özel sektörde mesai saati

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
ya kızlar sizde işe giriş saati belli ama çıkışı belli olmayanlardanmsınız saat nerdeyse 7 ye geliyo ve ben hala burdayım oysaki evli barklı kadınım ama kimin umrunda evemi gitçek yemekmi yapçak 1 saat önce çıkmam gerekti ama nerde hala keyif bekliyorum mesai parası desen yok ama kalmaya gelince kal off çok sıkıldım özel sektörden devlette olsam keşke her yerin bi sıkıntısı vardır ama en azından kamuda saatin belli

aynen öyle canım. en basit örnek iş çıkısında görüşmem olsa diyemiyorum bile şu saatte çıkıyorum diye. çünkü hiç birbirini tutmuyor:58: ya da çıkmama yakın önüme iş getiriyorlar :31:

kamuda çlaışan biri olarak söylüyorum, mesai saatleri artık devlette de net değil malesef. her an mesaiye kalmamız gerekebiliyor. mesai ücreti de almıyoruz. haftasonu da aniden çağrılma ihtimalimi var, toplantı var hemen gel denilebiliyor. tam mesaiden çıkacağım saatte " durun sweet hanım nöbetçisiniz" diye piyango çıkabiliyor. yine de özel sektörden daha istikrarlı olduğu kesin.allah kolaylık versin gerçekten eve gel yemek yap falan çok zor oluyor,ben de 7-8 de geliyorum.

aslında bu şekilde özelde çalışan tüm arkadaşlar işi bırakacak,patronlarda görecek dünyanın kaç bucak olduğunu...sabah 5 dk geç kalsan suratları beş karış olur ama akşam fazla mesaiye kalınınca sesleri çıkmaz,özel sektörden nefret ediyorummmm.bende ilk üniversiten mezun olunca 3 sene özelde çalıştım ama en sonunda dayanamadım çıktım,şimdi kendi işimi yapıyorum şükür rabbime,geçen 3 seneme yanıyorum.Allah sabır versin size kızlar.

Benim staj yaptığım yerde sadece iki kişi tam vaktinde çıkarlardı geri kalanlar 8'e kadar kalırlardı orada.(Normalde çıkış saati 6.45)
Cumartesi günleri de dönüşümlü birisi nöbet tutuyor.
Başka bölümlerde Pazar-bayram gelen erkek çalışanlar da vardı tabii...
Zor bir kadın için çok zor.
Allah yardımcınız olsun.

özel sektörde stajdayken bende çok dertliydim... erkek arkadaşım 5te paydos yapıyordu benim paydos 7deydi :s gelgelelim hiçbir zaman 7de de çıkamadım ki... arefe günleri cumartesi günleri çalışmakta cabası... nefret ettim daha staj döneminde, parası az olsun devlet olsun diyorum bende bakalım nasip

özel sektörde stajdayken bende çok dertliydim... erkek arkadaşım 5te paydos yapıyordu benim paydos 7deydi :s gelgelelim hiçbir zaman 7de de çıkamadım ki... arefe günleri cumartesi günleri çalışmakta cabası... nefret ettim daha staj döneminde, parası az olsun devlet olsun diyorum bende bakalım nasip

Sahi eklemeyi unutmuşum;
+ arefe :)

aynen öyle canım. en basit örnek iş çıkısında görüşmem olsa diyemiyorum bile şu saatte çıkıyorum diye. çünkü hiç birbirini tutmuyor:58: ya da çıkmama yakın önüme iş getiriyorlar :31:

sanıyorum o önüne iş getirme meselesi mahsus yapılıyor. bende girerken cumartesi günü işin bitince çıkarsın diye anlaşmıştım ama adam işim bitmesin diye resmen benim önüme olmucak işler koyuyo işin bitince çıkarsın mevzusu külliyen yalan yeri geliyo 6 ya kadar bile tutuyo c.tesi

Malesef özel sektör bu açıdan kötü . .Bizim patronda ısrarla 6 buçuğa doğru çıkmamızı istiyor . Ama biz arkadaşlarla 17:59 da bilgisayarlarımızı kapatıyoruz genellikle .Çok yoğun iş olursa zaten kimsenin kal veya git demesini beklemeyz.Kalınması gerekliyorsa kalıyoruz . Ama şunuda söylyim başta nasıl alıştırdıysan öyle devam ediyor . Birde ağız birliği yapmak herkesin aynı şekilde davranması önemli .Allah hepimize kolaylık versin

Canım bizden önceki kuşakların bize hediyesi bu, 5 dakka geç gelsen surat yaparlar yada laf söylerler.. 1,5 saat geç çıksan sanki çok normalmış gibi davranırlar. Haftaiçi ücretsiz mesaiye kalırsın hatta fazla mesai senin normal çalışma saatin olur yetmez cumarteside çalıştırırlar yetmez pazarlarıda çalıştırırlar, resmi tatillerde çalışırsın... buna yaşamak yada hayat derseniz... az olsun devlet olsun diyoruzda... özel sanki çok mu veriyor... genel ortalamada devlet daha çok veriyor üstelik...

Son düzenleme:
Canım bizden önceki kuşakların bize hediyesi bu, 5 dakka geç gelsen surat yaparlar yada laf söylerler.. 1,5 saat geç çıksan sanki çok normalmış gibi davranırlar. Haftaiçi ücretsiz mesaiye kalırsın hatta fazla mesai senin normal çalışma saatin olur yetmez cumarteside çalıştırırlar yetmez pazarlarıda çalıştırırlar, resmi tatillerde çalışırsın... buna yaşamak yada hayat derseniz... az olsun devlet olsun diyoruzda... özel sanki çok mu veriyor... genel ortalamada devlet daha çok veriyor üstelik...

devlet daha iyi tabiki en azından resmi tatilin var gerçekten parasıda özel sektörden iyidir sanki özel sektör çokmu veriyo nefret ettim artık bu çalışma şeklinden bende kpss giricem önümüzdeki yıl bi ihtimal hayalim kamuda çalışmak inşş olur

Hem devletin ücreti daha iyi, hemde çalışma saatleri ve sosyalhakları kıyaslanmaz bile...
Fazla olsun devlet olsun :)

daha önce yazdığım mesajta özetledim :)
"Devlette
her ayın 15 inde maaşını düzgün şekilde alırsın, sigortan düzgün şekilde takır takır ödenir, lojman, servis, kreş, kamu personeline indirimler, kurumların tatil yerlerinde ucuza kalmak, yeşil pasaport kazanırsın, haftada 5 gün 40 saat çalışır, ondan sonraki zamanda istersen keyif istersen ek işte yapabilirsin, ömür boyu iş garantin ile birlikte. Bir kaza geçirdin mi, devletten her türlü sağlık masrafı ile malulen emeklide olursun. 2 yıl boyunca doğum izni ücretsiz, 16 haftada ücretli izin alabilirsin. Ayrıca süt iznide günde 3 saat vardır.Cumartesi pazarın tatil olduğu gibi , 30 gün yıllık iznin + 10 gün mazeret iznin vardır yani 8 hafta iznin vardır. 9 günlük bayram tatilleri, resmi tatilleri de hesaba kat. Bir bankaya gittiğinde istediğin kadar kredi çok düşük faiz ve uzun vade ile alabilirsin.Hiç bir zaman ekonomik kriz tabirini düşünmezsin, birilerine şirin gözükmek durumunda olmazsın. Maaşlara gelince artık kamuda ücretler özel sektörün ortalamasının üstünde. Eskiden memur standart altı yaşarken şimdi standart üstüne çıktı.Özelde bunu nasıl ayarlarsın, iş görüşmesinde soruyorlar, evliliği düşünüyor musun? (yok evde kalmak en büyük kariyer hedefim) çocuk düşünüyor musunuz? (çocuk aile ne işim var dimi?) bi sürü saçma sapan şeyler daha... doğum sonrası iş arayıp bulana kadar 5 yıl, çalıştığın bir çoğuda kreşe gidecek, kaprisli insanlarla uğraşcan, hep çalışma hep hedef, yok bunlar bana göre değil. "

Son düzenleme:
hadı herşeyı koy bı kenara bıde ısten cıkarılma durumu var? garantı degılsın zammın yok cumartesı fazladan calışıp mesai alamıyorsun offf offf bende memur olmak ıstıyorummmm

Ben kamuda çalışıyorum ama hiç öyle olmuyor haftada 1 kesin nöbetimiz var o da saat kaç derlerse, hafta sonu erkenden kalkıp bilgden işleri takip edip yollaman gerekiyor nöbetciysen yine gidiyorsun. Devlette de pek ala sorun yaşadığınız insanlar oluyor o eskidenmiş devlettede özelmiş gibi çalışıyorsun artık. Mesai içinde fazladan ücret almıyorsun. Ayrıca izninizi hiç bir zaman tam vermiyorlar 30 gün izni olan 10 gün kullanabiliyor, bir de sık sık yurt dışı şehir dışı seyahatleri cabası...

Son düzenleme:
Hiç kusura bakmayın, özel ile devleti zorluk açısından karşılaştırmayın. Tamam devlette yerine göre zor şartlarda çalışan var ama özelle kıyaslanamaz. Haftada 60 küsür saat ücretsiz mesai, iş kaybetme durumu, yıllık izin sadece 1 hafta, maaşı gününde almak imkansız, sigorta primin en düşükte çalışma vs vs uzar gider. Haftada 1 nöbet tutyorsunuz,özelde hemen hemen her firmada cumartesi kafadan iş günü zaten, bazen pazarlarıda çağrırlar. Ne lojman, ne kreş, nede kurumun tatil yeri vardır, nede kamu personeli yapılan indirimler. Sene başı takvimi ele alıp izin planı yapabilen özel sektör çalışanı varmıdır? Eğer kamuda çalışanlar şikayetçi ise emin olun yerlerine geçicek özelde çok adam bulunur emin olun. Siz devlette şikayet ettiniz durumları özelde hayal bile edemezsiniz.Bu kadar kötü durumda özel varken, bence şükredin.

tabi ki kıyaslanamaz,çok daha rahatız. ama herkesin her işin kendine göre bi zorluğu vardır, onu belirtmek istemiştik. üstelik kamu görevlisi olup kelle koltukta çalışan çok insan var.benim eşim dağda, karakollarda görevli. mesai diye bi kavram yok. hayat ölüm kalım var sadece. bence şu devirde herkes iş bulduğuna şükretmeli zaten. allah herkese işinde kolaylık versin valla.

Haftanın 3 günü mesaiye kalıyorum, çıkışım belirsiz 19,30-20,30 değişiyor. İznimi kafama göre kullanamıyorum eskidenmiş 30 gün izin alıp keyif yapan. Babam 30 gün izin alırdı 40 gün de rapor patlatırdı, şimdi nerdeeeeee mümkün değil alamazsın vermezler...

Doğum iznini kullanmak bile mesele, ikame edilemiyorsun cünkü. Tek artım maaşım ayın 15 inde yatıyor.

Az sürünmedik biz de muhasebe kapılarında maaş dilenmek için, sigortamız asgari ücretten yatardı. Allah'a şükürler olsun tabi yine de. Daha kötülerini de gördük...

ben de özel sektördeyken korkunç tempolerda çalıştım gece 3'te- 4'te çıktığım çok oldu hafta içi zaten erken çıkabildiğim saat 8 falandı evlendikten sonra 7'de çıkabilmeye başladım gerçi :)) sabah 9'du giriş çıkışın ucu açık üstelik hafta arası gece 3'te de çıksam sabah erken duruşma varsa mecburen kalkıp gidiyordum ardından eve gidip uyuma yok tabi çalışmaya dvam ucu açık olarak

o dönem kamu avukatı olan bir arkadaşım vardı ben o zaman 2 bin 200 falan alırken o 1700 alıyordu bana maaş az dediğinde oturup onunla saat hesabı yaptım çalışma saatlerine aldığımız maaşları böldüğümüzde onun saat ücreti neredeyse benim iki katıma gelmişti :))

şimdi kamuya atandım 1.900 maaşla başlayacağım özel sektörde maaşlı çalışırken 2008 için aldığım maaş 2.500'dü şimdi de onun altında almam ama sırf cumartesi pazarım resmi tatilim olsun yeter

bu arada benim bir arkadaşım kamuda avukat cumartesi mesaiye kalıyormuş ama mesai ücreti aldığını söyledi keza bir uzman yardımcısı arkadaşım da aynısını söyledi üstelik maaşı 1.900 iken 4 hafta mesaiye kalırsa 420 tl daha alıyormuş başka şehirde çalıştığı için ben genelde yarım alabiliyorum cumartesi buraya geldiğim için dedi galiba zorunlu değil

tam rahat edeceğim derken cumartesi ücretsiz fazla mesai zorunlu derlerse yandım valla

bende özel şirkette çalışıyorum.sabah 8,30 u 1 dakıka geçirsen laf ederler.
çıkış saati 7 fakat bugune kadar hiç 7 de cıkamadık.en erken 19,20 de cıktık.
cumartesi öğlene kadar fakat genelde öğlenıde geciyo.
23 nisan 19 ekım gibi bayramlarda tatıl yok.
hatta yılbasının ertesi gunude çalıştık yok böle bısey.sigorta herkese yapılmıyo.adamına göre.
saat 7 olmuş çıkış saati ya iş getırıyolar yada ortadan kayboluyorlar acayıp gıcık bi mevzu.
asgarı üzrete calısıyoruz.yoğun bi yer.ama onlara kalsa yoğun değil.senelik iizn falan zaten yok.
kesinlikle memuriyet gibisi yok.

bende özel şirkette çalışıyorum sabah 3gün 7-3 3günde sabah 7akşam 7 haftada 1izin bayram izni resmi tatillerde izin yok

Back
X