• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak gecmeyen ağrılar ve yükselen tansiyon

Alev1717

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
9
4
1
34
İyi günler bayanlar. 2 yıldan beri panik atak ve anksiyeteyle bildiğiniz savaşıyorum yani. Surekli bi stres surekli ic huzursuzluğu sıkıntı. Sıkıntı halindeyken hata yapıp tansiyon olcuyorum ve tansiyonum yüksek çıkıyor. Tansiyon yükselince dahada stres yapıyorum. Bedenimde bütün kaslarım ağrıyor buna göğüs kemiklerimde dahil. Benim gibi olan arkadaşlar varmi. Panik atak geldiğinde neler yapıyorsunuz nasıl sakinlesiyorsunuz birbirimize yardımcı olalım. Artık her gün ağlıyorum Allaha yalvarıyorum safi isminin hürmetine banada şifa ver diye. Varmi benim gibi aynı durumları yasayanlar

Merhabalar. Size verilebilecek pek çok tavsiye var ancak buraya yazmakla veya başka insanların süreciyle olacak şey değil, lütfen psikiyatr ve psikoloğa başvurun çaresiz bir şey değil bu anlattıklarınız. Panik atak geldiğinde sakinleşmek için bir şey yapmanız gerekmez örneğin, zihninizin öğrenmesi gereken şey panik atak çok zor bir yaşantı olsa dahi zaten hiçbir şey yapmadan kendiliğinden geçeceğidir. Tansiyon ölçmek gibi yaptığınız şeylere güvenlik davranışı denir bunlar panik atakları besler devam etmesine zemin hazırlar vs vs. Eğer terapi alırsanız bunları hep size anlatır/öğretirler ve muhtemelen (tabi kimse için sen iyileşemezsin veya sen kesinlikle iyileşirsin demek doğru değil herkesin süreci farklı) faydasını görürsünüz bu sebeple psikolog (terapi) ve psikiyatr (ilaç) dedim. iyi günler dilerim :)

Merhabalar. Size verilebilecek pek çok tavsiye var ancak buraya yazmakla veya başka insanların süreciyle olacak şey değil, lütfen psikiyatr ve psikoloğa başvurun çaresiz bir şey değil bu anlattıklarınız. Panik atak geldiğinde sakinleşmek için bir şey yapmanız gerekmez örneğin, zihninizin öğrenmesi gereken şey panik atak çok zor bir yaşantı olsa dahi zaten hiçbir şey yapmadan kendiliğinden geçeceğidir. Tansiyon ölçmek gibi yaptığınız şeylere güvenlik davranışı denir bunlar panik atakları besler devam etmesine zemin hazırlar vs vs. Eğer terapi alırsanız bunları hep size anlatır/öğretirler ve muhtemelen (tabi kimse için sen iyileşemezsin veya sen kesinlikle iyileşirsin demek doğru değil herkesin süreci farklı) faydasını görürsünüz bu sebeple psikolog (terapi) ve psikiyatr (ilaç) dedim. iyi günler dilerim :)
Cok teşekkür ederim randevu aldım psikiyatriye psikoloğa yönlendirmesini isticem

Back
X