Poğaçalar Pamık poaça :)[Resimli]

maden suyu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
748
1
641
Güzel ağızlara layık yumuşacık bir poaça :)

Ilık su (kışın) , süt ve maya bir kaba konur üzerine sıvı yağ ilave edilir ve maya eritilir. Son olarak tuz ve elenmiş un koyularak hamur hazırlanır. (Yumurta hamura koyulmuyor)

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 paket yaş maya
Lor peyniri
alabildiği kadar un

Hamur hazır olunca en az 1 saat üstü kapalı yaş bir bezle bekletilir ben 30 dk beklettim Lorun içine YUMURTA AKLARINI kullandım ezdim iyice peynirin dağılmasını önlüyor bu işlem, sonra karışımı hamurların içine koydum Fırına vermeden de bi 15 dk bekletin mayalanması için tepside Üstüne YUMURTA SARILARINI hafif sıvı yağı ve biraz da toz şekeri bi yerde karıştırıp sürün Annem öğretmişti bu poğaçaların nar gibi kızarmasını sağlıyor ;) Son olarak fırınımıza verip üstü kızardığında fırından çıkarıp servisi yapıyoruz Pamık poaçalarımız hazıırrr :D

Son düzenleme:
62561210358615899113674.jpg

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
sıvı malzemeler biraz çok değil mi? Bu hamur çok fazla olur bence ama deniyeceğim çok hoş görünüyor.

yarım su bardağı şeker çok mu sanki ?

canım bana da öle geldi ama güzel oldu 4-5 yemek kaşığına eş değer oluo sanırım Lorum tuzsuzdu benim o yüzden yerken peynir tuzsuz bi tat veriodu ama poğaçası güzeldi istersen sen tuzlu lor al tatlım

sıvı malzemeler biraz çok değil mi? Bu hamur çok fazla olur bence ama deniyeceğim çok hoş görünüyor.

canım evet çok oluo hatta benim hamur kaptan taşacak haldeydi bezi açtığımdakaydirigubbakcemile3 2 tepsi çıkıo canım ve baya kabarık büyük poaça oluolar

sonuçlarınızı yazın arkadaşlar Şeniz

Son düzenleme:
:) ben yaş maya kullanmadım evde toz maya vardı onu kullandım. ama unu fazla atmışım heralde 45 dk beklediğim halde hamurum kabarmadı mafoldumben bende fırında kabarır diye yaptım poğaçalarımı fırında kabardı biraz ama pamık gibi olmadı, benimkiler taş gibi oldu :bbo: çok un koymayın annemem sordum fazla undandır dedi :(( ama yinede eşim yedi :)) malzemeler falan herşey tam kıvamında güzel yani problem bende

:) ben yaş maya kullanmadım evde toz maya vardı onu kullandım. ama unu fazla atmışım heralde 45 dk beklediğim halde hamurum kabarmadı mafoldumben bende fırında kabarır diye yaptım poğaçalarımı fırında kabardı biraz ama pamık gibi olmadı, benimkiler taş gibi oldu :bbo: çok un koymayın annemem sordum fazla undandır dedi :(( ama yinede eşim yedi :)) malzemeler falan herşey tam kıvamında güzel yani problem bende

tatlım ben de daha önce başka bir tarifi kuru mayayla yapmıştım Dediğin gibi kabarmıo ve çok yumuşak olmuomafoldumben Un yüzünden değildir die düşünüorm çünkü sıvı malzeme çok olduğundan baya un koyuyosun hamur cıvık olmasın die bu tarifte Bi daha ki sefere yaş maya kullanmanı öneririm canım Sağlıcakla kal

tatlım ben de daha önce başka bir tarifi kuru mayayla yapmıştım Dediğin gibi kabarmıo ve çok yumuşak olmuomafoldumben Un yüzünden değildir die düşünüorm çünkü sıvı malzeme çok olduğundan baya un koyuyosun hamur cıvık olmasın die bu tarifte Bi daha ki sefere yaş maya kullanmanı öneririm canım Sağlıcakla kal

evet bide öyle deniyim ben. e deneye deneye öğrencez yerimseniben çok saol cnm

Back
X