Özellikle öğretmenlerdende yorum bekliyorum.karşımızda haddini bilmeyen kadın var.

Hanımlar,
okullar açıldı yine öğretmen, okul, veli, öğrenci konuları açıldı, sizlerde haklısınız kiminiz eğitimci, kiminiz çocuklarını okula gönderiyor, karşılıklı birtakım sıkıntılar oluyor ama arada birkaç tane yaptığı meslekten hoşnut olmayan öğretmen yüzünden tüm camiayı da kötü ilan etmek olmuyor, her meslekte iyisi de var kötüsü de, lakin öğretmenler rahat valla, ne var 2 çocukla ilgileniyorsa demekte haksızlık oluyor, bir laboratuvar deneyinde kızımın yüzüne sıçrayan kimyasal cildini yakmasın diye yüzünü yıkayıp merhem süren öğretmende biliyorum ben, yağmurlu havada ıslandı diye yavrum evine gönderelim üstünü değiştir hasta olma diyeni de, ki şurada sayılan mesleklerden topyekun memnun musunuz? Sanmam, işini iyi yapmayan doktora da denk geliyorsunuz, damar yolunu bulana kadar kolunuzu morartan hemşireye de, 5 duruşma sonrasında bile neydi onun şeysi diyen hakimde oluyor, düşünün o kadar bi'haber baktığı davaya.

Yani velhasıl her meslekte işini hakkıyla yapanlarda var yapmayanlarda. Hepsini bu gibi konularda örneklerken aralarından sadece eğitimcileri hedef göstermemek lazım.

Eğitim seviyesi kötü derseniz bunun suçlusu eğitimciler değil, müfredat neyse onu yapmak zorundalar, fazlasını yapmaları teftişten geçmelerine neden olabiliyor, sistemde ne kadar söz hakkına sahipler ki, eğitim sistemiyle ilgili birtakım köklü değişikliklerde fikirleri bile alınmıyor sanırım, böyle deyince aklıma bir öğretmen geldi, kendi çabalarınla minik hediyeler, teşvik için ödüller hazırlayarak çocuklara ders anlatmaya çalışan bir lise öğretmeni hanım çocuklara hediye dağıtıyor diye ihtar almıştı okul yönetiminden.

Yani öyle kolay değil hem okul idaresiyle zıtlaşmadan hem üst düzeydekilerin gözüne batmadan çocuklara öğretmenlik yapmak.

Hani keşke ucu başkaca konulara gitmeden öğretmenler yaşadıkları sıkıntıları burada anlatabilse de aslında ne durumda olduklarını anlamamıza yardımı olsa.

Büyüksün mune, ver elini öpeyim

Sınıf anneliği nasıl yapılıyor bilmiyorum ama onlara " ayakci" denilmesini hiç hoş karsilamadim. Her işin kendine göre kıymeti vardır.

Eğer öğretmenlerde böyle düşünüyorsa " sınıf annesi" secmemeli. Bu kişiye yapılan saygısızlıktır..

Bazı insanlar yaptığı işi abartıp , haklarının üstüne cikabiliyorlar. Bu maalesef kişilikle ilgili ve değişmez. Bu yüzden sınır belirlenmek zorunda.
Bunu da yapacak tek kişi öğretmen. Hiç sıkılıp , düşünmeyin.
Açıkça konuşun öğretmenle.

Kızınız eski yerini istiyorsa onu da oraya gecirtin tekrar mutlaka. Onu psikolojik olarak etkiler bu durum.
Geç bile kaldınız , o gün konusmaliydiniz.

Büyüksün mune, ver elini öpeyim
Rica ederim, büyüklük değil objektif olmaya çalışıyorum, bende çocuk okuttum, haliyle insan okulun sorunları, öğretmenlerin durumunu gözlemleme imkanı buluyor, kızımın öğretmeni emekli olmak üzere olan biriydi, çok candan bir adamdı, bizde öyle sınıf anneliği durumu yoktu ama vakti olan velilerin sınıf ihtiyaçları için ona yardımcı olmasını isterdi, bende boş vakti çok olan bir kadın olarak yardım ederdim, öyle böyle deniyor da meşakkatli bir meslek, ben sabırsızımdır mesela, tek çocuklu olmama rağmen sabrımın taştığı olurdu, öğretmenler saniye susmayan 20-30 öğrenciyle ayrı ayrı ilgileniyor, asıl onların elini öpmek lazım, sabır işi çocuklarla uğraşmak.

Büyüyünce de ergen tripleri bitmiyor, öğretmenin kafasına poşet geçirip döven liseliler gördüm, diklenip öğretmen üstüne yürüyen, bıçak çeken, okul basan öğrenciler var, hatta hatta bıçak çekenlerin ailesine haber edilince aile boyu okul basıp müdürü hastanelik edene kadar döven velilerde var.

İnsana hizmet gerektiren meslekler gerçekten çok zor, ben yapamazdım.

Vallahi ben ilkokulda çocuk aklımla bu sınıf annesi ne işe yarıyor diye düşündüğümü hatırlıyorum. O kadını da hiç unutmadım nefret ediyordum.
Hep tartaklarlardi bizi de
Para toplarlardi, kendi cocugunu okulun yildizi yapmak icin elinden gelen cirkefligi yapardi
Ogretmenler secmesinler bu luzumsuzlari. O zaman kendini bi mok sanmaz kimse

Ben ogretmenler burda yazdikca aslinda nasil gorundugumuzu farkettim bizim gayet iyi niyetle yaptigimiz seyler yanlis anlasilabiliyormus. Ben annemden babamdan boyle gordum ogretmenler bana cok kutsal geliyor, ben evladima egitim veriyor diye icimden gelerek aldım, motivasyonu artsin kiymetinin bilindigini saygi duyuldugunu hissetsin istedim ama cok fazla anlam yukluyormusum öğretmenlige anladim.
İtici diyen benim.
Siz öğretmene hediye alırken o da bana anneler gününde alsın diye mi alıyorsunuz mesela? Böyle düşünseniz bile bunu öğretmene söyleyebilir misiniz? Söyleseniz bu ne derece içten gelen bir hediye olur ve öğretmen bu hediyeye ne derece sevinebilir? Bana değil böyle abartı hediyeler bir kalem almış olsa bile karşılık bekleyerek yapılmışsa saçma sapan ve iticidir. Bana saygı duyduğunu değil beklenti içinde olduğunu gösterir. O yüzden ben artık her velinin aldığı hediyeye içten gelen diye bakmıyorum duyduklarımdan sonra.
Hala aynı noktada takılıp kalmışsınız ki açıklamaya rağmen tekrar bunları yazmışsınız.

İtici diyen benim.
Siz öğretmene hediye alırken o da bana anneler gününde alsın diye mi alıyorsunuz mesela? Böyle düşünseniz bile bunu öğretmene söyleyebilir misiniz? Söyleseniz bu ne derece içten gelen bir hediye olur ve öğretmen bu hediyeye ne derece sevinebilir? Bana değil böyle abartı hediyeler bir kalem almış olsa bile karşılık bekleyerek yapılmışsa saçma sapan ve iticidir. Bana saygı duyduğunu değil beklenti içinde olduğunu gösterir. O yüzden ben artık her velinin aldığı hediyeye içten gelen diye bakmıyorum duyduklarımdan sonra.
Hala aynı noktada takılıp kalmışsınız ki açıklamaya rağmen tekrar bunları yazmışsınız.
Ben size yazmadım ki, sizi gayet iyi anladım ben sınıf temsilciniz saçma sapan konuşmuş hoşlanmamisiniz bu durumdan. Diğer veliler o niyetle almamış olabilirler o ayrı ama. Karşılıktan kastınız ne ben anlamıyorum evladımı alıp sırtında gezdirsin falan gibi bir beklentim yok eşit olsun yeter. Yani karşılık bekleyen velilerde ne bekliyor olabilirler onu da anlamıyorum. Ben genel bir kanıya vardım siz kişisel algılamayın.

Aslında benim düşüncelerim sadece sizin yazdıklarınıza karşı oluşan bir dusunce değil. Forumda öğretmenlerin geneli bu şekil yazıyor açık açık yazan bir sizı gördüm peşinden de sınıf temsilcinin abuk subuk konuşmalarının

Ben size yazmadım ki, sizi gayet iyi anladım ben sınıf temsilciniz saçma sapan konuşmuş hoşlanmamisiniz bu durumdan. Diğer veliler o niyetle almamış olabilirler o ayrı ama. Karşılıktan kastınız ne ben anlamıyorum evladımı alıp sırtında gezdirsin falan gibi bir beklentim yok eşit olsun yeter. Yani karşılık bekleyen velilerde ne bekliyor olabilirler onu da anlamıyorum. Ben genel bir kanıya vardım siz kişisel algılamayın.
Neler var bilseniz. Bir gün çaya çağırıp gidince çocuğum şu konuyu anlamamış anlatıversen diyen. Önce sevinirsin veli çaya çağırdı diye, gidince anlarsın ki ders aldırmak için yapmış.
Önce sınıf temsilcisi olmak için çok uğraşır, sonra gelip hocam hiç fazla puan vermediniz o kadar uğraşıyoruz der.
Hediye alır, hediye bekler. Hediye alır, not bekler, sözlü notu biraz daha yüksek olsun ister. Garip beklentiler yok mu var maalesef. O yüzden abartı hediyelerin arkasından bir şey çıkacak korkusu var.

Neler var bilseniz. Bir gün çaya çağırıp gidince çocuğum şu konuyu anlamamış anlatıversen diyen. Önce sevinirsin veli çaya çağırdı diye, gidince anlarsın ki ders aldırmak için yapmış.
Önce sınıf temsilcisi olmak için çok uğraşır, sonra gelip hocam hiç fazla puan vermediniz o kadar uğraşıyoruz der.
Hediye alır, hediye bekler. Hediye alır, not bekler, sözlü notu biraz daha yüksek olsun ister. Garip beklentiler yok mu var maalesef. O yüzden abartı hediyelerin arkasından bir şey çıkacak korkusu var.
Haklısın bin bir cesit insan var. Benim bu tur gozlemlerim olmadi tabi, benim gercekten icimden geliyor, sadece ogretmenimize degil sevdigim insanlara hediye alirkende guzel seyler almayi seviyorum. Lakin yanlis anlasilmak istemem benim sasirmamin sebebi buydu.

Teşekkür ederim. Kötü düşünen arkadaşların da iyi bir öğretmene denk gelmediklerini düşünüyorum. Öyle bir bağ kuruluyor ki o çocuklarla diğer mesleklerde de oluyordur... doktor kontrolume giderken çikolata götürüyorum. Doktorun maaşı benimkinin kaç katıdır ama ben çikolatayı verince sevinip ağzına atıyor hemen bir tane. Seviyorum kadını hoşuma gidiyor mutlu etmek. Küçük birşey ama olsun. Önemli olan düşünmek. Hediye yakın görülen kişiye veriliyor. Böyle el emeği ya da küçük hediyelerde çıkar olmuyor. Ama büyük hediyeler işin içine girince beklenti de artar.... öyle dediğiniz gibi öğretmenler var çevremizde malesef. Sınav haftası rapor alıp tatile gidenler.... tabi ki herkes kimin ne olduğunun farkında vicdanlı insanlarla karşılaştırsın allah hepimizi.
Amin
11 Yıllık öğretmenim daha şu cümleyi kuran görmedim, görürsem de ciddiye almam. Evet sabır ve emek işi ama para karşılığı yapılan hiçbir iş kutsal değil. Hepimiz ayın 15 ini bekleyip ekdersimiz çok olsun istiyoruz gerçekçi olmakta fayda var.Ha bazımız gerektiği kadar çalışır bazımız canını dişine takar, hepimizin de layıkıyla çalıştığını söylemek abes olur.Yani her meslek grubu kadar değerliyiz ne daha fazla ne eksik, abartmak anlamsız. Sadece hedef kitlemiz dolayısıyla gücümüz etkililiğimiz daha fazla.
Hediye almaya da karşıyım. Her iki taraf için de yanlış. Aileler kısaca ben evdeki çocuğumu sana yollayıp rahatlıyorum ama senin bırakma lüksün yok, bari bir hediye alayım teselli ol diye mi düşünüyor acaba? Yoksa insan işini yapıyor diye birine neden bu kadar minnet ya da acıma duysun ki. Bilemedim:işsiz:
Son paragrafında ki gerçek duygularınız mı ironi mi yaptınız? Biz nasıl bütün öğretmenleri bir tutmuyorsa sizinde bütün velileri bir tutmamanız gerekir. Samimi içten velilerde var, layıkıyla mesleğini yerine getiren öğretmenlere saygı duyuyorum değer veriyorum evet diğer mesleklerden farklı benim gözümde, insan yetiştiriyor, en kıymetlimle değerlimle ilgileniyor emek veriyor.
Bu acıma mı oluyor minnet mi oluyor?
Ben ogretmenler burda yazdikca aslinda nasil gorundugumuzu farkettim bizim gayet iyi niyetle yaptigimiz seyler yanlis anlasilabiliyormus. Ben annemden babamdan boyle gordum ogretmenler bana cok kutsal geliyor, ben evladima egitim veriyor diye icimden gelerek aldım, motivasyonu artsin kiymetinin bilindigini saygi duyuldugunu hissetsin istedim ama cok fazla anlam yukluyormusum öğretmenlige anladim.
katılıyorum size, karşımızda ki herkesi kendimiz gibi görmeyi bırakmalıyız en iyisi.

Son paragrafında ki gerçek duygularınız mı ironi mi yaptınız? Biz nasıl bütün öğretmenleri bir tutmuyorsa sizinde bütün velileri bir tutmamanız gerekir. Samimi içten velilerde var, layıkıyla mesleğini yerine getiren öğretmenlere saygı duyuyorum değer veriyorum evet diğer mesleklerden farklı benim gözümde, insan yetiştiriyor, en kıymetlimle değerlimle ilgileniyor emek veriyor.
Bu acıma mı oluyor minnet mi oluyor?
Ters geliyor belki ama gerçek düşüncem bu, bir velimin açıkça kurduğu cümle ve gayet de ciddi idi " size oğlumla iyi uğraşmalar, ben buraya gönderip kutuluyorum sizin o şansınız da yok, geçmiş olsun."
Işte biz o emeği para karşılığı veriyoruz zaten, yani saygınız ve anlayışınız yeterli ekstra hediyenin gereği yok. Ödüllendirme ya da motive etmek için bunlara gerek yok. Bunlar da insan emek veriliyor diyenlerdenseniz sıkıntı yok bence alınmayın.

Eminim öğretmen de rahatsizdir bu konudan. En nefret ettigim durumdur isimize karisan veliler. Sizin cocugunuza kisisel birsey olmadigi surece cok müdahil olmayin derim. (Ki olmus ama ustunden zaman gecti biraz sanirim) diger velileri gozlemleyin onlar da rahatsizsa ogretmenle konusun o caresine bakar :KK66:
Bugün 3 veli, o kadından yana rahatsızlıklarını dile getirdiler.ama konuşurlarmi bilmiyorum.

Bugün 3 veli, o kadından yana rahatsızlıklarını dile getirdiler.ama konuşurlarmi bilmiyorum.

Fırsat vermeyin o kadına bence :63: en sinir olduğum insan tipi kendini ön plana atmaya çalışanlar kendi istediğini yaptırmaya çalışanlar..... umarım çözülür.

Back
X