Ozguven eksikligi sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Crazypinkpink

Sen önce kendine bak
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
1.099
756
123
Kizlar merhaba
Uzun zamandır özellikle is yaşantımda inişler çıkışlar yaşadım. Bu problemler yüzünden iyice içime kapandım. Çok sessiz biri haline geldim.
Özgüven sorunu yaşıyorum. Bu yüzden herkesi ve herşeyi hoş görür oldum. Bir şeye kızsam bile içime atar oldum. Hiç tepkimi koyamaz oldum
Inanın kendimi tanıyamıyorum. Özgüven eksikliğini yenmem için psikolog harici öneriniz var mı? Psikologa gidecek vaktim bulunmuyor. Ayrıca maddi olarak da karşılayamam.
Bana kitap ta da sen sitesi önerir misiniz

Bende sizin gbiydim hatta bu yzden is hayatımda cok ezildim büzüldüm cok sorun yasadım ama ailem beni sus karısma elleme hic biryere sesin cıkmasın diye yetistrdi onun etkisini son uc senedir atabldmm yasım 25 düşünün smdi dusunuyorumda neden boyle oldum daha fazla olamam zaman gecıyor kalkıp silkelenmem lazım benm b hayatım var kmse icin deil kendim icin yasamalıyım kendi hayatım herseydem onemli kim benm icin senin yerine canımı veririm dyeblrki ? Hic kmse o yzden kendinize sahip cıkın sımsıkı sarılın hayata sevin dua edin gezin yeni yerler gormek cok isinize yarar emin olun

Beyhan Budak öneririm, youtubeda kişisel gelişim üzerine videoları var ve çok faydalı. Kendimce bir önerim, hayatınızdaki en önemli insan olarak kendinizi görün sonra diğerleri gelsin.

Öncelikle kişisel gelişim kitaplarıni deneyebilirsin. Özgüvenin icinse direkt kitabı falan bırak insanların içine karış. İlk işin aniden içinde ilgi duyduğun bir kursa yazılmak olsun mesela. Böyle böyle sosyallesirsin diye düşünüyorum.

Işte keşke insanların içine karışabilsem.. eskiden beri gorustugum ve çok sevdiğim 2 arkadaşım var,yeni bir ortama girmek beni geriyor. Çünkü sessizsin deyip ezmeye calisiyolar

Işte keşke insanların içine karışabilsem.. eskiden beri gorustugum ve çok sevdiğim 2 arkadaşım var,yeni bir ortama girmek beni geriyor. Çünkü sessizsin deyip ezmeye calisiyolar
Bir insanın sessiz diye ezildiği ortam nasıl bir ortam olabilir? Çevrende sorun var sanırım çünkü normal bir ortamda sessiz diye birisi ezilmez. Cesaretini topla ve sosyallesebilecegin bir ortama gir bence. Elbet kendine uygun arkadaşlar bulursun böylece özgüvenin de artar.

Aslında net anlatamadım sanirim
Is ortamında çok sorun yaşıyorum
Sessiz olduğum için üstüme geliniyor

Özgüven eksikliğini sosyal deneyimler ile çözebilirsiniz. Psikolog da zaten size adımlarınız için cesaret verir ve öneri sunar.
Bir gruba dahil olup, iletişimi geliştirmek, farklı yüzler ve farklı deneyimler ile daha tecrübeli ve haliyle kendine daha güvenen birisi haline gelebilirsiniz.
Mesela hangi konuda, kendine güvene ihtiyaç var? O alana öncelikle yönelin. Mesleki anlamdaysa eğer sizin mesleğinizde ki insanlarla bir araya gelebileceğiniz yeni potansiyel iş arkadaşı edeceğiniz gruplara üye olun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…