Hanımlar,
okullar açıldı yine öğretmen, okul, veli, öğrenci konuları açıldı, sizlerde haklısınız kiminiz eğitimci, kiminiz çocuklarını okula gönderiyor, karşılıklı birtakım sıkıntılar oluyor ama arada birkaç tane yaptığı meslekten hoşnut olmayan öğretmen yüzünden tüm camiayı da kötü ilan etmek olmuyor, her meslekte iyisi de var kötüsü de, lakin öğretmenler rahat valla, ne var 2 çocukla ilgileniyorsa demekte haksızlık oluyor, bir laboratuvar deneyinde kızımın yüzüne sıçrayan kimyasal cildini yakmasın diye yüzünü yıkayıp merhem süren öğretmende biliyorum ben, yağmurlu havada ıslandı diye yavrum evine gönderelim üstünü değiştir hasta olma diyeni de, ki şurada sayılan mesleklerden topyekun memnun musunuz? Sanmam, işini iyi yapmayan doktora da denk geliyorsunuz, damar yolunu bulana kadar kolunuzu morartan hemşireye de, 5 duruşma sonrasında bile neydi onun şeysi diyen hakimde oluyor, düşünün o kadar bi'haber baktığı davaya.
Yani velhasıl her meslekte işini hakkıyla yapanlarda var yapmayanlarda. Hepsini bu gibi konularda örneklerken aralarından sadece eğitimcileri hedef göstermemek lazım.
Eğitim seviyesi kötü derseniz bunun suçlusu eğitimciler değil, müfredat neyse onu yapmak zorundalar, fazlasını yapmaları teftişten geçmelerine neden olabiliyor, sistemde ne kadar söz hakkına sahipler ki, eğitim sistemiyle ilgili birtakım köklü değişikliklerde fikirleri bile alınmıyor sanırım, böyle deyince aklıma bir öğretmen geldi, kendi çabalarınla minik hediyeler, teşvik için ödüller hazırlayarak çocuklara ders anlatmaya çalışan bir lise öğretmeni hanım çocuklara hediye dağıtıyor diye ihtar almıştı okul yönetiminden.
Yani öyle kolay değil hem okul idaresiyle zıtlaşmadan hem üst düzeydekilerin gözüne batmadan çocuklara öğretmenlik yapmak.
Hani keşke ucu başkaca konulara gitmeden öğretmenler yaşadıkları sıkıntıları burada anlatabilse de aslında ne durumda olduklarını anlamamıza yardımı olsa.