Özgüvensiz kız kardeşim

flowerworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2022
192
22
48
26
Kız kardeşim evin en kücügü annem babam abileri ablaları olarakkta onu hep gözettik iyi yetistirildi yani.Ama özgüveni enerjisi cok düsük.Ortamda konusmaz susar.Yüksek sesle kahkaha attığını,konustugunu görmedim su ana kadar bizimle bile mesafeli.Bazen düsünüyorım abileri ablaları olarak iyi mesleklere sahibiz insanlar da ona baskı yapıyor sende iyi üniversite kazanırsın artık diye onlar mı etkiledi acaba?Bide dıs görünüsüyle ilgili de ten rengini acmak icin bir sürü krem sürüyor.Beni onun yanında övüyorlar güzelsin vs. Diye ki hoşuma gitmiyor da yası kücük o da bekler belki.Yani bunlar aşmasını istiyorum rahatlamasını ne yapabiliriz sizce?

Herkesin karakteri farklı. Gülmüyor diye mutsuz anlamına gelmez. Belki istemediği bir ortamda duruyor.Ki bence ortamlarda yüksek sesle konuşmamak ve kahkaha atmamak onun oto-kontrolünün yüksek olduğu anlamına geliyor.

Benim ünide bir arkadaşım vardı gören dönüp bir daha bakar öyle güzel. Beyaz tenli bir kız. Esmerleri çok severmiş koyu renkli fondöten sürermiş lisede okula giderken. Üniversitede gülerek anlattığı bir anısıydı. Zamanla anlayacağını tahmin ediyorum. Güzelliğin her şey olmadığı ve göreceli olduğunu.

Maddi imkan varsa psikologla ilerlesin. Birlikte aktivitelee yapın ergenlik döneminde hangimiz ten rengimize takmadık ki? Bir de öizacı sessiZzeyapacalk bir şey yok. Olduğu gibi kabul gördüğünü hissettirin.

Bunalımda olabilir. Ortamı olduğunda konuşan gülen biri olabilir. Her türlü ihtimal var

Sizlerin gölgesinde kalmış anlattiginiz kadariyla. Buna sebep elbet siz degilsiniz ama anne baba öncülüğünde sizlerinde destegiyle onu da parlatmalisiniz. Iyi oldugu takdir edilecegi ve kendi guvenini gelistiren bir alan bulmasina yardimci olabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…