• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öz kız, ve Gelin ayrımı

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
29
Esimin ailesi her seferinde kızım yavrum diye konusurlar fakat asiri ayrimcilar. Basindan anlatiyim bunlar ilk istemeye geldiklerinde benim ailem esimin maasini ve durumunu sormadan bunlar gelinimize herseyi yapicaz 100bin birikimimiz var dediler. 4 tane bilezigi kavga dovus cikartarak aldirlar. Evlendik esime bilezikleri bozma konusunda aklina girdiler. Kendi kizlari nisanlandi 5 tane bilezigi erkek tarafina aldirdilar. Biz gurbetteydik esimin ailesi masraf yapmasin diye memleketlerine esya bakma olsun kiayafet alisverisi olsun devli ayaklarina gittik fakat sadece koltuktakimlarimi sectirdiler. Geri kalan esyalarimi kendi zevklerine gore aldilar ama hic sorun cikarmadim. Evlendikten sonra bileziklerimin borcuna kadar ödedik. Suan nisanli kizina evlenmesine 1 sene var iken damata esyalarini simdiden alsin evlenince borc kizlarina borc olmasin nisanliyken damata odedtircekler. Bende ddmki gorumcem calisiyor isten izin almasa babamla damat gider alir beyaz esyalari. Kaynanam ordan atladi kizim gormeden olmaz zevkine gore alicak dedi. Benimde zoruma gitti , ama bende gormeden aldim siz sectiniz ddm. Ordan kayinbabam kizarak. Kendinle niye kiyasliyon sen uzaktaytin! Dedi. Bunun gibi bir suru olay. 6 tane gorumcem var esim tek oglan kaynanamlarla cok guzel anlasirken gorumcemin doldurusuyla bize tavir alirlar, kaynanamin kis hazirliklari olsun arada misafir gelse gider yardim ederim ama ozel olarak gitmemi bekliyorlar bunuda gelip yuzume konustular bende ihtiyac oldugunda gidiyorum zaten ozel olarak temizlikci tutun ozaman ddm bunu herkese yaygara etmisler etrafim beni kötü biliyor. Cunku milletin icinde kizim yavrum havada ucusuyor herkes esimin ailesini iyi , beni kotu biliyor. Gorumcemin kaynanasi koyde oturuyor. Gorumcem sehirde oturcak senede 1 kaynanasina anca gidermis, kadinin yuzune benm kizim isten gucten anlamaz bahceye sakin sokma . Ben kaynanamin ekmegini yaparim. Benim yanimda kizinin kaynanasina benim kizim ekmek yapamaz alarjisi var diye konusuyor. Ki bende sehirde buyudum ama esimin ailesine ayak uydurmaya calistim kendimi hic yuksekten gostermedim. Ama bunlar benm zoruma gidiyor. Esimin parasini kendilerini acindirarak alirken. Kizlarina evlennce borc cikmasin diye simdiden damada herseyini aldiriyorlar. Benim esimde ailesini iyi biliyor gözünü acmiyor. Cunku ailesi kendini cok iyi acindiryor. Bu arada yakin oturuyoruz onceden 2 gune giderdim millete gelin 10 gunde geliyor diye yalan yanlis konustular yuzumede oglumuzu sen gondermiyon gelip gitmiyon dedikce. Bende haftada 2 anca gidiyorum. Suanda kaynanam kizimin kaynanasi kòyden kisligini yapar masraflari olmaz diyor. Banada 700tllik alisveris yaptigi gun 2 tane makarna getirmis cam sakizi coban armagani diye. Sorun makarna degil ama biraz empati yaparak yorum yapin hanimlar. Artik hersey zoruma gitmeye basladi. Sesimi cikartamiyorum. Bu sefer saygisiz diye millete yaygara ediyirlar. Napicam bilemiyorum allaha havale etmekten baska carem yok

Üzgünüm ama zamanında ayık olacaktınız.
Kimse al bu senin hakkın demiyor, söke söke alıyoruz. Kendine acımazsan elin kadını mı seni kollayacak?
Şu saatten sonra da yapacağınız çok bir şey yok. Mesafe koyun.
Görümceniz siz kötü şeyler yaşıyorsunuz diye aynı şeyleri yaşamak zorunda değil.

Üzgünüm ama zamanında ayık olacaktınız.
Kimse al bu senin hakkın demiyor, söke söke alıyoruz. Kendine acımazsan elin kadını mı seni kollayacak?
Şu saatten sonra da yapacağınız çok bir şey yok. Mesafe koyun.
Görümceniz siz kötü şeyler yaşıyorsunuz diye aynı şeyleri yaşamak zorunda değil.
Bahsettigim Gorumcemi seviyorum insallah mutlu olur
Ama ailesinin yaptigi ayrimciliklar zoruma gidiyor

Bu aile size bi koli hazırlasa tüm yiyecek ihtiyacını biz karşılıyoruz derler bunu duyunca daha çok zorunuza gider. Ne yapsınlar ne söylesinler. Maddi bekletinizi sıfıra indirmeden mutlu olamazsın

Sesinizi çıkarmadan kötü oluyorsanız ellemeyin kötü siz olun ama kendimizi kullandırmayın insanlar herşeyi der kimseye yaranamazsınız o yüzden kendinizin kıymetini bilin uzak durun bence ve mümkün olduğunca işinize kariştirmayin.Siz dünyalarıda serseniz kötü bilmek isteyene kötüsünüz.

Bu düpedüz bencillik, haksızlık daha bir sürü yazarım!

Bu benim için kul hakkıdır! Kendi kızları olunca karşı taraftan istenir de istenir aman kızım rahat etsin içine sinsin kızımın vs ama gelin alindiysa o b.k yemiş adı gelin ..
Tahammül edemedigim kendilerinde hiç hata yoktur boylelrin gelin surat asarsa laf ederler... kendi kızları yapınca kızına haksızlık yapılmış olur.

Bu dar beyinli beyinsizler değişmez... lanet olsun çok sinirleniyorum .

Ya niye bu kadar bastan herseylerine he diyorsunuz sonra doluyor insan bastan çatır catir konusacaktiniz ne olacaksa o zaman olacakti ya duzeleceklerdi yada keyifleri bilir sende bu kadar yipranmazdin........
Burada sabirli kadinlari gördükçe nasil bu kadar anlayışlı oluyorsunuz anlamiyorum..
Benim kv 1 söyler ben 5 söylerim isine geliyorsa...

Vakti zamanında yaman olacaktınız. Istediginiz herseyi aldıracaktınız ve kendiniz sececektiniz zevkinize gore. Siz kullancaksiniz kimse karisamaz
Kayinbaba ile neden bu kadar yuzgoz olmussunuz onu anlamadim,ordan atliyor cevap veriyor.
Bir de kaynanaya haftada 2 kez gitmekte fazla bile ne gerek var yani. Millete de ne derlerse desinler yobaz bencil tipler bunlar bosver yerinde olsam muhattap bile olmam olan olmus zaten eskiyi geriye getiremezsin

Niye oz kizlarindan ayirmasin ki. Yani suan 8 aylik bir bebegim var kimsede yerini tutmaz. Dunyayi ona sererim. Banane gelinden.
Ama insan kızına istediği esyalari sectirirken gelinine kv secmesi doğru mu bu hakka girmek degil mi ?
Elbette kızın gibi sevemesin ama Adil olmak gibi vicdanı bi durum vardir yahuuuuu....

Ya niye bu kadar bastan herseylerine he diyorsunuz sonra doluyor insan bastan çatır catir konusacaktiniz ne olacaksa o zaman olacakti ya duzeleceklerdi yada keyifleri bilir sende bu kadar yipranmazdin........
Burada sabirli kadinlari gördükçe nasil bu kadar anlayışlı oluyorsunuz anlamiyorum..
Benim kv 1 söyler ben 5 söylerim isine geliyorsa...
Basta cok iyiydik. Aile yapilari biraz farkli. Ben cok rahat buyudum benim ailem biraz acik sozluler ve birbirimize kizsakta kussekte ailemizde bir samimiyet vardi. Esimin ailesi biraz bencil. Gelir gider kaynanamin kpederin elini operiz kayinbaba dusuncesini soyler mesela kizlari falan dusuncesini hakli bulmak zorundalar cunku kimse babasinin karsisindan konusamaz. Kizlari konsere gider gexer tozar biz gidince. Konser kotu bir yer sen babanin evinde konsere mi gidiyodun derler. E kizlarinda gidiyor diyince onlarin esi kòtù kafa dagitmaya gidiyir benim kizim. Boyle bir zihniyette insanlar

Ama insan kızına istediği esyalari sectirirken gelinine kv secmesi doğru mu bu hakka girmek degil mi ?
Elbette kızın gibi sevemesin ama Adil olmak gibi vicdanı bi durum vardir yahuuuuu....
Inanin bana karsi iyi olsun ben bunu asla sorun etmem buzamana kadar sesimi bile cikwrmadim. Sadece kizlari arasinda ayrimciligi gordugumde konustum. Ondada susturdular

Siz baştan her şeye tamam dediyseniz şimdi tabi ki zorunuza gider. Neden bu kadar pasifsiniz anlamıyorum kayınvalidenize de 2 günde bir gitmek zorunda mısınız anlamıyorum sesiniz çıkmazsa daha çok zorunuza gider. Kendi kızlarıyla tabiki gelin bir değil nasıl kendi annemiz ile kayınvalidemiz bir değilse bu da böyle bir şey.

Kendi kizlarina tabii oyle davranacaklar bu normal de sana nankörlük ediyorlar .Sevgi kiyaslanamaz evet ama adil davranmak gerek .

• Beğen
Reactions: The
Vakti zamanında yaman olacaktınız. Istediginiz herseyi aldıracaktınız ve kendiniz sececektiniz zevkinize gore. Siz kullancaksiniz kimse karisamaz
Kayinbaba ile neden bu kadar yuzgoz olmussunuz onu anlamadim,ordan atliyor cevap veriyor.
Bir de kaynanaya haftada 2 kez gitmekte fazla bile ne gerek var yani. Millete de ne derlerse desinler yobaz bencil tipler bunlar bosver yerinde olsam muhattap bile olmam olan olmus zaten eskiyi geriye getiremezsin
Ailem hep engelledi aman kziim bosver sorun cikmasin. Hala o kafadalar aman kizim sen sus karsilik verme allah goruyor diyorlar.

Bu takintinizdan kurtulmaniz gerekiyor artik
Konunun basini okudugumda devam etmiyorum zira ezberledim artik
Kendinize cok buyuk zarar veriyorsunuz , bu kadar kin ile yasanmaz daha genceciksiniz , yapmayin bunu
Kendiniz beceremiyorsaniz psikolog destegi alin

Basta cok iyiydik. Aile yapilari biraz farkli. Ben cok rahat buyudum benim ailem biraz acik sozluler ve birbirimize kizsakta kussekte ailemizde bir samimiyet vardi. Esimin ailesi biraz bencil. Gelir gider kaynanamin kpederin elini operiz kayinbaba dusuncesini soyler mesela kizlari falan dusuncesini hakli bulmak zorundalar cunku kimse babasinin karsisindan konusamaz. Kizlari konsere gider gexer tozar biz gidince. Konser kotu bir yer sen babanin evinde konsere mi gidiyodun derler. E kizlarinda gidiyor diyince onlarin esi kòtù kafa dagitmaya gidiyir benim kizim. Boyle bir zihniyette insanlar
Oyyy oyyy zihniyete bak ...
Üyveye etme özde bulursun... geline etme kızında bulursun..... demiş atalarımız.

Inanin bana karsi iyi olsun ben bunu asla sorun etmem buzamana kadar sesimi bile cikwrmadim. Sadece kizlari arasinda ayrimciligi gordugumde konustum. Ondada susturdular
Valla ben olsam oyle sorun ederimki..
Düğünden 10 gun once esim geldi annemler sana set alacaklar dedi... bende kendilerine mi alacaklar dedim yooo sana dedi... ben secersem ben takarim anan seçerse anan takar haberin olsun demiştim....
Gittim kv hic karismadi ;))

Ailem hep engelledi aman kziim bosver sorun cikmasin. Hala o kafadalar aman kizim sen sus karsilik verme allah goruyor diyorlar.
Bak ama ben bu "aman kızım " olayina cok karşıyım. Burada suçlu senin annen.
Anneler pısırık kızlar yetiştiriyor. Senin icin demiyorum yanlis anlama ama oyle
Benim annemde aman kizim,bosver kizim,sus kizim annemle bekarken cok kavga ederdim ben biraz şer im haksizliga gelemem kendimi ezdirmem cenem kuvvetlidir tuttugumu kopariririm. Daha bebekken bir cocugun elinden sandavicini alıp yemişim. Babam bana vahsisin sen der.
Anneler böyle yapiyorlar sonra kizlar evlenince boyle üzülüyorlar. Ben annemi dinlesem ohoooooo esim benim afedersin ama kafami ezerdi. Hepsi ezerdi disimi gösterdim ben
Icinde kalan bisey oldumu? Dugun kina esya bohca vs konusunda
Boyle seylere inan ki üzülüyorum
Hani o an ses etmiyorlar sonradan icinde kalıyor yani ihtiyacın oldugundan mi degil ama hersey zamaninda guzel zamani geriye donduremiyorsun herkes ister altın guzel esya vs yalan mi bide varken yapmamalari cok ayıp ya kaynanan bence biraz edepsiz dünürüyle ne biçim konusuyor benim.kizim soyle boyle. Sorduk.mu? Derler adama

Back
X