Özgüvensizlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hayalkapani

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2020
13
14
38
Lise son sınıfım bu aralar tam anlamıyla psikolojim bozuk
Benim çekingenlik sorunum var çok küçük yaşlardan beri,hatırlıyorum ana sınıfındayken herkes topluca evcilik oynarken ben bi köşe de tek başıma oynardım. Kendimi çocuk gibi hissetmezdim ergenliğimde de aynı şekilde çocukça hareketlerde bulunmuyorum. Herkeste ne kadar da olgun ağırbaşlı diye örnek gösterir. Lise ye geçtiğim ilk yıl okulumdan memnun kalmadım okul değiştirdim kız lisesine gidiyorum şu an erkeklerle iletişimde olurken o kadar zorlanıyorum ki anlatamam derse katılmak bile istemiyorum saçma geliyor hoca zaten puanı yüksek verecek diye geçiştiriyorum Özgüvensizlikte var sanırım bu hareketlerime de yansıyor dikkat çekiyorum ezik duruyorum galiba ne kadar herkes gibi davranmaya çalışsam da. Sınıftaki bi grup tarafından da dışlanıyorum laf sokmaya falan çalışıyorlar dalga konusu oluyorum ve bu aşırı moralimi bozuyor bazen bu yüzden okula gitmek istemiyorum. İnanın o kişilerle hiç bir iletişimim zararım yok ama kafayı bana takmışlar bazen olay olmasın diye de duymamazlıktan geliyorum karşılık vermiyorum kötü kalpliler diye kapatıyorum. Bi arkadaşım bana küsse mideme ağrılar giriyor kusacak gibi oluyorum iyice asosyal oldum. Yeni biriyle tanışsam 5 dk geçiyor sen hep böyle sessiz misindir diyor ne ara anlıyor bu insanlar 5 dk da duruşumumu değiştirmeliyim? ne yapmam gerekiyor bilmiyorum devlet hastanesindeki psikologlar yardımcı olur mu özele durumum yok maalesef gitmek için, korona nın bitmesini mi beklemeliyim belki benim gibi olup atlatan vardır neler yaptığını benimle paylaşırsa çok sevinirim
Biraz uzun oldu k.b

Benim çekingenlik sorunum var çok küçük yaşlardan beri,hatırlıyorum ana sınıfındayken herkes topluca evcilik oynarken ben bi köşe de tek başıma oynardım. Kendimi çocuk gibi hissetmezdim ergenliğimde de aynı şekilde çocukça hareketlerde bulunmuyorum. Herkeste ne kadar da olgun ağırbaşlı diye örnek gösterir. Lise ye geçtiğim ilk yıl okulumdan memnun kalmadım okul değiştirdim kız lisesine gidiyorum şu an erkeklerle iletişimde olurken o kadar zorlanıyorum ki anlatamam derse katılmak bile istemiyorum saçma geliyor hoca zaten puanı yüksek verecek diye geçiştiriyorum Özgüvensizlikte var sanırım bu hareketlerime de yansıyor dikkat çekiyorum ezik duruyorum galiba ne kadar herkes gibi davranmaya çalışsam da. Sınıftaki bi grup tarafından da dışlanıyorum laf sokmaya falan çalışıyorlar dalga konusu oluyorum ve bu aşırı moralimi bozuyor bazen bu yüzden okula gitmek istemiyorum. İnanın o kişilerle hiç bir iletişimim zararım yok ama kafayı bana takmışlar bazen olay olmasın diye de duymamazlıktan geliyorum karşılık vermiyorum kötü kalpliler diye kapatıyorum. Bi arkadaşım bana küsse mideme ağrılar giriyor kusacak gibi oluyorum iyice asosyal oldum. Yeni biriyle tanışsam 5 dk geçiyor sen hep böyle sessiz misindir diyor ne ara anlıyor bu insanlar 5 dk da duruşumumu değiştirmeliyim? ne yapmam gerekiyor bilmiyorum devlet hastanesindeki psikologlar yardımcı olur mu özele durumum yok maalesef gitmek için, korona nın bitmesini mi beklemeliyim belki benim gibi olup atlatan vardır neler yaptığını benimle paylaşırsa çok sevinirim
Biraz uzun oldu k.b
Aile hayatınız nasıl anne babanız nasıl davranır size?cocuklugunuz nasıl gecmiş

Devlet hastasinde genelde ilaç verip yolluyorlar ama psikolog bölümü de var. Bence şansını deneyebilirsin. Kendin çaba göstermen gerekiyor birazda. Lisede maalesef akran zorbalığı çok oluyor ama Allah'tan bitti okulun üniversitede çok yaşamazsın böyle problemler bence

Aile hayatınız nasıl anne babanız nasıl davranır size?cocuklugunuz nasıl gecmiş
Kısaca şöyle söyleyeyim annemle hiç anne kız ilişkimiz olmadı en son beni ne zaman öptüğünü şefkat gösterdiğini bile hatırlamıyorum her şeye bağırır babam ise tam tersi sessiz sakin pamuk gibi adamdır Her istediğimi yapmaya çalışır

İmkanınız varsa bir uzmandan destek almanız güzel olur. Lisede ya da kişilik olarak gelişmemiş kişilerin bulunduğu ortamda böyle alay eden tipler maalesef karşınıza çıkıyor. Özgüven biranda oluşmaz fakat adım adım ilerletip geliştirebiliriz. Bazen üstüne gitmek iyidir bir şeylerin. Mesela insanlarla iletişim kurmaktan mı çekiniyorsunuz bunun üstüne gidin. Konuyla ilgili youtubeda öneri videoları var, bir izleyin isterseniz.

Kısaca şöyle söyleyeyim annemle hiç anne kız ilişkimiz olmadı en son beni ne zaman öptüğünü şefkat gösterdiğini bile hatırlamıyorum her şeye bağırır babam ise tam tersi sessiz sakin pamuk gibi adamdır Her istediğimi yapmaya çalışır
Bu tarz problemler çocuklukta olur aşırı korumacı ailelerde, çocuğun her istediğini yapan ama girişimcilik yönünden desteklemeyen ailelerde, ilkokulda öğretmenin tarafından azarlanıp ezildiysen de olabilir. Ya da ailen tarafından sürekli susturulup bastırıldıysan da olabilir. O yaşlardaki en ufak yanlışlar maalesef tüm hayatımızı etkileyebiliyor. Terapiyi deneyebilirsin. Bununlar ilgili YouTube'da çok video var. İzleyip kendi çabanla da aşmaya çalışabilirsin

Devlet hastasinde genelde ilaç verip yolluyorlar ama psikolog bölümü de var. Bence şansını deneyebilirsin. Kendin çaba göstermen gerekiyor birazda. Lisede maalesef akran zorbalığı çok oluyor ama Allah'tan bitti okulun üniversitede çok yaşamazsın böyle problemler bence
Umarım yaşamam üniversite ye gitmeye bile korkuyorum

Umarım yaşamam üniversite ye gitmeye bile korkuyorum
O zamana kadar bu özgüvensizliği yenmek için birşeyler yaparsın. Ve emin ol üniversite sana bu konuda çok iyi gelecektir. Ama biraz girişken olmaya çalışmalısın. Girişken tiplerle takıl mesela. Yavaş yavaş aşarsın biraz daha. Hele de şehir dışında olursan çok daha iyi olur. Ama dediğim gibi kendinle mücadele etmelisin biraz

Kuzum sen niye sana satasana.sessiz.kaliyorsun? kusacaksan da uzerlerine kus ...herseyi icine atmissin sonra hastalaniyorsun bosversene milleti
Karşımdakiler cazgır tipler Her şekilde üste çıkarlar sonra ben de pişman oluyorum neden cevap vermiyorum diye ama o an beynim duruyor sanki

Ben de senin gibiydim ağzımı bıçak açmazdı. Ama içimde bi geveze vardı. Lise kabusumdu. Ama bunu aşmak için elimden geleni yaptım. Ben de arkadaslarımla küssem üzülürdüm çünkü bu yalnız kalma korkusu sanırım.
Ama üniversiteye başladığımda kendime yeni sayfa açtım. İnsanlarla konusmak tan çekinmemek için kendimi zorladım. Özgüvenliymiş gibi yaptım bi baktım öyle olmuşum:)) herşeyin başı mış gibi yapmakla başla. Ama liseyi kafana takma bitecek yakında ve seni yeni dünya yeni sayfa bekliyor nasıl istiyorsan öyle davran

Biraz uzun oldu k.b
Şimdi ki zaman da anasinifin da yalnız başınıza oynasaniz kesin otizm tanısı koyarlar😂😂kendinizi cesaretlerindirin telkin edin yapabilirim diye en azından psikiyatriye gidinceye kadar faydası olur hem beyin aptal olur der esim,😲ikna edin kendinizi🤗🥰

Size en büyük ve tek tavsiyem tiyatro kursuna gitmeniz.Sonra gelişiminize siz bile şaşıracaksınız.Başta zor olacak ama iyi ki diyeceksiniz.Lütfen belediyenin cüzi fiyatlı kursları var onlara bir gidin

Size en büyük ve tek tavsiyem tiyatro kursuna gitmeniz.Sonra gelişiminize siz bile şaşıracaksınız.Başta zor olacak ama iyi ki diyeceksiniz.Lütfen belediyenin cüzi fiyatlı kursları var onlara bir gidin
Öneriniz için teşekkür ederim araştıracağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X