Özgüven eksikliği,kendine güvensizlik.Napacağm bilmiyorum yardımlarnıza ihtiyacım var

elif2112

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2012
126
0
66
Diyarbakır
Kızlar merhaba
Uzun süredir işsizim, şartları çok iyi olan sadece stajyerlik ücreti 1.100 tl olan,başvurusu kabul edilen her adaya ücretsiz ingilizce kurs veren, yabancı dil eğitimi veren bir merkeze Eğitim danışmanı olarak başvuruda bulunmuştum, demin aradılar pazartesi gününe randevu verdiler yanınızda bir vesiklaık fotoğraf ve kimlik fotokopisi getirin dediler, ilanda en az lise mezunu yazmıştılar ama benim cvde açık öğretim lisesi yazıyor buna rağmen ön elemeyi geçtiniz dediler. Şimdi her şey iyi güzel ama sıkıntıdayım yani kabul edilsem bile nasıl yaparım nasıl ederim bilmiyorum, iş konusunda kendime güvenmiyorum öyle cana yakın biri değilim, konuşkan girişken biri değilim, ama bu tarz iş yerlerinde böyle olmamam gerek, girişken, konuşkan olmam lazım ama bunu başaramıyorum tutuluyorum, konuşurken cümle kuramıyorum şaşırıyorum normalde böyle değilim ama mevzu iş olunca değişiyorum, kendi kendime içimden şöyle deseydm böyle deseydim daha etkili olur diyorum ama o an öyle olmuyor, evde tamam istersen yaparsın başarabilirsin diyorum, ama iş yerinde öyle olmuyor, çok girişken konuşkan bir arkadaşm var bazen iş yerine gidiyorum nasıl işi çeviriyor anlatamam imreniyorum resmen ama ben neden böyle olamıyorum anlamıyorum, kızlar bana yardım edin bu işe çok ihtiyacım var ama öyle korkuyorumki kabul edilsem dahi çıkartılacağımı düşünüyorum offf napıcam bilmiyorum yardımlarınıza, desteklerinize ihityacım var kızlar

Son düzenleme:
canım oncelıkle hayırlı olsun, inşaallah kabul edilirsin :)

dun aksam eşim geldi, yemek yıyıoruz. karnım cok agrıyor felaket durumdayım dedi. noldu dedım. stres yapınca boyle oluyor yaa dedi. (yeni iş değiştirdi, iş hakkında bılmedıgı hıc bısey yok, her sorunu rahatlıkla hallediyor ama panik oluyorum yaaa bildigim halde, dedi)

gecer askım bı muddet sonra dedim. alışamadın belki hala daha dedim. zaman gecınce ıyıce benımseyeceksın bıtıcek bunlar dedim.

bende öğretmenlik yaptım 4 sene. 2 farklı kurs merkezinde calıştım. 1 senede 6 gruba ders verıyordum bazen 8 oluyordu. her grupta sanki ilk defa derse giriyormus gıbı heyecan yapıyordum. öğrencılere alışınca gecıyordu :)

sende acılırsın yavas yavas. alışman lazım :)
çalıştıkça, zmana gecıp bıraz da tecrube edındıkten sonra kendıne guvenın gelıcek, daha dik duracaksın.

Canım benim çok teşekkür ederim inş. kabul edilirim ve inş. senin dediğin gibi olur. Bir yere daha başvuru yapmıştım oda bir telefon bayisinde satış aradılar onlarda yarın için çağırdılar ama maaş anlatığım işin yarısı, yarın arayıp pazartesi gelebilirmyiim diyicem iki görüşmeyede gidicem artık hangisi olursa birinden birini muhakkak istiyorum Allahım yardımcım olsun. Önemseyip yorum yaptığın için ayrıuca teşekkür ediyorum

merhaba ,öncelikle insallah işiniz olur..heyecanınızı kontrol edemıyorsunuz anladığım kadarıyla.zamanla alışırsınız sizde bu iş temposuna..

hımm birde daha fazla kitap okumanızı öneririm.. 5dk yuksek sesle 5dk içinizden (mırıldanmadan) okursanız başkalarıyla konuşurken (tanımadığınız biriyle) tutulmalarınızda olmaz diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim inş. olur, ama gerçektende heyecanımı kontrol edemiyorum. Kitap okurken hiçte sesli okuyamam ama şuan devam ettiğim kitapı sesli okuyucm bakalım inş. dediğiniz gibi olur.

Çok teşekkür ederim inş. olur, ama gerçektende heyecanımı kontrol edemiyorum. Kitap okurken hiçte sesli okuyamam ama şuan devam ettiğim kitapı sesli okuyucm bakalım inş. dediğiniz gibi olur.

bende öyleyim cnm kursa git pc sertifikam var aöf büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mezunuyum dikey geçişle uluslarası ilişkilere geçtim okuyorum fakat ilk iş tecrübem 1 ay sürdü bu kahrolası heyecanım yüzünden çok heyecanlıyordum yapacağımı bile unutuyordum yada yanlış yapıyordum birde sekreterdim heyecanlanınca kekelemede oluyor bnde patronum heyecanlanma falan filan diyodu ama nafile biri aradınmı bişeye bakmamı istedimi elim ayağıma dolaşıyordu heyecandan birisi telde aarıyor bana şunu bağla deynce heyecandan o kişiyi bulamıyordum herşeyde tamamım herşeyin hakkından geliyorum ama konu iş olunca fıs:) bende inş devlete geçip çalışırsam yada özelde bidaha çalışırsam daha sakin olmayi denicem başladğın zaman işe söle cnm

merhaba eğer birdaha böyle bir işe girecek olursan çalışma masanın üzerine minik kağıtlara notlar al en çok kim soruluyordan en az sorulana doğru bir çizelge yapabilirsin mesela.

x kişinin tlfdaki santraldaki nosu 1234 gibi

sana verilen komutlarda unutmamak için o anda şifremeyle hafızanda tutmayı dene yada tlfnuna ,not kagıdına ,eline vs yaz bi şekilde .. çalışma masanın tlfnundan 1 den nerelere ulaışdıgını yaz 2 den nereler çıkar gibi vs.

şimdi dısarıya çık ve bilsen bile adres sor insanlara esnafa,otobus/minibüs şoförüne ... afedersiniz,bakar mısınız,şu şu adrese nasıl gidecektim gibi tanımadığınız insanlarla birebir iletişime geçin güler yüzünüzle birde..

öncelikle evin içinde sonra balkonda daha sonrada parkta ( yani dısarda insanların az olduğu -insanları da rahatsız etmemek gerekiyor-) yüksek sesle kitap okuyun ,sesinizin titremesi geçene kadar alıştırmalar yapın.

durakta otobüs beklerden bankada sıra beklerken konuşun insanlarla hem vakit geçer hemde pratik yapmış olursunuz
-----------
şimdi yazacaklarım sizinle ilgili değil oyuzden alınmayın.
bazı insanlar vardır
etrafındakilere tepeden baktıkları için konuşmaya tenezzül etmezler veya konuşacakları zamanda ya aşağılar vaziyette veya azarlar vaziyette konuşurlar detone bir seste resmiyet hat safhada olur..

öncelikle şunu belirteyim tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır demişler..güzler yüz..tatlı dil ve samimiyet olursa (insanlarda sınıf ayrımı yapmadan) işleriniz daha kolay hallolur,sosyal çevreniz genişler..insanların size karşı tutumu olumlu yönde olur. özgüveniniz artarak girişken sokulgan sıcakkanlı bir insan olursunuz bu durumu bir rol olarak görmeyin bu sizin belli bir zaman sonra yaşantınızın vazgeçilmez bir parçası olacak

ben bu durumumun + yönlerini çok fazla gördüm ve görmeye de devam edeceğime inanıyorum

canım benim seni o kadar iyi anlıyorumki bende daha önce bir dil kursunda çalışmıştım sadece 3 gün sonra kendi isteğimle çıktım çünkü yapamayacağımı düşündüm ve bu hep böyle oluyor, bende dediğin gibi herşeyin hakkından geliyorum ama konu iş olunca off off umarım bu durumu ikimizde aşarız işe kabul edilirsem paylaşıcam canım.

Yazdıklarınızı harfi harfine okudum çok haklısınız ve verdiğiniz taktikler uygulanırsa gerçekten iyi sonuç alınacağını düşünüyorum ama gel gelelim ben biraz umutsuz vakamıyım nedir bilmiyorum. Bende çok çekingenim tanımadığım insanlarla iletişim kurma konusunda ve genelde insanlar benim çok havalı kendini beğenmiş biri olarak nitelendirirler çoğu kez bu oldu tanışıp biraz samimi olduktan sonra hemen hemen hepsi senin hakkında böyle düşünüyoduk ama aslında hiçte öyle değilmişsin felan derler bana en uygunu bol bol sesli bi şekilde kitap okumak sanırım :)

Son düzenleme:
bence yanlış iş seciyorsun , ben satıscıyım , zaten satısta en önemli sey bıcır bıcır olucan agzın laf yapıcak ve insanlara inanmayıp onların fikirlerini almayıp kendi fikirlerini kabul ettirmen gerek , seccegin iş şunlar olabilir , Resepsiyon görevlisi spor merkezlerinde yada telefon açan kız yani bi nevi sekreter yada fast food yerlerinde çalışabilirsin , sevgiler

canım anladığım kadarı ile sende iş kaygısı mevcut...sosyal aktvitesi olan birisi misin bilemiyorum ama şöyle düşünmek gerekir her zaman neticede hepimiz insanız iş ortamındaki kişilerde seninle aynı dünyada aynı şehirde nefes alıp veriyorsa kimsenin kimseden üstünlüğü olmadığını bilmelyz etrafına bak çalışan insanlara şarkıcılara sanatcılara düşün onlarda insan bende insanım onlar yapabiliyorsa sende yaapabilrsn bu senin elinde olan bir şey diksiyon olarak destek almayı deneyebilirsin ya da ev de kendine çalışma kağıtları hazırlayıp aynanın karşısında alaştırmalar yapabilirsin emin ol işe yarar ama her zaman aklında bulunsun daha iyisi olabilmek için kendini çok iyi ifade etmen gerekir bunun içinde empati yap her zaman karşındakininde insan olduğunu seninle aynı şeyleri yaptığını düşünerek hareket et bişeyi istiyorsan bişeyleri aşman gerekir bak bu konuyu buraya nasıl açabildiysen bunundan üstesinden gelebilrsn diye düşünüyorum inşallah başarılar diliyorum canım

Sosyal ortamda aktif olmalisin gerisi gelir zaten

haklısın canım.

Emin ol ki satıştan sekreterliğe kadar hepsini denedim diğer arkadaşında dediği gibi iş kaygısı var bende ve bir an önce yenmem lazım

canım benim çok doğru diyosun söylediklerini dikkate alıcam tşkler.

selam kızlar benimde özgüven eksikliğim var ama benimki iş konusunda değil benim ki başka konularda mesela güzel olmadığımı düşünüyorum çok fazla iri olduğumu falan kimse beni sevmeyecekmiş beğenmeecekmiş gibi hissediyorum... birine yakın davrandığımda benimle dalga geçecekmiş gibi hissediyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…