Özgüven problemi, çirkin olduğunu düşünmek, beceriksiz ithamları

sybellaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
143
42
48
Ankara
Kızlar ben karşılıksız bir duygu yaşadığım zaman üzülüyorum. Tabi herkes üzülür, ama ben çirkin olduğum gibi bir hisse kapılıyorum. Aslında çirkin değilim, aynada baktığımda gördüğüm sima hoşuma gidiyor, bakımlıyım ve benle ilgilenen kişiler çıkıyor. Ama benim ilgilendiğim bana bakmayınca üzülüyorum işte, "yeterince güzel olsaydım ilişkimiz olurdu" diye düşünüp üzülüyorum. En son böyle karşılıksız birşey yaşadım, bana ümit verdi ama olmadı bundan dolayı melankoliğim. Benzer şeyler yaşıyor musunuz, bu değersizlik duygusunu nasıl aşıyorsunuz ?

İkincisi de etrafımdaki bayanlar çok pragmatik. Yani aynı anda birden fazla erkekle görüşüyorlar ve aradan eleme yaparak gidiyorlar ben bunu beceremiyorum. Yoğun duygular hissetmediğim bir erkekle buluşmak içimden gelmiyor. Eğer o an yoğun hisler beslediğim biri varsa sadece ona odaklanıyorum, benle ilgilenenlere şans vermiyorum ama arkadaşlarım benim salakça davrandığımı söylüyorlar, "tek kişiye saplanıp kalma, etrafına bak devamlı" diyorlar ama bunu yapamıyorum ben. Mesela benim normal bir arkadaşım var bankacı erkek, bir arkadaşım fotosunu görünce "hoş çouckmuş bunu düşün" dedi o an şok yaşadım. Çocuğu 9 senedir tanıyorum ama hiç o gözle bakmadığımı söyledim, arkadaşım da "yanlış yapıyorsun sybellaa, bu kafayla yalnız kalacasın" dedi :KK43: İşin tuhafı evet ben yalnızım ama o pragmatik davranan, bir sürü erkekle buluşup eleme yapan bayanlar yalnız kalmadı, sevgilileri var veya evlendiler. Kızlar ben mi hatalıyım sizce ? Aynı anda bir sürü erkekle görüşüp eleme yapmak bana yüzeysel geliyor ben sadece deirn hislerim olan biriyle görüşüp onunl mutlu olayım istiyorum, ama oyunun kuralını mı yanlış oynuyorum?

Kendini kötü hissetme.. Onlar mantıklarıyla hareket ediyor. Sen duygularınla.
Umarım kendine yakışır bir adamla duygu çarpışması yaşarsın ve çook mutlu olursun..:KK68:

Mutsuz olmaktansa yalnız kalmak daha iyidir.. :KK66:

1.si güzel olmakla özgüven eşdeğer değil.
ne çirkinler var, sırf özgüveninden kaymak gibi çocukları kapan:KK8:
2.si doğrucu bi yapın var, dürüstsün de.
bu seni çifte standartlı kadınlardan ayırıyo.
şunlar yedekte dursun, şunlarıda elden geçiriyim diye deneme yanılma yapmıyosun.
ama gel gör ki esas malzemeyi de öyleleri kapıyo.:KK53:

bence sadece özgüvenli olmak kafi.
yani sevgili bulacam diye herkesi elden geçirmemeli.
zilliliğin alemi yok:KK53:, altı üstü erkek nihayetinde.
kendini sev bebişim.:KK15:

Son düzenleme:
Kızlar ben karşılıksız bir duygu yaşadığım zaman üzülüyorum. Tabi herkes üzülür, ama ben çirkin olduğum gibi bir hisse kapılıyorum. Aslında çirkin değilim, aynada baktığımda gördüğüm sima hoşuma gidiyor, bakımlıyım ve benle ilgilenen kişiler çıkıyor. Ama benim ilgilendiğim bana bakmayınca üzülüyorum işte, "yeterince güzel olsaydım ilişkimiz olurdu" diye düşünüp üzülüyorum. En son böyle karşılıksız birşey yaşadım, bana ümit verdi ama olmadı bundan dolayı melankoliğim. Benzer şeyler yaşıyor musunuz, bu değersizlik duygusunu nasıl aşıyorsunuz ?

İkincisi de etrafımdaki bayanlar çok pragmatik. Yani aynı anda birden fazla erkekle görüşüyorlar ve aradan eleme yaparak gidiyorlar ben bunu beceremiyorum. Yoğun duygular hissetmediğim bir erkekle buluşmak içimden gelmiyor. Eğer o an yoğun hisler beslediğim biri varsa sadece ona odaklanıyorum, benle ilgilenenlere şans vermiyorum ama arkadaşlarım benim salakça davrandığımı söylüyorlar, "tek kişiye saplanıp kalma, etrafına bak devamlı" diyorlar ama bunu yapamıyorum ben. Mesela benim normal bir arkadaşım var bankacı erkek, bir arkadaşım fotosunu görünce "hoş çouckmuş bunu düşün" dedi o an şok yaşadım. Çocuğu 9 senedir tanıyorum ama hiç o gözle bakmadığımı söyledim, arkadaşım da "yanlış yapıyorsun sybellaa, bu kafayla yalnız kalacasın" dedi :KK43: İşin tuhafı evet ben yalnızım ama o pragmatik davranan, bir sürü erkekle buluşup eleme yapan bayanlar yalnız kalmadı, sevgilileri var veya evlendiler. Kızlar ben mi hatalıyım sizce ? Aynı anda bir sürü erkekle görüşüp eleme yapmak bana yüzeysel geliyor ben sadece deirn hislerim olan biriyle görüşüp onunl mutlu olayım istiyorum, ama oyunun kuralını mı yanlış oynuyorum?

Sen o pragmatik bayanlara uyma istersen:KK53:

yaptıkları iyi bir meziyet değil

Kendini kötü hissetme.. Onlar mantıklarıyla hareket ediyor. Sen duygularınla.
Umarım kendine yakışır bir adamla duygu çarpışması yaşarsın ve çook mutlu olursun..:KK68:

Mutsuz olmaktansa yalnız kalmak daha iyidir.. :KK66:

Güzel dileğiniz için teşekkür ederim, çok istiyorum bunu. Yalnızlığın da olumlu yönleri var elbet ama belli bir yaştan sonra hele de zoraki olunca ağır geliyor.

Bir de ben içinden gelmeyen birşeyi yapamayan bir insanım, yapı meselesi. Rol de ypamıyorum, ne düşünüyorsam yüzüme yansıyor. Ama gerçekten hoşlanmadığı halde işi iyi, yedeklerde bulunsun diye bir erkekle görüşen, ve çok neşeli davranan bayanlar görüyorum. Ben hoşlanmadığım biriyle buluşsam bile çok neşeli olamam, o enerji gelmez çünkü içimden ama onlar dakikada bir sesli kahkaha atabiliyorlar.

Son düzenleme:
Bence dürüstler her zaman kazanır. Eleye eleye adam seçmek ne ayıp ne aşağılayıcı bir şey. Ama diğer yandan 9 yıllık arkadaşım nasıl olur? yaklaşımın da biraz garip geldi. Çocukluk arkadaşın olabilir, uzun süreli iş arkadaşın olabilir. Yani belli olmaz bu işler. Biraz kendini kasıyorsun gibi geldi.

Ben de çok duygusalım. Sevgili olsun da nefes alsın yeter asla bana göre değil. Sevmediğim bir erkekle geçirdiğim vakitten de zevk alamam zaten.

Kendin nasıl mutlu olacaksan öyle ol. Boş ilişkiler seni mutlu etmiyorsa hiç yanaşma.Kendine dürüst olmazsan mutlu olamazsın.

Bu yedekte tut mevzusu da bir kaç yıldır çıktı ortaya

Birincisi eğer ki çirkinsen Allah sana çirkin şansı versin.:KK53:İkincisi arkadaşlarından midem bulandı.Üzüm üzüme baka baka kararır,uzak dur Onlardan.

pragmatik davranmıyorum falan diyorsun da (ki pragmatik davranmak kötü bir şey değil ) söylemek istediğin çıkarcı kendini düşünmekse aynısını sende fazlasıyla yapıyorsun bencilsin , iki reddedilmişsin ama bir o kadarda reddetmişsin (reddettiğin sanş vermediğin adamlar da tiplerinde mi sorun arasın?), evet canım biz kadınlarda erkekler tarafından reddedilebiliyor uz günaydın ama hiç böyle hisselere kapılmam çünkü kendimi sadece dış görunuş olarak görmem karakterim var sevecekse bütünüyle sevsin belki dış görunusunden değil de kendini sevmemen özguvensiz olman dışarı yansıyordur bi düşün derim.

Erkekleri idare etme kısmına ise o kızlara pess, anlaşılan çok becerikli yetenekli zekiler ki yakalanmadan birçok erkeği idare edebiliyorlar, saygı duyuyorum.

Şüphesiz ki Allah temizle murdarı birbirinden ayiricaktir. Sen senin gibi erkekle onlarda kendileri gibi erkeklerle birlikte olurlar. Böyle devam et elbet birgün içine sinecek birisi senden hoslanacaktir.

pragmatik davranmıyorum falan diyorsun da (ki pragmatik davranmak kötü bir şey değil ) söylemek istediğin çıkarcı kendini düşünmekse aynısını sende fazlasıyla yapıyorsun bencilsin , iki reddedilmişsin ama bir o kadarda reddetmişsin (reddettiğin sanş vermediğin adamlar da tiplerinde mi sorun arasın?), evet canım biz kadınlarda erkekler tarafından reddedilebiliyor uz günaydın ama hiç böyle hisselere kapılmam çünkü kendimi sadece dış görunuş olarak görmem karakterim var sevecekse bütünüyle sevsin belki dış görunusunden değil de kendini sevmemen özguvensiz olman dışarı yansıyordur bi düşün derim.

Erkekleri idare etme kısmına ise o kızlara pess, anlaşılan çok becerikli yetenekli zekiler ki yakalanmadan birçok erkeği idare edebiliyorlar, saygı duyuyorum.

Hayır yanlış anlamışsınız. Ben bana ilgi duyan bir kişiye baştan ümit vermiyorum. Ama benim durumumda önce ümit verici davranılması, sonra diyalogun kesilmesi beni yaralıyor. Zaten öyle kolayca birinden hoşlanamıyorum, bu yüzden bu duyguyu yakalayınca devamı gelsin istiyorum.

En son hoşlandığım kişiyle aramızda mesafe vardı 2 saat kadar. Benim için bu hiç önemli değildi, 2016 yılında mesafenin sorun olacağına inanmıyorum. Ama bu kişi önce bana ümit verdi sonra kendi şehrinden birini buldu. Demek istediğim sadece bayanlar değil erkekler de böyle, daha az çaba harcayacağı seçenek varsa ona yöneliyorlar. "Herkese mavi boncuk dğıtayım da hangisi denk gelirse" anlayışı çok yaygın. Ben de duygusal bir insan olduğum için buna ayak uyduramıyorum ve hüsran yaşıyorum bu yüzden.

Hayır yanlış anlamışsınız. Ben bana ilgi duyan bir kişiye baştan ümit vermiyorum. Ama benim durumumda önce ümit verici davranılması, sonra diyalogun kesilmesi beni yaralıyor. Zaten öyle kolayca birinden hoşlanamıyorum, bu yüzden bu duyguyu yakalayınca devamı gelsin istiyorum.

En son hoşlandığım kişiyle aramızda mesafe vardı 2 saat kadar. Benim için bu hiç önemli değildi, 2016 yılında mesafenin sorun olacağına inanmıyorum. Ama bu kişi önce bana ümit verdi sonra kendi şehrinden birini buldu. Demek istediğim sadece bayanlar değil erkekler de böyle, daha az çaba harcayacağı seçenek varsa ona yöneliyorlar. "Herkese mavi boncuk dğıtayım da hangisi denk gelirse" anlayışı çok yaygın. Ben de duygusal bir insan olduğum için buna ayak uyduramıyorum ve hüsran yaşıyorum bu yüzden.
Siz eksik anlatınca ve yanlış cümlelerle kendiniz ifade edince haliyle ben yanlış anlamış oluyorum normalde okudugumu anlarım yani, anlattgınız ilişki de erkek tarafı uzak ilişki istememiş belki olur diye düşünmüş ama sonra demek ki zor gelmiş ee bunda kendinizi çirkin hissedeceğiniz ne gibi bir durum var ? kafanız feci karışık , e sizde madem pragmatik davranın ki gerçekten de hayatta pragmatık davranmayan , sadece duygularıyla hareket eden insanlar sürünür durur, biraz mantıklı olun bir de onu deneyin, arkadaşlarınız kötü bir şey dememiş aslında takıntılısın belki de bizde burada çoğu üyeyi bu konuda eleştiriyoruz etrafına bak başka erkek mi yok vs. gibi yorumlar çok yapıyoruz , aynı anda bir çok erkekle görüş demek değil bu tabi yine de sen bilirsin.

Back
X