Özgüvenle İlgili. Garip Bir Durum

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.151
333
İyi akşamlar hanımlar

Benim sorunum özgüven.
Ama durum biraz farklı.
Ben normalde insanlarla çok kolay iletişim kurabilen biriyim. Yani hiç tanımadığım bir ortama gireyim, kız olsun erkek olsun farketmez, 5 dakika içinde arkadaş bulmuş yada biriyle çekinmeden iletişime geçmiş olurum. O konuda sıkıntım yok. Fakat birini beğendiğimde yada hoşlandığımda o "ben" den eser kalmıyor.
Sanki ben gidiyorum yerime 2 kelimeyi bi araya getiremeyen, kendini karşısındakinden aşağıda gören biri geliyor.

Bu durum çok canımı sıkıyor.
İnsan hoşlandığı kişinin karşısında tabiki heyecanlanır ama ben birini beğendiğimde bile böyle oluyorum nedense. Özgüvensizim desem diğer insanlarla da iletişim kuramam diyorum kendi kendime. Onlarla gayette gülüp eğleniyorum, sözümü geçiyorum, iyi anlaşıyorum vs..
Neden böyle oluyor?
Birde göz kontağı kurma sorunum var benim. Bir erkek yanıma gelsin çekinmeden konuşurum, bakarım. Ama uzaktan göz kontağı katiyen kuramam. Çok kasılıyorum. Arkadaşlarıma bakıyorum çatır çatır bakışıyor millet ben niye yapamıyorum?

Bu durumlar sizce neden oluyor kızlar?
Cidden canım sıkılmaya başladı artık, birini beğenmeye korkar oldum.
Karşısında çok özgüvensiz ve eblek eblek davranan biri gibi görünüyorum çünkü biliyorum.
Ay ben niye böyleyim ya.

ya bilmiyorum ki özgüven sorunu mu bence çekingenlik var sadece o da sevgilin az oldu diye mi acaba?

Senin gibi olan çok insan var aslında.
Bence çok anlam yüklediğimiz, gözümüzde büyüttüğümüz biri olduğunda çekingenlik, kasma halleri illa ki olur.
Bunu önlemek için, hoşlandığın insanın karşısına çıkmadan önce kendini telkin etmen, onu kafanda iyice küçültmen gerekiyor.
Özgüveni hayal ederek depolayabilirsin kendine. Çok harika biri olduğunu düşün. Telkin, düşünce gücü, bakış açısını değiştirmek çok ama çok etkili oluyor.

Aynı sorunu bende yaşıyorum

Kiz, ne var bunda , cidden hoslandigi biri olunca ben bildigin mallasiyorum. Ben de utangaclasiyorum.

Genc, ergen falan da degilim, 27 yasindayim, yuksek lisans mezunuyum, yakinda doktora mezunu olucam lakin.........bir adam var, ben onu gorunce elim ayagima dolasiyor, ne diyecegimi bilemiyorum. O da benim yanimda sacmaliyor, beni guldurmek icin abuk subuk konusuyor, ben de yaninda liseli kiz gibi kikirdiyorum. Bu herifi gorunce aklim basimdan gidiyor. Guzel seyler bunlar, guze heyecanlar, kaybetmeyelim :)

Belkide o yüzdendir.
O zaman bende kişiye özel aşağılık kompleksleri oluşuyor sanırım

Yine nerde ilginçlik bende.

DÜŞÜN VE BAŞAR adli kitabi tavsiye ederim tavsiyem uzerine bircok kisi memnun kaldi. Yazar Muhammet soyadini hatirlamiyorum

Bende 23ü bitiricem nerdeyse
Heh işte bende de o durum. Adam sanki Mısır Tanrısı gibi geliyor. Basit birşey sormam gerektiğinde bile prova yapıyorum öncesinde. Sonra karşısına geçince yine hebele hubele
Bide prova yaparken çekici olmaya çalışıyorum sözde, bakışlarıma kadar ayarlıyorum hiç sorun yok ama pratikte öyle olmuyor tabi. Sinirim bozuldu vallahi. Olcağı varsa da olmaz zaten ben böyle şaziye gibi davrandıkça. Adam yaşımıda bilmiyor. Ergen diyordur heralde :)
Gerçi beğendiğim kişilere karşı hep böyleyim ben. Boğuvericem kendimi

birine arkadasca degil de böyle alici gözle bakinca öyle oluyor..
ya begenmesse diye dusunuyorsun kednini kasiyorsun
o yüzden o gördügün kisiyi begensen ilerisini düsünsen bile kendine telkin et
ilk önce arkadas olarak yaklas ki zaten tanismadan o insana kapilip gitme hemen
tanima amacli yaklasirsan daha rahat olur kafan hem

Bosver bende konustugum insanla goz kontagini kesmeden gozbebegine direk bakarak konusurum mesela biride gozlerinin icine bakiyorum surekli diye asik oldum sanmisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…