- Konu Sahibi yixgxitimmm
-
doğum öncesi 4 doğum sonrası 4 hafta olmak üzere 8 hafta ücretli izin aldım ben raporum 15 nisanda bitiyor maaşları ssk ödüyor ama rapor bitiminde toplam ödeme yapıyor yani her ay maaş almıyorsunuz
peki kızlar istirahat açtırrıken hangi belgelerle hangi kurumlarda işlem yapılacak 32 . haftada?
Doğum öncesi 8, doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta doğum iznimiz bulunmakta. Ben 37. haftaya kadar çalışacağım, şu an 33. haftadayım.kullanmadığım 5 haftayı da doğum sonrasına aktaracağım(doktor raporu ile). Bende iş yerimle görüştüm, doğum izninde bulunduğum süre zarfında maaşımın 3 te ikisini her ay SSK dan alacağım.
her ay sgkdan alamazsın rapor bitimde başvurun yapılır başvurudan 20 gün sonra alıyorsun alman yaklışık 4,5 ayı buluyor ben 18 ralıkta doğum yaptım ve 7 mayısta paramı aldım o şeklde hesapla
ayrıca olduya 37haftada doğum yaoın aktardığın kısım yanıyor iznini ona göre ayarla canım doğumdan sonra sadece sgk 90 öder ona göre doğum öncesine aktar 90den kalan günleri öyle düzenlt raporu.kız bebekse erekn doğuyor çünkü sen 37 veya 38 doğum yapcak gb ayarla
toplam 16 hafta izin var ben kendim özelde çalıştığım için çok iyi biliyorum .şunu hatrlatıyım sgk lı ise muhtemel öyledir sgk doğumdan sonra 90 ödüyor ona göre ayarlasın doğum öncesi 32den 37 çalışabilir raporu varsa aldıysa doktryla görüşsün çünkü olurya izni uzattı 37 haftaya çalıştı diyelim ayrıldı 37,haftada doğum yaparsa 3 hafta hakkı yanıyor bunu unutmayın sgk sadece doğum sonrası 90 gün öder .bana özelden msj atark daha çok bilgi alabilrsnz .
bilginiz olmasına çok sevindim çünkü bu konuyu doğru dürüst kimse bilmiyor. Ben önümüzdeki hafta yani 32. haftamda izne ayrılıcam. raporumu doktorum çalıştığı üniversite hastanesinden vericek. Ben bu raporu aldıktan sonra sskya mı götürücem. İş yerine mi götürücem. Acaba izne ayrıldığımı hemen sskya belgelesem maaş ödemem daha erken olur mu?? birde maaşımın ne kadarını ödeyecekler acaba??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?