Adam vardı da biz mi kesmedik
edit: kesmek deyince bir garip olmuş tabi.
Aynı sorunu bende yaşıyorumİyi akşamlar hanımlar
Benim sorunum özgüven.
Ama durum biraz farklı.
Ben normalde insanlarla çok kolay iletişim kurabilen biriyim. Yani hiç tanımadığım bir ortama gireyim, kız olsun erkek olsun farketmez, 5 dakika içinde arkadaş bulmuş yada biriyle çekinmeden iletişime geçmiş olurum. O konuda sıkıntım yok. Fakat birini beğendiğimde yada hoşlandığımda o "ben" den eser kalmıyor.
Sanki ben gidiyorum yerime 2 kelimeyi bi araya getiremeyen, kendini karşısındakinden aşağıda gören biri geliyor.
Bu durum çok canımı sıkıyor.
İnsan hoşlandığı kişinin karşısında tabiki heyecanlanır ama ben birini beğendiğimde bile böyle oluyorum nedense. Özgüvensizim desem diğer insanlarla da iletişim kuramam diyorum kendi kendime. Onlarla gayette gülüp eğleniyorum, sözümü geçiyorum, iyi anlaşıyorum vs..
Neden böyle oluyor?
Birde göz kontağı kurma sorunum var benim. Bir erkek yanıma gelsin çekinmeden konuşurum, bakarım. Ama uzaktan göz kontağı katiyen kuramam. Çok kasılıyorum. Arkadaşlarıma bakıyorum çatır çatır bakışıyor millet ben niye yapamıyorum?
Bu durumlar sizce neden oluyor kızlar?
Cidden canım sıkılmaya başladı artık, birini beğenmeye korkar oldum.
Karşısında çok özgüvensiz ve eblek eblek davranan biri gibi görünüyorum çünkü biliyorum.
Ay ben niye böyleyim ya.
ya bilmiyorum ki özgüven sorunu mu bence çekingenlik var sadece o da sevgilin az oldu diye mi acaba?
Senin gibi olan çok insan var aslında.
Bence çok anlam yüklediğimiz, gözümüzde büyüttüğümüz biri olduğunda çekingenlik, kasma halleri illa ki olur.
Bunu önlemek için, hoşlandığın insanın karşısına çıkmadan önce kendini telkin etmen, onu kafanda iyice küçültmen gerekiyor.
Özgüveni hayal ederek depolayabilirsin kendine. Çok harika biri olduğunu düşün. Telkin, düşünce gücü, bakış açısını değiştirmek çok ama çok etkili oluyor.
İyi akşamlar hanımlar
Benim sorunum özgüven.
Ama durum biraz farklı.
Ben normalde insanlarla çok kolay iletişim kurabilen biriyim. Yani hiç tanımadığım bir ortama gireyim, kız olsun erkek olsun farketmez, 5 dakika içinde arkadaş bulmuş yada biriyle çekinmeden iletişime geçmiş olurum. O konuda sıkıntım yok. Fakat birini beğendiğimde yada hoşlandığımda o "ben" den eser kalmıyor.
Sanki ben gidiyorum yerime 2 kelimeyi bi araya getiremeyen, kendini karşısındakinden aşağıda gören biri geliyor.
Bu durum çok canımı sıkıyor.
İnsan hoşlandığı kişinin karşısında tabiki heyecanlanır ama ben birini beğendiğimde bile böyle oluyorum nedense. Özgüvensizim desem diğer insanlarla da iletişim kuramam diyorum kendi kendime. Onlarla gayette gülüp eğleniyorum, sözümü geçiyorum, iyi anlaşıyorum vs..
Neden böyle oluyor?
Birde göz kontağı kurma sorunum var benim. Bir erkek yanıma gelsin çekinmeden konuşurum, bakarım. Ama uzaktan göz kontağı katiyen kuramam. Çok kasılıyorum. Arkadaşlarıma bakıyorum çatır çatır bakışıyor millet ben niye yapamıyorum?
Bu durumlar sizce neden oluyor kızlar?
Cidden canım sıkılmaya başladı artık, birini beğenmeye korkar oldum.
Karşısında çok özgüvensiz ve eblek eblek davranan biri gibi görünüyorum çünkü biliyorum.
Ay ben niye böyleyim ya.
Kiz, ne var bunda , cidden hoslandigi biri olunca ben bildigin mallasiyorum. Ben de utangaclasiyorum.
Genc, ergen falan da degilim, 27 yasindayim, yuksek lisans mezunuyum, yakinda doktora mezunu olucam lakin.........bir adam var, ben onu gorunce elim ayagima dolasiyor, ne diyecegimi bilemiyorum. O da benim yanimda sacmaliyor, beni guldurmek icin abuk subuk konusuyor, ben de yaninda liseli kiz gibi kikirdiyorum. Bu herifi gorunce aklim basimdan gidiyor. Guzel seyler bunlar, guze heyecanlar, kaybetmeyelim :)
Sen de böyle ol anacım nolcek. Bu yaşa gada bi şekilde gelmişsin, çok da sıkıntı etme yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?