canim ben bir ing kursunda ogretmenilik yapiyorum. endiselerini cok iyi anliyorum. benden sana birkac tavsiye:
ingilizcede ozellikle elementary seviyesi cok onemli bir seviyedir. 70-80 ders saati yeterli degildir. ama kurslar sizin cabuk bitirme endisenizi bildikleri icin 80 saatte bir kur atlatirlar.siz de gercekten pre-intermediate, intermediate ya da upper oldugunuzu sanirsiniz. ama malesef olmazsiniz. bu cok aci birsey ama ogretmen olarak bu sistemi degistirmemiz mumkun deil. sadece ogrencilerime bu 80 saatte verebilecegimin en iisini vermeye calisiorum. ama bence 80 saat isi cok ticari. cunku ogrenciler genellikle kpds, uds veya toefl icin geliorlar ve bu sinavlarin kursuna baslamalari icin en az intermediate seviyesinde olmalari gerekiyor. boyle olunca kisa suren kurlar islerine gelior. ozel kurs isine gelince, buldugun arkadasin ozel kurs icin oyle bir ucret istemis olmasi normal. yani 5 ytlye kimse kimseye ozel ders vermez canim malesef. ama sen soyle yapabilirsin. kursa bir kurluk yazilirsin aldigin verime gore devam edersin. sinif ortami ogrenme acisindan ise yariyor genelde. hazirana kadar bitmesi gerek diyorsun ama istedigin seviyeye gelemeyebilirsin. buna da hazirlikli ol. boyle 6 ayda ingilizce problemi cozulmus olsaydi canim insanlar hala kursa gidior olmazdi. gercekci olmak lazim. ingilizce her yabanci dil gibi cok buyuk ozveri ister. dersanede 4 saat ders yapiorsan senin evde 5 saat calisman lazimki sicrayarak ilerleyesin.
buarada merak ettim, sinava fln mi girceksin neden haziran? yoksa sadece mezuniyetinden once bitirmek mi istiyorsun? bir de hangi kurstan fiyat aldigini ve kursta size hangi kitabi okuttacaklarini soylersen biraz daha yardimci olabilirim.
sevgiler...