Özgüven meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sarifrezyaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
302
567
18
Selamlar kizlar. Bir arkadasim hayati ve kendimi sorgulamama sebep oldu. İyi de oldu.. Kendisi o kadar özgüvenli ki bu çok hoşuma gidiyor, fakat bu özgüvenin kaynagini bir turlu cozemiyorum. Kimisi çok güzel olur onun ozguvenini yaşar, kimisi çok okumuştur, kimisi de çok iyi bir çocukluk geçirmiştir vs hep bir sebebi olur diye düşünürüm hep. Ama sanirim bu arkadaşım bu durumun benim düşündüğüm gibi olmadığını göstermiş oldu bana. Çünkü kendisi saydığım hiçbir kritere uymuyor hatta hep aşagilanarak büyüdüğünü anlatır.. Düşünüyorum. Ben de özgüvensiz bir tip değilim, ama yeterli de değil. Nedir bunun kaynağı, nasıl geliştirilir.. yeni hedefim kendimi bu konuda geliştirmek.. Fikirlerinizi merak ediyorum.

Saydiklariniz ozguvenden ziyada ego gibi yani guzelim guvenim var diyen kisi guzelligi gittiginde diplerde olabilir,saglikli ozguven kisinin artilarini ve eksikleri iyi bilmesi bence
Kişinin artilarini ve eksilerini iyi bilmesi. Bu çok güzel bir tanım oldu

Bence dış görünüşten veya çocukluktan bağımsız olarak kendi ayaklarının üzerinde durabilmek , sorumluluk alabilmek en güzel özgüven

Saydiklariniz ozguvenden ziyada ego gibi yani guzelim guvenim var diyen kisi guzelligi gittiginde diplerde olabilir,saglikli ozguven kisinin artilarini ve eksikleri iyi bilmesi bence
coook dogru

kendinden emin olursan kendine guvenli olursun

ne yonun guclu, ne yonlerin zayif, bunlari taniyip kendinle barisman gerekir.

ama bu arkadas tam olarak nasil kendine guvenli? nasil davranislar sergiliyor?

Bence böyle insanlar pozitif bakış açısına sahiptirler
Olumsuzluklarla baş etmek çok kolay oluyor böyle insanlarda
Bir arkadaşım var bizat şahitliğim var 23 yıllık dostum
Kadın hayatta bir çok zorlukla karşılaştı
Ama yanına gidince ki sadece ben böyle düşünmüyorum onu tanıyan bilen herkes rahat eder mutlu olur
Hayat enerjisi saçar
Güzel bir koku tat gibi😁

Arkadaşınıza sorsanıza, çıkış noktanız o çünkü.

Ayrıca her ruh varlığı tektir, çok çok güçlüdür ve çoğunluk, ne kadar büyük işler yapabileceğini bilemeden ölür gider.

Selamlar kizlar. Bir arkadasim hayati ve kendimi sorgulamama sebep oldu. İyi de oldu.. Kendisi o kadar özgüvenli ki bu çok hoşuma gidiyor, fakat bu özgüvenin kaynagini bir turlu cozemiyorum. Kimisi çok güzel olur onun ozguvenini yaşar, kimisi çok okumuştur, kimisi de çok iyi bir çocukluk geçirmiştir vs hep bir sebebi olur diye düşünürüm hep. Ama sanirim bu arkadaşım bu durumun benim düşündüğüm gibi olmadığını göstermiş oldu bana. Çünkü kendisi saydığım hiçbir kritere uymuyor hatta hep aşagilanarak büyüdüğünü anlatır.. Düşünüyorum. Ben de özgüvensiz bir tip değilim, ama yeterli de değil. Nedir bunun kaynağı, nasıl geliştirilir.. yeni hedefim kendimi bu konuda geliştirmek.. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Belki sizinki de yeterlidir, o "mış gibi" yapıyordur? 😊 Bi kalıbı yok ki aslında. Yerine, olaya göre azlığı çokluğu değişir. Mesela ne yapıyor ki size böyle geldi? Örnekle daha iyi olur sanki

ama bu arkadas tam olarak nasil kendine guvenli? nasil davranislar sergiliyor?
Her türlü ortama girip kendini çok rahat ifade eder. Yani Cumhurbaşkanı gelse oturup sohbet eder. Güzel değildir pek, ama kendini gerçekten cok beğenir. Her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünür. İlk aklıma gelenler. Şahsen ben kendisini takdir ediyorum

Belki sizinki de yeterlidir, o "mış gibi" yapıyordur? 😊 Bi kalıbı yok ki aslında. Yerine, olaya göre azlığı çokluğu değişir. Mesela ne yapıyor ki size böyle geldi? Örnekle daha iyi olur sanki
Şimdii onu cevapladim

Farkindaliginizi arttirin, kendinizin farkina varin 😌

Her türlü ortama girip kendini çok rahat ifade eder. Yani Cumhurbaşkanı gelse oturup sohbet eder. Güzel değildir pek, ama kendini gerçekten cok beğenir. Her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünür. İlk aklıma gelenler. Şahsen ben kendisini takdir ediyorum

Kendini gerceklestirmis bir bireyden bahsediyoruz yani.

Ustte bir arkadasin dedigi gibi artisini eksisini bilen, kendini ve hayatini buna gore yonetebilen. Eksiklerini tamamlayip, artilariyla yol alabilen biri.

En önemlisi kendisini hatasiyla, dogrusuyla kabul etmis.

Inkar yerine kabullenmeyi secmis...

Kendini gerceklestirmeyle alakali onlarca psikoloji temelli yayin mevcut, okuyabilirsiniz bu arada.

Belkide özgüvenli görünmek onun kendi üzüntüsünü göstermemek için dışa karşı kullandığı bi taktiktir bunu bilemezsin.

Kendini başkalarıyla kıyaslama çünkü iç dünyasında neler yaşadığını bilemezsin.

Sabahında aşırı neşeli görünüp akşamında intihar edenler, yada sürekli böyle özgüvenli görünüp aslında iç dünyasında üzgün olanlar, dışardan suratsız üzgün görünen ama aslında tanıdıkça çok tatlı olanlar vs vs.

Sen kendini keşfetmeye ve kendini nasıl mutlu hissedebilirsin onun yolunu bulmaya bak. Hobi edin, enstrüman çalmayı öğren, yeni bi dil öğrenmeye çalış, hergün yürüyüş yap, etrafında yardım edebileceğin birilerini bulmaya çalış.

Güzel olmayan kadınların özgüven duymaya hakkı yok mu yani, kadınların tek sermayesi güzellik mi😶

Yaşlanıp güzelliğini yitirince özgüvenli insanlara ne oluyor, içleri mi fosalıyor bu durumda??

Ben derim ki özgüven akıllı ve becerikli olmaktan gelir, cevval, önüme gelene diş geçiririm onlar korksun diyen koçyiğitler güvenleriyle ışıldar. Para mara güzellik hikaye, ruhu ve motivasyonu asla materyalist kavramlarla bağdaştıramazsınız, bağdaştırmaya çalışırsanız da ama o güzel değilllll ki güvenli olmaya hakkı yok diye konu açarsınız. Oturun önce kendinize sorun, ben neden kendime güven duymuyorum, neden kendimi beceriksiz, değersiz veya başka türlü olumsuz şekillerde tanımlıyorum diye. Sizin kafaya değersizliği koyan kimdir aile mi, toplum mu, başka şeyler mi?

Sen kendini keşfetmeye ve kendini nasıl mutlu hissedebilirsin onun yolunu bulmaya bak. Hobi edin, enstrüman çalmayı öğren, yeni bi dil öğrenmeye çalış, hergün yürüyüş yap, etrafında yardım edebileceğin birilerini bulmaya çalış.
Ne kadar guzel yol gösterici ve motivasyon dolu bir yorum. Çok iyi geldi, teşekkürler 🤍 katiliyorum kesinlikle, insan kendine yonelmeli, kendini kesfetmeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X