• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüvensizliği nasıl aşacağım

Herkesin Nicki kendine

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
466
491
303
İzmir
Hanımlar merhaba 29 yaşında 3 yıllık evli genç bir kardeşiniz olarak yazıyorum size kendimi bildim bileli kilolarimla uğraşır dururum çokta yoktur ama hep git gelli bi veririm bi alırım çok uzun zamandır bir şey fark ettim dışarı çıkarken çok güzel hazırlanıyorum giyiniyorum süsleniyorum çıktıktan sonra sanki en bakımsız insanmış gibi hissediyorum o kadar güzel insan varken bana hiçbir şey yakışmamış üzerime olmamış gibi hissediyorum eh birazda kilom var 80 kg’yim yeni doğum yaptım ama doğumla ilgisi yok çok kilo almadım ve doğum öncesi kiloma düştum ama karnımda çatlaklar oldu eşim geçen gün iyy tarzında bir şey söyledi çok zoruma gitti zaten kilo konusunda bi tık darlıyor ve artık beni özgüvensiz kendini asla beğenmeyen üzerine hiçbir şeyi yakıştıramayan bi kadin haline getirdi maddi olarak benden hiçbir şeyi esirgemez fakat artık bir tişört dahi almak istemiyorum sanki içten içe çekiniyorum gibi alsam da yakışmayacakmis gibi öyle bi stress oldum ki kilo vermem lazım dedikçe yiyorum ve bu durumdan çok bunaldım kendimi yeniden sevmek eski neseli halime donmek istiyorum

Günaydın arkadaşım.
Allahım evladını sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Evet doğum sonrası kadın hem fizyolojik hem de psikolojik olarak çok değişiyor.

İnan bana düzelmek öyle kolay olmuyor.

Ama ben yerinde olsam bebeği bebek arabasına koyup çıkardım. Yürüyüş yapmak bana çok iyi geliyor. Sen de hem spor yapmış olursun hem de hava alırsın.

Eşin için yorum yapamayacağım,seni bu konuda üzmek istemiyorum.

Hanımlar merhaba 29 yaşında 3 yıllık evli genç bir kardeşiniz olarak yazıyorum size kendimi bildim bileli kilolarimla uğraşır dururum çokta yoktur ama hep git gelli bi veririm bi alırım çok uzun zamandır bir şey fark ettim dışarı çıkarken çok güzel hazırlanıyorum giyiniyorum süsleniyorum çıktıktan sonra sanki en bakımsız insanmış gibi hissediyorum o kadar güzel insan varken bana hiçbir şey yakışmamış üzerime olmamış gibi hissediyorum eh birazda kilom var 80 kg’yim yeni doğum yaptım ama doğumla ilgisi yok çok kilo almadım ve doğum öncesi kiloma düştum ama karnımda çatlaklar oldu eşim geçen gün iyy tarzında bir şey söyledi çok zoruma gitti zaten kilo konusunda bi tık darlıyor ve artık beni özgüvensiz kendini asla beğenmeyen üzerine hiçbir şeyi yakıştıramayan bi kadin haline getirdi maddi olarak benden hiçbir şeyi esirgemez fakat artık bir tişört dahi almak istemiyorum sanki içten içe çekiniyorum gibi alsam da yakışmayacakmis gibi öyle bi stress oldum ki kilo vermem lazım dedikçe yiyorum ve bu durumdan çok bunaldım kendimi yeniden sevmek eski neseli halime donmek istiyorum
Merhaba öncelikle umarım bebeğinizi sağlıkla büyütürsünüz. Ben de dört ay önce doğum yaptım doğum sonrası hamilelik kilomun altına düşmüştüm ama emzirme döneminde 6 kg aldım ve şu an ben de 80 kiloyum. Normalde çok özgüvenli biriyimdir kilolu dahi olsam ancak doğum sonrası psikoloji ile böyle hissetmeniz çok normal. Artık yaz geldi yavaş yavaş bebegimi alıp dışarı çıkıyorum ağır yemeklerden ve aburcuburdan kaçınmaya çalışacağım. Onun dışında kilolu da olsanız zayıf da olsanız çatlaklarınız da olsa siz eşinize bir evlat verdiniz, öyle bir tepki vermesi çok çirkin. Sanıyorum kendisi Kıvanç Tatlıtuğ, Bu durum tekrarlarsa kendisine yansıtma yapabilirsiniz onda fark ettiğiniz ufak ufak rahatsızlıklarınızı söyleyerek. Bazı erkekler bundan anlıyor maalesef

verdiği tepkiye asla tepkisiz kalmadım kızlar ben soylenince özür dileyip anlık oldu dedi ama tabi bu beni sinir etti ya eşim bana karşı maddi hiçbir şeyden kısmaz manevi olarakta bebeğimize de Allah var çok güzel bakar uyutur besler kalkar çok destek bize karşı çok ilgili yemek ne yapsan yer mutfağı toplar evi temizler hep destekçi lazer vs kişisel bakım için bir yere gitsem maddi olarak destekler veya spora yazılsam bebeğe bakar ama ben cok kötü bir ruh haline büründüm sıfır özgüven yorgun mutsuz bir insana dönüştüm gibi çünkü kilomu diline çok dolamaya başladı

O halde kendin için bir şeyler yapmaya başlasan? Önce psikolojik destek alıp sonra da zayıflama operasyonları, diyetisyen, spor gibi şeyler için adım atsan.

Psikolojik destek şundan diyorum, bu durumda başlarsan belki hiç sonuç alamayacaksın ve daha kötü hissedeceksin. Öncelikle özgüvenini bu şekilde geri kazan ki motive bir şekilde başlamış ol.

verdiği tepkiye asla tepkisiz kalmadım kızlar ben soylenince özür dileyip anlık oldu dedi ama tabi bu beni sinir etti ya eşim bana karşı maddi hiçbir şeyden kısmaz manevi olarakta bebeğimize de Allah var çok güzel bakar uyutur besler kalkar çok destek bize karşı çok ilgili yemek ne yapsan yer mutfağı toplar evi temizler hep destekçi lazer vs kişisel bakım için bir yere gitsem maddi olarak destekler veya spora yazılsam bebeğe bakar ama ben cok kötü bir ruh haline büründüm sıfır özgüven yorgun mutsuz bir insana dönüştüm gibi çünkü kilomu diline çok dolamaya başladı
Yapması gerekenleri yapıyor sadece, tıpkı sizin evladınıza bakmanız eşinizle evinizle ilgilenmeniz gibi. Ben de onu diyorum siz de aynısını yapın empati kursun. Göbeğin çıkmış, sen bu kadar kıllı mıydın, kelin mi arttı senin? falan tarzı 😁 enerjisel olarak kötü hissettikçe daha kötü olacak, ben de aynı durumdaydım geçen haftaya kadar bebekle ilgilenmek dışında hiçbir şey yapmayıp yemeye vermiştim kendimi. Ama silkelenin, kimse için değil kendi sağlığınız için

Yapması gerekenleri yapıyor sadece, tıpkı sizin evladınıza bakmanız eşinizle evinizle ilgilenmeniz gibi. Ben de onu diyorum siz de aynısını yapın empati kursun. Göbeğin çıkmış, sen bu kadar kıllı mıydın, kelin mi arttı senin? falan tarzı 😁 enerjisel olarak kötü hissettikçe daha kötü olacak, ben de aynı durumdaydım geçen haftaya kadar bebekle ilgilenmek dışında hiçbir şey yapmayıp yemeye vermiştim kendimi. Ama silkelenin, kimse için değil kendi sağlığınız için
Kesinliklee ahah bende artık diyorum bende baklava kasları olan bir koca istiyorum !!🤣🤣

O halde kendin için bir şeyler yapmaya başlasan? Önce psikolojik destek alıp sonra da zayıflama operasyonları, diyetisyen, spor gibi şeyler için adım atsan.

Psikolojik destek şundan diyorum, bu durumda başlarsan belki hiç sonuç alamayacaksın ve daha kötü hissedeceksin. Öncelikle özgüvenini bu şekilde geri kazan ki motive bir şekilde başlamış ol.
Evet bir destek bence de iyi gelir gibi hissediyorum sürekli evde olmak bebek vs de yoruyor biraz galiba bebeğimi çok seviyorum ama bazen nefes almayı istemek aklımdan geçince kendimi kötü hissediyorum ondan sıkıldığım için değil ona daha güzel enerjimi vermek için ama bunalıma mı girdim ben nedir 😟

Evet bir destek bence de iyi gelir gibi hissediyorum sürekli evde olmak bebek vs de yoruyor biraz galiba bebeğimi çok seviyorum ama bazen nefes almayı istemek aklımdan geçince kendimi kötü hissediyorum ondan sıkıldığım için değil ona daha güzel enerjimi vermek için ama bunalıma mı girdim ben nedir 😟

Güzelim, kendini suçlu hissetme. Benim kızım da 5 yaşında, ben de onu her şeyden çok seviyorum ama bazen bunalabiliyor insan. Hele ki bebeklik sürecinde çok normal, alışma süreci olarak düşün. Allah onlara güzel ömürler nasip etsin, acılarını yaşatmasın hiçbirimize. Bence zaten doğum sonrası her annenin destek alması lâzım

Eşiniz dönsün kendi kı.. baksın ıyyy mışş. Kusura bakmayın ama terbiyesizin teki. Valla şuan hamileyim kilo alıyorum zaten duygusal fiziksel tarifi olmayan değişimler içerisinde oluyorsun dünyaya insan getiriyorsun adam kalkıp ıyyy dicek he onu boğarım boğarım

Eşiniz size ıyy diyip tiksindiyse neden hala eşiniz?

Kendinizi bildiniz bileli kilolarla uğraştığınıza göre eşinizin bu günlerin geleceğini evlenmeden biliyor olması gerekiyordu.madem evlenmiş kalbinizi kırmaya hakkı yok.evlenmeden önce zayıf olsanız hak verilebilir ama yine kiloluymuşsunuz.ben olsam eee evlenmeden de çok fit değildim şimdi ne oldu derdim.bu tarz ayılıklar yapan erkek çok var.sarışın uzun boylu isteyip, kısa boylu esmer bir kadınla evlenip zorbalıyor mesela.bir laf vardır.sevdiğini almayı beceremediysen aldığını seveceksin.başka bir seçenek yok.sanki böyle zorbalayınca eline birşey geçecek.

Allah yardımcın olsun kardeşim çok kötü olmuş lakin hiç üzülme bende bazen öyle hissediyorum sonra sevdiğim şeyleri yapıyorum mesela kitap okuyorum veya müzik dinliyorum eski moduma dönmek için kilolar için ise yemek yememeye özen gösteriyorum daha çok karbonhidrat yemiyorum protein ağırlıklı besleniyorum belki yardımcı olur senin için bol bol yeşillik yiyorum ne kadar sevmesemde 🥺
Eğer bunları yapamiyorsan güzellik salonlarına gitmeni tavsiye edebilirim en azından sonuç alabilirsin bu şekilde ❤️

Eşiniz dönsün kendi kı.. baksın ıyyy mışş. Kusura bakmayın ama terbiyesizin teki. Valla şuan hamileyim kilo alıyorum zaten duygusal fiziksel tarifi olmayan değişimler içerisinde oluyorsun dünyaya insan getiriyorsun adam kalkıp ıyyy dicek he onu boğarım boğarım

Eee desenize evlenirken de zayıf bir kadın değildim ben.niye evlendin o zaman diye? Köprüyü geçtikten sonra kibirlenmiş beyimiz.

Günaydın arkadaşım.
Allahım evladını sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Evet doğum sonrası kadın hem fizyolojik hem de psikolojik olarak çok değişiyor.

İnan bana düzelmek öyle kolay olmuyor.

Ama ben yerinde olsam bebeği bebek arabasına koyup çıkardım. Yürüyüş yapmak bana çok iyi geliyor. Sen de hem spor yapmış olursun hem de hava alırsın.

Eşin için yorum yapamayacağım,seni bu konuda üzmek istemiyorum.

Ben eşiniz için yorum yapayım ama üzülmeyin 🥰 eşiniz dağ ayısı.

Aynen öyle gece bacaklarıma kramplar giriyor uyuyamıyorum eşim fosur fosur uyuyacak üstüne ıyy diyecek…

doğum öncesi kiloma düştum ama karnımda çatlaklar oldu eşim geçen gün iyy tarzında bir şey söyledi çok zoruma gitti zaten kilo konusunda bi tık darlıyor ve artık beni özgüvensiz kendini asla beğenmeyen üzerine hiçbir şeyi yakıştıramayan bi kadin haline getirdi
E böyle bir koca varken düşmana gerek yok..
İlk olarak kendinizi dışardaki insanlarla mukayese etmeyin.Siz kendi hayatınızı yasiyacaksiniz.
60 kilo olsanizda ; koca müsveddeniz "iyyy" diyecek, cık cık yapacak başka birşey bulur zaten.Kendisi sanki Ryan Gosling..Kaba etinin kenarı..🤷

Bende de doğumdan sonra çatlaklar oldu kilo aldım ama aşırı bi kilom yok aslında kilodan ziyade aşırı bir göbek kaldı ve hiçbir şeyi yakıştıramıyorum dar kotlar biraz toparlıyor. Evde olup bebek baktığım için stresten abur cuburda yiyorum. Zayıflamak lazım kendimiz için gerçekten rahatsız ediyor bence dışarda kimse öyle bakmıyor yakıştıramamış diye kendimize öyle geliyor kilodan dolayı. Bende kıyafet almak istemiyorum zayıflayıp alıyım diye doğru düzgün kıyafetim kalmadı 😀

Sen kiloları verirsin ama eşin sulanmış beynine acaba ne yapacak?
Hic takma böyle şeyleri. Suanda kendi sağlığina ve bebeğine odaklan. Vücudun 10 ay boyunca bir insan yetiştirdi içinde. Şuanda kendini ve sana böyle bir mucizeye mümkün eden vücudunu sarıp sarmalaman lazim. Hergün kendi göbüşüne öpücük at. Mis gibi bebek vermiş sana...hor görme

Spor salonuna yazılın ,eşiniz de bebeğe baksın. Diyetisyen ve sporla toparlanirsiniz. İyy diyen adam heykel mi ? Niye cevap vermiyorsunuz ?

Back
X