• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel günlerde çalışmak. .

Anestezi galiba. Yerinizde olsam yalnızca nöbet çalışırdım. Aylıklı değilde nöbet başına para alırdım. Hem daha az çalışırsınız hem de işsiz olmazsınız. Az nöbet tutarsınız, az para alırsınız ama iyi bir iş bulana kadar sizi idare eder. Hakkınızda hayırlısı olsun.

ya
Günaydın hanımlar.

Uzun bi arayıştan sonra kendime çok şükür bi iş buldum. 10 gündür de çalışıyorum. Şartları ağır ama yine de şükür diyorum.

Günlük 11 saat çalışma, sadece pazar tatil, cumartesi de full 11 saat çalışma. . Asgari ücret + yemek veriyorlarmış.

Neyse bunları kabul ederek girdim. Çünkü başka şansım yoktu. Hatta yemek parasını sonradan öğrendim.

Geçenlerde diğer çalışanlardan duyduğum bir şey canımı sıktı. Yılbaşı resmi tatilinde çalışacakmışız. Ben en azından onlarda biraz kendime gelirim diyordum. Herkes 5' er saat çalışacak o resmi tatilde. Ben de gideceğim 5 saat. . Öğrendim ki bu 5 saat mesai parası olarak verilmiyormuş. Sorumluya sorduğumda ise ''senin kendi normal mesai saatinde geleceksin. Nöbet değil ki bu'' dedi. . Hatta bayramlarda 24' er saat nöbet tutturup da para dahi vermiyorlarmış. Onu ilk geçen bayramda vermişler.

Bi de sinir olduğum şu oldu, bunları sorguladım diye "Patron para işlerinin sorgulanmasını hiç sevmiyor" lafını dahi duydum. Çalışanım diye koyun gibi güdülmeye mahkumum sanki. . Ben de işçiyim ve haklarım var.

Benim bildiğim özel günlerde çalışınca ekstra para alınır.

Bu nasıl şey ben anlamadım.
yani bayan oldugun icin saatler uzun dicem ama esimde günde 14 saat calısıyo hatta cogunlukla 16 bile cumartesi zaten her yer calısıyo esimin bayram izinleride 2 gündür net özel günler 23 nisan 19 mayıs vs vs lerde calısır ama tek fark mesai alır sen o paraya her yerde aynı isi bulursun zaten cok mecburu degilse

Anestezi galiba. Yerinizde olsam yalnızca nöbet çalışırdım. Aylıklı değilde nöbet başına para alırdım. Hem daha az çalışırsınız hem de işsiz olmazsınız. Az nöbet tutarsınız, az para alırsınız ama iyi bir iş bulana kadar sizi idare eder. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çok teşekkür ederim. Evet anestezistim. . Keşke öyle işler olsa. Nerdeee. Mesleğime bi ayak basabilsem gerisi gelecek ama iş yok maalesef. .

ya

yani bayan oldugun icin saatler uzun dicem ama esimde günde 14 saat calısıyo hatta cogunlukla 16 bile cumartesi zaten her yer calısıyo esimin bayram izinleride 2 gündür net özel günler 23 nisan 19 mayıs vs vs lerde calısır ama tek fark mesai alır sen o paraya her yerde aynı isi bulursun zaten cok mecburu degilse

Maalesef mecburum Limoncu :(

kanunen zaten fazla mesai yapıyorsunuz haftalık 45 saatin üzeri çalışmalar fazla mesaidir ve saat başı ücretinizin yüzde elli fazlası her fazla çalışılan saat için size ödenmelidir. ayrıca resmi tatil-dini bayramlar-resmi bayramlarda da çalışma varsa yine bu günlerin ücretinin işverence ödenmesi gerekir. olur da seneniz dolduktan sonra işten çıkamayı düşünürseniz ama tazminatlarınızı alamazsanız, ya da yine seneniz dolduktan sonra haksız yere işten çıkartılırsanız bence bir dava yoluna falan gidin baya bi mesainiz çıkar.
şu anda da dilerseniz sgk'ya şikayet edebilirsiniz alo 170'ten ulaşıp isminizi vermeden durumu şikayet edebilirsiniz. işverenin kulağına giderse sıkıntı olabilir o yüzden isminizi vermeyin zaten gerek de yok.

evet para almak zorundasınız
ama resmı tatıllerde calısma yapamazsınız
tabıkı otel veya hastanede calısmıyorsanız

Hani şartlar iyi olsa 5 saat tolere et denir ama zaten günde 11 saat çalışmaya asgari ücret alınıyormuş. Ctsi de full olunca tadından yenmez.
Ama ihtiyacın da varmış. Bu çaresizlik çok kötü.
İnsanları bu hale getiren sorumlular bir görseler ne şekilde para kazanıyor orta direk, öyle oturduğun yerden 2 yılda emekli olunmuyor.

Back
X