Özgüvensizlik, sosyal fobi panik atak için hangi dualar okunmalı? Yardımcı olun Allah rızası için🥺

bayangamzeli

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2023
108
28
13
26
Çok çaresizim senelerden beri içimde sıkıntı var insanlarla rahat bir şekilde konuşamıyorum ailemle doğru düzgün iletişimim yok sürekli kasılıyorum insanların yanında rahat değilim ilaç kullanıyorum 2 aydan beri iyi gelmiyor evden çıkamıyorum liseyi de bu sıkıntılarım yüzünden bırakmıştım ne okuyabildim ne çalışabiliyorum sürekli insanlardan kaçma isteği var içimde herkes aşağılıyor irtibatım çok zedelendi herkes işin yok mu evlenmiyor musun diyor beni insan içine çıkmak çok sıkıyor kalbim daralıyor heyecan yapıyorum kendimi ifade edemiyorum hangi duaları okumalıyım?esmalara başlasam nasıl olur ne çekme liyim yataktan zor çıkıyorum hiç iyi değilim psikolojim bozuk hep kendimi zorluyorum ama yenemedım 9seneden beri

Çok çaresizim senelerden beri içimde sıkıntı var insanlarla rahat bir şekilde konuşamıyorum ailemle doğru düzgün iletişimim yok sürekli kasılıyorum insanların yanında rahat değilim ilaç kullanıyorum 2 aydan beri iyi gelmiyor evden çıkamıyorum liseyi de bu sıkıntılarım yüzünden bırakmıştım ne okuyabildim ne çalışabiliyorum sürekli insanlardan kaçma isteği var içimde herkes aşağılıyor irtibatım çok zedelendi herkes işin yok mu evlenmiyor musun diyor beni insan içine çıkmak çok sıkıyor kalbim daralıyor heyecan yapıyorum kendimi ifade edemiyorum hangi duaları okumalıyım?esmalara başlasam nasıl olur ne çekme liyim yataktan zor çıkıyorum hiç iyi değilim psikolojim bozuk hep kendimi zorluyorum ama yenemedım 9seneden beri
Birincisi bence her dua şifadır okuyabşldiğiniz kadar okuyun. inşirah dinleyebilirsiniz en başta. beni çok rahatlatır mesela. İkincisi tedavilerinizi ihmal etmeyin iyi gelmiyor diye bırakmayın, bence terapi de ekleyin tedavinize

Abdest alın.Namaz kılmaya çalışın.(En iyi ilaç bu)
Sonra Fatiha Ayetel Kürsi ve İnşirah sürelerini okuyum devamlı.Kuran okuyun.

Peki 9 yıl önce ne olmuştu?
Öncesinde en azından ailenizle iletişiminiz var mıydı?
Çalışmayı istiyor musunuz sosyal fobiniz olmamış olsa istediğiniz bir şey mi yani çalışmak?
Evlenmiyor musun diyenlere sanane deyin geçin kimi ne ilgilendirir ki aileniz de soruyor mu evlenmiyor musun diye ?
Neden direk ilaç tedavisi başladı size nereye gitmiştiniz ilk olarak bunun için ?

Kim asagiliyor? Evde oturdukca kotulesir, disari ciktikca iyilesir. Sosyal fobisi olanlar icin grup terapisi iyi gelebilir

Yardim al lütfen. 9 yıl diyorsun yazık mi değil geçen zamanına.
Ailen biliyor mu bu durumu?

kendiniz üstesinden gelemiyorsanız ki gelemiyorsunuz belli. 9 sene olmuş. mutlaka yardım alın. yazık değilmi gençliğinize

aileniz ne yapıyor bu arada. tutup kolunuzdan bi uzmana götüremedilermi

Terapi de alın... Ayrıca İnşirah suresi iyi gelir...

Küçük görevler verin misal. Markete gitmek gibi... Parkta dolaşmak mesela... Hiç evden çıkamıyorsanız. Ev dışında 2dk durmak... Ertesi gün 5dk... Sonra 10 metre uzaklaşmak. Yavaş adımlarla...

Nefes egzersizi yapın. Triflo alın. Rüya acar hocanın egzersizlerini yapın... Aynaya bakın, süslenin. Kısacası Bi yerden başlayın...

Bunları yaparken günlük tutun.

Kendimden bahsetmedim. Lisede çok büyük bunalıma girmiştim. Ortaokulu özlüyordum. Arkadaşlarımı hoşlandığım çocuğu.. Lisede ilk sene kimse ile konuşmadım. Okula gidip geldim, dersleri yaptım... Sonra sevdiğim derslerde konuştum sadece öğretmenle... Lisede zorunlu stajda hastanede çalıştım. Beni orada zorladılar. Konuşmam için. Bende üzerine gittim. Yaz tatillerinde gönüllü çalışmaya devam ettim... Sonra Üniversite de istediğim 2 yıllık bölüme girdim. Başardığımı gördükçe açıldım... Derece ile mezun oldum.

Üzerine gitmezseniz olmaz.. Başta panik atak yaşayacaksınız. Kem küm sesler çıkacak ağzınızdan. Siz biliyorsunuz. Ben o dönem ne olduğunu bilemedim. Ailemi yönlendiren olmadı. Şansım staj yerim,oradaki sağlık çalışanlarıydı... Doktorumdu... Allah rahmet eylesin...

Dualarla özgüven kazanılmaz ancak kendinizi motive edersiniz. Terapi almaktan başka çözümünüz yok panik atak için yogilerin nefes çalışmalarını açın günlük nefes egzersizleriyle bünye hiç değilse rahatlayacaktır

Back
X