Özgecan davasında karar çıktı; 3 sanığa da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
http://t24.com.tr/haber/ozgecan-dav...saniga-agirlastirilmis-muebbet-verildi,318874
Özgecan cinayeti davasında karar duruşması bugün Tarsus'ta görüldü

Özgecan Aslan cinayetinin bugün görülen üçüncü davasında sanıklar Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçehakkında ağırlaştırılmış müebbet kararı verildi. Nitelikli cinsel saldırıdan da ek cezalar verildi.

Aslan ailesinin avukatı olan Efkan Bolaç karara ilişkin olarak, şunları söyledi:

"Neredeyse 40 yılın üzerinde bir süre içeride kalacaklar gibi görünüyor. İstediğimiz gibi bir karar çıktı. Kamuoyunun baskısı, örnek olacak bir karar olması isteği bu sonucu getirdi. Dosyada son söz söylenirken amcası bir şey söylemişti "Bir ceza istiyorum" diye. Bu ceza bundan sonraki bütün kadın cinayetlerinde örnek olur diye düşünüyoruz. İndirimsiz, 'çok seviyordu ağır tahrik altındaydı' gibi örneklemelerin olmayacağı bir süreç olsun istiyoruz.

Umarız bundan sonra bu karar bütün ülkede emsal teşkil eder. Ülke açısından hiç değilse son dönemlerde alınmış bir karar olarak görmek lazım. Mahkemelerin elinde bu tür kararları verme, indirim uygulamak mahkemelerin hakimlerin elinde. Şunu görmek lazım, kadın cinayetleri bakıldığında politik olmuş durumda. Neredeyse yüzde bin 500 artmış cinayetler. Bunu aileden sorumlu bakanlık söylüyor. Bunların önüne geçmek için caydırıcı önlemler alınması gerekiyor. Tarsus Ağır Ceza hakimliği üzerine düşeni yaptı ve indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi."

Katilin babası “Tüm Türkiye’den özür diliyorum oğlumun yaptığı için” dedi.

Katilin babası özür mü dilemiş oğlunun yaptığı için sanırsın hiçbir şeyden haberi olmayan gariban biri kendisi niye müebbet yedi o zaman önce kendi yaptığını söylesin, umarım yargıtayda karar bozulmaz da onar bunlar da o dört duvar arasında kafalarını duvarlara vura vura intihar edip geberirler

Bu karar biraz rahatlatsa da içimiz asla soğumayacak. Hâlâ düşündüğümde nefesim kesiliyor, gözlerim doluyor; ailesi neler yaşıyordur tahmin bile edemiyorum.

Bir de katilin babası "oğlu adına" özür dilemişmiş! Sanki ihbar etmek yerine onlara yardım eden o değildi. Hâlâ yüzsüzler, iğrenç yaratıklar.

Böyle bir savunmayı meslek etiği olan hiçbir avukat yapmaz mesleğine saygısı olan hiçbir avukat bu soruyu sormaz, hadi avukatısın mecbur savunma yapacaksın onu anladık bu soru neyin nesi insan değil ki avukat olsun

Özgecan vakası sosyal medyada bu kadar büyümeseydi yine aynı karar verilir miydi şüpheliyim. İçim soğumadı bu karara. İçeride bir şeyler olur diye ümitliyim.

allah aşkına bu adamı avukatlar nasıl savunuyor? ne diyor? aklım almıyor

umarım...

takım elbiseleri yokmuymuş ?
hafifletici neden bulamamışlar mı ?
"magazinel" bir olay olmasaydı bu ceza asla verilemzdi.
Bir hukukçudan duymuştum gazeteye çıkmış olaylar için magazinel vaka diyorlarmış.
ağırlaştırılmış müebbet kararı verildi. Nitelikli cinsel saldırıdan da ek cezalar verildi.

istenirse böyle ek cezalar verilebiliyor demekki.Normalde ek indiriler yapıyorlar.Adalet herkese farklı işliyor ,işletiliyor.

En azından artık ''emsal bir davamız '' var .

Bu karar sonucunda , bundan sonra yaşanacak bu tarz olaylarda her zaman önce sürülecek bir karar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…