özel sektörde mesai saati

herkes gezmeye gidiyor bu gün msnde bitane bile arkadaşım yok çoğu çoktan işten çıktı öğlen oldu tabi ama ben hala burdayım adama işim bitti çıkıyorum diyorum beni bekle ben gelince çık diyo kim bilir kaçta gelcek kafayı yicem özel hayat yok pazar günü zaten temizlikle geçiyo çok sıkıldım bu çalışma şeklinden c.tesi öğleye kadarda razıyım en azından saatim belli olsun nefret ettim c.tesi günlerinden

yalnız değilsiniz bugun cumrtesii bende ofisteyim gelen giden var mı desen tek tükk duvarları beklıyoruz tam kadro

insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum bazen kendimi
hep çalış, hep çalış
ne özel hayal kalıyor ne sosyal hayat
akşamları kendimi eve zor atıyorum, yemek yiyip biraz tv seyrediyorum sonra tavuklar gibi erkenden yatıyorum.. :59:

bende bı kıtap alıyorum elime okuyum dıye pat gözlerim kapanıyooo:57:

İstersen kalma bakışı atıyolar :D:D:D E ertesi gün o adamla yüzyüze bakıcam, psikolojik baskı :D

Ama diyorum ya Allaha şükürler olsun. Beterin beteri var. Hic değilse saygın bir ortam.

umutefe sen üst kurullardan birinde mi uzmansın yoksa bakanlık uzmanı mısın ben de bir kaç sınava girdim ama bakanlık uzmanlığı falandı yazılıyı geçsem de sözlüde beğendiremedim ya da sadece sözlüyle alanlara kendimi beğendiremedim ama bu yıl tekrar üst kurullara kasmak istiyorum hazır yaş şartı 35 e çıkmışken eğer ortam böyleyse vazgeçtim hakim olayım en iyisi

bir de galiba mühendisler 2.800 alıyor o kadar az almazsın diyen sendin malesef tahakkuka sordum söyledikleri rakam bu Avukatlık hizmeti diye geçtiği için malesef adamdan sayılmıyoruz mühendislerse teknik hizmet sınıfı olduğu için fazla alıyor hatta benim atandığım yerde tekniker de benden çok alıyor çünkü o da teknik hizmet sınıfı :(

Maaş konusunu ben söylemiştim, bence maaşın yinede daha yüksek olmalı, yoks çok garip bir hesaplama yöntemi var.

cumartesi çalışmak kadar gereksiz bir eziyette bilmiyorum.

umutefe sen üst kurullardan birinde mi uzmansın yoksa bakanlık uzmanı mısın ben de bir kaç sınava girdim ama bakanlık uzmanlığı falandı yazılıyı geçsem de sözlüde beğendiremedim ya da sadece sözlüyle alanlara kendimi beğendiremedim ama bu yıl tekrar üst kurullara kasmak istiyorum hazır yaş şartı 35 e çıkmışken eğer ortam böyleyse vazgeçtim hakim olayım en iyisi

bir de galiba mühendisler 2.800 alıyor o kadar az almazsın diyen sendin malesef tahakkuka sordum söyledikleri rakam bu Avukatlık hizmeti diye geçtiği için malesef adamdan sayılmıyoruz mühendislerse teknik hizmet sınıfı olduğu için fazla alıyor hatta benim atandığım yerde tekniker de benden çok alıyor çünkü o da teknik hizmet sınıfı :(

ÇSGB ilgili kuruluşların birindeyim, teknik hizmetler değil kadrom idari hizmet. Uzman değilim. Çok fazla ayrıntı veremiyorum ama bizim kurumdaki hukuk müş. o rakamın cok cok üstünde alıyor, uzman yrd mühendisler keza öyle.

Ben de mülakatla girdim. Başvurmadığım kurum kalmamıştı ama sonunda oldu kısmet işte. Pes etmemek gerekiyor bu tarz seylerde.

Şartlar ağır, kamu özele göre iyi tabi ki ama eskisi gibi dğil memurluk.

İşe ilk girdiğim zamanlarda mesai saati benim içinde sorundu. Onlar çık demeden çıkmıyordum ve genelde vaktinde çıkabilirsin denmedi hiç bir zaman. Mesela sürekli 15 dk geç çıksan normal saatinde çıktığın erken görülüyor, yarım saat geç çıksan insanlar ona alışıyor. Ama baktım yürümüyor, sonraki işyerlerimde alıştırmayım bakalım ne olacak dedim, saat 6 olduğu an kimseye sormadan çıktım. Benimle çalışan bi arkadaş çıkamazdı ama ben alıştırdığım için vaktinde çıkıyordum. Sizin zamanında çıkmanız bahşettikleri bir hediye değil, hakkınız. Sonuna kadar arayın yoksa verdikçe ister bunlar...

Bende iki sene özel sektörde çalıştım, mesayi saatlerimde bir problem yoktu. Şehrin dışında olduğumuz ve servisten başka bişeyle dönemeyeceğimiz için saatinde çıkardık. Ama stres aynı stres. çok şiddetli reflü ve baş ağrısı çekiyordum. İnanırmısınız devlete geçince reflü baş ağrısı flan kalmadı. Zamanında ne denediysem geçiremediğim reflüm bitti. kutu kutu rennie bitirirdim. Devlete başladığımdan beri bi tane almadım.

normalde sabah 8.30 akşam 7 .. ama bugünlerde sağolsun iş olmuyor diye patronum 5.30 6 gibi çıkmama müsade ediyor..işi bittiyse çıksın diye haber yolluyor:8: zaten evimde yakın 15 dakkada tramvayla evdeyim.. erken gelmek gibisi yok ama.. akşam bitmiyor sanki :31:ve kendimede zaman ayırabiliyorum.. önceki işyerimde 6 sene çalıştım akşam 7 mesai bitimi 1 saatte yol 8de evde oluyordum.. birde ist dışıydı çalıştığım yer..ilk girdiğim sene doğru düzgün yol bile yoktu.. bildiğin köy midem dışıma çıkardı resmen.. şuan tek sorun cumartesi tüm gün olması.. yarım gün olsa ona bile razı olcam.. en azından alışverişimi yapar pazarda dinlenirdim.. ama böyle bir pazar günü ütü yap, alışverişe git, evi temizliğe anneye yardım et..tek sıkıntı o .. bekar halimle bile ben bukadar ofluyorken.. evli bayanlara allah yardım etsin..

geçenlerde bi yere başvurmuştum.iş saatlerini ve maaşı öğrenince kalsın dedim iş sabah 8 akşam 8 buçuk ,maaş asgari ücretbile değil(asgari ücret olsa mecburiyetten kabul etme durumum olabilirdi).ortam yoğun stresli,bağırma çağırma varmış özellikle sordum açık açık:86:yol vermiyo.yemek veriyo (büyük özveri,saolsunlar:63:)şartlar böyle ve çalışanlar öyle isteksiz,bitkin ve mutsuz görünüyorlardı ki dedim işe çok ihtiyacvım olmasına rağmen ben burdan ufak ufak kaçayım.sağlığım bana kalsın hiç olmassa:27:

Benimde mezun olduğum zaman başvurduğum bir yer vardı, haftanın 6 günü sabah sekiz- akşam sekiz, maaş düşük, iki patron var ve sinirli oldukları besbelli, çalışanlar resmen köle gibi olmuş.... neyse ben kibarlıkla görüşmenin sonuna kadar dayandım, bişey demeden çıktım gittim. bir hafta sonra işe kabul edildiniz diye telefon açıldı, bende gelemeyeceğimi söylediğimde beni telefonda azarlamaya kalktı patron efendi!!! ve o kibar kızdan okkalı bir cevabı aldı. Daha işe başlamayan personeline böyle davranan firmaları yok etmelki piyasadan. Ah sonra işe girdiğim yerler çok mu iyiydi derseniz oda zaten bu konunun açılma sebebi her şeyin cevabını veriyor.

ben de sabah 9 da işe başlıyorum akşam 20:30 da çıkıyorum -çıkmam gerekiyor ama gece 11' de çıktığımı da biliyorum yani-
haftanın 6 günü böyle.. Allah'tan kimseyle sorunum yok, kimse birşeyime karışmaz, patronumun sesini bile yükselttiğini bilmem kesinlikle..anlayış gördüğüm için fedakarlık yapıyorum ben de ..

Back
X