Özel sektörde çalışmak..

ben avukatım staj yaparken ve sonraki beş yıl bir büroda maaşlı çalıştım haftanın 6 günü çalışmayı geçtim bir de gece yarılarına kadar çalışırdık benim bazen işten gece 3'te çıktığım oldu şehir dışı duruşmalara giderdim mesela Ankara'dan Aksaray'a gidiyordum yok üç saat ya sabah evden çık üç saat yol git sonra duruşmaya gir iş varsa yap arkasından tekrar otobüse bin üç saat yol gel arkasından büroya git akşam 8-9 a kadar çalış ya da 7- 8 saatlik yola git gece otobüste yarı uyur yarı uyanık sabah duruşmaya git iş varsa yap bin otobüse geri gel

bir kere Nevşehir'e gittim sabah 5'te indim otobüsten öğretmen evine gittim kaldım o zaman 16 lira vermiştim şimdi 25 lira öyle yani verdiğim para niye gidip müvekkilin otelinde kalmamışım yalnız otel Ürgüp te bu arada ben de ben cebimden veririm dert ederlerse dedim yok yok dediler sonra hiç utanmadan :((

bir de en çok çalışan ben olduğum halde patronla gece yarılarına kadar dedikodu yapmadığım için yaranamazdım sonunda canıma tak etti istifa ettim kendi büromu açtım onda da müvekkillerle boğuşmaktan delirdim en son tiroid kanseriydim ameliyat oldum bir hafta sonra duruşma vardı önemli diye girmek zorunda kaldım üstelik o gün o müvekkille ben 4 kere telefonda konuştum :(( sesim gidip geliyordu uzun süre konuşunca adama söyledim üçüncü arayışında bir hafta önce ameliyat oldum uzun süre konuşamıyorum sesim çıkmıyor diye geçmiş olsun demediği gibi dördüncü kez de aradı beni

ben de bıraktım işi KPSS'ye girdim bir yıldır da atama bekliyordum çok şükür oldu şimdi 2008'de aldığım maaşın 500-600 TL daha azını alacağım serbestken işim yok dediğim halde aylık kazandığım rakamdan çok azını kazanacağım ama en azından hastayken rapor alma hakkım olacak kimseye laf anlatmam gerekmeyecek işten çıktım mı işte kalacak her şey kimse beni gece gündüz hasta mı rahat mı demeden aramyacak lanet olsun parasına bana huzur ve sağlık lazım

Önemli olan huzur, sağlık , düzen ve güven. Bunlarda bir tek devlette sağlanıyor. 500-600 tl yada 1000 lira fazlası için bile o çile çekilmez. Ekonomi çok kırılgan bir kaç yıl sonra yüksek maaş alanları ve kendi işi olanların durumunuda görecez.

ahh ahhh yarama tuz bastınız.4 5 senedır calısıyorum 3 senedır aynı yerdeyım.şukur keyfım ıyı.sabah 9 öğlen 12 13.30 oğle arası ve aksam 5.30 cıkıs.mesai yapıyorum mesai parası yok iş arkadasım dolasık bır ınsan bırgun gelır bırgun yok işler bana kalır.gecen ay butun işleri yetıstırmek ıcın kırk takla attım maasımda gram oynama yok babama soyledım boyle boyle dıye özel sektor kızım iştersen sabaha kadar calıs adam cebıne bakar sana degıl der.iş bulmasıda kolay degılkı mecbur sabır dıyorsun.

Henüz çalışan değil stajyer sayılırım ama şimdiden bıktım ben de:59:
08:00-17:30 arası işteyim. Eve 18:30 da varıyorum. Yemek ye duş
al derken uykum geliyor, 22:00de uyuyorum. Robotlaştım resmen.:50:
Eskiden erkek arkadaşıma daha erken görüşelim derdim, itiraz etti mi
başının etini yerdim ama şimdi ben 1saat fazla uyumak için görüşmeyi
ileri saatlere atmak istiyorum. Bir de tüm gün pc başında olunca ensem
felç oluyor resmen:59::59:

Seneye mezun olunca İş Bankası sınavlarına falan girmek istiyorum.
Hayırlısı diyelim...

yaa şu c.tesileri geldi mi sinir oluyorumm:50:çalışmak zorundayız çünküü....bir de çalışmayan vatandaşların havalarını çekmek zorundayız,yok şurdayız burdayız gibi....anlamadığım bir şeyde insanlar nasıl bu kadar kendilerine güveniyorlar anlamıyorum....herkes,benim tamam var senin olmazsa olmaz modunda...anca işte aynı şeyleri çeken anlıyor bizi:44:

Bide cumartesi çalışmayanlar yaptığı nispetler, aysen cumartesi çalışıyormusun, hiç cumartesileri çalışılır mı?
Ya sanki elimizde seçenek vardıda biz cumartesi akşama kadar çalışmak istedik.
İnşaat mühendisi arkadaşım pazar günleri bile çalışıyor o ne yapsın.
Herkes o kadar bencil ki bu yüzden kaybediyoruz.

evet beyza..insanlar ancak kendi başlarına gelince anlıyorlar bazı şeyleri..o vakte kadar istedikleri kadar konuşuyorlar...ne diyelim kii ...:50:

Ah ah yaramı deşmişsiniz.Nefret ediyorum özel sektörden Haftaiçi : 8:00-18:30 c.teside aynı 8:00-18:30 birde c.tesi bazen erken çıktıkmı bir dünya laf yiyoruz.Öğleden sonra resmen boş boş oturuyoruz ; ama olsun patronun egosu tatmin olacak.Yazık ya bizlere resmen robottan beter olduk.Pazarladıa uyuyayımmı , evimi temizleyim, eşimle mi ilgileneyim yoksa eş dost ana baba ziyaretimi yapayım.Kendime hiç vakit yok bu arada.Bu ne ya köle misali bu hayat.Çalış çalış ay başında maaş al ay sonunu getireme.Bizler bayan olarak erkeklere göre daha az saatlerde çalıştırılmalıyız.Valla bugün akşamı zor ettim gözüm saatte.Ama huysuz saat br türlü ilerlemiyor.İşte yok zaten bu aralar boş boş oturuyoruz.Ben kpss'ye bu yıl çok sıkı hazırlanmam lazım.Yoksa 6 ay sonra bebğim dünyay gelecek kısmetse ben bu özel sektör ve bebekle deprosyana girerim.

Özeldeki çalışma saatleri zaten erkekler için düzenlenmiş, hafta içi akşam körüne kadar çalış eve en erken 8 gibi gel, bu yetmezmiş gibi bide cumartesi çalış akşama kadar, o sırada evin düzeni, çamaşarı, temizliği, ütüyü,yemekleri kim yapacak. Hani benim dinlenmem, hani benim kafa dağıtmak için gezmelerim nasıl olacak bu bir günde!!!! Bunu söylediğim bir İK uzmanı (sözde uzman) bir hemcinsim doğru düzgün cevap verememesi bile durumun acizliğini ortaya koyuyor. Bazı sivri akıllarda işsizlik için kadınlar çalışmasın erkekler çalışsın diyor. Peki tek maaşla eve bakan erkeğin kölesimi olalım. Hemde tek maaşla artık nasıl geçinecek, eğer çok yüksekse tama ama değilse, yaşarsın ama ne istediğin yerlere gidersin nede istediklerini alabilirsin. Üstelik benim müstakbel eşiminde çalışma saatleri güzel olmalıki beraber program yapalım. Kızlar kasıp bu sınava hazırlanalım başka çaremiz yok.

kasa kasa gerilcez beyza yavv:37:

yaa kızlar üzerinize alınmayında ,bazı evli bayanlarda şunları söylüyor sinir oluyorum: "ee biz evliyiz ,hadi bekarlar neyse...onlar çalışabilir." yaa hiç mi bekar gezmediniz, hiç mi özel hayatınız yok,bekarız diye geç saatte çıkıcak olan,herşeye göğüs gericek olan biz miyiz...nasıl ki evli insanların bir düzeni varsa bekar insanlarında bir düzeni var...neden bazı insanlar ,kendilerini sürekli ayrıcalıklı göstermek ister anlamam...mutalaka vardır böyle tipler iş yerinde...zaten bir sürü iş yükünüz vs olur birde bu tür insanlara katlanmak zorunda olursunuz:27:

kasa kasa gerilcez beyza yavv:37:

yaa kızlar üzerinize alınmayında ,bazı evli bayanlarda şunları söylüyor sinir oluyorum: "ee biz evliyiz ,hadi bekarlar neyse...onlar çalışabilir." yaa hiç mi bekar gezmediniz, hiç mi özel hayatınız yok,bekarız diye geç saatte çıkıcak olan,herşeye göğüs gericek olan biz miyiz...nasıl ki evli insanların bir düzeni varsa bekar insanlarında bir düzeni var...neden bazı insanlar ,kendilerini sürekli ayrıcalıklı göstermek ister anlamam...mutalaka vardır böyle tipler iş yerinde...zaten bir sürü iş yükünüz vs olur birde bu tür insanlara katlanmak zorunda olursunuz:27:

bide ben senden çok yoruluyorum havaları var..
banane kardeşim senin işin o benim işim bu..
aldığın maaşı banamı veriyorsun banamı çalışıyorsun..
zor geliyorsa çek git :4:

08:30- en erken 19:30 cumartesi de aynı saatler bıktım yaaa en azından cumertesi öğleye kadar olsa pazar temizliğe ayırdığım zamanı dinlenmeye ya da gezmeye ayırabilsem müthiş özeniyorum memurlara :(((

bombaya bakın

9 yıl ücretli öğretmenlik yaptım bu sene boştayım baktım ses çıkmıyor dedim bari iş arayayım başvurdum ama tezgahtarlıktan tutun da sekreterliğe herşeye neysem hangi araysa artık bi meşhur pazarlama holdingine başvurmuşum aslında başvurmazdım ama heralde bilinçsiz bir anıma denk gelmişti aradılar gittim telefona bakacaksın tanımata gidenlere randevu alacaksın lafta çıkış saat belli ama senin pazarlamacın gelmeden çıkamıyorsun 2 ay denem hem de ücretsiz olursa 3. ay maaş o da çok cüzzi (ama söylemiyor çalışınca söylenecekmiş) üstüne elalemin pazarlamacı satarsa ürün prim verecekmiş ben zaten de çalışmayacaktım da 3 gün içinde arıcaz aramazsak olumsuzdur dediler hey allahım aramadılar ya bi tel bakmaktan aciz gördüler beni 3 ay önce bir erkek yurdu görüşemeye çağırıcaz dedi bekle bekle ses yok zaten başka yerden ses gelmiyor ha bi de şu var yaşın geçmişse sorumluluğun varsa çocuk evlilik gibi üniversite mezunu ol deneyimli ol bana mısın demiyorlar birçok vasıfsız işte 18 yaşında olsun kafasına vurayım oturtayım mantığı var yoksa ben tezgahtarlık yapamaz mıydım da çağırmadılar neysem efenim geçen gün aradılar yurttan tadilat varmış tabi o ara boşa para vermek istemiyorlar çağırdılar gittik saat sordum aranızda anlaşırsınız dediler ,gün sordum cumartesi gelirsin de iş olmaz dediler,maaş sordum biz çalışanın hakkını veririz dediler eee dedim ilk ay denemeymiş 500,sonra asgari ücret o 500 benim kızı yaz okuluna verip işe gitme yol paramı bile karşılamıyor el insaf hakmış,bu arada üniversite kayıt zamanı da standlar falan kurulacakmış ki o zaman yoğun oluruz diyor yani saatin falan belli olmaz diyor önce dedim boş oturmaya değer mi otururken veren yok okullar açılana kadar gideyim sonra dedim oturur ders çalışırım sıkar kendimi şurda fındığa 1 ay (fındıkta para alıyorum evden) okulların açılmasına 2 ay var (içişlerinden söz aldım ücretli öğretmenlik için =)) ) aman dedim bunlarla mı uğraşıcam adı da müdürlük işin alın başınıza çalın müdürlüğünüzü be

ha ben çok mecburi değilim ağır aksak geçiniyorum ya mecbur olanlar çocuğu çoluğu borcu olanlar ev bark alanlar çalışmak zorunda kalanlar allah ıslah etsin ne diyeyim

demek ki kasacaz sıkıcaz kpss 2012 atanıcaz başka yolu yok bunun umarım aranızda arkeolog yoktur rakip istemiyorum ona göre =))

bombaya bakın

9 yıl ücretli öğretmenlik yaptım bu sene boştayım baktım ses çıkmıyor dedim bari iş arayayım başvurdum ama tezgahtarlıktan tutun da sekreterliğe herşeye neysem hangi araysa artık bi meşhur pazarlama holdingine başvurmuşum aslında başvurmazdım ama heralde bilinçsiz bir anıma denk gelmişti aradılar gittim telefona bakacaksın tanımata gidenlere randevu alacaksın lafta çıkış saat belli ama senin pazarlamacın gelmeden çıkamıyorsun 2 ay denem hem de ücretsiz olursa 3. ay maaş o da çok cüzzi (ama söylemiyor çalışınca söylenecekmiş) üstüne elalemin pazarlamacı satarsa ürün prim verecekmiş ben zaten de çalışmayacaktım da 3 gün içinde arıcaz aramazsak olumsuzdur dediler hey allahım aramadılar ya bi tel bakmaktan aciz gördüler beni 3 ay önce bir erkek yurdu görüşemeye çağırıcaz dedi bekle bekle ses yok zaten başka yerden ses gelmiyor ha bi de şu var yaşın geçmişse sorumluluğun varsa çocuk evlilik gibi üniversite mezunu ol deneyimli ol bana mısın demiyorlar birçok vasıfsız işte 18 yaşında olsun kafasına vurayım oturtayım mantığı var yoksa ben tezgahtarlık yapamaz mıydım da çağırmadılar neysem efenim geçen gün aradılar yurttan tadilat varmış tabi o ara boşa para vermek istemiyorlar çağırdılar gittik saat sordum aranızda anlaşırsınız dediler ,gün sordum cumartesi gelirsin de iş olmaz dediler,maaş sordum biz çalışanın hakkını veririz dediler eee dedim ilk ay denemeymiş 500,sonra asgari ücret o 500 benim kızı yaz okuluna verip işe gitme yol paramı bile karşılamıyor el insaf hakmış,bu arada üniversite kayıt zamanı da standlar falan kurulacakmış ki o zaman yoğun oluruz diyor yani saatin falan belli olmaz diyor önce dedim boş oturmaya değer mi otururken veren yok okullar açılana kadar gideyim sonra dedim oturur ders çalışırım sıkar kendimi şurda fındığa 1 ay (fındıkta para alıyorum evden) okulların açılmasına 2 ay var (içişlerinden söz aldım ücretli öğretmenlik için =)) ) aman dedim bunlarla mı uğraşıcam adı da müdürlük işin alın başınıza çalın müdürlüğünüzü be

ha ben çok mecburi değilim ağır aksak geçiniyorum ya mecbur olanlar çocuğu çoluğu borcu olanlar ev bark alanlar çalışmak zorunda kalanlar allah ıslah etsin ne diyeyim

demek ki kasacaz sıkıcaz kpss 2012 atanıcaz başka yolu yok bunun umarım aranızda arkeolog yoktur rakip istemiyorum ona göre =))

Offffff okurken bunaltmayın nooolur. sizin klavyede nokta, virgül falan yok mu kuzum? Bir de öğretmen olacaksınız. Lutfen, recca ediyorum.
girl_cray2.gif

Back
X