Kekler - Pastalar pandispanya kekim (resimli)

sedefonur

Huzur..
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
10.114
1.270
773
içine kuru üzüm de koyabilirsiniz.afiyet olsun..

malzemeler hazırlanır.

1 portakal veya 2 limon rendesi
5 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Derin bir kaba portakalı veya limonu rendeliyoruz.
İçine yumurtaları kırıyoruz.
Şekeri ve sıvı yağı ekleyip mikserle şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
Kek kalıbımızı biraz yağlayıp üzerine karışımı döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından nefis kokular gelince çıkarıp servis yapıyoruz =)

goruntu2735r40nwag.jpg
[/url][/IMG]

goruntu27286l0dsri.jpg
[/url][/IMG]

keki yaptım guclubacismilehayatımda tek basıma yaptığım ilk kekti ve cok güzel oldu ama ben mini fırında yapmadım hemencecik olsun diye davul fırında yaptım mahvetti:( bir tarafı o kadar kabardı ki fırının tavanına yapıstı dogal olarak yandı ama yanmayan kısım cok güzel oldu annem de cok begendi...tekrar ellerine saglık

keki yaptım guclubacismilehayatımda tek basıma yaptığım ilk kekti ve cok güzel oldu ama ben mini fırında yapmadım hemencecik olsun diye davul fırında yaptım mahvetti:( bir tarafı o kadar kabardı ki fırının tavanına yapıstı dogal olarak yandı ama yanmayan kısım cok güzel oldu annem de cok begendi...tekrar ellerine saglık
afiyet olsun tatlım opuyorumnanaktan
benim teyzem de davul fırında yaptığında onunki de öyle olmuş.O fırınla ilgili sanırım.ben mini fırında pişiriyorum nefis oluyo. cokacimcoook
annenle beğenmenize sevindim.a.s

nişasta daha önce hiç kullanmadım kekin içinde tatı güzel olsa qerek ,denemek istiyoruum bakalım nasıl olcak ,yalnız keki cok güzel kabartmışşın yaptığım kek fazla kabarmıyo bide birazcık hamur oluyo ya sizler nasıl pişiriyosunuz keki :)

nişasta daha önce hiç kullanmadım kekin içinde tatı güzel olsa qerek ,denemek istiyoruum bakalım nasıl olcak ,yalnız keki cok güzel kabartmışşın yaptığım kek fazla kabarmıyo bide birazcık hamur oluyo ya sizler nasıl pişiriyosunuz keki :)

canım mini fırında pişiriyorum ben, ne yaparsam her şey kabarıyo kaydirigubbakcemile3 sanırım fırının etkisi büyük.çünkü teyzem de aynı şeyleri davul fırında deniyo onunkiler kabarmıyo ve kekleri hamur kalıyo.
dene bakalım, beğenicek misin?yedikten sonraki yorumlarını da bekliyorum yerimseniben

canım mini fırında pişiriyorum ben, ne yaparsam her şey kabarıyo kaydirigubbakcemile3 sanırım fırının etkisi büyük.çünkü teyzem de aynı şeyleri davul fırında deniyo onunkiler kabarmıyo ve kekleri hamur kalıyo.
dene bakalım, beğenicek misin?yedikten sonraki yorumlarını da bekliyorum yerimseniben

cnm bende mini fırnda yapıyrm ama fazla kabarmıyo en kısa znmda denicemkaydirigubbakcemile2 bide bu mini fırnda borcamlada kek vs seyyler yapiyomusn mini fırn olduğu için borcam patlar diye cesaret edemiyormsempatiksalakcinni

cnm bende mini fırnda yapıyrm ama fazla kabarmıyo en kısa znmda denicemkaydirigubbakcemile2 bide bu mini fırnda borcamlada kek vs seyyler yapiyomusn mini fırn olduğu için borcam patlar diye cesaret edemiyormsempatiksalakcinni
yapıyorum canım hiçbir şey olmuyo merak etme yerimseniben
hatta az önce karnıyarık yaptım borcamda cokacimcoook
yalnız şuna dikkat etmek gerekiyo,borcamın altı kuru olmalı, eğer ıslak olursa işte o zaman patlar delikafadulden

afiyet olsun canım opuyorumnanaktan
evet çok hafif oluyor,özellikle kokusu çok hoşuma gidiyor, rendelenen limon ve portakal kabuklarının kokusu.. mmm nefisss cokacimcoook

Back
X