• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel Eğitim Ö

Özel gereksinimli çocuğum için devlet mi özel okul mu tercih etmeliyim?

• Devlet okulu

• Özel okul

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Annelik26

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Herkese merhaba,

Özel gereksinimli çocuğum için okul arayışındayım. Kendi deneyimi olan ya da tanıdıklarından veya çevresinden duyduğu kadarıyla devlet okulu mu özel okul mu sizce daha uygun olur? Biliyorum bütçe meselesi tabii ki önemli ama ben daha çok öğretmen ve diğer öğrencilerin ilgisi ve genel yaklaşımı, anlayışları, tutumları açısından soruyorum. Fikrinizi, yorumunuzu paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Çocuğunuzun tanısına bağlı. Eğer düzeyi hafifse (kaynaştırma ise)özel okulda daha iyi olacağını düşünüyorum.
Ağır düzeydeyse davranış problemi varsa devlet olulunda özel eğitim sınıfı öneririm.

Herkese merhaba,

Özel gereksinimli çocuğum için okul arayışındayım. Kendi deneyimi olan ya da tanıdıklarından veya çevresinden duyduğu kadarıyla devlet okulu mu özel okul mu sizce daha uygun olur? Biliyorum bütçe meselesi tabii ki önemli ama ben daha çok öğretmen ve diğer öğrencilerin ilgisi ve genel yaklaşımı, anlayışları, tutumları açısından soruyorum. Fikrinizi, yorumunuzu paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
Özel eğitim yeni bi alan ve hala mezunu az çoğu alan mezunu da devlette çalıştığı için devleti öneririm. Öğretmenler kadrolu mu araştırırsanız iyi olur. Özelde genelde alan mezunları çalışmıyor farklı branş öğretmenleri çalışabiliyor. Özel eğitim lisans mezunları daha çok devlete atanmış oluyor. Ha devlette Sınıf mevcutları da az oluyor genelde ama sınıf arkadaşları vs biraz şans işi olur problem davranışı yoğun olan bir çocuk da o sınıfa düşebilir ama aynı sorun özelde de olabilir. Ben devletteyim öneririm devleti. Dediğim gibi özel eğitim mezunu olmayan, ücretli çalışan öğretmenler bilinçsiz ve tecrübesiz olabiliyor özel çocuklara karşı. ( çok iyiler de var onları tenzih ederim) Bu arada ben bunu özel eğitim sınıfı olarak algılayıp cevap verdim ama kaynaştırma ise de eğer sınıf mevcudu az olsun, daha çok sakinlik arayan bi çocuğum var derseniz özel iyi olabilir ama yine alan mezunu öğretmen çalışma ihtimali devlette daha yüksektir. Devletteki sınıfçılar yaşlı ama tecrübeli oluyor.

Back
X