özel oturmalarda torunu istemeyen kv

1 Orası devlet dairesi değil.Dini bilgiler vermek için illa üniversite okumalarına ,doktora yapmalarına gerek yok.İ 2Bir öğretmen özel hayatı kötü diye ,anlattıklarını boş görebilir ,dersinizi çalışmaz mısınız 3Konu sahibinin kvsi dayatma yapmamış.Dayatma yapsa direk çocukla gelmeyeceksin dememiş 4 İlkokul mezunlarını hor görmeniz,onları cahil görmeniz çok yanlış.

Saldirgan cevap yazmaniza hic gerek yok, 1,2,3,4 diye maddelendirince de daha ikna edici olmuyor soyledikleriniz !
Benim anlatmak istedigim , degindigim noktanin yanindan bile gecmemis ve anlamamissiniz. Onyargili diye bahsettiginiz sahsima karsi asil onyargili davranan sizsiniz bence.
Burda sizi suclayamiyorum cunku toplumda insanlarin statuleri, dis gorunusleri, yaptiklari mesleklere dayanarak cikarim yapmak, hayat sekilleri, birtakim degerleri hakkinda, yapabilecekleri ve yapamayacaklari seyleri bilmeden etmeden insan hakkinda hayati hakkinda fikir sahibi olmak cok yaygin.
Cunku insanlar tuttuklarim takimdan yaptiklari ise , gittikleri marketten , hesap actiklari bankaya dinledikleri muzikten, esarplarini baglama sekline vb. kadar her alanda kategorize edilip belli bir kefeye sokuluyor.
Siz etrafinizda burnu bir karis havada 1-2 diploma sahibi yada onemli bir koltuk sahibi olupta babasini tanimayan insanlar gormeye cok alismis olabilirsiniz, ki ne yazikki turkiye evet gercekten o tarz insani degerleri dusuk kisilerin oldugu bir yer.

Neyse benim konuda elestirdigim nokta bambaska bir nokta sizde bunu kavrayamamissiniz. Zaten insanlarin meslek ve egitim durumlarina gore kategorize edip deger veren bir yapim olsaydi, tamamen kimlik ve statulerden siyrilmis bir sekilde sadece kadin kimligimizle paylasim yaptigimiz bir ortamda bulunmaz insanlarin soylediklerine ne olduklarindan bagimsiz olarak kulak vermezdim.

Aslında gayet güzel söylemiş de önceden rica etmesi gerekirdi bunu.

Katılmak istiyorsanız 1 saat kısa bir süre zaten.

O kafayla sohbet mi yapıyor bir de?
Eminim kul hakkından girip Allah korkusundan çıkıyordur.

Saldirgan cevap yazmaniza hic gerek yok, 1,2,3,4 diye maddelendirince de daha ikna edici olmuyor soyledikleriniz !
Benim anlatmak istedigim , degindigim noktanin yanindan bile gecmemis ve anlamamissiniz. Onyargili diye bahsettiginiz sahsima karsi asil onyargili davranan sizsiniz bence.
Burda sizi suclayamiyorum cunku toplumda insanlarin statuleri, dis gorunusleri, yaptiklari mesleklere dayanarak cikarim yapmak, hayat sekilleri, birtakim degerleri hakkinda, yapabilecekleri ve yapamayacaklari seyleri bilmeden etmeden insan hakkinda hayati hakkinda fikir sahibi olmak cok yaygin.
Cunku insanlar tuttuklarim takimdan yaptiklari ise , gittikleri marketten , hesap actiklari bankaya dinledikleri muzikten, esarplarini baglama sekline vb. kadar her alanda kategorize edilip belli bir kefeye sokuluyor.
Siz etrafinizda burnu bir karis havada 1-2 diploma sahibi yada onemli bir koltuk sahibi olupta babasini tanimayan insanlar gormeye cok alismis olabilirsiniz, ki ne yazikki turkiye evet gercekten o tarz insani degerleri dusuk kisilerin oldugu bir yer.

Neyse benim konuda elestirdigim nokta bambaska bir nokta sizde bunu kavrayamamissiniz. Zaten insanlarin meslek ve egitim durumlarina gore kategorize edip deger veren bir yapim olsaydi, tamamen kimlik ve statulerden siyrilmis bir sekilde sadece kadin kimligimizle paylasim yaptigimiz bir ortamda bulunmaz insanlarin soylediklerine ne olduklarindan bagimsiz olarak kulak vermezdim.

Benim amacım da asla saldırganlık değildi. En ufak meselelerde dahi okumamış insanları cahil gözüyle görülmesi. Önceki mesajınızda bu tarz kadınlar derken kişiliklerini bilmeden önyargılı davranan sizsiniz

Ne söyleseniz haklısınız konu sahibi kv aslında önce kendi torunundan veyahutda sizdende rahatsız oluyor demekki kızım sana söylüyorum gelinim sen anla demek istemiş .....:KK43:

Benim amacım da asla saldırganlık değildi. En ufak meselelerde dahi okumamış insanları cahil gözüyle görülmesi. Önceki mesajınızda bu tarz kadınlar derken kişiliklerini bilmeden önyargılı davranan sizsiniz

Ben A AtomicGirl 'ün ne demek istediğini anlıyorum hanımefendi.
Öncelikle şunu netleştirelim bence,konuyla alakası yok özür dilerim konu sahibinden
ama sizin "orası devlet dairesi değil,dini bilgiler vermek için doktoraya gerek yok" dediğiniz alan "DİN"
Yani yanlış doktor candan yanlış hoca dinden eder diye bir laf vardır.
Herkes yarım yamalak bilgisiyle hoca kesiliyor bu ülkede ve ben bundan çok rahatsızım.
Din,doğru kaynağından yani Kur'an-ı Kerim'den öğrenilir,Kur'an okumak için bir araya geliniyorsa ne güzel ama sohbet dediğiniz şey ne idüğü belirsiz takiyyeci hocalarının sözlerini etrafa empoze etmek için fırsat kollayan insanların yaptığı bir şey.
Bu nedenle böylesi ortamlar insanların yanlış bilgilenmesine sebep oluyor ve bu da virüs gibi yayılıyor.

Yerinde olsam gitmezdim
Çok elzem durumlar dışında çocukların birine emanet edilmesini doğru bulmuyorum
Kaldı ki senin evladın çok ufak daha, yakın akraba bile olsa bırakılacak yaşta değil

Ben A AtomicGirl 'ün ne demek istediğini anlıyorum hanımefendi.
Öncelikle şunu netleştirelim bence,konuyla alakası yok özür dilerim konu sahibinden
ama sizin "orası devlet dairesi değil,dini bilgiler vermek için doktoraya gerek yok" dediğiniz alan "DİN"
Yani yanlış doktor candan yanlış hoca dinden eder diye bir laf vardır.
Herkes yarım yamalak bilgisiyle hoca kesiliyor bu ülkede ve ben bundan çok rahatsızım.
Din,doğru kaynağından yani Kur'an-ı Kerim'den öğrenilir,Kur'an okumak için bir araya geliniyorsa ne güzel ama sohbet dediğiniz şey ne idüğü belirsiz takiyyeci hocalarının sözlerini etrafa empoze etmek için fırsat kollayan insanların yaptığı bir şey.
Bu nedenle böylesi ortamlar insanların yanlış bilgilenmesine sebep oluyor ve bu da virüs gibi yayılıyor.
Size hak veriyorum.Bende o ortamlara gidiyorum.Ama seçiciyim Her hocayım diyene zaten itibar etmiyoruz.Ben elinde kitapla kaynak gösterilerek yapılan sohbetler dinleniyor.Evimdede araştırıp okuyorum.Sizin dediğiniz kişilerden zaten elektrik alınmıyor.

Yerinde olsam gitmezdim
Çok elzem durumlar dışında çocukların birine emanet edilmesini doğru bulmuyorum
Kaldı ki senin evladın çok ufak daha, yakın akraba bile olsa bırakılacak yaşta değil

ben bu forumda okuduklarimdan sonra amca dayi kuzen dede ebe vs.. hangi yasa gelirse gelsin yavrum,guvenenem sanirim yalniz birakmaya :KK43:

Iyi gecler hanimlar,

Bugün kafama takilan sorunu yazmadan rahat uyuyamicam. Bu yüzden simdi yazma geregi duydum.

Kv'dem kendi evinde her Hafta Sohbet düzenliyor 45 dakika boyun 5-10 genc kizlarla anlatiyor soru cevap seklindede oluyor. Ve bastan kvdem banada gelmemi teklif etti bende gittim mecbur cocugumla cünkü birakacak kimsem yoktu bu yüzden kimseyede birakmaya niyetim yoktu cünkü öyle döken sacan mizmizlayan huysuz bir cocuk degil. Gayet sakin ortamlarda olmayi seven ve benide dinleyen bir cocugum var cok sükür.Cocuk icinde bisey dememisti zaten. Neyse birkere gittikten sonra dedi zümracim istersen sen sohbete gelince dedesi baksin. Bende dedimki aslinda gerek yok ama arada istisnai durumlarda olabilir. Tmm dedi. Dünde tekrar sohbet oldu. Benim cocugum disinda 1 bebek daha vardi annesi cagrildigi icin bebisinle geldi. Sonra kvdem herkese sordu cocuklardan rahatsiz olan varmi? Dikkatiniz dagiliyormu? Oluyorsa söyleyin vb sözler. Ve bunu 2-3 kere tekrarladi!!! Sonra dedi neyse zaten arada birakabildikleri zaman anneler cocuklari birakirlar babalarina. Arkadasta dedi hep birakamamki esim calisiyor sonra birsey demedi kv. Velhasil anladimki cocuklardan rahatsiz olan kendi ama bunu acik acik ifade edemiyor ve kizlari araci olarak bunu bu sekilde ifade etmeye calisiyor. Acikcasi ben bozuldum cünkü cocugum dedigim onun torunu. Inanin baska yerlere gittigimde herkes cocugunla gel diyolar yeterki sen gel fln yasyabanci kisileri yani ki öylede olmasi lazim cünkü oglum daha 2 yasinda. 14 yasinda degilki evde birakasin annesine muhtac bir cocuk bu yani. Ve bastan cagirmasaydi o zmn cocuklu annleri. Madem bastan cagiriyorsun o zmn cocuklari almayin demeye hakkin yok. Ya cagir yada cocuklari istemiyorsan hic cagirma!Siz ayni durumda olsaniz napardiniz? Tepkiniz ne olurdu kv'ye? Aslinda özünde gercekten zararsiz iyi biridir neden böyle yapti anlam veremedimde..
ben olsam gıtmem .. ne demek benım cocugumu ıstemıyorsaa bende gıtmem .. nett

Oyle demese iyi olurmusda belki cocugunuz zannettiginiz gibi sakin degildir.

Kizlar bugün Kv gittim. Normal bisey olmamis gibi davrandi. Sonra ben actim konuyu: Anne yanlis anlamani istemem ama ben senle bir mevzu hakkinda konusmak istiyorum dedim. Buyur kizim diyince söyledim iste o gün Sohbette yaptigini dogru bulmadigimi ve buna gücendigimi belirttim. Ve cocugumu bu yüzdende kimseye birakmayacagimi belirttim. Ha illa cocuksuz olsun istiyorsan o zaman bunu bastan söylemeliydiniz. Veya hic davet etmeyip gencler arasinda yapacagiz diyebilirdiniz. Bide sen bana hep cocuklar olsun gelsin yeterki siz gelin derdin birden böyle ters tepki yapman ve cocuklar sizi rahatsiz ediyormu diye yanimda 3-4 kere bunu kizlara sorman bana hic uygun gelmedi. Ben gelmemeye karar verdim baska yerlerdede beni cocugumla kabul eden cok böyle ortamlar var dedim ki öylede zaten. Sonra basladi yok kizim sen yanlis anlamissin ben rahatsiz olmadim sadece kizlarin olabilecegini düsündüm. Bende dedim ee sana birseymi dediler? Hayir diyor. Madem öyle dedim neden habire onlara sorup duruyorsun rahatsiz olup olmadiklarini? Öyle bir sordunki cocugum sanki dolap üstlerinde koltuk tepelerinde geziniyor cocuk oturup boya yapiyordu. Böyle bir durumda sorman cok tuafima gitti dedim. Sonra eveleyip gevelemeye basladi ben siz Evlilere baska Sohbet ayarliyim felan fistan. Dedim zahmet etme bosuna baska sohbetler var zaten cocukla beraber gidebilecegim zaten bos duran biride degilim dedim. Sonra dedi ay öyle anlamani düsünmeni istemem ben onun babaannesiyim neden rahatsiz oliyim. Bende dedim bosver siz kendi aranizda yapin dikkatiniz dagilmadan. Öyle konu kapandi. Ohhh iyikide söylemisim icimde kalirdi yoksa

Evlilere sohbet ayarlamak nedir ya? Guzel kardesim oturun 45 dakika boyunca meal okuyun kendiniz tefekkur edin...

Cocugumun istenmedigi ortamada gitmezdim...

Bakin ben bu tarz hanimlardan cok gordum , ve tr ye her gittigimde de gormeye devam ediyorum. Mevlid okumadir, Yasin gunleridir, Hatim toplantilaridir bunlara saygimiz sonsuz annemde katilir zaman zaman. Ama is sohbete gelince evet isterseniz onyargili diyebilirsiniz bana ama orda isler o kadar masum degil hanimefendi. Disaridan bakipta yargiladigimida sanmayin, bizzat kendi ve esimin ailesindeki bazi kisilerden, yakinlarimdan gorduklerime dayanarak, bizzat turkiyenin dogusundan,batisina, ic anadolusuna kadar il il gezdigimiz ve her gittigimiz yerde apartmanda mahallede o tarz ortamlari gorup bildigim icin konusuyorum.
Illaki dogru birseyler yapan yokmu iclerin evet vardir ama cogunlugu ne yazikki dini istismar ederek icinde bulunduklari toplumda yer statu edinmeye, icinde bulunduklari grubu manipule etmeye yonetmeye uzerlerinde etki birakmaya calisan insanlar, ''hoca hanimlar'' ''abla lar'', artik ne derseniz deyin.
Bakin size en son duydugum gercek yasanmis bir olayi soyluyorum ve siz ne demek istedigimi daha iyi anlayin diye, uzak aile mensuplarimdan bir yasli hanim 65 yaslarinda duzenli olarak gider bu tarz sohbet ve toplantilara, ve bana bize bu yil su partiye oy verilecek dediler ona verdik diyor, kendisine sorsaniz baskasina verirmis aslinda ama emir gelmis yapacak birsey yokmus.

Maksadim burada bu tarz bir tartisma baslatmak degildi, insanlar istediklerini yaparlar istedikleri gibi yasarlar, sadece konu sahibinin kendini otorite tayin etmis bir kadin tarafindan madur edilmis olmasina sinirlendim o kadar.
Şu söylediklerinize katılmakla birlikte
Bir şeyi belirtmek isterim ki
İlk yorumunuzdaki saldırgan üslupla üstteki yorumızdaki yapıcı ve açıklayıcı üslup arasında
Çok fark var..
Yine de ne demek istediğinizi anladım..
Fakat siz de bilirsiniz, bu tarz konular öyle bodoslama dalınıp fevrileşecek konular değil..
Sizin kıymet vermediklerinize, başkaları çok kıymet veriyor.
Yapacak bir şey yok..

Konu sahibi bence dedeyle vakit geçirmek çocuğunuza da iyi gelir.
Bu konu için olmasa bile farklı bir zamanda dede torun bağına takviyede bulunmak iyi bir fikir olabilir :)

Back
X