Özkes: Bilal'in öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsin

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.184
823
CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis'e sunulan Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin, "IŞİD'in günah babası AKP'dir. Ülkeyi pazarlayanlar şimdi de Mehmetçiğin kanını pazarlama çabasına girmişler. Benim önerim Bilal'in öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsinler" dedi.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, gündemi değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı. Zamların elektrik ve doğalgaz ile sınırlı kalmayacağını söyleyerek bu durumu eleştiren Özkes, "Yeni yasama yılının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bugünden itibaren elektriğe ve doğalgaza zam geldi. Tam da Kurban Bayramının geldiği bugünlerde yapılan bu zam bayramın tadını kaçırdı. Kış mevsimine girerken zaten kara kara düşünen vatandaşlara yapılan zulümdür. Bu zamlar diğer alışveriş ürünlerine de yansıyacaktır" dedi.

"İSLAM DÜNYASININ HİÇBİR YERİNDE BÖYLE UCUBE BİR UYGULAMA YOKTUR"

Kurban fiyatlarının artışına tepki gösteren Özkes, "AKP iktidarı bayrama girerken bayramın tadını kaçırmıştır. Bu yıl kurbanlıklar yüzde 25 - 40 arasında pahalanmıştır. Geçen yıllarda kurban kesip de bu yıl pahalılık nedeniyle kurban kesemeyenlerin günahı vebali iktidarın boynundadır. İstanbul'un Avrupa Yakasıyla, Anadolu Yakası arasında büyükbaş kurbanlıklarda 1-2 bin fiyat artışı farkı var. İslam Dünyasının hiçbir yerinde böyle ucube bir uygulama yoktur" diye konuştu.

'NE KADAR PARA O KADAR SEVAP' "ANLAYIŞINI ASLA ONAYLAMIYORUM"

Özkes, "Konya İl Müftüsü'nün 'Aldığın kurbanın fiyatı oranında sevabın artar, ne kadar pahalı kurban alırsan o kadar sevap kazanırsın' sözlerini eski bir müftü olarak asla onaylamıyorum. İslam'la Kapitalizmi bu kadar kol kola iç içe geçirmek ciddi bir yanlıştır. 'Ne kadar para, o kadar sevap' anlayışını asla onaylamıyorum" dedi.

"BİLAL'İN ÖNCÜLÜĞÜNDE KEFEN GİYEN AKP'Lİ GENÇLER SAVAŞA GİTSİNLER"

AKP hükümetini eleştiren Özkes, askerin IŞİD ile savaşmasına sıcak bakmadığını ifade ederek, "İki yıl önce IŞİD diye bir şey yoktu. Nereden çıktı? Davutoğlu'nun stratejik derinliğinden neşet etti, doğdu. Dolayısıyla IŞİD'in günah babası AKP'dir. Ülkeyi pazarlayanlar şimdi de Mehmetçiğin kanını pazarlama çabasına girmişler. Kara harekatı olur mu, olmaz mı o görüşülecek. Öyle bir arzuları varsa AKP'nin oyları ile muhtemelen kabul edilecek ama zengin parayı bastırıyor bir gün bile askerlik yapmıyor ama fakir fukaranın çocukları savaşa gönderilme gibi bir tartışma var. Benim önerim Bilal'in öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsinler. Tezkerenin boyutları açık seçik olarak ortada değil. Dolayısıyla şu anda red vereceğiz veya evet vereceğiz diyemeyiz. Bir görelim. Ama bizim esasımız yurtta sulh, cihanda sulhtur. Tezkerenin içeriği ne onu bilmiyoruz ama Mehmetçiğimizin birilerinin keyfine göre kanının dökülmesini istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet

"İki yıl önce IŞİD diye bir şey yoktu. Nereden çıktı? Davutoğlu'nun stratejik derinliğinden neşet etti, doğdu. Dolayısıyla IŞİD'in günah babası AKP'dir.

Benim önerim Bilal'in öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsinler.

Katılmadan edemedim:KK51:

habere dibinin kareköküne kadar katılıyorum ve bu konuda çok sinirliyim.

ayrıca sadece bilal oğlan ve saz ekibi değil bu akp ye oy verenlerin kocası,abisi,babası,kardeşi de gitsin bir zahmet savaşa.

zamanında da sizin kocanız ,abiniz,babanız k,ardeşiniz gitmedi savaşa . savaş olduğunda ilk kaçan sizler olacaksınız her zamanki gibi . isimlerinin başına tc yazıp tc ile uzak yakın ilgisi olmayanlar

abovvv ülkemiz içinse gideriz tabiki savaşa bende diderim nene hatunlar gibi

ama tam anlayamadım nereye bi yere asker mi gidiyor

zaten gelmeyin siz orda biz birbirimizi yemekten savaşamak :KK48::KK48::KK48:

Bazılarını anlamak çok garip geliyor nedense en iyisi susayım ben :KK14:
Yazarsam kesin ban yerim :KK14:

zamanında da sizin kocanız ,abiniz,babanız k,ardeşiniz gitmedi savaşa . savaş olduğunda ilk kaçan sizler olacaksınız her zamanki gibi . isimlerinin başına tc yazıp tc ile uzak yakın ilgisi olmayanlar
Allah gerçekten size ve sizin gibi o ''siz''diye ötekileştiren sevgisiz zihniyetli insanların kalbine sevgi duygusu versin.bizim abimiz babamız dedemiz gitmedide kim gitti?biz hiç kaçmadık,benim annemin dedesi çanakkale de şehit olmuştur,sizler anca konuşmayı bilirsiniz,kuru gürültü.

hayrola yorumum gücüne mi gitti?

Yine siz biz kavgası mı çıktı? Allah korusun, inşaallah ülkemiz savaşmak zorunda kalmasın, savaşa girmesin böyle dua edin, kaçma veya gönderme mevzusuna hiç girmeyin, herkes kaçardı zira, bir düşünün bakalım hepinizin çoluğu çocuğu var, tepenize bomba yağıyor, bebelere yedirecek bir kuru ekmek yok, ortalık cehenneme dönmüş, şimdi ki savaşlarda öyle süngü süngüye değil, atıyor sarin gazını katlediyor.
Klavye arkasından yazmak, mangal yürekliymiş gibi yapmak kolay, Allah başa vermesin, vatan toprağına düşman ayak basmasın inşaallah.

Yine siz biz kavgası mı çıktı? Allah korusun, inşaallah ülkemiz savaşmak zorunda kalmasın, savaşa girmesin böyle dua edin, kaçma veya gönderme mevzusuna hiç girmeyin, herkes kaçardı zira, bir düşünün bakalım hepinizin çoluğu çocuğu var, tepenize bomba yağıyor, bebelere yedirecek bir kuru ekmek yok, ortalık cehenneme dönmüş, şimdi ki savaşlarda öyle süngü süngüye değil, atıyor sarin gazını katlediyor.
Klavye arkasından yazmak, mangal yürekliymiş gibi yapmak kolay, Allah başa vermesin, vatan toprağına düşman ayak basmasın inşaallah.
valla munecim ötekileştiren ben değilim,bir yorum yazıyoruz hep siz biz deniliyor,hep ötekileştiriliyor,yani yorum yapsak bir türlü yapmasak birtürlü,sanki savaş çıksa siz biz diye ülke 2 ye mi bölünecek anlamıyorum,bunları konuşmak yazmak bile içler acısı.yani resmen savaştan bahsediyoruz,cidden çok üzgünüm.

valla munecim ötekileştiren ben değilim,bir yorum yazıyoruz hep siz biz deniliyor,hep ötekileştiriliyor,yani yorum yapsak bir türlü yapmasak birtürlü,sanki savaş çıksa siz biz diye ülke 2 ye mi bölünecek anlamıyorum,bunları konuşmak yazmak bile içler acısı.yani resmen savaştan bahsediyoruz,cidden çok üzgünüm.

Ben zaten direkt birinizi hedef alarak yazmadım, genel olarak uzun zamandır bir siz biz mevzu aldı başını gidiyor, siz biz kim? Herkes bu ülke vatandaşı ve Allah göstermesin bugün ülkede bir savaş olsa, kimse kimseye siz kenara geçin size birşey olmayacak demeyecek, herkesin canı yanacak.

Evet, maalesef üzgünüm ki bu siz biz davası yüzünden yukarki mahalle aşağıki mahalle didişmesini bitirmezsek ülke 2'den çok daha fazlaya bölünebilir.

Duyanda seni 3-5 savaşa katılan cengaver zannedecek. Burada ayakkabı kutularını savunmayı savaşmak mı zannediyorsun?

Ben zaten direkt birinizi hedef alarak yazmadım, genel olarak uzun zamandır bir siz biz mevzu aldı başını gidiyor, siz biz kim? Herkes bu ülke vatandaşı ve Allah göstermesin bugün ülkede bir savaş olsa, kimse kimseye siz kenara geçin size birşey olmayacak demeyecek, herkesin canı yanacak.

Evet, maalesef üzgünüm ki bu siz biz davası yüzünden yukarki mahalle aşağıki mahalle didişmesini bitirmezsek ülke 2'den çok daha fazlaya bölünebilir.
keşke herkes böyle düşünse diyorum.sadece ülke olarak kimsenin canı yanmasını geçtim keşke dünyada hiç savaş olmasa,bu beyaz bu siyah bu müslüman bu ateist vs olmasa.neyse....

benim pıtırcıklaımdan birinin bana gün içinde en az bi kere söylediği gibi

size kıyıldım öğretmenim

bende KIRILDIMEn Büyük KK:110:

keşke herkes böyle düşünse diyorum.sadece ülke olarak kimsenin canı yanmasını geçtim keşke dünyada hiç savaş olmasa,bu beyaz bu siyah bu müslüman bu ateist vs olmasa.neyse....

Ne yazık ki bu da insanoğlu'nun zayıf noktası, biraz dini olacak ama Allah insanlara kocaman bir Dünya yaratmış, o kadar büyük ki üstünde her dinden her ırktan insanlar, çeşit çeşit canlılar kendilerine barınacak mesken bulabiliyor, türlü türlü meyve, sebze, yemişler çıkıyor, heryerde şelaler, topraktan kaynak suları fışkırıyor ama bu insanoğluna yetmiyor, ya ırkını, ya zenginliğini, ya egosunu, ya yaşadığı meskeni genişletmek için bir başka varlığın canına kıymayı kendine hak görüyor.

Bugün ayakkabısı senin kapı önüne doğru kaymış kapı komşunla altı üstü bir ayakkabı yüzünden gırtlak gırtlağa gelebiliyor, onu kırıp incitiyor, gözlerindeki nefret bakışlarıyla tepeden tırnağa süzerken Allah ..... diye başlayan ahlar ediyorsan dönüp aynaya bakman ve ben neye inanıyorum sahiden demen lazım.

Yani maalesef herkes nefsinin onu sürüklediği şeyi yapıyor. Bu sebeple de doyumsuz insanoğlu Dünya yok olana kadar savaşmaya devam decek.

ama konuda yazıyor siz gidin diye :63:siz biz konuda var

artı adını hatırlamıyorum dönemicem şimdi oy verenlerin akrabaları gitsin demiş bi arkadaş:63::63:
onu yazan kişi bendim ama birdaha okuyun,siz gidin yazmadım,akp ye oy verenlerin akrabaları gitsin dedim çünkü tüm bunlar bu iktidar zamanında oluyor ve iktidara kim oy verdiyse bende onları suçlarım,bu chp de olsaydı mhp de olsaydı cevabım aynı olurdu.

Back
X