Özgüvensiz takıntılı hallerım...

Yorgunzeyna

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
17
28
18
merhaba sevgili kk üyeleri ,

Bu benim açtığım ilk başlık olucak ..benim sorunum kendime ve çevreme duygularıma herşeye olan güvensizliğim bundan 1 yıl kadar önce söz attım sebebi ise o kadar çirkin bi sebebti ki2 yıllık ilişkimde bir erkek sineğe bile yan gözle bakmadığım halde namussuzlukla suçlanmam oldu hemde geçmişte sevgililerim olduğu için böyle bir sebepten bana namussuz buldu ailem seni gibi bişi söyledi anında bitirdim ve hiç üzülmedim herkes üzülmememe çok şaşırdı bende şaşırdım ama seviyodum demekki sevmemişim ya da bıkmışım sonra 6 ay kadar sonra biri girdi hayatıma 10 aydır birlikteyiz şimdi sözlenmek üzereyim ve tekrar söz atarım diye çok korkuyorum sevgilim bana çok bağlı bir dediğimi asla iki etmez bir tek kötü sözünü terslemesini duymadım bana sesini bile yükseltmedi sürekli beni mutlu etmek için uğraşır ama ben çok lanet biri oldum birden sinirlenip ona patlıyorum nedeni ise kendimi sevmemem çünkü kendime güvenim yok kilo aldım ve kendimi çok çirkin hissediyorum bu yuzden o bana sürekli çok güzelsin falan diyo sinirleniyorum benimle alaymı ediyosum diyorum bu zaman kadar kendimi hiç çirkin bulmamıştım ama şimdi kendime tahammul edemıyorum heralde kendimi bu kiloda görmeye alışmadığım. İçin ama kilo vermek için bişi yapmakta içimden gelmiyor o da hep alttan alıyor kıyamıyorum ona vicdan azabı çekiyorum ağlıyorum ama bunlar onunla değil benimle ilgili sorun bende kız arkadaslarımla goruşmemek için kırk takla atıyorum sırf beni kimse görmesin diye bu nasıl birsey ben anlamadım çok mutsuz oluyorum böyle şeyler yaşayanlar var mı ? Kendime güvenimi tekrar kazanmak ve eskisi gibi hayatla savaşan pes etmeyen biri olmak için ne yapmalıyım kimseye açamıyorum anlatamıyorum ya da anlamıyorlar önce kendimi sevmemeye başladım şimdi ise indanlardan soğuyorum belki bana iyi gelicek bir fikriniz vardır..şimdiden teşekkurler

Mutsuzluğunuzun tek sebebi kilonuz ise ve bunun farkındaysanız harekete geçin. Çözülmeyecek bir problem görmedim ben.

Mutsuzluğunuzun tek sebebi kilonuz ise ve bunun farkındaysanız harekete geçin. Çözülmeyecek bir problem görmedim ben.

Haklisiniz ama sanirim benim sorunum bu ruh halinden aylardir cikamamam ve bu ruh halinin artarak devam etmesi sanki bir mucize gerekiyormus gibi yarin herseye yeniden baslicam diyerek uyuyorum bu ruh halinden kurtulucam diyorum ama bir turlu kurtulamiyorum sanki yasamaya halim yok tedavi ilac falan bunlari kullandim ama pek faydali olmadi hatta hayatimda ilk defa psikiyatriste gittim

Başlamazsanız devamı gelmez. Başta zorlanabilirsiniz ama kendinizi iyi hissetmeye başladıkça daha da istekli olacaksınız. Çok ağır durumlar haricinde bazı durumların ilaçtan önce insanın kendinde biteceğini düşünüyorum. Değer verdiğiniz biri var ve oda size değer veriyor. Siz bu şekilde davrandıkça onu kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Ozaman daha farklı bir bunalıma gireceksiniz ve sonuçta hayatta destek aldığınız,kalbinizi açtığınız kimse kalmayacak. Bence karar almak değil o kararı uygulamaya bakın. Her şey kolay olmayabilir ama yerinizden kalkıp kendinizi sevmeye başlamazsanız,kimsede size daha fazla değer vermez. Siz kendinizi sevmeli,değer vermelisiniz. İnsanın en iyi dostuda,düşmanı da kendisidir. Sizde kendinizi tüketiyor gibisiniz. Bence daha fazla tükenmeden önce ufak adımlarla kendiniz için bir şeyler yapın.

Ah ahh ne kadar guzel yazmissiniz ellerinize saglik aynen oyle kendimi tuketiyorum yaslaniyorum sanki insanin icinde yasadigi buhranlarla savasmasi disaridan sıkıntı veren insanlarla savasmaktan cok daha zormus umarim dediginiz gibi uygulamaya gecebilirm

Herkes sıkıntı yaşıyor,çok daha büyük dertler de var evet ama insan ne yaşıyorsa odur en büyük dert anlıyorum sizi. Bir buhran yaşamışsınız ve o sözü bitirmekle bence çokta iyi yapmışsınız. Ne mutlu ki hayatınıza birisi girmiş ve yeniden kalbinizi açabilmişsiniz. Ama şöyle düşünün her seferinde sevgilinizi ittiğinizden,iltifat bile kabul etmediğinizden bahsediyorsunuz. Neden uğraşsın? O bile kendini sevmezken ben ne yapayım demez mi? Zaten siz kendiniz için güçlü olmalısınız. Mesele kilo ise bu dünyanın sonu değil. Bir diyetisyene gidebilirsiniz,spor yapabilirsiniz.ilk etapta kendiniz bir şeyler yapabilirsiniz. Ama bence bir an önce ayağa kalkın ve yoktan yere hayatınızı çöpe atmayın.

doll çok güzel yazmış,

sen kendini beğenmiyorsun belki ama bu görüntünü etkilemez , bakımsız olursan tabi etkiler de düşüncelerin görüntünü ççok etkilemez, sen kendini şu an mesela ebrugündeş gibi hissetsen öyle mi görüneceksin tabik değil ancak hareketlerini taklit edebilirsin hayalindeki gibi görünemezsin tabiki herkesi düşüncesi ve psikolojisi etkiliyor ancak bu kadar bozarsan moralini hayal ettiğini yaşarsın, resim çekilmek istememen normal çok güzel gözükmedikten sonra kimse görünmek istemez sosyal medyada, hele kilo alınca zaten gıgılı bıgılı kimse güzel görünmüyor.

ama bir boşanan bir daha mı boşanıyor ya da 3 kere bosanmış biri 10 kere mi boşanıyor hayır bir sonu geliyor sen de 1 kere söz atmışsın bu hemen ikinciyi de yapacağın manasında değil demek çocuk senden çirkin olsan da hoşlanıyor kalbini aklını seviyormuş demek ne güzel işte, ilerde zaten yaşlanıp çirkin olacaksın demek o zaman da sevmeye talip iyi kalpli biri. Bence kendine gelmen tek çözüm. Y Yorgunzeyna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…