutuyu açınca şok olduk, halının eni boyu zaten bizim çocuk kadar, dikdörtgen şeklinde, ve bana çok küçük ve ince geldi, üstündeki oyuncaklar cırt cırtla bağlanıyo ve oyuncaklardan müzik sesi çıkaran sert bir oyuncak, yani bebek onu çekebilecek zamana geldiğinde çekip kafasına falan vurabilir. Bide müzik sesi çıkaran sadece o oyuncak var, onada yetişip topunu döndürmesi lazım ki, müzik sesi çıksın, zaten kısacık bi melodi çalıyor o kadar. Onun dışında çıngırak mıngırak bişey yok, incecik kumaştan bi kaç tane kelebeği var. evet zürafası ve palmiye ağacı var güzel ama bukadar dezavantaj içinde onlar kaybolup gidiyor.

Velhasıl durum böyle olunca kutuyu toparladık, mağazaya gittik ve Tiny Love'ın Tekmele ve Oyna'sı ile değiştirdik. Bence oyun halısı seçenekleri içinde en iyisi diyorum çünkü değiştirmeye gitmeden önce internetten de baya araştırmıştım, eve gelip halıyı açınca da ne kadar doğru birşey yaptığımı anladım. Bir kere 10 dakika aralıksız çalan müziği var ve benim oğlum müzik eşliğinde oynamayı seviyor. oyuncakları yumuşak ve çok güzel, zürafası aslanı yumuşak, içlerinde boncuk var sallanınca ses çıkarıyor. Kelebekleri diş kaşıyıcısı gibi. Sadece ördeğin alt kısmı sert ama oda kafasına fln vursa bile acıtacak gibi değil içi boş. Ördek şıngır şıngr ses çıkarıyor vurunca ve bizim ufaklık ona vurup ses çıkarmaya bayılıyor. Oyuncakların herbiri halkaya takılı ve o halkalarda halı üstünde gerili yayın deliklerine takılıyor, ama halkalar yuvarlak değil, iki ucu sivri armut gibi düşünün çektiği zaman gelmesi çok zor. Ayrıca yayda bissürü delik var, bebeğiniz sıkıldığında yada daha fazla oyuncak isterse dışardan ayrıca oyuncak alıp takabilirsiniz. halının üstünde hışırtılı parçalar var, aynası var, ve tekmelediğinde ses çıkaran bir parça var, ama onun için biraz büyümesi gerekiyor, oğlum şimdi 3buçuk aylık ama ona ses çıkaracak kadar hızlı vuramıyor henüz. ben onun yerine ayaklarının altına bir çıngıraklı top atıyorum, halının kenarları kapanabildiği için topu tekmelediğinde çıkmıyor top, onu tekmeleyip duruyor, hatta top ayağının altından kayınca sinirleniyor bile :):) Oyuncakların takılı olduğu yay da taban halıya çıtçıtla bağlı, geçenlerde şehir dışına çıkarken yanımıza alalım diye poşete koymak için çıkarayım dedim, ben bile zorlandım, bebiş nası yapsın :) ve son olarak halısı kocaman, açık haliyle Fisher Price'ın neredeyse 2buçuk katı diyebilirim. Ha, renklerin cıvıl cıvıllığını zaten internetteki resimlerinden görmüşsündür. bide üstü silinebiliyor, benim bebiş malum yemekten sonra fazla sütü çıkarıyor bazen halıda yatarken, ama silinebiliyor yani sorun yok. kılavuzunda bütün parçaları çıkarılıp sadece halısı elde veya makinada soğuk yıkanabilir diyo ama denemedim ben.

Şimdi bukadar şeyden sonra diyceksin komisyon mu alıyosun:1::1: hayır tabiki, sadece 1 aydır kullandığım ama çok memnun kaldığım bir ürünü paylaşmak istiyorum, oğlum çok sevdi, umarım senin bebişin de sever..

canım çok teşekkür ederim :) tam da aradığım cevaptı:)
az önce fisherın yağmur ormanı mı olsun tiny love ın tekmele oynası mı diye kararsız kalmıştım:S şimdi kararım netleşti..umarım benim oğluşum da sever:)
oğlunun ilgisini çeken başka oyuncaklar da varsa ve paylaşırsan çok sevinirim.
oyuncak tavsiyeleri diye bir başlık açmıştım,istersen bizim oyuncak tavsiyelerine de ordan bakabilirsin.
bebişine sağlıklı ve eğlenceli günler diliyorum:)

tiny love tekmele ve oynayı aldık nihayet:)
evet renkler müthiş,oyuncaklar gayet iyi
aynası istediğim gibi kocaman ama asıl istediğim tekmeleme oyuncağıydı ve beni tatmin etmedi.benim vurmamla bile ancak çalışıyor.
ve o kısmı çok kaliteli bulmadım(sanırım tiny love dan fazlasını beklediğim için )
he ama yine de diğerleri ile kıyaslarsam bence çok ii:)

oğluşun güle güle oynasın :) tekmeleme kısmını demiştim zaten, bebişlerimiz daha küçük ona güçleri yetmez :) oyuncak tavsiyeleri sayfana baktım, ama biz şimdilik çok oyuncak almadık. zaten bi bu tiny love, bide chicco nun new dreams ana kucağı belimizi büktü, malum memur aileyiz :) ha tabi bunlar dışında da aldık bi kaç tane onları yazayım. bebişin başka neyi seviyor demişsin, bizim ufaklık chicco new dreams ana kucağına takılı oyuncakları çok seviyor. onlara yetişeyim diye hatta kendini kaydırıyor aşağı, daha derinlik kavramı yok ya :) oda çok hoşuna gidiyor, o kayıyor ben kaldırıyorum, o bidaha kayıyor, aşağı oturuyor ondan sonra :) kemeri yok mu diyeceksin, var tabiki, ama yatar pozisyonda kemer bağlamayı sevmiyor bizimki, özgürce kayamıyor çünkü. bende hep yanında olduğum için bağlamıyorum. ama oturur pozisyona getirdiğimde bağlıyorum, onu da çok seviyor, çünkü 1 aydır fln oturma pozisyonunu keşfetti, bazen yatırdığımda mızırdıyor bile :) oturur durumda da oyuncaklara değmeye çalışıyor ve çıkardığı müzükler çok hoşuna gidiyor. oyuncak kategorisine girmez ama orda oturur ve yatarken geçirdiği vakit hoşuna gidiyor.

oyuncak olarak da seninde diğer başlıkta yazdığın Cloud-b nin Sleep Sheep i var bizde de. ilk aldığımız zaman sesi gerçekten işe yaramıştı, mucizevi etki tabiki beklenemez, sesini duyar duymaz susmuyordu tabiki ama mesela kucağımda uyurken yatağına bıraktığımda uyanırdı hep, sonra bu oyuncağın sesini önceden açıp yatağına koyup, sonra oğluşumu yatırınca uyanmamaya başladı :) bu benim için mucize sayılabilirdi aslında :) ama tabi bikaç ay sonra etkisini yitirdi, şimdi sadece bacağından ısırmaya çalıştığı yumuşak bir oyuncak oldu :) ama allahtan bizimki yatağına yatırınca uyanmama alışkanlığını kazandıktan sonra sıkıldı bu oyuncaktan :)

tomy yıldızlı rüyalar--> eşimin 4 yaşında bir yeğeni var, görümcem sağolsun, onun birkaç oyuncağını gönderdi bize. bu yıldızlı rüyalar, hem karanlıkta tavana resim yansıtıyor hem de müzik sesi çıkarıyor. Normalde tavana yansıtılan resim dönüyor, ama görümcemin gönderdiğindeki o özellik bozulmuş, bizim ufaklıkta ona çok dikkatli bakıp, hatta birkeresinde ona bakarken uyuyakalınca, resimleri dönen yeni bitanesini almak fikri çok mantıklı gelmişti. çünkü gündüz dönencesine çok dikkatli bakan ve onu çok seven oğlumun (park yatağın dönencesi), gecede dönen ışıklı gösteriyi çok seveceğini düşünmüştüm. önce araştırdık farklı bişey olsun diye, fisher price ınkilere baktık ama tabi içini bilemiyosun üstünde de yazmıyo, ben özellikle resim dönsün istiyorum, ama soruyorum dükkandaki görevlilere dönmediğini söylüyorlar, sonra bizde yine tomy'ninkini aldık ama farklı olarak bunun resimleri winnie the pooh un resimleri, ve gece lambası özelliği de var. ve gerçekten çok güzel yansıyor resimler tavana. gece yatarken ben bile zevk alıyorum izlerken :):) tabi bizim ufaklık ilk alındığında bunu yine çok sevdi, hatta ben hiç bişey yapmadan sadece yatağına yatırıp tomy i açtığımda kendi kendine uyudu, ama tabi bi süre gene kucakta uyumaya devam etti, kanmadı yani bizim uyanık :):)

birde yine görümcemin gönderdiği birkaç çıngırak, top filan var. oğlum şimdi 4. ayını doldurdu, yeni yeni birşeyleri tutup çekiştiriyor, şimdilik bunlar yetiyor ama yine aklımda olanlar var almayı düşündüğüm. alıp kullanınca yine paylaşırım burdan:) oğluna öpücükler, sana da sevgiler ..:)

ya bilmiyorum ama 150 milyon civarında hepsi bana çok geldi kaç ay kullancakki onu değermi yani???

ya bilmiyorum ama 150 milyon civarında hepsi bana çok geldi kaç ay kullancakki onu değermi yani???

ewt ben de senin gibi düşündüm, gerçekten güzel bir şey ama benimki durmadı içinde. 4. aydan itibaren hareketlendik ve biz o zaman 2 gün oynadık sadece. şimdi ise sadece parçalarınla oynuyor. neyse ben satın almamıştım bir siteden kiralamıştım. yoksa o kadar para verdiğime üzülecektim..

ewt ben de senin gibi düşündüm, gerçekten güzel bir şey ama benimki durmadı içinde. 4. aydan itibaren hareketlendik ve biz o zaman 2 gün oynadık sadece. şimdi ise sadece parçalarınla oynuyor. neyse ben satın almamıştım bir siteden kiralamıştım. yoksa o kadar para verdiğime üzülecektim..

iyi bari düşünüyodum bi yandanda cimrilikmi yapıyorum diye aklım kalmıştı ama değmezmiş sevindim o parayada daha çok kullancağı şeyler alırım daha iyi :emir_bebek:

esra8558

oğluşun güle güle oynasın :) tekmeleme kısmını demiştim zaten, bebişlerimiz daha küçük ona güçleri yetmez :) oyuncak tavsiyeleri sayfana baktım, ama biz şimdilik çok oyuncak almadık. zaten bi bu tiny love, bide chicco nun new dreams ana kucağı belimizi büktü, malum memur aileyiz :) ha tabi bunlar dışında da aldık bi kaç tane onları yazayım. bebişin başka neyi seviyor demişsin, bizim ufaklık chicco new dreams ana kucağına takılı oyuncakları çok seviyor. onlara yetişeyim diye hatta kendini kaydırıyor aşağı, daha derinlik kavramı yok ya :) oda çok hoşuna gidiyor, o kayıyor ben kaldırıyorum, o bidaha kayıyor, aşağı oturuyor ondan sonra :) kemeri yok mu diyeceksin, var tabiki, ama yatar pozisyonda kemer bağlamayı sevmiyor bizimki, özgürce kayamıyor çünkü. bende hep yanında olduğum için bağlamıyorum. ama oturur pozisyona getirdiğimde bağlıyorum, onu da çok seviyor, çünkü 1 aydır fln oturma pozisyonunu keşfetti, bazen yatırdığımda mızırdıyor bile :) oturur durumda da oyuncaklara değmeye çalışıyor ve çıkardığı müzükler çok hoşuna gidiyor. oyuncak kategorisine girmez ama orda oturur ve yatarken geçirdiği vakit hoşuna gidiyor.

:))) bir arkadaşım daha tavsiye etmişti.almadım.almadığıma da sonradan pişman oldum.çünkü araba koltuğu olan puset ilk başlarda çok kullanışlı değildi.neyse ki şimdi rahat kullanıyoruz.
ne de güzel eğleniyormuş yaramaz:)))maşallah
oyuncak olarak da seninde diğer başlıkta yazdığın Cloud-b nin Sleep Sheep i var bizde de. ilk aldığımız zaman sesi gerçekten işe yaramıştı, mucizevi etki tabiki beklenemez, sesini duyar duymaz susmuyordu tabiki ama mesela kucağımda uyurken yatağına bıraktığımda uyanırdı hep, sonra bu oyuncağın sesini önceden açıp yatağına koyup, sonra oğluşumu yatırınca uyanmamaya başladı :) bu benim için mucize sayılabilirdi aslında :) ama tabi bikaç ay sonra etkisini yitirdi, şimdi sadece bacağından ısırmaya çalıştığı yumuşak bir oyuncak oldu :) ama allahtan bizimki yatağına yatırınca uyanmama alışkanlığını kazandıktan sonra sıkıldı bu oyuncaktan :)
eşime de okudum:) uyku kısmını neden düşünemedik dedik:)
biz de ağladığında okyanus sesi ve yağmur sesini sakinleşmesi için kullanıyoruz.ayrıca oyun oynarkenn de açıyorum ben.sanırım hoşuna gidiyor:)

tomy yıldızlı rüyalar--> eşimin 4 yaşında bir yeğeni var, görümcem sağolsun, onun birkaç oyuncağını gönderdi bize. bu yıldızlı rüyalar, hem karanlıkta tavana resim yansıtıyor hem de müzik sesi çıkarıyor. Normalde tavana yansıtılan resim dönüyor, ama görümcemin gönderdiğindeki o özellik bozulmuş, bizim ufaklıkta ona çok dikkatli bakıp, hatta birkeresinde ona bakarken uyuyakalınca, resimleri dönen yeni bitanesini almak fikri çok mantıklı gelmişti. çünkü gündüz dönencesine çok dikkatli bakan ve onu çok seven oğlumun (park yatağın dönencesi), gecede dönen ışıklı gösteriyi çok seveceğini düşünmüştüm. önce araştırdık farklı bişey olsun diye, fisher price ınkilere baktık ama tabi içini bilemiyosun üstünde de yazmıyo, ben özellikle resim dönsün istiyorum, ama soruyorum dükkandaki görevlilere dönmediğini söylüyorlar, sonra bizde yine tomy'ninkini aldık ama farklı olarak bunun resimleri winnie the pooh un resimleri, ve gece lambası özelliği de var. ve gerçekten çok güzel yansıyor resimler tavana. gece yatarken ben bile zevk alıyorum izlerken :):) tabi bizim ufaklık ilk alındığında bunu yine çok sevdi, hatta ben hiç bişey yapmadan sadece yatağına yatırıp tomy i açtığımda kendi kendine uyudu, ama tabi bi süre gene kucakta uyumaya devam etti, kanmadı yani bizim uyanık :):)
eşime bu oyuncaktan bahsettiğimde tepkisi şu oldu:'acaba çocuğu sersemletmez mi? ekran gibi olmaz mı?' biz tv ve bilgisayar ekranına baktırmıyoruz da (eminim siz de dikkat ediyorsunuzdur:)

almayı düşündüklerim var demişsin:)
baya araştırdığım için paylaşayım dedim.
5. aydan ya da 6.aydan sonra halka dizme;çubuklardan boncuk geçirme,çekiçle vurma,aktivite küpü gibi oyuncaklar çok tavsiye ediliyor. benim de listemdeler :)
söyleyeyim dedim:)
ha bir de ben fisher price ın mama sandalyesi oyuncağını aldım.vantuz gibi yapışıyor tablaya ve vurunca 3 hayvancık dönüyor.(boncuklu falan sesler de çıkarıyor)şimdi ben elimde ilkel bir dönence gibi kullanıyorum:)
ama ileride çok işe yarayacak sanırım çünkü 11 aylık misafirimizin çok dikkatini çekmiş elinden bırakmamıştı.
eğer oğlunun parmaklarına ilgisi varsa ikeadaki hayvan parmak kuklalar mükemmel:)
biz baya oynuyoruz.
(ben takıyorum tabi:)
bu hafta jokerde bir kampanya vardı sanırım ay boyu sürecek.50 tl lil chicco oyuncak alışverişine g.gözlüğü hediye.
gözlük zaten 55 tl:) ve biz gözlük almak için çıkmıştık:)
oyuncak bize hediye geldi
chicco nun davul oyuncağı.
bence çok bi numarası yok:)
ama muhakkak oynayacaktır.
şekilli küpler var deliklerden atacağı;müzilkler var.ayrıca yuvarlandığında emekleme oyuncağı olarak kullanılıyormuş.
fena değil ama normalde almazdıM:)
dişlik aldık oğluma:)ellerini gırtlağına kadar soktuğu için:)
o kadar araştırdım ama bebedorun klasik yumuşak olanın seçtim:)
sert şeyleri sokmuyor ağzına çünkü.
ama 6.aya doğru tam diş çıkarma zamanında nuk un kini almayı planlıyorum.
soğutucu bölümü var.
buzdolabına koyup sonra dişliğe ilave ediyorsun.dişetlerine soğuk masaj yapıyor.
şimdilik benden bu kadar.oğluşunu öpüyorum:)
sevgiler

tayyare'cim

öncelikle bu halıya verilen paraya değer mi diyen arkadaşlar için birşeyler yazmak istiyorum. Evet chicco ana kucağı 200tl, tiny love oyun halısı 150 tl. ama inan bana ben verdiğim paranın her kuruşuna değer diyorum. sebebini de şöyle açıklayayım. öncelikle aynı veya muadili ürünleri kiralama imkanı varsa, yada daha önce kullanan birinden alma, tabiki ilk seçenek o olmalı, o zaman boşuna para vermeyelim denmeli. ama çevrenizde kullanan yoksa bence alınmalı diyorum. biz ana kucağını oğlum 1 ayını doldurduğunda almıştık, keşke daha önce alsaydık da dedim doğrusu. başta bi arkadaşım önermişti, "ben doğumdan 1. ayına kadar sadece onda yatırdım, biraz eğimli olduğu için kusup boğazına kaçma riski az" demişti. ha benim oğlum hep yatakta yattı 1. ayına kadar, ana kucağını alınca geceleri yatakta, gündüzleri anakucağında yatmaya başladı ve yataktayken herhangi birşey oldumu, hayır. ama bana en büyük avantajı ben nerdeysem oğlumuda yanıma alma imkanı verdi, ve oğlumun uyurken sadece yatağına alışmasını engellediğini düşünüyorum. böylece bir bebek telsizinden kar ettik :) ayrıca yatış pozisyonunda olduğu için bebiş araba koltuğundakinden çok daha rahat ediyordu. ayrıca alırken sonradan oturur pozisyona gelebilen modelinin olmasına dikkat ettim. ve tabiki bebiş içinde uyurken anakucağını taşıyabileceğim sapı olmasına. (chicco dakinde ana kucağının iki yanında uzun sapı var, bebiş içinde uyursa sizinde mesela odadan mutfağa geçmeniz gerekiyorsa yanınızda taşıyabiliyorsunuz).

tabi alırken sorup soruşturmadım mı, tabiki etrafımdaki pek çok kişiye sordum ve çoğunun verdiği cevap şu. "çocuk içinde en fazla 4-5 ay yatacak, bu süre için o para verilmez, ana kucağına gerek yok. alma zaten bebişin nası büyüdüğünü anlamıcaksın, yatmıcak içinde" ama ben yine de aldım, oğlum 5 buçuk aylık ve ben 4 buçuk aydır anakucağı kullanıyorum.. ve eğer almasaydım o 4buçuk ay napardım hiç ama hiç bilmiyorum. hadi uyurken yatağına yattı, gün içinde napıcak, 5 aylık hiç ana kucağına oturmamış bir bebeği direk anakucağına oturtursanız tabiki alışmadığı için istemeyecektir, ama erken alışırsa benim bebiş gibi onu kendine oyun malzemesi yapacaktır. daha önceki mesajımda da anlattım benim bebiş onu kaydırak gibi kullanıyor, o mesajı yazdıktan sonra bizimki ayaklarını ağzına almayı ve ana kucağının oyuncaklarına vurmayı keşfetti, şimdi ayaklarıyla oyuncaklara vurup ses çıkarıyor ve buna bayılıyor.

oyun halısını da aynı mantıkla düşünüyorum. bu halı sayesinde oğlumun oyuncakları yakalayıp çekmeyi öğrendiğini düşünüyorum. halının içine ilk yatırdığımızda oyuncakları yeni yeni görebiliyor dokunmaya çalışıyordu, şimdi hepsini ayrı ayrı ayırt edebiliyor, hangisine vurup ses çıkarması gerektiğini, hangisini çekip ağzına alabileceğini biliyor. tutyor, vuruyor, yakalıyor çekiyor. aynayı bu halıda keşfetti ve bayılıyor, hatta eliyle yayın kenarlarından tutup dönmeye çalışıyordu, artık kendi kendine dönebiliyor.ayağıyla yayları vargücüyle ittiriyor . şimdi diyeceksiniz ki bir bebek bu halı olmadan bişey öğrenemezmi, ne yani keramet halıdamı?? tabiki değil sevgili arkadaşlarım.. tabiki her çocuk kendi kendine tutmayı, çekmeyi, vurmayı öğrenir. ama şöyle bişi var, evet oğlumu çok seviyorum, onla vakit geçirmeye oynamaya bayılıyorum, ama bende bir insanım, 8 aylık hamilelik sürecinin en yorucu son aylarında bile çalışmış hiç dinlenememiş, tam izin alacakken bebişi sabırsızlanmış ve annesinin iznini beklememiş, bu yüzden erken doğum sezaryen ameliyatından geçmiş ve artık birazda olsa dinlenmeye ihtiyacı olan bir anneyim. sürekli bir elimde oyuncak, oğlumun en aktif zamanında onun tutmasını vurmasını, çekmesini bekleyemem ki.. kendimi bu durumda ona yeterli hissedemem, vaktinden çalıyormuş gibi hissederim, benim yüzümden öğrenmesi gecikmiş gibi.. ama halı olunca öyle değil, o içinde yatıp oyuncakları keşfederken, bende yatıyorum yanına onunla oynuyorum, böylece hem onunla ilgilenmiş, hemde kendime dinlenmek için vakit ayırmış oluyorum. bu yüzden 4-5 ay kullanıp atıcak diye düşünmemek lazım. o 4-5 ay o kadar kıymetli ki, hem benim, hem oğlumun gelişim süreci için.. işte bu yüzden verdiğim her paranın kuruşuna değer diyorum.. tabiki en güzeli varsa birinden almak, yada imkan varsa kiralamak.. mesela görümcem bize 4 yaşındaki kızının arabasını, araba koltuğunu, ve nekadar oyuncağı varsa hepsini verdi. biz onlardan tasarruf etmiş olduk. bizde onların ikinci çocuğu olunca oğlumun park yatağını, ana kucağını ve oyun halısını vericez.. gelin görümce dayanışması yani :):)

tayyare'cim, kusura bakma sana anca gelebildim canım.. pek dertliymişim :):) tomy için tv gibi olmaz mı demişsin ya, sanmıyorum, şöyle sanmıyorum tv deki hareketle çok hızlı, bebeğin takip edemediği kadar hızlı olduğu için zararlı deniyo. ama bu görüntüde resimler çok yavaş geçiyor, dönence gibi düşün. ama çok da tavsiye ettiğim bir oyuncak değil açıkçası, gerçi seven bebekler vardır muhakkak, bizimki de ilk başta 3-5 gün sevdi ama bidaha hiç ilgisini çekmedi. dönenceyle aynı işi görüyo, gece zaten yatağına yatıp onu izlemiyo. pek kullanamadık açıkçası.

oyuncak önerilerini okuduktan sonra yine görümcemin verdiği bir oyuncak vardı, adını bilmiyorum da, playskool'un, hayvanat bahçesi şeklinde, içinde üç tane hayvan var fil, aslan, maymun, önlerinde de buton var onların sevdikleri yiyecek şeklinde, o butonlara basınca önce o hayvanın sesi çıkıyor sonra müzik çalmaya başlıyor. butonlara vurmak için bide küçük çekici var, ben daha çekici kullanıp bunu oynayamaz diyodum ki, sen öyle yazınca çekiçsiz vereyim önüne dedim, ve cidden çok sevdi :) eliyle butonlara vuruyor sonra müziği dinleyip, bitince bidaha vuruyor.. acaba tesadüfmü dedik bi kaçında ama yok gayet dikkatli yapıyor :):) bazende tabi sırf oyun yapmak için üstüste vuruyor :) a dur hatta senin için ismini bulayım dedim araştırdım. Playskool müzikli hayvanat bahçem yaz googleye çıkıyor, 12+ diyor oyuncak için ama maşallah bizimki 5 aylıkken sevdi :):) arabayla dışarı her çıkışımızda yanımıza alıyorum :)

diş kaşıyıcısı da almayı düşünüyordum, zira bizimki de ellerini gırtlağına sokarcasına alıyor ağzına :):) tavsiyene uydum ama chicco nun soğutmalı diş kaşıyıcısını aldım, şimdilik pek ilgilenmedi onla ama dişleri iyice kaşınmaya başladığında seveceğini umuyorum :):)

bi de bizde aldık gözlük, yine chicco nun :) görenler karizma yapmaya şimdiden başlamış sizinki diyor :):)

yine oyuncak alır yada birşey öğrenirsem paylaşımlarımı yazarım. sevgiler canım...

Arkadaşlar 3 aylık kızım için ne tür oyuncaklar önerirsiniz açıkçası benim oyuncak bakma aklıma gelmemişti. oyun halısı 3 aylık kızım için uygun mudur.

bu dediginiz oyun halilarini dgilde bir baska turlusu cok kullanisli ve oglum bayiliyodu hic yatmayan cocuk epey uzun dururdu icinde amerikadan aldim 15 dolara sizin dediklerine netten bektim 170 tl cok pahali ya niye oyle ?

Ben de "tiny love tekmele oyna oyun halısı"nı beğenmiştim ki bildiğim kadarı ile oyun halılarının en pahalısı da oydu. Çok pahalı olduğu için alıp almamakta tereddüt ederken ben, playgro'nun oyun halısı hediye geldi...o kadar memnun kaldık ki benden 3 ay sonra doğum yapan kuzenime aynı halıdan hediye ettik. Ses çıkaran bir tekmeleme paneli olmadığı için başta tereddüt etmiştim ama bizimkinin halının köşelerinden çıkan kolları(oyuncak asılan direkleri yani) tekmeleyerek tüm oyuncakları salladığını ve bundan gayet keyif aldığını görünce tamamdır dedim :) Benim oğlum 5 aylık ve biz ilk kurduğum günden beri halıyı odadan hiç kaldırmadık çünkü emzirme-uyuma dışında en uzun süreyi o oyun halısının içinde geçiriyor...halının üzerine 2-3 tane farklı renklerde oyuncak (ayıcık,top vb)ekledik, bir tane de çekince titreşen bir asılı oyuncak aldık benim bile içine uzanıp oynayasım geliyor :) ki zaten arada bir oğlumun yanına uzanıp ona tutma ve çekmesinde yardım ediyorum...

Maddi gücü yetmeyen arkadaşlar elbette almak zorunda değiller, muhtemelen onlar da kendi çocuklarının oyalanacağı çeşitli oyun ve oyuncaklar icad edeceklerdir. herkes zamanının ve şartlarının elverdiği şekilde büyütecek çocuğunu; nitekim bizler de oyun halılarında büyümedik değil mi :)

Ana kucağı konusunda ben de pahalı oldukları için öyle titreşimli,sallamalı müzikli modellere hiç bakmadım. düz yatabilen ve en az 2 kademeli oturabilen ve oldukça büyük bir ana kucağı aldım (sanırım 60-70tl civarındaydı fiyatı) ilk haftlar zaten sürekli uyuduğundan genelde yatağında yada kucağımda uyuyordu. Amaaa 2. aydan sonra hiç bir odada uzun süre yalnız kalmayı sevmediği için ben de özellikle mutfakta olduğum zamanlar ana kucağına yatırıp yanıma alıyorum hem böylece onu da gözetim altında tutmuş oluyorum...

Bizim oyuncaklarımızın hemen hemen hepsi yumuşak oyuncak denilen cinsten, genelde hayvan figürleri ve toplar... ancak oğlum bu oyuncaklarla sadece ağzına götürmek ve ısırmak için ilgileniyor. bu sebeple çok tüylü olan;kaşı gözü burnu boncuk,pul vs şeklinde olan tüm oyuncakları ve ağzına sığabilecek kadar küçük olanları ortadan kaldırdım. oyuncakları emmezse elini emdiği için geçen hafta sulu dişlik aldım (sanırım bebe-dor markası) buzdolabında biraz soğutup ağzına verdim 2 kere ıssırmaya çalıştı sonra tekrar ellerini ağzına soktu... dişlik ağzına büyük mü geldi yoksa tadını mı beğenmedi anlamadım, belki diş çıkarırken işimize yarar..

benim önereceğim belli bir oyuncak çeşidi ve markası yok ama burada bahsi geçen tüm oyun halısı,dönence aktivite merkezi tüylü oyuncaklar falan hepsi ikeada var; hem fiyatları uygun hem kullanılan malzeme ve boyaları avrupa standartlarında ve bebeklerin tehlikesiz şekilde oynayabileceği şekilde tasarlanmışlar... Ne kadar tehlikesiz desek de her ihtimale karşı çocukları(özellikle küçük bebekleri) gözetimsiz oyuncaklarla yalnız bırakmamak gerekiyor tabi.....

Son düzenleme:
esracığım;
öncelikle şunu söylemeliyim.seni o kadar iyi anlıyorum kİ!!!
benim çevremdeki insanlar,arkadaşlarım vs de aldığım şeyleri lüzumsuz,geçici vs gibi etiketlendiriyorlar.
oysa ki ben bugüne kadar aldığım hiçbirşey için senin de dediğin gibi pişman olmadım:)
oyun halımızı çok seviyoruz biz de.
o beni acaip kurtarıyor.
ömer onun sayesinde dönmeyi 4 aylık olmadan öğrendi.oyuncaklara tutunup popo attıra attıra yer değiştirdi ve sırtüstünden yüzüstüne geçmeyi öğrendi.
kaslarını maşallah çok ii kullanabiliyor vücudunu iyi yönlendiriyor.
ve şuan çevremdekiler maşallah erkenden kendini çok ii yönlendirebiliyor diyorlar.
şimdi oyuncakların faydaları hakkında benimle hemfikir olmaya başladılar:)
ha tabi ki senin de dediğin gibi doğaharikası falan değil:) o olmadan da bebek bunları muhakkak keşfedecekti ama bizim geçiş sürecimizi hızlandırdığına inanıyorum:)
ben ona bir de plygro nun tekmeleme oyuncağını asıyorum ve tamam!':) benimki çıldırıyor:)
bugün de sırtüstünden yüzüstü pozisyona geçip halıdakileri keşfetmeye başladı:) hışırtılı güneşle en az yarım saat ilgilendi:) ağzına sokup tanıdı:) çok sevindim.
bizim bir de playskool un ikili egzersiz arkadaşım oyuncağımız var.
ben ondan da çok memnun kaldım.
artık oyuncağa vurduğunda müzik çıktığını keşfetti ve sürekli figürlere vuruyor.ışıklar müzikler harika.:)
bize tavsiye ettiğin oyuncağı inceledim.çok sevimli:) muhakkkak listeye ekleyeceğim:)
ömerin dikkatini kumaş kitaplar da çok çekiyor.,ben bir tane kendim yapmıştım.şimdi fisher price ın sesli kumaş kitabını almayı düşünüyorum ama daha tam incelemedim:)
gözlük eminim çok yakışmıştır paşama:)
bizimkine de3 çok yakıştı çünkü:)
hatta sokakta durdurup seven ve şaşkın şaşkın bakanlardan biri olan bir teyzenin yorumunu aktarmadan edemeyeceğim'gözlüğüne tüküreyim seniN!!!!!!!!!':))))))))

bebeğin kaç aylık oldu şu an ?:)
bizimki mutfakta pusetinde de durmayınca ben chicco nun mama sandalyesini aldım(uzun araştırmalar sonrasında)
yerde olmak istemiyor.benimle aynı seviyede durmak istiyor.
zaten ek gıdaya da geçiyoruz yavaş yavaş.bugün şeftali suyu ile başladık:) (siz ne zaman başlamıştınız?)
tam yatmasa da mama sandalyesi bayağı yatık pozisyona geçebiliyor.otokoltuğu gibi aynı:)
başta çok sevdi ama oturmaya çalışıyor.yatık durdukça sinirleniyor:)
ömere salıncak almayı düşünüyorum.
hani şu türk usulü:) tenteli salıncaklardan..bir fikrin var mı?
bu arada alakasız olacak ama ben sling yaptım kendime:) hani şu 5 metre dolananlardan var ya:) inanılmaz memnun kaldım.hem belim ağrımıyor,hem yollarda otobüslerde bebek arabasıyla uğraşmıyorum,hem bebeğim çok mutlu,göğsümde uyuyor ben gezerken düşünsene:)
hem de dr uma danıştım kalça gelişimi için en uygun taşıma şekliymiş:)
kısacası çook memnun kaldım.tavsiye ederim.
kangurumuz varrdı o hem benim belimi rhatsız etti hem oğlumun bacakları aşağı sarkıyor .aslında ergobaby alacaktık ama o da çok pahalıydı. slingim ergobaby ile aynı şekilde taşıyor oğlumu,belimi inanılmaz güzel sarıyor ve maaliyeti de bayağı farklı:) ergobaby 230 sling için aldığım esnek pamuklu 5.5 metre kumaş 25 tl:) bir de slingi boyuna 2ye kestm:) 12.5 tl :) 2 sling çıkmış oldu hararetle tavsiye ederim.
bebişine ve sana:)))) sağlıklı huzurlu günler:))))

merhabalar 3 aylık bebeğim için uygun fiyata tiny love tekmele oyna oyun halısı arıyorum. satmak isteyenler haber verirse çok memnun olurum..

Kızlar, benim kizim 5aylik, geç mi kalmışım oyun halısı almak icin ? Kaç aya kadar kullanılabiliyor bu oyun halıları? Simdi alsam kullanabilir miyiz?

Back
X