Özgüven Eksikliği&Anksiyete

Cereninmo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
16
3
1
35
Kızlar merhaba
Son zamanlarda inanilmaz derecede kendime olan güvenim tükenmiş durumda. Zaten hic bir zaman tam anlamıyla kendime güvenemedim. Eğitim hayatımda talihsizlikler yaşadım. Uzun süre işsizlik ardından tekrar üniversite okudum ve güç bir şekilde iş buldum. Derken her şey üst üste gelmeye başladı. Lisans bitirdim ancak önlisans bölümümden iş bulabildim. Bu da beni çok rahatsız ediyor. Etrafımdaki arkadaşlarımın hepsi doktor, onların yanında kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Kendimi yetersiz ve gereksiz buluyorum. Statüye takmış durumdayim, sürekli kendimi başkalarıyla kıyaslayıp neden çok zeki olamadığımı sorguluyorum. Çocukluğumdan beri anksiyete hastasiyim. Uzun süren tedavi ardından pekte sonuç alamadım. Ailemle aram bozuldu çünkü ben mutsuzum ve etrafıma da bunu yansıtıyorum. Benim için yaşam sadece nefes almaktan ibaret gibi geliyor. Amacım, gayem hatta hayalim bile yok. Tek yaptiğim şey kıyas ve kendimi aşağılamak. En son ne zaman kahkaha attiğimi bile hatirlamiyorum. Sarışın biriyim ama esmer olsam daha mı güzel olurdum, botoxlar, kremler, medikal estetik araştırmaları yapıyorum. Sanki önlisans alanında çalıstiğim için kimse beni sevmeyecekmiş gibi hissetmeye başladım. Düşünüyorum acaba değersizliğimi statü ile mi kapatmaya çalışıyorum diye yine de sonuca ulaşamıyorum. Durum hakkında görüş ve önerilerinize açığım.

Mutlu olmak istersen mutlu olursun. Sen mutsuzluğu seçiyosun.ilaç destekleyicidir, beyin tamamlayıcı. Beyinde bitiremediğin sorunları ilaç tek başına bitiremez. Eğer böyle davranmanın normal olmadığını düşünüyorsan aynı şekilde devam etmemeli doğru olana yönelmelisin.

Çevrenizden rahatsızsanız değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Size karşı aşağılayıcı davrandıkları oldu mu hiç ? öyleyse ona göre mesafenizi ayarlayabilirsiniz. Eğer olmadıysada kendinize kompleks edinmişsiniz demektir.
Çevreniz doktorlarla dolu diye sizde doktor olmalısınız diye bir gereklilik mi var :) yapmayın okulunuzu bitirmişsiniz, iş bulmuşsunuz şükredin lisans mezunu olup iş bulamayan binlerce insan var. Yalnız şahsınıza karşı bir aşağılama olursa altta kalmayın mesela siz 6 sene okudunuz ben 2 sene okudum işimi buldum yetmedi bir 2 sene daha keyfime okudum diyin gülün geçin :halay: gerekirsede araya mesafe koyun... takmayın.
Bide bence siz doktorluk isteseydiniz kesin okurdunuz bu hırsla, demek ki istememişsiniz. Önemli olan başkalarının ne yaptığı veya ne istediği değil, sizin ne istediğiniz.

Çevrenizden rahatsızsanız değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Size karşı aşağılayıcı davrandıkları oldu mu hiç ? öyleyse ona göre mesafenizi ayarlayabilirsiniz. Eğer olmadıysada kendinize kompleks edinmişsiniz demektir.
Çevreniz doktorlarla dolu diye sizde doktor olmalısınız diye bir gereklilik mi var :) yapmayın okulunuzu bitirmişsiniz, iş bulmuşsunuz şükredin lisans mezunu olup iş bulamayan binlerce insan var. Yalnız şahsınıza karşı bir aşağılama olursa altta kalmayın mesela siz 6 sene okudunuz ben 2 sene okudum işimi buldum yetmedi bir 2 sene daha keyfime okudum diyin gülün geçin :halay: gerekirsede araya mesafe koyun... takmayın.
Bide bence siz doktorluk isteseydiniz kesin okurdunuz bu hırsla, demek ki istememişsiniz. Önemli olan başkalarının ne yaptığı veya ne istediği değil, sizin ne istediğiniz.
Merhaba, aslında aşağılayan insanlar değiller ama bazen sanırım ufakta olsa hissediyorum. Seni biriyle tanıştırmak istiyorduk ama çalışmayan birini istemiyor vs.
Ben çok kompleksliyim resmen karşımdakinin adından önce mesleğini sorar oldum. Lisanstan iş bulamayıp önlisanstan iş bulmakta beni üzüyor sanırım. Değersiz ve basit hissediyorum

Merhaba, aslında aşağılayan insanlar değiller ama bazen sanırım ufakta olsa hissediyorum. Seni biriyle tanıştırmak istiyorduk ama çalışmayan birini istemiyor vs.
Ben çok kompleksliyim resmen karşımdakinin adından önce mesleğini sorar oldum. Lisanstan iş bulamayıp önlisanstan iş bulmakta beni üzüyor sanırım. Değersiz ve basit hissediyorum

Belirttiğiniz gibi bu sorun anksiyetenizden kaynaklanıyordur büyük ihtimalle. Bende yaşadım bilirim. Tavsiyem bir uzman yardımı alın. Bu süreçte negatif elektrik aldığınız insanlarla bir süre görüşmeyin. Kafanızı toparladıktan sonra da karar verirsiniz...

Belirttiğiniz gibi bu sorun anksiyetenizden kaynaklanıyordur büyük ihtimalle. Bende yaşadım bilirim. Tavsiyem bir uzman yardımı alın. Bu süreçte negatif elektrik aldığınız insanlarla bir süre görüşmeyin. Kafanızı toparladıktan sonra da karar verirsiniz...
Evet sanki kalbim duracak gibi oluyor kırıp döküyorum her şeyi. Bir insan 2,5 yıl boyunca hergün aynı şeyi düşünür mü? Ben düşünüyorum. Artık koptum her şeyden kafamda bir sürü başka şeyler. Mutlu olmayı özledim. Sanırım en mutlu hallerim lisedeydi hayat gayemin olmadiği insanlari tanimadiğim yillar. En ufak birinin bakisi bile işte beni aşağıladı diyorum. Zor bir hayat çok zor Allah düşmanıma vermesin

Evet sanki kalbim duracak gibi oluyor kırıp döküyorum her şeyi. Bir insan 2,5 yıl boyunca hergün aynı şeyi düşünür mü? Ben düşünüyorum. Artık koptum her şeyden kafamda bir sürü başka şeyler. Mutlu olmayı özledim. Sanırım en mutlu hallerim lisedeydi hayat gayemin olmadiği insanlari tanimadiğim yillar. En ufak birinin bakisi bile işte beni aşağıladı diyorum. Zor bir hayat çok zor Allah düşmanıma vermesin

Lütfen kendini bu kadar değersiz görme sen önce kendini kabullenmezsen başkası nasıl kabul etsin. Dediğim gibi bu kadar negatif hissettirenlerle görüşmek zorunda da değilsin. Seni olduğun gibi kabul eden seven insanlar olacaktır gerçek arkadaşlık budur. Ha kendini yetersiz görüyorsanda eksiklerini kapatırsın... fakat istemediğin bir şeyi yapmak zorunda değilsin

Merhaba
Yardımcı olmaya gelemedim
Çünkü bende de birebir olmasa da benzer durum var
Kendime asla öz güvenim yok asla
33 Yaşıma geldim
Dışardan pek belli etmem
Neşeli bi tipim
Ama ilgisi yok. En çok sıkıntı yaşadığım yer de işyeri
Haftada bir iki kez kendimi iyi hissediyorum
Onun dışında hep bi iç sıkıntısı,,,, kaygı.... korku....

Lütfen kendini bu kadar değersiz görme sen önce kendini kabullenmezsen başkası nasıl kabul etsin. Dediğim gibi bu kadar negatif hissettirenlerle görüşmek zorunda da değilsin. Seni olduğun gibi kabul eden seven insanlar olacaktır gerçek arkadaşlık budur. Ha kendini yetersiz görüyorsanda eksiklerini kapatırsın... fakat istemediğin bir şeyi yapmak zorunda değilsin
Mesela ben de iş arkadaşlarımı değiştirmek isterdim ama küçük bir ilçede çalışıyorum
Ve çalıştığım kurumda o kadar az insan var ki
Bir avuç
Zamanında laçkalaştık
Ciddi ve kendine güvenen bi tip olmak istiyorum ama aynı insanlarla mümkün değil
Ne zaman sesimi çıkarsam , sen yanlış anladına getiriyorlar

Mesela ben de iş arkadaşlarımı değiştirmek isterdim ama küçük bir ilçede çalışıyorum
Ve çalıştığım kurumda o kadar az insan var ki
Bir avuç
Zamanında laçkalaştık
Ciddi ve kendine güvenen bi tip olmak istiyorum ama aynı insanlarla mümkün değil
Ne zaman sesimi çıkarsam , sen yanlış anladına getiriyorlar

Vallahi özgüven uzmanı gibi görünmek istemem bende biraz çektim bu konulardan zaten. Çalıştığınız yeri değiştirmelisiniz bence. Öyle bir alternatif yoksa içinizden geldiği gibi olun yani o gün neşesizsinizdir illa gülüp eğlenmenize gerek yok... millete göre davranmayın o gün keyifsizsindir kimseye bakmazsın ne olmuş yani soran olursa keyfim yok dersiniz kafanızı dinlersiniz biraz

Vallahi özgüven uzmanı gibi görünmek istemem bende biraz çektim bu konulardan zaten. Çalıştığınız yeri değiştirmelisiniz bence. Öyle bir alternatif yoksa içinizden geldiği gibi olun yani o gün neşesizsinizdir illa gülüp eğlenmenize gerek yok... millete göre davranmayın o gün keyifsizsindir kimseye bakmazsın ne olmuş yani soran olursa keyfim yok dersiniz kafanızı dinlersiniz biraz
Bişey derlerse ki illa derler “sana öyle gelmiş” ya da “keyfim yok” derim
Keyfim yok dedim die beni daha sorunlu görmezler dimi?
Yarın deneyeyim
Ama yıllardır arada başarıcam diyorım
Bismillah, hopppp yine olmuyor
Zaman zaman inancımı kaybediyorum
Ben de olması gerektiği gibi rahat olmak istiyorum
Ve bu zamana kadar hangi amire biraz belli ettiysem stresimi, yardımcı olur gibi konuştular ama yine alttan alta kaile almadılar beni
Güçlü olmak istiyorum ki, idare edilecek olsam yine göstereyim güvensiz yanımı?
Ama bunu kaç kere denedim
İle yaramadı

Sahmerann Sahmerann kusura bakmayın uzatıyorum ama sizin gibi anlayışlı birini yakalamışken yazmak istedim
Teşekkür ederim
Mesela Cuma günü yaptıkları hareket
Hadi bize kahve ısmarla vb
Gülerek ay nolıcak ısmarlarım haha hihi geçiştirdim
Napıyım kavga mı edeyim
Ki etsem ; başlıcaklar, senin aldığın kahveden banane, onla mı zengin olucam yok biz sana şaka yaptık vb
İşte güçlü biri olsam ne bu cevapları verebilirler
Ne de şakayla karışık isteyebilirler
Sözde beni sevdikleri içim takılıyorlar
Ismarladım tmm mı devamına bak şimdi
Amirin yanına gitmiştim
Geri döndüğümde içlerinden biri herkese çay ısmarlamış
Ben geldiğimde çaycı yanlışlıkla bana veriyordu hatta oradan anladım
Kesene bereket falan diyorlardı
Arkadaş bahane yaptı , ben hamileyim ya fazla çay içmiyorum hani
İyi de sade soda içebildiğümi biliyorsun
İnsan sorar
Mesai bitimine yarım saatten az kalmıştı
Neyse birşey demedim
Anneme anlattım o BİLE söyle dedi ki normalde idarecidir
Ben şimdi yarın bu konuyu açıcam
Bunu mu taktın die yaklaşıp tabiki de inkar edecekler
Ama resmen beni kaile alıp ısmarlamadılar anlıyor musun önemsemediler
Adam yerine koymamak bu
Ben yine de konuyu açıcam
Umuttum deseniz , zaten çaycı gelmişti soda falan sorabilirdiniz adam yerine koyulmadım dicem
Kesin dicem bunu , kendime güvenerek
Onlar resti çekecek , bundan sora bişeyini içmeyiz vb huzursuz edecekler beni biliyorum ama iki gündür kafama takıyorım valla

Sahmerann Sahmerann kusura bakmayın uzatıyorum ama sizin gibi anlayışlı birini yakalamışken yazmak istedim
Teşekkür ederim
Mesela Cuma günü yaptıkları hareket
Hadi bize kahve ısmarla vb
Gülerek ay nolıcak ısmarlarım haha hihi geçiştirdim
Napıyım kavga mı edeyim
Ki etsem ; başlıcaklar, senin aldığın kahveden banane, onla mı zengin olucam yok biz sana şaka yaptık vb
İşte güçlü biri olsam ne bu cevapları verebilirler
Ne de şakayla karışık isteyebilirler
Sözde beni sevdikleri içim takılıyorlar
Ismarladım tmm mı devamına bak şimdi
Amirin yanına gitmiştim
Geri döndüğümde içlerinden biri herkese çay ısmarlamış
Ben geldiğimde çaycı yanlışlıkla bana veriyordu hatta oradan anladım
Kesene bereket falan diyorlardı
Arkadaş bahane yaptı , ben hamileyim ya fazla çay içmiyorum hani
İyi de sade soda içebildiğümi biliyorsun
İnsan sorar
Mesai bitimine yarım saatten az kalmıştı
Neyse birşey demedim
Anneme anlattım o BİLE söyle dedi ki normalde idarecidir
Ben şimdi yarın bu konuyu açıcam
Bunu mu taktın die yaklaşıp tabiki de inkar edecekler
Ama resmen beni kaile alıp ısmarlamadılar anlıyor musun önemsemediler
Adam yerine koymamak bu
Ben yine de konuyu açıcam
Umuttum deseniz , zaten çaycı gelmişti soda falan sorabilirdiniz adam yerine koyulmadım dicem
Kesin dicem bunu , kendime güvenerek
Onlar resti çekecek , bundan sora bişeyini içmeyiz vb huzursuz edecekler beni biliyorum ama iki gündür kafama takıyorım valla
Selamlar solediniz mi merak ettim

Selamlar solediniz mi merak ettim
A.s söyleyemedim maalesef
Cesaret edemedim
Ayrıca diğer arkadaş herkese birşey söylerken ben hayır dememe rağmen çok çok ısrar etti. Sana da kahve dedi
Ben de kabul etmek zorunda kaldım
Ismarlamayan arkadaşa yeri gelse lafı söyleyecektim aslında
Hatta dün annemle konuşmamızda yeri geldiğinde söylersin demişti
Durup durmadan konuyu açmak saçma olur kaile almazlar falan dedi
Haklı yani
Tamam mesai bitiyordu ama 2 dak söylerdim yani

catterflym catterflym anlayacağınız. Cuma mesai biriminin yakın olmasının, lafımı esirgemeyle mantıklı ilgisi yok
Tamam kendi cesaretim de yok ama dediğim gibi , aradan iki tam , bi yarım gün geçmiş
Oturup Cuma şöyle şöyle oldu dersem
Kafama taktığım da anlaşılırdı ve önemsenmezdim

Back
X