Panik Atak

Psychopaths

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
5.728
10.316
198
Selamun Aleykum KK hanimlari...

Derdim size gore buyuk degil ama bana göre cok büyük. Kisa ve öz anlatmaya çalışacağım.

Ben iki kaza gecirdim. Neredeyse aralarinda on sene var. İki kazada da arabalar pert oldu. Nasil sag ciktik, bilmiyorum. Ekmek yiyecek günümüz varmis demek....

Neyse, bu kazalardan dolayi hizli giden hiçbirşeye binemiyorum. Minibüslere hic binmiyorum. Taksiye binince, abi yavaş sür diyorum. İETT otobusleri en yavasi diye biniyorum. Ondan da korkuyorum. Bir arabanin icindeyken araba hafiften sallanmaya baslasa, gozlerimi sımsıkı kapatip dualar okumaya basliyorum. O kadar korkuyorum ki dogru mu yanlis mi okuyorum onu da bilmiyorum.

Bi kazayı esim yapmisti. Ve bi daha binmedim o arabaya. Satti. Aradan 8 ay gecti. Yine araba almak istiyor. Ben o gunden sonra, esimin sürdüğü arabaya nasil binicem diye tirim tırim ediyorum. Ona birşey demek istemiyorum. Alinmasin diye ama istemsizce cok korkuyorum.

Bosver arabayi diyorum. Zaten merkezde oturuyoruz. Her yere otobus var diyorum. İki cocukla otobuslerde mi sürünelim diyo. Piknik deniz vs gibi yerlere arabayla daha rahat ederiz diyor. Diyor da ben arabanin icindeyken karsi yonden buyuk bir arac gecerken, oracikta bize çarpacak diye kalp sıkışması yaşıyorum.

Benim bunu atlatmam lazım. Yasayan arkadaslar, yapabilecegim birsey var mi? Gozlerim kapali gezmekten de biktim. Ne yapicam bilmiyorum.

Panik atak değil ki bu yazdıklarınız. Bana 4 sene önce araba çarpmıştı hala karşıdan karşıya geçerken çok korkarım. Bence bu tek başınıza atlatacağınız bir şey değil gibi psikolojik destek almayı deneseniz?

yaşadığınız kazalar yüzünden fobi geliştirmişsiniz. bir nevi vücudun kendini korumak için panik alarmı vermesi gibi.
açıkçası üstesinden gelmek zorundasınız ama kendi başınıza ama yardımla. korkunun üstüne gitmezseniz sizi esir alır.

2 yıl önce ben de kaza yaptım araba pert oldu, bana bir şey olmadı ufak tefek çürükler, tutulma filan.
bir kaç ay sonra araba bakmaya gittim. motor kapalı araba kesinlikle hareket edemez ama direksiyona oturduğum anda tirtir titremeye başladım.

almaktan vezgeçtim. bir daha asla araba kullanamam dedim.
abim açtı ağzını, yumdu gözünü zorla trafiğe çıkarttırdı beni.
sonuç 2 gün titredim 3. gün düzeldi.

üstüne gitmek zorundasınız.

Panik Atağın çok belli semptomları var kalbin hızlı çarpması, öleceğini zannetme gibi. Sizdeki fobi. Bu kadar hayatınızı etkilediğine göre mutlaka bir uzmana görünmeniz şart.

Bazi seyleri yazmamisim kizlar. Belki panik atak degildir belki de fobidir bilmiyorum ama cok korkuyorum.

Kalbim sıkışıyor, bazen disari cikacak gibi atiyor, her bindigimde acaba carpicaz mi demekten de yoruldum.

Birde hep sonumun kazayla olacagini ve carpisma sonucu öleceğimi dusunuyorum.

İlk kazayi zamanla atlatmistim. Ama ikincisiyle beraber tum korkularim yeniden hortladi.

Sirf bu yuzden ehliyet alamadım

Bence bu bir fobiyken kurtulmaya çalışın bendede otobüs fobisi vardı otobüse binince bayılıyordum onu araştırırken dr dr gezerken zaman içinde ilerleyerek panik atağa dönüştü tek bir fobiden kurtulmak daha kolay...Allah hepimize şifa versin

Ben de var o korku. 2005 te trafik kazası geçirdim şehirler arası otobüs kamyonla çarpıştı. Omzum ve 2 kürek kemigim kırıldı,ameliyat oldum. Aylarca ağrı çektim. Çok korkarım otobüsten. Bu sene annemin zorlamasiyla 3. Direksiyon sınavında ehliyet aldım. Bırakın araba kullanmayi eşimin yanında bile otururken korkuyorum. Ama kimse sizi anlamiyor. Yenersin diyorlar

Aynen. Anlamıyorlar ve halaa daha korkuyorum.

Arabayla metrobüs yoluna dalmış biri olarak söylüyorum. . Ölüm oturduğun yerden de gelir. . Rahatla biraz ve destek al..

Okurken sımdı gördüm de bende de otobüs fobisi var nasıl basa çıktınız çıkabiliniz mi merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…